Äggigt värre

Titta hönorna har börjat värpa ägg! De senaste dagarna har vi fått ungefär ett ägg varannan eller var tredje dag och vi är uppe i 7 ägg totalt.
 
Kanske är det Fröken Röd som värper så fina bruna ägg fast idag hittade Isabelle ett ägg som var helt olik de vi hittat tidigare så kanske de är två som lägger ägg nu.
 
Jag har fortfarande inte ledsnat på utsikten från trappen men det finns utrymme för förbättringar som t.ex. runt vår utebelysning där de gröna buskiga sakerna ska bort och ersättas mot något som blommar. Vid lampan vill jag ha något som blommar en ros eller klematis kanske.
Härliga vackra sommarhimmel.
På nationaldagen åkte vi Eckerölinjen med barnen vilket de tyckte väldigt mycket om och gottebordet på buffen gillade de väldigt mycket =)
Vi hade fint väder men när vi lämnat hamnen så blev det blåsigt och snabbt kyligt men vi fikade klart i alla fall innan vi sökte oss in.
"Men Mammaaa är du färdig snart?"
 
Josefin hittade en härmapa. Speglarna ombord var dagens stora grej allra helst de i taket utanför taxfreen.
Sen fyndade vi på taxfreen en hel väska med godis!
 
Tindra blev bjuden på kalas hos sin "käresta" i grannbyn. Tindra och hennes pojkar, vart ska detta ta vägen? ;-)
Jag har äntligen dammat av löparskorna. Jag har inte sprungit många gånger men märker redan skillnad på uthålligheten och snabba resultat uppskattas.
Vi drömmer om att inreda ett eget hemmagym i källaren tyvärr inget högprioriterat projekt men det behöver inte bli så kostsamt bara vi tagit oss förbi de stora måste utgifterna som ligger oss närmast just nu. Tänk vad skönt att kunna gå ned och gymma när tillfälle ges. Vi har tittat lite på olika typer av gymsaker och vist vissa saker är dyra andra inte (beror förstås också på om man köper nytt/begagnat om man ska ha en maskin eller fria vikter) men utslaget på gymkort för två personer har man snabbt tjänat in den utgiften.
 
Sen vill jag bara berätta hur bra det är med allriskförsäkring som tillägg på sin hemförsäkring, värt varenda krona! Tack vare den fick vi faktiskt ut en helt okej summa för fuktskadan i vårt 60(!) åriga badrum.
 
Hoppas ni alla har en trevlig vecka framför er!
 
 
 
 
 
 

Tvättstugedrömmar del III

Tvättstugerenoveringen har ju som sagt helt stannat av på grund av flera olika anledningar men drömmer det gör jag fortfarande och det måste man få göra. Förhoppningsvis innebär det att jag när det är dags för tvättstugan har en klar bild över hur den ska se ut som det är nu pendlar den fram och tillbaka där den stora frågan handlar om färgval.
 
Inte så ljust och färgglatt men jag tyckte texten på skylten var gullig.
 
Passande till fynden från makens fickor extra passande med tanke på att det dessutom brukar finnas en och annan slangklämma ibland. Jag tror nog jag ska försöka göra något liknande.
 
En annan variant till strumpor som söker sin partner.
 
Detta är verkligen en drömtvättstuga! Så himla fin! Ljus men ändå med lite färg precis det jag vill ha, tyvärr är väl panel inget som jag kan ha nere i källaren men drömma kam man alltid.
 
Titta vad man använda gamla galgar till.
 
Denna är ju bara för rolig.
 
Hoppas ni alla har en härlig sommardag trots det mulna vädret.
 
 

Myshelg med akutenhäng.

I fredags var jag ledig från jobbet då det var utbildningsdag för både dagis, fritids och förskoleklassens personal. Jag hade tänkt att vi skulle hitta på något mysigt tillsammans men alla mina ideér tog slut när alla mina förslag hade stängt. Mattias överaskade oss då med piccnic på hemlig ort och utflykten gick till Mörby slott eller nåja dess slottsruin i alla fall.
Jag har hört en del om spökena där men de höll sig gömda från solen och värmen.
 
Mina hjärtan på väg mot målet.
En första blick på närmare avstånd, imponerande.
Borggården.
Svindlande utsikt från ett av tornen
Det måste ha varit riktigt maffigt under sina glansdagar på 1600-talet.
 
Vi avrundade dagen med en god grillad middag och fredagsmys i bästa svensson anda. Alla var pigga och glada fram tills det var dags för Josefin att sova som då kräktes utan förvarning och blev helt utslagen och kräktes i stort sett konstant. Vi blev så pass oroliga att vi ringde 1177 som rådde oss att åka in akut på en gång. Eftersom jag inte kan ha uppsikt över Josefin som sitter bakåtvänt i baksätet fick storasyster Isabelle följa med hon med och hon var så duktig. Torkade kräks och svarade på mina oroliga frågor om hur Josefin verkade må där i bak till slut avbröt hon mina frågor med ett bestämt "Mamma när du hör något som låter som när man river i papper då har Josefin kräkts för då tar jag papper!" Ja vad svarar man på det?
Inlagda på barnakuten och fått börja ge liten Josefin vätskeersättning som hon tyckte var god fastän sköterskan sa att vanligtvis brukar det vara svårt att ge barn den.
Man hittade inget fel på Josefin så vi fick snart åka hem igen och trolig orsak var nog för litet vätskeintag under dagen.
 
Lördagen spenderade vi hemma förutom jag och stora tjejerna som åkte till ridskolan där Isabelle fick rida helt själv för första gången och jag behövde bara rycka in när det skulle travas för att få igång hästen i trav. Ett tjyvnyp han hästskrället att ge mig också men jag avvärjde desto fler.
Josefin sa bestämt att hon ville följa med till hästarna men sov när vi kom hem från stallet och hade så gjort sen strax efter att vi åkte så det var nog skönt för henne att storasystrarna försvann några timmar.
 
Såhär ser man ut i håret efter en natt med akutenhäng och ljuskänslig är man också.
 
Idag har Josefin varit sitt vanliga glada jag igen så då vågade vi oss ut på dagens planerade aktiviteter med kultur i fokus.
Först ett besök på evolutionsmuseets utställning zoologi som Isabelle velat sett sen vi var där i höstas med då på museet för palentologi(?) det var intressant att se världens fauna men något makabert emellanåt och jag måste säga att jag föredrar att se benen från dinosaurierna.
 
Sen tog vi flyget till Mallis! eller nåja det kändes lite så när man från borggården vid slottet blickade ned mot Linné trädgården i värmen.
Idag hade de familjedag på konstmuseet vid slottet och utanför hade de en sandlåda där man kunde bygga sitt eget slott.
 Tjejerna i färd med att bygga och dekorera.
Josefins
Tindras med den röda sjön och bron, Isabelles med silversjön, i deras fantasi fanns det ett vattenfall mellan de båda sjöarna.
'
Josefin kom på att hon inte var helt klar när hon hittade glasspinnarna.
Birgitta klockan.
Härliga tjejer!
Vackra domkyrkan
En liten del av slottet.
Ja vi byggde ju inte bara sandslott utan vi hittade en guldskatt också!
 

Förskolans dag

Idag är det förskolans dag och det firades på dagis med en picknick och alla barnen på dagis sjöng för alla oss som var där.
 
Utanför Tindra och Josefins avdelning hade de satt upp Barbapapa figurer som barnen gjort och de var så fina allihopa.
Josefin med sin barbaskön, fröken sa att hon klippt en del av hans ostyriga hår själv.
Tindra med sin fina Barbafin.
 
 
 

RSS 2.0