BMW:n lever!

Efter mitt inlägg i morse gick jag ut då jag hörde att Mattias startade upp BMW:n för första gången sen hon gick sönder för några år sedan. Åh vad vi saknat henne men snart så kan vi nog ta en tur i henne fast Mattias vågade sig på att köra henne från gräsmattan och upp till vår infart så nu är det en stor brun fläck som minne kvar på gräsmattan.  Sen har han ägnat någon timme eller två till att tvätta av klädsel och bälten från mögel samt tvättat med avfettning på utsidan.
image24
Ser ni vart han kört med avfettning?

Efter att grannarna väckts med lite sång (det låter rätt bra om pärlan) så började jag klippa gräsmattan och det tog väl ngn timme sen var det bara att gå in och fixa lunch åt barnen medans Mattias åkte iväg bortanför Trästa-bron och körde enduro med sina vänner. Ni skulle ha sett honom när han kom hem, herregud vad jag skrattade så att tårarna rann så dammig som han var i skäggstubben.
Sen har jag hunnit med att kalka av duschen och städat badrummet så att det bara är golvet kvar men det tar jag imorgon. Jo jag började att skrapa andra sidan av Tindras dörr ikväll också jag hoppas bli klar med skrapandet imorgon.

Måste visa er min fina hoya/porslinsblomma som jag fått för några år sedan av min plastmamma. Den växer långsamt men om det är för att det är en sån sort eller om det är min sporadiska vattning som är orsaken vågar jag inte utlåta mig om, den blommar regelbundet iallafall och det tycker jag om. Såg att blommorna matchar krukan i färg helt perfekt och det har jag inte tänkt på tidigare.
image25

Javist här är vårat pluttiga jordgubbsland köpte ca sju olika sorters plantor så att vi kan prova ut en favorit så tar man sticklingar av den och tar bort de vi inte vill ha. Landet är ca 80x120cm lagom för en pallkrage om man vill det.
image26

Nej nu är det verkligen natt natt och jag hoppas Isabelle sover inatt men det är knappast troligt då hon fått feber idag och varit kinkig hela dagen i stort sett förutom då hon sovit. En stund somnade hon med huvudet på köksbordet stackarn men då lyckades jag få henne att sova en stund till i sin säng men sen var det dags för middag så då fick Mattias väcka henne.

Sovmorgon idag

Idag har jag fått sovmorgon gick inte upp förens strax edter sju Haha ja jag vet det är verkligen inte sovmorgon för alla men för mig är det det.
 
Jag hittade lite kläder på Thuns igår det blev en rödvit-randig klänning med gröna detaljer somrig och fin, ett par jeans med låg midja, en gul top, en jeanskjol med hög midja och en bikini. Jag skulle ha behövt ett par nya skor också men hittade inga till lagom pris som jag tyckte om eller rättare sagt jag orkade inte titta så noga ville bara hem så fort som möjligt.
När jag kom hem så grävde jag färdigt jordgubbslandet sen blandade Mattias i plantjord och kogödsel medans jag var ned och handlate lite gottit så när jag kom hem var det bara att plantera och vattna. Längtar tills vi kommer kunna äta solmogna jordgubbar *mums*

Nej nu är lillpluttan ledsen så nu måste jag gå upp till henne

Äntligen!

Nu har jag äntligen tagit mig tid att få ordning på färgen till länkarna som jag lägger in men är väl inte helt nöjd med hur sidan ser ut fast nu får det vänta för nu ska jag ta och städa lite samt köra igång en maskin tvätt eller två.
Ikväll ska jag till thuns och shoppa en klänning, en bikini och förhoppningsvis lite tyg också som jag ska till Tindras rum.
Mattias ska eventuellt jobba extra inatt så vi får se om de sista listerna kommer upp i hennes rum i helgen men jag ska försöka ha som mål att bli färdig med hennes dörr sen har jag ett jordgubbsland som måste göras också.

De här vill jag ha!

OdlingsklockaRosgömma  med fat (M)
Bilderna kommer ifrån www.finalina.se
 
Den första skulle jag vilja använda när jag gör blomarrangemang och den andra skulle jag vilja ha i köket tillsammans med en rosa krukros.

Nej nu ska vi börja göra oss iordning för att gå till dagis.

Deppdag med mycket bilder

Fy! Igårkväll var det som om ngn drog ned en rullgardin framför ögonen på mig, blev irriterad och kände mig tjock, ful och allt var bara fel. Idag vaknade jag med huvudvärk som inte gjorde saken bättre petade i mig en värktablett men den ville inte verka, sms:ade lite med älsklingen efter några timmar och då blev det mycket bättre. Puss på dig gubben.

Förvånande för idag är att Isabelle kom som vanligt runt femsnåret men la sig ned och sov bredvid mig tills Mattias åkte till jobbet, det vore så skönt om hon kunde göra så varje morgon fast nu har man ju vant sig att gå upp kl. fem och börjat tycka att det är rätt skönt.
När jag väl livat upp mig från mitt apatiska tillstånd började jag röja av bänken i köket och fick för mig att Isabelle stod snällt och borstade sina tänder vid handfatet ända tills Tindra gnällde och då fann jag det här:
image22
Isabelle har gjort sig fin med mammas mascara som nu är ett minneblott

image23
Tindra hade också blivit fin.

När sådant här händer kan man inte bli arg utan istället fick de ett välbehövligt bad som uppskattades i värmen tror vi har haft närmare 27 i skuggan idag. Till middag åt jag rostbiff med potatissallad *mums* maken och barnen fick varmkorv jodå de fick välja själva iallafall maken ;-)

Om ni undrar vad jag har för mig under den närmsta tiden när jag får för mina barn och inte har annat för mig så är jag fullt upptagen med att läsa den här nätta boken
image24image25
Det är Dianas sjätte bok i serien om Claire och Jamie Fraser, den är nog hennes tjockaste bok än så länge med sina 1279 sidor och 1,9 kg tung(!) var bara tvungen att kolla vad den vägde. Älskar hennes tidigare böcker i serien så förväntningarna är rätt stora så hoppas det inte blir platt fall.
Pst! Det är inte mitt cigarett paket det är makens var tvungen att ha ngt att jämföra med så att ni förstår vilken gigantisk bok det är, själv har jag ju inte ens testat att röka bara lite stolt är jag över det nästan mallig faktiskt.

image26
Det här är vad älsklingen gör just nu nämligen står och pysslar med våran pärla längtar tills han får igång henne igen, saknar denna bilen sjukt mycket, ja jag vet i vissa ögon är hon inte mer än skrot men vi älskar henne för den hon är.

Nej nu ska jag läsa lite...

En liten smula

Idag när Isabelle var på dagis målade jag lite ovanför sängen i Tindras rum och hon såg glatt på eller nåja med två nappar och mutad med mammas mobil samt kameran var hon nöjd iallafall.

Sen på em var vi till Norrtälje då Mattias hade en dubbel körlektion för tung mc så då passade jag på att fika med barnen på En liten smula. Jag har aldrig varit där förut och det var rätt dyrt men väl värt varenda krona och lite till så himla gott, här kan vi verklingen tala om cravings.
Jag köpte ett vitprickigt rött band hos Susilo Tyger & Ting som jag ska ha till en tavla i Tindras rum, det är bara så himla gulligt och jag hoppas att det kommer passa fint med tavlan. Jag gick även in för att köpa ett rutigt tyg hos tygfönstret men den historien är alldeles för pinsam att dra hela så vi kan nämna lite kort att Isabelle var i deras skyltfönster, gjorde en present till mamma i sin blöja,  mammans kort strulade och så kom vi hem utan tyg.
Jag fick även syn på lampan jag vill ha ovanför Tindras säng men tänkte att jag skulle visa den för Mattias innan jag köpte den så naturligtvis glömdes det bort så nu får vi se när vi kommer dit nästa gång.

När vi kom hem från Norrtälje var vi och köpte sand hos bygghandeln 220 kr kostade det och då räckte det att fylla upp sandlådan ordentligt och den är ca 150x150cm det tycker jag var ett rätt bra pris. Isabelle var så söt och sa tack snälla! flera gånger, gullungen vår.

Doktorn

Nu har jag äntligen fått tag i doktorn på fm och vi fick en tid nu idag så att han kan kolla upp Tindra, hon har varit förkyld så länge nu med hosta och snor som inte vill ge med sig.

Vi ska gå förbi järnaffären också och köpa en burk färg som jag ska ha till lite inredning i Tindras rum, hon ska nog få flytta in där idag, vi får se om jag lägger ut några bilder senare.

Frukost på sängen...

och blommor fick jag idag eftersom det är morsdag, jättemysigt att sitta hela familjen i sängen och mysa.
Sen var det bara att göra sig iordning och packa in barnen i bilen då älsklingen har tävlat enduro idag på Bergby och då vill jag vara där och heja, tyvärr missade jag hundutställningen i Österbybruk men så är det.

När vi kom hem åkte vi till Norrtälje för att fynda en byrå till Tindra i hamnladan men de hade ingen och det var mest rörigt så vi gick in på Jysk istället och där var det ännu sämre förstår inte ens hur de kan gå runt. Jag vill hitta en charmig gammal byrå till ett bra pris som jag kan måla vit. Nu ångrar jag att jag inte var in på Emmaus som är en stor loppis som ligger nära Bergby de har ofta mycket fina gamla saker till vettiga priser och så går det att pruta. Fast ska jag vara ärlig är de minst lika röriga som hamnladan fast de är roligare.

Här kommer lite bilder från berbyrundan

image18
De startade två och två med 20sek. mellanrum.

image19
Heja vad det går!

image20
Mål!

image21
Tokslut men vad mycket bättre det gick den här tävlingen än förra han körde på Bergby.


Att fotografera en tackbild...

är inte det lättaste om man vill ha huvudpersonen lugnt sittandes så att dopklänningen är fin dessutom ska hon se glad ut. Phu vilken pärs men jag fick några kort som var bra så här får ni en tjuvtitt

image16
Klänningen gjorde min mormor när jag skulle döpas, jag älskar spetsen nedtill på klänningen.

Så här ser man ut när man fått nog
image17

Ja det här är väl det enda produktiva jag gjort idag förutom att ha hämtat och lämnaat Isabelle på dagis samt haft utvecklingssamtal. Jo jag har faktiskt kört en maskin tvätt också fast jag har inte hängt den än men det får vänta tills imorgon för nu ska jag sova
natti natt.

Jag ska måla hela världen...

Eller åtminstone Tindras rum målade vi igår, först grundmålade jag hela rummet med hjälp av barnen och de var så fina efteråt. Jag och älsklingen målade en gång till när barnen sov, det var lite spännande eftersom vi inte hade någon lampa men det blev jättebra.
Det käns skönt att inte behöva måla en gång till så nu är det "bara" lister, golvläggning, dörren och fönstret kvar att renovera.

image9
Så här såg Tindras rum ut när vi köpte huset det var lågt i tak, smutsigt och äckligt, golvet svajade om man hoppade eller gick in flera. Till höger syns garderobsdörren.

image10
Här har vi rivit den läskiga garderoben och en del av golvet, det rostiga röret som syns är avluftningen från badrummet det har vi bytt ut. Att golvet svajade berodde på att det tidigare varit en vattenläcka så att golvbjälkarna ruttnat sönder.

image11 
Här är golvet rivet och man ser ner i badrummet.

image12
Ett och ett halvt år senare är det dags att börja ta tag i rummet som vi undvikit länge nu, motivationen flödar... Eller inte.

image14
Det här hittade älsklingen när han rev taket.

image15
När Mattias äntligen hade satt upp allt spån och det var dags att spackla och tappetsera kläckte jag den ljusa idén att jag skulle vilja ha panel istället. Mattias tyckte det var en bra ide men tyckte att jag kunde ha kommit på det lite tidigare.
Tack älskling för att du är så snäll och går med på sådant här extrajobb det är vardagsromantik för mig.

Jag har inte hunnit ta några bilder nu när panelen är färdigsatt och målad men det kommer.


 

Vardagsliv

Det har det varit idag, en promenad ned till centrum med en kompis och handlat lite, tvättat mjukisdjur, städat och lagat mat. Ja sådant som alla gör mest varje dag =)

Har upptäckt att magnolian troligen inte överlevt frostnätterna som har varit, dumt att jag inte täckt över den på kvällarna.

Åter en sväng till Uppsala idag

Idag tog jag med mig kidsen in till stan så att Mattias kunde panela färdigt Tindras rum utan att bli störd av oss. Vi var in på IKEA för att köpa en pall till Isabelle så att hon når upp till handfatet. När vi kom till deras golvsortiment kikade vi om de hade ngt som passade (läs gårdagens inlägg) de hade ett som var hellt rätt i färgerna bara små skillnader.
En som inte vet skulle nog inte lägga märke till att det är två olika tror jag fast tyvärr var det fel i klickningen men det kanske går att lösa, Mattias är ju så händig och brukar kunna lösa det mesta =)

När vi var där vid golvsortimentet upptäckte jag att jag glömt plånboken i bilen så det var bara att lite glatt göma pallen nära kassorna och hoppas att den stod kvar där hade verkligen ingen lust att gå igenom IKEA en gång till. Fast först fick det bli ett blöjbyte och jag blev glatt överaskad över hur mysigt skötrum de har. 
Jag hade tur sen när vi gick för att kolla om pallen stod där jag gömt den, jag passade också på att ta några lådor att förvara alla småsaker som finns i skrubben.
När vi sen betalat och skulle gå ut upptäckte jag att Tindra tappat sin mösa *suck* men vi gick ut till bilen iallafall, jag satte in barnen i bilen och började packa in i bilen när jag får en "känsla" vänder mig om för att kolla till vagnen och ser den rulla iväg och är på väg att krocka med en bil som håller på att backa ut.
Som tur är får jag tag på den i tid, phu!

Sen kommer syrran md sin sambo och vi får en massa färg och spackel så nu kan vi börja måla i veckan.

Onödig stadsresa

Idag åkte vi in till Uppsala för att köpa klickgolv till Tindras rum på Bauhaus då vi tänkt köpa lika som ligger i Isabelles rum. Tyvärr hade dem inte det längre lite surt då det saknas ca en kvadrat av just det golvet i hallen mellan deras rum, vi hittade några som var snarlika i färgen men då var det fel i klickarna eller vad det nu kallas =) Sen upptäckte vi att de var 5 cm för långa för att få in i bagageluckan också så vi åkte tomhämta hem igen men vi ska gå in på IKEA någon dag bnär vi har mer tid och titta på deras golv.

Nu på kvällen har jag och tindra varit på ljusparty hos svärmor och det blev ett set med tre ljusstakar/knoppvaser som kommer vara fina i köket tillsammans med teljus som doftar jordgubb/rabarber.

Sorterat leksaker

Phu! Nu har jag gått igenom kidsens leksaker tagit bort dem som inte leks med men som ska vara kvar och lagt de som ska bort i kassar till bättre behövande. Samt lagt några i tvätten som de fått lånat av kusinerna.

Det dåliga humöret är borta så skönt att vara sig själv igen =) Barnen ska få köttbullar och mos ikväll igen, resterna från igår så ska jag och älsklingen grilla. SVärmor kommer över också så hon vill nog också ha lite mat. Nej nu ska jag ta och sanera köket lite.

Kram på er

Den här dagen har redan varit för lång

Är helt övertygad om att äldsta dottern har två horn i pannan och en svans, hon har hunnit med att göra diverse otyg i köket, stampat med flit på lillasysters hand, tagit leksaker ifrån lillasyster, dragit henne ifrån "bolltornet" samt kastat saker fast än så länge inte på lillasyster.
Om en halvtimme ska vi gå till dagis och minutrarna släpar sig fram till dess sen ska jag och lillasyster städa köket *mutter* Usch vilket dåligt humör jag är på idag.

Torsdagsmys

Det ska jag och tjejerna ha idag då älsklingen ska laga svärmors bil efter han slutat jobba, på förmiddgen har vi handlat hem havregryn så att vi kan göra chokladbollar och sen har vi varit på öppnaförskolan.

Jag har städat våra kattvindar i tre dagar vilket var välbehövligt för i den ena vinden har ingen varit in i sedan vi flyttade hit så där blev det några aha! upplevelser, en sopsäck med sopor en kartong med prylar som jag nog ska försöka sälja på loppis i sommar det  är så skönt att man nu kan gå in i båda skrubbarna och veta att det bara är sådant som man vill ha kvar därinne. Fast hade det inte varit för alla barnkläder hade den ena varit i stort sett tom, skönt att det äntligen är gjort.

Båda gullungarna sitter nu i vagnen och sover.

Bland tigrar och apor.

I lördags var jag och en kompis med barnen på parkenzoo i Eskilstuna Storasyster tyckte det var spännande med alla djur mest spännande var den stora gula tigern som låg precis innanför glaset så hon stod bara 40 cm ifrån den. Aporna var det mest mamman som tyckte de var roliga att se på ;-)
Lillasyster sov sig igenom allt djurtittande hon somnade direkt efter lunchen som var det första vi gjorde när vi kom fram och sen vaknade hon hungrig när alla redan hade ätit mellis och var färdiga för att åka hem, ja så är det att vara liten och trött i härlig sommar värme.

Älsklingen var på 6 timmars endurotävling och gjorde bra ifrån sig med tanke på att han var magsjuk, usch inte roligt att vara så dålig det var förövrigt också i lördags.
 
Igår var vi in till byggmax i uppsala och handlade hem lite till Lillasysters rum och till vår framtida tvättstuga idag åker Mattias in själv efter jobbet och köper mer, man skulle ha haft en lastbil.
Jag har lagat raggmunkar och bacon till lunch idag ingen höjdare utan lingonsylt men det gick ned, vi får se vad jag hittar på till middag.

Trädgården.

Igår köpte jag en magnolia på plantagen som jag planterade när jag kom hem vi får se om den överlever då vi bara har lerjord i gräsmattan fast jag blandade ut lerjordenden med halvmultna löv, barr och kogödsel hoppas att den tycker om det. Sen tog jag bort alla ihopkrattade gräs/barrhögar från baksidan och började gödsla syrenhäcken där jag har beskärt den.
 
Idag har jag varit ned och lämnat storasyster på dagis, ska hämta henne vid två men då jag inte har någon bil blir det till att promenera, skönt annars kommer jag aldrig ut på promenad.
Nu medans lillasyster sover i vagnen har jag gödslat färdigt syrenhäcket, försökt att få igång gräsklipparen men gav upp och planterade om alla min blommor, alla sju stycken. Det har varit en strykande åtgång på blommor sen barnen kom då de inte har stått så högt upp på prio listan. Vi får se om blommorna som överlevt än så länge klarar av omplantering då jag använde kogödsel till det.

Nej nu ska jag fixa lite lunch och väcka lillplutt.

Godmorgon!

Vet ni jag har en kaka i ugnen Mattias tyckte nog att jag var lite galen när han kom upp vid 7 för att åka till jobbet men det är så att jag lovade bjuda på fika när jag slutade på jobbet men då låg jag som sagt magsjuk. Hoppas det blir lite över så att vi kan fika ikväll.
Idag ska storasyster till dagis också så då ska jag passa på att försöka hinna in på jobbet, DaSilva, Plantagen, IKEA och Bauhaus sen skulle jag vilja hinna lite annat också men det käns redan som schemat är något pressat.

Igår beställde jag lite från Ellos blandannat Pumaskorna till Lillasyster som jag pratat om tidigare, en träningstopp och trosor till mig sen beställde jag det här supersöta påslakansetet, vi får se vem av tjejerna som får det.

 
                                              Bilden är lånad från www.ellos.se

Igår rensade jag även i rabatten flera blommor som jag rensade bort förra året hade kommit upp men det var betydligt enklare än i höstas då den varit vildvuxen i minst 15 år och det visade sig att 99% av dem som kommit upp var rötter som jag hade missat . Får vara uppmärksam så kanske jag hålla dem under kontroll. Sen när Mattias kommit hem från jobbet var vi och storhandla i Norrtälje medans svärmor passade kidsen.

Nej nu ska jag börja göra oss i ordning för stan och dagis.


Deklarationen.

Tänk att jag sitter och väntar in i det sista innan jag får ändan ur och deklarerar fastän det är så himla smidigt över nätet. Nåja i år var det väl inte så kul att deklarera med en tusenlapp i kvarskatt har redan börjat längta efter nästa års deklaration när jag får dra av för mina resor. 12 mil om dagen fem dagar i veckan borde ju ge lite tillbaka även om jag kommer vara mammaledig ett tag.

Idag har jag drabbats av städmani utan struktur så det är lite städat i badrummet, vardagsrummet fast storasyster har förstås vält ut alla leksaker igen och köket har tömts från en del disk och tvätt. Jodå vi har tvätt i köket då maskinen står där i väntan på att en groventré ska byggas på tal om tvätt så var mamman riktigt ambitiös idag och slet av överdragen från soffdynorna som nu hänger på tork.
Jag har även varit upp och röjt lite i nya hallen mellan tjejernas rum, skruvade ned den gamla spjälsängen, plockade ur lite av makens verktyg fast tro inte att de hamnade där de är tänkta att vara utan de hamnade i gamla hallen. Jag är en expert på att flytta omkring saker utan att de hamnar där de ska vara.

Min lillasyster och mormor var på besök idag fikade och kikade runt i trädgården fick en slant att köpa en magnolia för och det ska bli spännande.

Imorgon börjar maken att arbeta igen och det käns lite vemodigt för honom då han gärna varit hemma längre.

Trist födelsedag

Tycker så synd om älsklingen som verkligen fick en urusel födelsedag på valborg egentligen skulle jag ha jobbat em min sista dag men vaknade illamåendes och kräktes efter några timmar.
Det var bara att ringa alla som tänkt komma över, och jag som planerat att köpa present innan jag började jobba och lite annat mysigt inför kvällen hade inget alls att ge =(

Idag verkar jag må bra igen har inte kräkts sen igår em, håller tummarna att det håller i sig. Nu sitter jag och storasyster och ser på Anastacia en av mina favoriter.

RSS 2.0