Hurra för Isabelle på hennes dag!

Idag har vi firat Isabelles  födelsedag och haft kalas här hemma. Jag hade ju tänkt lägga lite extra energi på tårtorna men då veckan varit full av VAB så fick de bli hederliga gräddtårtar fyllda med vaniljkräm och blåbärsgrädde eller jordgubbsfromage.

När jag och Isabelle gick upp i morse så blev hon nog lite besviken hon hade nog trott att kalaset skulle vara igång redan för hon gnällde olyckligt "min födelsedag" och gick in i vardagsrummet med huvudet nedböjt. Aj vad det sved i mammahjärtat så till nästa år ska det pyntas med lite ballonger redan kvällen innnan.

Jag tror hon tyckte om alla presenter hon fick och det var fullt ös med sex kusiner på besök.

Grattis min älskade lilla gumma!

Sjuka barn, tapeter, varsel och vardagsliv.

Japp så ser det ut hemma just nu då tjejerna är sjuka särskilt Tindra som är risig i kistan har feber och har sovit mest hela dagen. Lillpluttan som alltid äter med god aptit har inte ens fått i sig ngt ätbart bara druckit litegrann. Isabelle är i stort sett som vanligt trotsar, busar och kramas.

Japp hon ska bli modell som stor ;-)


Jag har sett till att vi fått hem tre stycken tapetkataloger som vi ska kika lite på för att se om vi kan hitta en tapet till hallen, vi har aldrig tid att kika på sådant på helgerna så då tänkte  jag att lånar vi hem några så kan man kika i lugn och ro när töserna sover.




På Mattias jobb har de kommit ut med att halva arbetsstyrkan ska varslas så det käns lite oroligt just nu men jag håller tummarna att älsklingen sitter tryggt i båten då han har jobbat där sedan 2003, håll tummarna. Annars är det storhandling som gäller imorgon.

Tävling hos Sveastar!

Ni har väl inte missat tävlingen hos Sveastar där ni kan vinna den här superfina scarfen från Dunnis!




Superfin och man längtar verkligen till våren när man ser den.

Scrapbooking

Har jag ägnat hela kvällen åt, har suttit framför datorn och knåpat ihop en inbjudan till Isabelles kalas skoj men oj vad tiden rinner iväg när man har roligt och när det dessutom går låångsamt när man egentligen inte vet vad man gör ;-)

Lite stolt är jag så ni kan få ta del av resultatet fast jag såg nu att det är lite till som jag vill testa innan jag tänker ge mig men nu är det på tok för sent för lilla mig att vara uppe så det får bli imorgon.


Photoshop, febriga barn och chilli con carne...

är några ord som beskriver den här söndagen.

Har suttit med photoshop idag och tränat på "svartvitt med färg" här är två av resultaten.


Tindra

Isabelle


Kaniner förökar sig och...

det finns massor av dem nu i Tindras rum, iallafall på hennes gardin som jag sydde imorse medans tjejerna satt och ritade. Den blev rätt bra om jag får säga det själv men bild får ni se senare.

Sen har jag och Tindra varit en sväng till Norrtälje idag också där vi gick i heminredningsbutikerna som jag tycker är så mysiga bara fönstershopping idag visserligen men inspirationsgivande är det iallafall. På vägen hem var vi in i köksboden i sebende och fick med oss lite kataloger hem så nu lutar det starkt åt ett nytt kök från dem istället för att fortsätta med det från IKEA.

Natt natt.

Trista fredag

Käns bara trist rakt igenom idag, ingen energi, ingen motivation och dessutom saknar jag mamma enormt mycket just nu. Det käns inte ens roligt att det är helg.

Nej jag ska nog gå och sminka mig gör ju inte det så ofta och när jag väl gör det så är det för min egen skull, kanske det kan pigga upp mig lite.

Torsdag+pannkakor=sant!

Iallafall hema hos oss fast ikväll blir det svärmor som lagar dem förstås, funderar på om jag ska steka några till mig själv innan jag åker till jobbet eller om jag ska köpa en matlåda.
 
Jag ska ned och köpa ett gymkort idag har ju tänk börja att bygga upp  lite muskler så att jag går upp i  vikt. Då kanske orkar jag hålla mig kvar på hojen längre, här har vi mitt mål...


Tatiana Tishchenko bilden är lånad från http://www.ifbb.com/page_report.php?id=28 

No I just kidding! men iallafall jag ska börja gyma på riktigt men inte gå till överdrift.

Nu ska jag pussa på mina barn innan de ska till dagis.

Måndag och en ny härlig vecka

Har precis blivit klar med dagens middag, ja lite tidigt kanske men så är det när man jobbar skift. Skönt för svärmor att slippa laga mat ikväll också då det är hon som får hämta tjejerna på dagis och natta dem med. Då Mattias inte är hemma förens nio och jag klockan 11.

Jag har för första gången gjort en råkostsallad ni vet pizzasallad som håller i en vecka den blev ok förutom att vitkål inte gick så bra att köra i matberedarens rivjärn så till nästa gång byter jag till skivjärnet på en gång sen funderar jag på om man kan byta ut vitvinsvinägern mot äppelvinäger.

Råkostsalladen var superenkel att göra ialla fall.

koka upp ½dl socker, 3/4dl vitvinsvinäger och 1dl rapsolja låt svalna. Riv ½kg morötter och ett ½kg vitkål slå över uppkoket och förvara tätt under lock håller en vecka då. Superbra för oss stressade småbarnsföräldrar som måste tänka lite på vad grönsakerna kostar också sen går det att ha i nötter, russin paprika mm för variation.

Nej nu ska jag skutta in i dushen innan jobbet.

KTM 125exc årsmodell 2007...

har jag och tjejerna varit och kikat på idag på Lelles, Isabelle var nyvaken, smågråtandes och omutbar till att sitta still på golvet. Tindra gick att muta till att sitta still på golvet om hon fick tömma ur mammas plånbok, tur att det nästan bara var vi där. Jag han iallafall provsitta, klämma och känna mig för, tummen upp. 
Sen var jag och tjejerna in på Leklust eller Nallens som det hette förut och köpte en docka till Tindra då det var hög tid för henne att få en egen. Isabelle har drösvis med dockor men de är just Isabelles dockor och att dela dem med syrran är inte lätt.

Nej nu ska jag googla efter lite kökslösningar då vi måste planera om vårat. Det var lite bråttom att få in något som fungerade när vi köpte huset så det blev inte särskilt genomtänkt. Har ni några förslag så framför dem gärna det enda som är bestämt är att skåpluckorna får vara desamma nämligen Duvbo från IKEA, att det blir en laminatskiva och att väggen mellan vardagsrumet och köket ska rivas.

Jaha...

då har man averkat ytterligare en arbetsdag, skoj var det =)


Klantig, vimsig och allt annat man kan kalla det.

Min chef ringde för en stund sen och undra vad jag gjorde, jo jag väntar på att kunna åka till jobbet svarade jag. Hur menar du nu? Frågade hon. Eh jag har precis lämnat barnen på dagis så nu väntar jag på att jag ska åka till jobbet svarade jag.

Men du jobbar förmiddag den här veckan.

Gha!!!! Hur i helskotta har jag kunnat virra till det så att jag var 100 på att jag jobbade eftermiddag nu måste vi planera om dagisschema och fixa om de tider vi bokat in barnens farmor för att hämta dem från dagis. Käns riktigt pinsamt dessutom när man går på vikariat.
 
Fy vilken dag det blev och stackars Mattias som återigen blir drabbat av att hans fru är virrigast i världen så nu får man väl smöra in sig med att städa och varför inte fixa lite annat också.

Back to work...

och oj vad det käns trist hade gärna varit hemma ett tag till men samtidigt ska det bli kul också för nu går jag upp på tvåskift och kommer därför träffa tjejerna mer när de är pigga och glada. Mattias har också börjat jobba skift idag men det är under en begränsad tid och vist kommer det att krocka lite mellan våra scheman som den här veckan t.ex. men i det stora hela innebär det färre timmar på dagis för tjejerna. 
Lite tråkigt är det också med tanke på att jag och Mattias knappt kommer se varandra men vi drömmer om att kunna åka på en långweekend när det är över och då är det ju inte så långt kvar till sommar, sol och semester!

Nej nu ska jag gå och hiva in dagens middag i ugnen så att det bara är för dem att värma den ikväll.

En dag kvar av ledigheten

Vi har haft en lång ledighet nu över jul men nu är det bara imorgon kvar så hoppas att det fina vädret håller i sig imorgon med.

Idag tog vi barnen i pulkorna och promenerade ned till Tempo och handlade lite, tindra satte jag i Phil&Teds åkpåsen som passade bra i pulkan fick vika den lite i ryggen bara. Nu på kvällen så har jag och Isabelle bakat chokladbollar men fy vad äckliga de är, fattar inte hur vi kunde svulla i oss en hel sats sånna när jag och syrran var små. Isabelle tyckte det var roligt och hade nog ätit upp alla om hon fått men nu blev det inte så många då hon skulle i säng.

Igår var det Östra Open i Bergby (serietävling i enduro) så då var jag där och kikade på älsklingen när han tävlade medans tjejerna hade det varmt och skoj hos farmor. Egentligen skulle jag ha hejat och fotat lite extra på en kompis till Mattias också men då lilla ärthjärnan jag fick hjärnsläpp så glömde jag bort både vad han hade för nr och vilken jacka han hade, kom bara ihåg att han körde en KTM -08 med klistermärke vid soppatanken som det stod DHL på. Nu är det ju rätt många KTM i spåret och ett yttepytte litet klistermärke vid soppatanken är inte heller så mycket att gå på. Förlåt, förlåt Gusten får skärpa till mig till nästa gång och då skriva ned vilka nr jag ska kika extra efter.
 
Så här såg det ut igår när älsklingen körde och han har inte tinat än, fast han är ute och kvällskör nu med en kompis så jag tror det roliga överväger nackdelarna med körning i tio minusgrader.




Kom att tänka på det att det käns lite fjantigt när man står i skogen och tittar på en mansdominerad motorsport (finns det en kvinnodominerad?) och så ropar man "Heja hjärtat! Heja Heja!" just den bitet med hjärtat käns en aningens larvigt får komma på något annat att hojta. Fast åh andra sidan är han mitt hjärta och det borde alla få veta =)

Nej nu ska jag göra ngt kreativt som att städa kanske.

 


Frostnypet 1 januari 2009

Gott nytt år på er hoppas vi har ett härligt år framför oss!

Jag börjar året med att drömma om friska tag i trädgården när våren vill infinna sig, som första tanke har jag gräsmattan i sikte eller ska jag kalla den mosskombinerad gropmatta för att ge den en mer rättvis benämning. Har läst på en del om gödning, vertikalskärning och gud vet vad på den här entusiastiska sidan http://www.olleberg.nu/06/index.htm en varning utfärdas om man är känslig för pedantiska äldre herrar.
Idag kom jag på att en kryddspiral skulle vara trevligt, hur man gör en sådan hittar ni blandannat här http://www.juniper.se/kryddspiral/  sen drömmer jag fortfarande om att iordningställa ett pallkrageland, mer perenner till rabatterna, en rosberså och en bänk snickrad runt ett av äppelträden. Phu man blir lite svettig av att skriva ned de ideér som man gärna vill genomföra inom en snar framtid.

Jag ska inte skriva om julen mer än att den var härlig och visa er den fina kransen som fortfarande hänger över köksbordet


Idag har jag haft med mig kameran ut och tagit lite bilder på en frostnypen trädgård och det är roligt men om jag kan lära mig att utnyttja den fullt ut så vore det nog ännu roligare.


Isabelle i den delen av trädgården som jag tycker är fin som den är.


En kvarleva från tidigare husägare.

   
Frost frossa!





RSS 2.0