Sågspån....

Hela huset är fullt av sågspån som ett bevis på hur duktig min karl har varit idag. I hallen har det blivit färdigpanelat och fönsterbrädorna har kommit upp med lite modifiering av konsollerna (jag som köpt lite för stora) och i Tindras rum har det äntligen kommit upp foder runt fönstret och fönsterbräda. Härligt när saker faller på sin plats och nu är det så himla lite kvar i Tindras rum att ni snart kommer få se bilder därifrån.

I övrigt lider jag med betongmorsa som fått in stora spindlar i huset, hua! När tjejerna åt middag igår avbröts vi av majsan som försvann bakom spisen på musjakt och ut kommer hon med en näbbmus, duktig tjej! Dessvärre är ju näbbmöss bara köttätare och håller sig till just spindlar och andra kryp så för den sakens skull var det lite tråkigt eftersom även vi har lite spindlar som gärna får stryka med.

Godnatt på er!

Granne sökes

Ja det finns ett hus till salu som ligger nära vårat och det vore inte helt fel om det skulle flytta in någon med jämngamla barn helst tjejer då våra nuvarande vänner bara verkar producera killar, skärpning på er ;-)

Idag har jag målat klart taket i hallen uppe eller ja vi får se resultatet en annan dag när solen lyser men det verkar helt okej så jag har strykit en av punkterna på min lista som jag skrev i helgen. Till middag blev det lax och till efterätt ett styrkepass på gymet. Förövrigt vaknade jag tidigt i morse och funderade varför det var så mörkt ute och stängde jag av väckarklockan? Tittade efter och insåg att den hade inte ens ringt än och att det var en timme kvar att sova innan klockan skulle ringa. Jag hade vaknat av en skrikande fågel, det är mysigt med fågelkvitter om morgnarna men skirkandes fåglar klockan 03:40 är det inte så de kan gott få vara tysta en stund till.

Nej godnatt på er!


Arbetsveckan igång igen då

Har precis hängt en tvätt och ska krypa till sängs men först en snabb visit vid datorn, fast det blir oftast längre än vad man tänkt sig, tyvärr.
Ja nu är det bara tre arbetsdagar kvar på den här veckan och det käns inte helt fel nu när vi fått tummen ur så att det händer saker här hemma.

Igår var vi till byggmax där mer panel inhandlades samt putsbruk till skorstenen som behöver snyggas till lite här och var. Jag började måla taket uppe i hallen och han nästan med hela. Det är bara det ena snedtaket kvar så vi får se om det kanske kan hinnas med i veckan om matplanering är smidig och allt flyter på. Jag är en listskrivornas mästarinna och roade mig med att skriva en lista på saker som bör göras innan en eventuell omvärdering av vårat hus på morgonen innan Mattias steg upp. Det käns toppen när man börjar stryka saker från listor tycker jag för då ser man hur det minskar som ett kvitto för det arbete man lägger ned och det kan vara stort som smått =)

Nej nattinatt.

Påskdagen

Ja det var gårdagen det och då var vi hemma och donade hela dagen förutom ett litet avbrott med Tårta uppe på Granvägen inte dumt att sitta ute och fika.
Mattias fortsatte igår med att panela hallen och upptäckte att det saknas en bräda för att det ska kunna bli färdigt, grymt irriterande så det kommer inhandlas idag. Jag röjde ur hallen uppe och moppade av taket så nu kan det målas sen plockade jag pinnar ur rabatten och klippte ned perennerna i båda rabatterna. Jag såg att några av växterna jag köpte på plantagens rea i höstas hade dött men med tanke på hur lång tid det tog innan jag fick ned dem i rabatterna är jag glad över att flertalet klarat sig och priset på dem var ju som sagt rena kapet.
Jag planterade även penseér i min kockum hink samt kastrull vilka matchar huset som en lite extra bonus.

Nej nu måste jag sluta då Tindra vill ha sin mamma =)

Beslutsångest så här i ottan

Eller ja ottan vet jag väl inte om det är nu men här klev vi upp 05:40 åtminstone Isabelle medans den lilla mamman försökte vakna till liv men det gick rätt fort när jag kom att tänka på fröerna vi planterade igår kväll. De små växthusen vill jag inte att en nyfiken treåring undersöker på egen hand.

Ångesten då? Jo jag köpte blandannat lite penseér i veckan som ska planteras i något men i vad? Ska de sitta i min kopparkittel med porslinshandtagen eller ska de sitta i vad jag tror är en kockum hink?

Idag blir det en vända in till stan för att handla hem lite gott till middag ikväll och sen ska Mattias in på biltema för att handlalite till  nya bilen samt lack till Isabelles cykel som ska fräschas upp. Medans han är där tänker jag och tjejerna flanera på Gränby och kika efter lite kläder åt mig själv samt linnen åt tjejerna.

Tur och retur Sandviken

Idag har vi varit till "någonstans utanför" Sandviken där Mattias köpte en BMW, äntligen slipper han mazdan och jag känner en stor lättnad. Mattias funderar att sätta ut mazdan på blocket "Mazda bytes mot en stor Cocacola och en påse gifflar" tycker det vore lite kul att se om någon nappar =)

På hemvägen stannade vi till vid valbo för en sen lunch eller en tidig middag beroende på hur man ser på saken och vi tog en snabb vända inne på köpcentrat också. Vi stannade även till hos svärmor och fikade vilket tjejerna uppskattade då de inte sett farmor på ett tag.

 På förmidagen pysslade jag med tjejerna vilket jag tycker är riktigt mysigt så det blev lite mer pysslande med Isabelle efter att Tindra somnat. Nu under kvällen har jag och älsklingen planterat våra fröer som ska förkultiveras samt att älsklingen varit ute och smekt på den nya bilen förstås.

Fy katten sa katten.

Idag har Majsan vår katt blivit kastrerad, vaccinerad och öronmärkt. Isabelle tyckte det var lite jobbigt eftersom vi lämnade Majsan själv hos veterinären då jag inte riktigt tyckte att det lämpade sig att sitta i det lilla väntrummet i en timme med bara två russinpaket som muta.
Det tog tid innan Majsan vaknade upp här hemma men nu är hon som vanligt fast det syns på ögonen att hon haft en tuff dag.

Annars så har jag och tjejerna påskpyntat ute i trädgården idag med att sätta lite fjädrar i ett träd sen lekte de i sandlådan medans jag lastade släpkärran med sådant som ska till återvinningscentralen. När Mattias kom hem från jobbet visade Isabelle stolt upp det tjusiga trädet och sen packade vi in oss i bilen och for till odal där vi handlade såjord och små drivhus(?) till fröerna som landade i brevlådan idag. Ett postägg har jag skickat till min mormor idag också.

Igår så började älsklingen att panela i hallen så nu kan man ana sig till hur det färdiga resultatet med vit bröstpanel och rosa tapet kommer se ut. Jag längtar efter att få en helt färdigrenoverad hall med var sak på sin plats med skohylla, hängare och hela fadderullan. I min vision finns det även härliga mårbacka pelargoner i fönstren men då vi har luftvärmepump i hallen tror jag inte de trivs där. 
Jag gick en omgång med min nya sekatör och grensåg i syrenhäcken igår och jag är väldigt nöjd med dem båda. Jag tar lite i taget av syrenhäcken som är ut mot vägen då vi inte vill jämna den med marken så det kommer nog ta några år innan den är tät och fin. Jag såg att där jag sågat ned förra året kommer det ca fem nya grenar upp istället för bara en så det är ju positivt. Än mer glad blev jag över att i år gick det på ett kick att ta ned det jag ville så nu är det bara lite gödsling kvar. Jo jag vet man ska väl inte gödsla en syrenhäck men våran står till större delen direkt på berg och bladen är yttepytte små så då kan den nog må bra av lite gödning särskilt nu när jag vill få den att bli lite tätare.

Vi såg på Du är vad du äter ikväll och det jag måste reflektera över är om denna mäniskan Anna Skipper inte kan låta bli att kladda på alla sina manliga klienter? Tycker det verkar som "Hej jag är en 40 taggare och har en livskris så jag måste limma på alla män som kommer i min väg" Jaja hon står ju inte och torrjuckar mot deras ben än iallafall och hon får dem att välja en nyttigare livsstil för en tid eller längre så det är väl bra.

När skipper lämnade rutan var det dags att zappa över till kvällens höjdpunkt som var väl förberedd med popcorn och Ländias cocosbollar döm om min grymma besvikelse när jag upptäckte att istället för Grace Anatomy så var det ishockey...... Vem f*n ersätter Grace med hockey?

Blåsippan ute i backarna....

står, niger och säger att nu är det vår.
Isabelle hittade den första blåsippan och kom med den till mig =) Älskade lilla gumman som tycker så mycket om blommor var riktigt glad över sitt fynd.
Ja här är vi hemma fortfarande och kommer nog vara det några dagar till men vi kör på varannan dag och turas om att vara hemma med de små sjuklingarna.

Sjuklingarna och jag var ute på förmiddagen och då passade jag på att grovstäda ur bilen men det behövs ett varv till med dammsugaren och trasa samt en fönsterputs för rutorna tog jag inte alls. Sen ringde jag gummiverkstaden och lyckades flirta till mig en tid idag för däckbyte, egentligen hotade jag med att åka till en annan verkstad men se då hade de plötsligt tid ;-)
Efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte ned för däckbytet härligt med nya fina däck med mönster! Mina vinterdäck var katastrof, slicks med korden framme på ett av däcken och ett har jag som sagt redan fått punka på, livsfarliga sa killarna. Jag håller med dem fullständigt i den frågan.

Väl hemma omorganiserade jag barnen från bilen till vagnen med ett snabt blöjbyte mellan då nöden krävde det och sen begav vi oss ut på promenad med sekatören i högsta hugg för att ta hem ett påskris. Kan ni tänka er att båda tjejerna sov i vagnen när vi kom hem.
Lite roligt med påskris för från början tog man in ris för att slå sig med. Ni vet, något bibliskt som någon sadistisk pastor hittat på för att tukta sin församling. Idag tar vi in ris för att smycka vårat hem vilket verkligen är så långt bort från ursprunget det bara kan komma, vårt ris får bara fjädrar i år och jag var inne på att bara ha vita fjädrar men sen kunde jag inte låta bli dem rosa.

Lite bilder från dagen.

 


Humle drottningarna hade skytteltrafik till krokusarna.


Två trötta tjejer.

Tindras nalle fick ett lerbad på förmidagen (av storasyster?) och när det upptäcktes blev det ramaskri och världens undergång var nära men inget ont som har ngt gott med sig för nu blev det en maskin med gosedjur och nalle var ren men lite fuktig tills det  var sängdags.

Fredag och ett härligt väder.

I förrgår såg jag de första tussilagona men idag när jag åkte hem var det små solar både här och var vist är det härligt! Även i rabatterna här hemma börjar lökarna kika upp, hoppas mina fina tulpaner klarar sig även i år men jag tror inte det för rådjuren hittade dem i fjol men då efter att de blommat över.
Igår beställde vi frön från impecta vad sägs om t.ex. djungelgurka och självklart salladen framför de andra nämligen smarriga ruccola!

Igår tröttnade jag att vänta på att deklarationen skulle komma så jag gick in på skatteverkets hemsida och tjuvkikade och det såg riktigt trevligt ut. Skönt att slippa betala som jag fått göra några gånger.

Tindra och jag har varit ned och handlat Pizza på det nya pizzahaket och de får godkänt. Jag passade även på att gå in på systemet och höra mig för om de behöver lite extra personal i juli då jag inte har en helt betald semester att ta ut i år.
Isabelle pluttan hade 39 graders feber ikväll så hon har bara fått i sig kräm och lite banan under dagen men det är bättre än ingenting alls.

Godkväll

Prickar!

Ja här är det prickigt värre för tjejerna har fått vattkoppor.

Vad har hänt sedan senast då?
Jo i söndags var vi till byggmax och handlade hem lite foder mm. till hallen samt var in på Uppsalafärg där vi mutade barnen med russin och började letandet efter en tapet som båda skulle tycka om vilket inte alltid är det lättaste. Jag stod och bläddrade i en katalog där jag fastnade för en tapet vänder mig om för att visa Mattias och då kommer han bärandes på en rulle med samma tapet =) Nu ska vi bara beställa den men den är rosa med stora orkideér på och den kommer från Boråstapeters  Garden.
I Måndags jobbade jag och var glatt överaskad av att detta skulle bli den fjärde veckan utan VAB men det gick över som sagt. I tisdags låg jag hemma med migrän och igår var jag tillbaka på jobbet det är så härligt med ett jobb som man vill åka till och att man inte har ont magen eller känner sig gråtfärdig när man är på väg dit.
Sen har jag även varit till Thuns där jag fyndade 2 tröjor, 2 byxor, 2 t-shirts och en långärmad body till Tindra för 269kr, inte illa. En vända in på bygghandeln är hemma slutade med mer saker till hallen i form av en MDF skiva och en skiva renoveringsgips.

Nej nu ska jag gå upp och leka med prickisarna där uppe =)

RSS 2.0