Härliga veckan.

Det är helt klart inte den här veckan.
I måndags var jag till tandläkaren i Östhammar och lagade en tand och det gick jättebra. Jag var bara lite spänd men från att ha varit den som satt redan i väntrummet och grät så tycker jag att det var kanonbra gjort av mig =) Mindre skoj var det när jag åkte därifrån då det knakade jättemycket om bilen när jag svängde 90 grader. In på Statoil som förövrigt bara har pumparna kvar, butiken har de jämnat med marken! Ringer Mattias och förklarar felet och får till svar att det nog är drivknuten kör hem försiktigt och håll hårt i ratten. Puttrade hem i 80km i h med ett krampaktigt tag om ratten samtidigt som jag spanade efter vildsvin och älgar som det finns gott om på den sträckan.
Mattias var ut och provkörde efter att barnen somnat och kom in för att meddela att jag inte får köra en meter till med bilen då den är för farlig för mig att köra.

Att ta sig till jobbet igår var alltså bara att glömma istället blev det en mysdag med barnen hemma. Mattias åkte in till stan och köpte reservdelar efter det han slutat jobbet och spenderade sedan två timmar och tio minuter ute i regnet med att byta drivknut och startmotorn som även den börjat strejka. Jag bakade Mattias favorit under tiden rulltårta med chokladkräm. Tack älskling för att du är så härlig och dessutom himla bra på att laga min bil när jag kört sönder den =) 

När jag hämtade barnen idag märktes det på en gång att det var ngt lurt i luften och jodå nu går det magsjuka på dagis, hurra vad roligt! Ni kan väl aldrig gissa vem av våra barn som troligen har fått det, jodå Tindra den lilla bacillmagneten, who else?

Hur kommer veckan fortsätta kan man ju undra.

Idag är det fredag!

Om någon hade missat det ;-)

Jag är hemma med Tindra idag då hon är snorig och har en ögoninflammation, frågade Isabelle om hon ville stanna hemma från dagis hon också men det ville hon inte så hon går en kort dag istället.
 
Efter att vi lämnat Isabelle på dagis åkte jag och Tindra till odal och handlade en kutterspånsbal till marsvinen man spar en massa pengar jämfört med att köpa de små som finns på affären. En stor bal kostar ca 70 kr och räcker ca 6 månader en liten på affären kostar runt 40 kr och räcker helt klart inte i 6månader.

Imorgon ska vi åka över till pappa och fira hans födelsedag, Mattias ska ut och köra enduro med några kompisar och jag får inte följa med då jag inte riktigt är på deras körnivå. Nej nu ska jag studsa in i duschen, det gäller att passa på medans lilltösen sover och innan vi ska hämta Isabelle. 

Härliga söndag

Idag har jag och barnen varit vakna och sett morgonens alla tidiga barnprogram, myst av värmen från kaminen som betedde sig märkligt idag då det inte ville börja brinna och sen sa det poff så brann allt samtidigt, skumt. Jag kanske hinner med att läsa ut en bok som jag påbörjade i fredags och då mina vänner kommer jag ha avslutat tre (3!) böcker den här veckan vilket inte har hänt på en vecka sedan flera år tillbaka.

För att riktigt skaka om er kan jag också berätta att jag var till tandläkaren i torsdags och det gick superbra, inget gråtandes eller hemska tankar som snurrade runt. Det var toppen att upptäcka att det inte syntes till ngn hemsk spegel och att det var en platt TV i taket som visade info om olika djur och lite reklam om svenska resmål som skansen och ngt glasbruk. Dessvärre är jag inte lika opptimistisk mot nästa besök då jag ska laga ett hål och berätta att jag väljer att dra ut min visdomstand.

Lite annat skoj som hänt i veckan att Majsan har fångat en mus inne så hon är förlåten för att hon bet mig tidigare.
"In action"

Sen har vi motionerat en del i veckan också skönt att komma igång lite lätt efter förkylningen, i måndags var det box med jobbet som gällde och det var superkul speciellt eftersom jag märkte hur bra löpträningen är för mig. Igår tog jag med tjejerna på en promenad innan middagen så då knatade vi upp till granvägen och tog skogen hem, det slog mig att vår vagn är fenomenalt bra i skogen särskilt nu när underredet är borttaget vilket innebär hög markfrigång men kanske kunde det vara ännu bättre om man låser framhjulet.


Tultar på genom vattnet, varför ska man gå torrskodd när det plaskar så roligt?

Roligast den här helgen och en kick för självförtroendet fick jag ändå idag när jag och Mattias tog en sväng ut till Knutby för att köra lite hoj. Gud så roligt det var! Hade gärnat åkt en stund till men musklerna i armarna sa ifrån så nu är det gymmet nästa som gäller!


Ett grymt kort fick jag till på en härlig man ;-)

RSS 2.0