Massor att göra men...

vart ska man börja? Det behöver städas, tvättas, organiseras, sorteras, stickas, sys och för att inte tala om mitt UFO som ligger och stirrar på mig med anklagande blick så fort jag öppnar locket till min broderilåda som även den borde få en omgång.

Nu i skrivandets stund så borde jag egentligen stänga av alla elprylar i huset enligt mjölkpaketet men jag skippar det och tänker på hur mycket ström aparater tar när de startar upp. Här hemma tänker vi mycket på vår elförbrukning och har börjat byta ut glödlamporna när de går sönder mot lågenergi istället och sen köper vi vitvaror som är så bra klassade som möjligt, en av anledningara till varför vi inte har ngn torktumlare.
 
Idag har vi varit och firat lillasyster då hon fyllt år i veckan, hon fick chokladpraliner som inhandlades på mässan och lite exclusivare choklad är ju aldrig fel att ge en chokladfantast ;-) Vi blev bjudna på en himmelskt god jordgubbspaj och vi lärde oss att mormors pajrecept fungerar helt okej även utan ägg. Sen senast vi var där hade de även tapetserat i köket och det blev jättefint, för att bo så litet som de gör har de verkligen lyckats med att få det att kännas rymligt nu efter att de renoverat och byggt om lite.
Som vanligt när vi är hos ngn slutar det med att älsklingen befinner sig utomhus och meckar, det slår nästan aldrig fel men det är sådant som han gärna gör. Vi fick även med ett däck som ska läggas om för hand så jag och syrran får göra ett däckbyte utanför jobbet sen när det är gjort.

PÅ hemvägen blev det en sväng in på Lelles, Djurhobby och ett besök på Mc Donalds för en tidig middag Isabelle säger krabburgare om hamburgare tycker det är lite gulligt =) En titt in på Godislunden blev det också.

Igår var det fredag och då blev det övertid med ca 45 minuter vilket inte alls kändes roligt, hade planerat att handla hem ngt matigt att äta tillsammans med älsklingen och bara mysa, istället blev det en drickyoghurt i bilen till middag utan mys. Jag såg för den delen tre vildsvin på två olika ställen på hemvägen båda rätt snart efter länsgränsen. När jag såg de två första stannade jag bilen och backade tillbaka tror ni inte att de jäkla svinen står kvar i diket och stirrar på mig för att sen i sakta mak traska in i skogen. 

Inatt blir det sommartid också för nu ser vi fram emot sommaren.
Då de jäkla grisarna kommer pippa livet ur sig och bli ännu fler. Viste ni att en vanlig sugga är dräktig i tre månader, tre veckor och tre dagar då får de oftast ca 12 smågrisar. En vildsvins sugga borde med andra ord även hon vara dräktig lika länge och därmed hinna med två kullar om året men jag tror inte att hon klarar lika många smågrisar men de förökar sig fort iallafall. Som ni kanske förstår börjar jag bli trött på dessa grisar trots att det är rätt kul att se dem men den dagen hela gräsmattan är upplöjd är det nog inte lika roligt eller troligare sitter i fronten på min bil. 

Raport från trädgårdsmässan!

Vilken härligt mysig dag vi haft idag! Lämnade tjejerna på dagis efter att vi ätit en god frukost här hemma och sedan bar det av till mässan. Mycket ideér och inspiration fick vi men det blev inte mycket handlande men destofler kataloger fick följa med hem.

Här kommer de utlovade bilderna från mässan.

  
Tre härliga klänningar att inspireras av.


Varför inte grilla korven på något snyggt med gnistskydd.

 
Inspiration till ett varmt välkomnande på verandan.


En vakthund och trogen vän behöver vi alla ha!


Rosa glamour kan det bli bättre? Notera vilket härligt långt "hår" prinsessan har.

Även prinsessor måste ta tag i trädgårdsskötsel och då görs det med klass.
  
  

Efter ett hårt arbete kan det vara skönt att vandra in i ett härligt gardenhouse.


Väl inne i gardenhouset kan man njuta av dagens hårda arbete i en softtub under kristallkronans sken




Kanske poolkillen inkluderas för er prinsessor som vill ;-)

Sen fick vi syn på detta växthus så nu ska det räknas på vad det skulle kosta att bygga ett sådant i jämförelse med att köpa ett nytt.
  

Nej nu måste jag i säng så nattinatt på er.

Idag bär det av!

Nästa anhalt trädgårsmässan men först en mysig frukost med varma smörgåsar och bara umgås och njuta av att hela familjen är hemma samtidigt mitt i veckan.

Ett axplock av Isabelles söta ordförvrängningar: Blinka lilla härna dääär huvet undra var du är. Everfläck. Leverfläck med andra ord är hon riktigt intresserad av och mamma har massor att räkna och Tindra har en del hon med men inte stackars Isabelle så där kallar hon varje fliten ytte pytte fläck hon kan hitta för everfläck. Jag har faktiskt hittat en fläck på Isabelle som verkligen är en leverfläck men den är yttepytte och måste ses med lupp.

Återkommer efter besöket på mässan och då med bilder!

Free Cartoons Wallpaper : Strawberry Shortcake

Snart är det dags!

Imorgonbitti bär det av mot trädgårdsmässan för mig och Mattias! Det ska bli jättekul då det är ngt som jag sett fram emot en lång tid nu. Kameran kommer få följa med så att vi kan fota det som man vill ha, inspireras av eller bara måste ha en bild av för att visa för er som läser bloggen ;-) 
Vi har börjat fundera på hur vi ska kunna bli mer självförsörjande på t.ex. grönsaker så det kommer vi kika efter i första hand och en lista måste skrivas så att vi har några punkter som vi inte glömmer bort för det finns ju så mycket annat som lockar ögonen när man väl står där i mässhallarna.

Igår såg jag ett riktigt vårtecken nämligen en toffsvipa så nu kära vänner är våren verkligen på intågande däremot såg jag inga grisar igår men det tror jag mer berodde på att det dundrade fram en lasbil före mig inte för att jag klagar men man sitter liksom och laddar upp sig själv som när man ser en skräckis. När kommer de? Kommer den hoppa upp på bilen? Tänk om jag möter en lastbil samtidigt vart kör jag då? Kommer ngn se mig ikväll om bilen far ned i diket?

Räkningarna som inte dras själva är betalda idag och det är ju alltid ett orosmoment att se hur mycket eller lite som blir kvar att leva på, skönt att det är gjort och det käns riktigt bra denna månad. Det kommer nog bli till att köpa lite småfix till huset. Nej nu ska det kokas potatis till matlådan.

Puss på dig älskling vi ses imorgonbitti!

Ny vecka igen då.

Ja då var det en ny vecka och denna vecka är det eftermiddagsskift som gäller, igår hade vi APT vilket innebär 12 timmars pass vilket käns av i kroppen på slutet av dagen om inte annat på humöret. Fast vi hade det rätt roligt ändå igår en massa tröttflams blev det på slutet =) Ni som är mina kollegor kan jag rekomendera att inte rapa kasetterna som en liten bebis för de är väldigt kantiga och inte alls så där mjuka och gosiga. Fast å andra sidan lägger de ingen kräka på axeln heller. Ja jag är knäpp men det viste ni väl redan ;-)

Jag är just nu såå sugen på en liten gosig nyfödd bebis men dessvärre går den tiden alldeles för fort och rätt snart sitter man med en treåring som exakt vet vilka knappar man ska trycka på för att få sin mamma att gå i taket. Vår äldsta är riktigt charmig just nu och det sägs att det har med åldern att göra ;-) Pappa är förstås ofelbar och kan laga allt från trasiga ballonger, bilar och mammas trasiga jeans alltså ngn att verkligen avguda.
Det är mycket min pappa och Tindras mamma just nu. När vi var in till stan i helgen så sa jag till Isabelle att mamma älskar dig och vad får man till svar jo: Pappa älskar mig! Tindras mamma. Fast ett tu tre så duger mamma också så då får man passa på att suga till sig alla kramar och pussar man får =)

Slänger ut pikar till mina vänner att ni får sätta lite fart på bebisverkstäderna så att jag kan låna era bebisar istället.

Isabelle har börjat skolas in på en avdelning för lite större barn och det märks att hon är lite grabbig av sig och troligen hänger mest med grabbar för det är mycket "coola bilarna" just nu =) Så vi får nog köpa hem lite bilar.

Javist jag såg ett vildsvin igårkväll på vägen hem och det var efter länsgränsen vi får se hur många man skymtar ikväll, förra em. veckan såg jag gris varje kväll. 

Nej nu ska det städas undan lite och potatis kokas samt skiva upp bogbladssteken som blev klar i morse, en sås vore inte heller helt fel.

Äntligen är det fredag!

Det käns härligt för den här veckan har varit tung och det har känts som man trampat omkring i tuggumi på jobbet och inte kommit någon vart fast vi har rockat rätt bra den här veckan ändå så nu vankas det smörgåstårta för att vi varit duktiga!
 
Idag vill jag passa på att dela ut tre stycken grattis kramar också, en till Mican, en till Jannice och så en till svägerskan med. Hade gärna firat Mican på restaurang Tsatsiki ikväll men då trädgårdmässan vankas i nästa vecka gäller det att hålla i slantarna lite. Ser fram emot morgondagen istället då det vankas fika i Norrtälje med en arbetskamrat, tjejerna får följa med så kan vi fara till Odal och titta efter fodrade stövlar till dem efter fikat. Ett besök på köksboden skulle jag också vilja hinna med, jag har bara varit in i deras butik i Sebende men nu när det är vinter så har de inte så mycket där mer än köksluckor att se.

Viltrapporten den här veckan är långtifrån så fullspäckad som förra veckans och kan lätt sammanfattas så här: Fredag en varg. Eh? Ursäkta mig men jag är lite trött det jag menar är naturligtvis en räv.

Sen såg jag min drömmis på centrum idag nämligen en sådan här, vist är de fina!






 















Snart fredag

Inte en dag för tidigt så är det äntligen fredag imorgon. Gud så skönt! Särskilt efter gårdagen då jag gick runt hela dagen och trodde att det var torsdag sen idag så bokade vi upp oss på massagestolen vi har tillgång till på jobbet. Jag råkade inte helt oväntat halvslumra till under min tid och trodde naturligtvis att det huxflux blivi fredag, jobbigt värre. 

Igår var jag för övrigt på gymet och tränade vilket kändes bra men fy vad tråkigt med uppvärmning på löpmaskiner, man kommer ingenstans vilket för mig leder till att jag hela tiden tittar på hur länge jag sprungit och sekundrarna sniglar sig fram.

Nej nu ska det hängas lite tvätt en hel maskin med bara barnkläder så det lär ta sin tid.
 

Gymintro

Jag överlevde gymintrot men herrejösses vilken klenis jag är =)

Humöret har varit på topp hela dagen men det kan jag lugnt påstå att det har vänt för nu käns allt bara skit... Jag skulle må så mycket bättre om jag kunde sluta att grubbla och tänka på saker nej nu får det vara nog så godnattt på er.

Min hink jag styrde på havets vågadevågadevåg så skummet yrde.....

Haha ja det gjorde tjejerna idag men sen blomstrade syskon kärleken upp så då fick hinken styra in i skrubben i väntan på dess egentliga syfte nämligen att jag ska göra rent avloppskröken under handfatet *urk*.

Annars har vi haft en supermysig helg med ett besök på Lekrymden i Norrtälje med tjejerna och det var så himla roligt att se dem rusa omkring som små tossar alldeles rödblommiga av allt det roliga. Det blev en hel del klättrande och springande i lekställningarna eller ja krypandes för oss vuxna. Mattias noterade att knäskydd hade inte varit dumt sen åkte vi en hel del rutschkana också och fort ska det gå.

 
Det här var knepigt...


Klara, färdiga, gåååå!

En fika hos svärmor har det hunnits med idag och sen har jag tagit första ronden med sekatören i år också nu när vårkänslorna börjar gro på allvar. 1-0 till mig i kampen mot slyn fast här käns det som en omöjlighet att vinna men trägen vinner brukar vissa säga så vi får se hur det går.
Höll nästan på att glömma det bästa med idag, älsklingen kom och väckte mig imorse och sa att det fanns nybakade scones om jag ville ha men att det var väldigt tidigt än. Tänkte gå upp då men somnade om en kort stund så sen när jag väl kom ned en halvtimme senare fanns det både scones och smarriga chokladmuffins *mums*

Imorgon är det jobbet som väntar med fm. pass denna veckan och sen blir det intropass på gymet imorgon och det käns lite nervöst.

Nattinatt på er.

Sovmorgon

Ja en liten stund blev det då Isabelle gick upp själv imorse och stängde dörren in till vårt sovrum sen när jag kom ned hade hon fixat smörgås själv, vilken duktig tjej =)

Igår var Mattias jätte nervös då han skulle på arbetsintervjuv när jag ringde honom på förmiddagen så sa han att han hade dåligt med batteri i sin mobil så då erbjöd jag mig att åka dit med laddaren efter det jag lämnat tjejerna på dagis. 
Sagt och gjort jag lämnade tjejerna på dagis och styrde bilen mot Alunda väl där svänger jag upp mot Mattias jobb och inser vad f*n här är det ju inga längre då de flyttat från den lokalen vilket jag är väl medveten om så det blir till att vända bilen och köra 200m till så kom jag rätt. Skuttar ur bilen och när jag låser den slår det mig "Vad var det jag skulle göra här egentligen? Vad var det jag skulle hämta? Men fasen också det var jag som skulle ha haft med mig laddaren."  Åh vad dum man är ibland den hade jag helt glömt bort, jag var bara så inställd på att jag skulle till Alunda för att träffa Mattias.

Haha ja jag är verkligen den vimsigaste mamman...

Veckans viltrapport kan jag nu summera så här (se nedan) och av den har jag dragit slutsatsen att efter vällen sänk farten var normalt uppmärksam, efter länsgränsen/korsningen mot fyrväpplingen sänk farten till max 70 och var extra uppmärksam någon km innan nsista 70 sträckan sänk farten till max 60 håll ett stadigt tag om ratten, var beredd på att bromsa, sitt som en gammal tant på helsänn stirrandes efter demoner bakom varje sten och träd. 

Måndag: Tre harpaltar och ett vildsvin.
Tisdag: Fyra vildsvin på tre olika ställen och en råbock.
Onsdag: Ett vildsvin.
Torsdag: Två vildsvin på olika ställen.
Fredag: Ett vildsvin modell stoooor!




                                                                                                                                                                              


Torsdag

Ja nu är det torsdag igen och orken är hoho hallååå? Japp den är putsväck eller har ni sett till den? Tanken var att jag skulle städat och fixat efter att tjejerna lämnats på dagis men det går inget vidare med det eftersom jag sitter här.

Lite källarfranskor skulle behövas bakas då de jag gjorde igår verkligen är borta, fenito, uppätna ja de är slut helt enkelt. Svärmor är här en stund ikväll så kanske Mattias orkar göra en sats för hans egen skull annars får han ingen frukost med sig imorgon. Mattias ska för den delen till frissan idag också och jag är så avis. Buhu, skulle också vilja gå dit för att klippa och slinga mig. Något i stil med den här bilden skulle jag vilja ha.


Nej det törs jag inte men det är snyggt, så du kan andas ut nu älskling. För stunden, hehe... 

Igår såg jag bara en gris på exakt samma ställe som en av dem i förgår, såg att den bökat i snön nere i diket och kom på att de är ju asätare så det är nog som ett buffe bord för dem att vandra längsmed vägen. 

Jaha tvätten kallar så jag får lätta på ändan och ta tag i den innan man rullar in till staden för att tjäna sitt dagliga bröd.

Förbannade snö och veckans viltrapport.

Förbannade snö är nog ett milt uttryck idag med tanke på att jag tänkt inhandla nya fina sommardäck och lägga på dem nu istället för mina vinterdäck som är totalslut och därmed en jäkla massa böter på. Iochförsig är väl nya sommardäck med mönster bättre än vinterdäck med uselt mönster.

Iallafall hade varit och lämnat tjejerna på dagis och svängde upp för vår backe halvvägs upp blev det stopp så då var det bara att krångla sig ned men skam den som ger sig så ett nytt försök blev det. Jag kan säga att det stannade vid ett försök för denna gången gick det ännu sämre och grannfrun fick ringa efter en väninna som kunde komma och dra bileländet till rätta. Nu fick bilen stå på parkeringsfickan längs "stora vägen"  tills jag skulle åka till jobbet, jodå jag höll knappt på att komma därifrån också sen när det var dags att rulla mot Uppsala.

Veckans viltvarning ser ut så här hittills.

Måndag: Tre harpaltar modell skogshare mellan 70 sträckan vid bladåker/knutbykorset fram till stora backen sen skymtade jag ändan på ett vildsvin mellan andra och sista 70 sträckan från Uppsala räknat.

Idag hann jag se fyra vildsvin på samma sträcka som igår plus en råbock med andra ord kör försiktigt efter det ni passerar vällen och ännu försiktigare efter andra 70 sträckan ända ut till 76:an. Själv har jag insett att det handlar inte om jag kör på ett vildsvin utan när jag kör på ett vildsvin.

Sen hade älsklingen plockat undan i köket och skottat =) Puss på dig min duktiga gubbe!

Nattinatt

Gymkort+jag=scary!

Japp nu finns det ingen återvändå jag har äntligen masat mig ned till Friskis &svettis och köpt det där gymkortet jag pratat så länge om, tyvärr hade de inget intropass som passade mig denna vecka så nu får jag sitta och titta på kortet fram till nästa måndag. Käns lite läskigt eftersom jag aldrig har gymmat tidigare elle jo vi gjorde nog det på gympan i gymnasiet någon av de gånger jag ehum faktiskt var närvarande.

Annars så har jag idag lagat någon form av stek, det stod rumpstek på påsen men "steken" innehöll ett stortt ben men jag gissar på att det måste vara benet som grisens skinka suttit runt. Sen hittade jag en påse i frysen som det stod fläskhare på, hmm undra vad det heter i charken? Får nog slå en signal och fråga pappa. Hursomhelst jag har fixat grönsaker, potatis och helt egengjord sås till detta. Hörde ni jag har gjort EGEN sås från grunden jag måste ha slagit i ngt när jag steg upp i morse. 

Sen har jag kört två maskiner tvätt också varav den senare ska hängas nu innan jag åker till jobbet måste leta rätt på matlådan också så nu börjar det kännas stressigt, som vanligt alltså.

Tjing

Godnatt & Hejdå veckan på intåg.

Ja det är de två fraser vi kommer säga till varandra från och med imorgon allt annat prat kommer ske via telefon lite trist men sånt är livet. Annars så har jag varit in och jobbat extra idag hade gärnat stannat lite längre men ville se min man också som ni kan förstå med tanke på den kommande veckan.

Nej nu ska jag kika in på panduros hemsida för att beställa pärlor till Isabelle och sen blir det sängen.

Ponchos

Kom på att jag inte visat Isabelles nya poncho som jag stickat fast den blev inte riktigt som jag hoppats i färgen. Jag stickade med två trådar rött och en rosa men skulle nog ha gjort tvärtom. Kanske en anledning till att göra ytterligare en så om ni känner ngn liten tjeja därute som behöver en poncho så får ni hojta ;-)
 
 
Mönstret är från Drops design där jag allt som oftast använder mönster ifrån och särskilt dem med garnet alpaca som är mjukt, härligt, varmt och gjort av just 100% ull från alpaca riktig favvo med andra ord.

Måste visa denna bild på Isabelle med sin första poncho vid crossbanan kikandes efter pappa. Kan ni tänka er att bilden är tagen i juli hörde ni? Juli, vist låter det härligt!


Kom på att jag faktiskt har en närbild på den med, vist är det härligt sommriga färger


Burr....

Idag är det kyligt inne men det brinner en skön brasa i kaminen nu så den värmer gott om man ställer sig nära.

Idag försvann äntligen sista sviterna efter magsjukan(?) efter lunchen på jobbet var de som bortblåsta men innan dess kände man sig rätt risig på ett diffust sätt. I lördags em åkte vi på en kryssning till åland med de som fått sparken från Mattias jobb det var trevligt med god mat och dryck men kanske inte så bra drag för min lilla mages skull som precis hade blivit av med det onda. 

Nej nu ska jag göra en varm smörgås och sedan pussa lite på gubben min =)

RSS 2.0