Kärleksmeddelande

Idag åkte älsklingen med vänner ned till mörka småland och trollen (jag hoppas de har uv-blixtar med sig även fast Reinfeldt inte erkänt att vi har troll som Stoltenberg gjort Mohahaha ;-P) för att vara på plats när årets ränneslätt går av stapeln och jag måste medge att jag inte är ett dugg avis kanske för att jag laddar fullt inför nästa helg istället.
Nästa helg ska nämligen jag och älsklingen åka in till Uppsala där vi ska äta gott, gå på bio och sova på hotell vilket ska bli underbart, härligt och helt fantastiskt skönt och avslappnande.
Tänk vad sådana här fina kärleksmeddelanden värmer även fast man snart varit tillsammans i elva år!
Förkläden

Mins inte om jag nämde i förra inlägget att jag vill sy ett förkläde till mig själv men här kommer ett inlägg om bara förkläden.
Jag vill ha ett förkläde som är tjejigt, passar in i köket och sen får det gärna påminna lite om en svunnen tid och efter lite googlade hittade jag en sida som har en uppsjö av mönster till allt möjligt klickar ni på bilderna så kommer ni direkt till mönstret för det aktuella förklädet.

Förkläde nr.1 är min favorit fast med vissa förändringar för det första så är jag tveksam till rosetten och spetsen upptill sen skulle jag välja andra tyger att jobba med.
förkläde
Förkläde nr.2 är också riktigt fint jag tycker om kantbandningen på fickorna och bården nedtill jag är däremot inte så pigg på hur förklädets band vid halsen fästs.
förkläde
Förklde nr.3 är fint men inte vad jag är ute efter just nu men jag skulle gärna vilja göra ett för det verkar roligt att sy.

Förkläde nr.4 vissa dagar är man ju en riktig häxa och då kanske det här skulle vara passande och dessutom ett tydligt tecken på vad som är på gång för den stackare man lever med.
förkläde

Summan av kardemumman är att jag nog ska försöka mig på att göra min egen variant av förkläde nr.1&2 så blir förhoppningsvis slutresultatet det jag har i åtanke.

Pumor till brudarna

Ja idag var jag och köpte ett par babyskor till Josefin och det blev ett par rosa små Puma skor så nu har de ett varsitt par babypumor. Isabelles och Tindras har jag köpt på Thuns men Josefins köpte jag av en tjej här i Hallsta för under 100-lappen så ja ett riktigt fynd med tanke på att de inte ens ser använda ut.

Förra helgen döptes Josefin och hon fick heta Kerstin i andranamn efter min plastmamma detta är inget som vi sagt till henne och jag sneglade lite på henne när jag sa namnen i kyrkan men hon reagerade inte förens Lorentz (vår präst) upprepade dem. Jag kan säga att hennes förvåning var obetalbar att se så det var roligt. Nu har alla tjejerna namn efter kvinnor som varit/är starka förebilder till mig, Laila min mamma, Elisabeth min mormor och så Kerstin min plastmamma.
Det var så himla fint väder i lördags då hon döptes och alla goa gäster gav henne så fina presenter så det är nästan så att man skulle vilja döpa om sig själv ;)

Jag har den här veckan sagt på FB att jag inte ska börja några nya projekt det har jag inte heller gjort men jag har däremot hittat på nya. Jag börjar misstänka att jag är beroende av att komma på nya projekt utan att fullfölja gamla, tyvärr. Jag ska iallafall nu avsluta dem jag har påbörjat innan jag påbörjar de nya jag kommit på att jag vill göra.

Idag har jag satt in innerfönstret i lilla köksfönstret och lagt vitmossa mellan rutorna så det ser riktigt fint ut. Det där vita fönsterluddet som finns att köpa sjunker ju bara ihop och blir fult efter ett tag men så såg jag på ett fik i Norrtälje för något år sedan att de hadde vitmossa mellan rutorna. Riktigt smart och så var det säkert man hade förr innan det vita luddet kom.
Jag har ridit lektion idag också och idag hppade vi det gick väl sådär men jag trillade inte av iallafall =)

RSS 2.0