Renovering av bastudusch.

Ja den är igång och i detta nu så är hjärtat i kaklartagen och sätter lite kakel. Igår var en god vän till min kära svåger här och satte tätskiktet.
Vi har fått så mycket hjälp i sådan hast att man kan inte bli annat än glad över dessa människor som ställer upp.
 
Hjärtat rev i en hast ut det gamla så bättre förebilder än den här blir det tyvärr inte men om ni tänker junkig och illaluktande plastmatta och omålad furupanel (inte den som syns på bilden) så får ni nog en rätt klar förebild.
Tätskiktet satt och här kan man ana furupanelen som jag målat vit förövrigt bastudörrens handtag som man ser den var ordentligt fastlimmad så min fundering på att byta ut den kändes onödig så istället fick den en omgång med penseln också men lite "slarvigare". Den blev jättefin men hittar inte närbilden jag tog på den så det får jag återkomma med i ett senare inlägg.
Golvet ska ha sitt skikt och här ser man golvbrunnen som hjärtat fick byta mot en ny (mer bilande) då det inte fanns saker som passade till den gamla att få tag på.
 
Det ska bli så skönt att ta en dusch hemma när det är klart och kanske vi vågar oss på att dra igång bastun också.

Ny vecka igen då.

Ja så var det måndag igen och en ny vecka rullar igång efter en härlig långhelg även om jag bröt av den med lite jobb på fredagen.
 
Det har blivit en hel del god mat i helgen, äntligen grillsäsong ;-)
 
Jag har byggt en ordentlig sittplats åt hönorna i söndags men än har de inte förstått vitsen med den utan föredrar sin lysrörsarmatur eller att sitta utanför redet närmast fönstret.
De fick hackad halm och den gillade de väldigt mycket att sprätta runt med och att ligga och sola på.
Oliver fröken Röd och "Häxan".
 
Hjärtat har bestigit vår vackra ek och satt upp en gunga till tjejerna.
För den som vill ha en lönn kan jag meddela att vi har ett helt fält av dem som är på tillväxt.
 
Det är tröttsamt att vara ute långa dagar.
 
Jodå idag blev det grillat igen inte helt fel med hemmagjorda kebabspett.
 
 

Trångt i soffan

Ibland eller i stort sett alltid är det trångt i vår soffa för alltid är det någon som vill vara nära♥
 
Fast lilla Lexie finns inte längre hos oss då hon för några veckor sedan fick bli en änglahund, fina gosiga Lexan är nu hos min mamma i himlen. I barnens ögon så tar hon hand om alla döda djur så hon börjar nog få en hel del att göra.
 
God natt på er.
 

Tungrott

Just nu känns livet lite tungrott och man undrar när man ska snubbla över motgångar och saker som sätter käppar i hjulet. Suck och pust vad tråkigt.
 
För stunden har jag lagt tvättstugerenoveringen på standby läge och istället fokuserar vi på att få igång duschen till bastun så att vi åtminstone kan duscha hemma inom en överskådlig framtid. Tur i oturen att vi kopplat på avloppet till bastuduschen men inte hade vi trott att vi så snart skulle renovera den.
Vi är så glada och väldigt tacksamma över familj och vänner som ställer upp och finns till.
 
Tack för att ni finns!
 
Lite ljusare och roligare är att Isabelle har börjat på simskola vilket erbjuds alla barn i Förskola-lågstadieklass
tills barnen kan simma helt kostnadsfritt! Isabelle har hunnit med två tillfällen den här veckan och hon är så duktig ingen badkruka den där inte.
 
 
 
 

Det regnar i källaren.

Inte ett dugg roligt då slutsatsen utav det blir att vi står utan badrum. Suck vi som hoppats att det gamla skulle hålla ihop tills det nya skulle bli klart men icke =(

Härliga lördag

Då var det härliga lördag igen och inte mig emot!
 
Dagen började med en kort joggingrunda tillsammans med buffen, pust och stånk vilken taskig kondis jag har. Jag orkade inte springa 2,7km i ett sträck men jag sprang i alla fall mer än vad jag gick så det är alltid något.
Joggingrundan löstes av med ridning för stora tjejerna och idag var det en reporter samt en fotograf från lagerbladet på plats. Isabelles häst för dagen Quinta tyckte inte om den mystiska skärmen för blixten och började snegla på den ju närmre de kom men hon verkade cool så jag tänkte hon kollar väl bara. Hon var inte cool, hon bestämde sig att detta var ju skitläskigt och studsade åt sidan ställde sig lite lätt på bakbenen varav jag tappade henne och sa HELVETE varav hon stannade upp. Jahapp frid och fröjd igen Isabelle satt kvar och påstod att hon inte blivit rädd utan det hade bara pirrat lite i magen. Jag däremot han blev rejält rädd då Quinta är bland de största hästarna i stallet så fallhöjden är hög.
Nåja hon är fin i alla fall, blänker som en svart diamant och läskiga gubbar med dödliga föremål får man väl bli rädd för.
När vi var färdiga i stallet åkte vi in till Uppsala och spanande in bilens dag utanför citygross riktigt roligt att provsitta nya bilar och vi kunde konstatera att dyrast var inte bäst. Glassbilen var där och delade ut gratis glass också "mormors godaste" en favorit som vi åt många av hemma hos mormor när vi var där.
 
Efter middagen tog jag det omtalade rycket med tvättstugan så nu ska det städas ut lite innan det är dags att putsa upp väggarna igen och flyta igen hålet i golvet.
 
I veckan som gått var det Valborg/Mattias födelsedag som inleder vår grillsäsong och Mattias bror och svägerska var här. En riktigt trevlig kväll som rundades av vid majbrasan och avslutande fyrverkeri. Tjejerna var helnöjda.
 
På 1:a maj var jag och småtjejerna hem till mina föräldrar och mös med att borsta gamla Espo och bli bjudna på fika ute i solen.
 

Tvättstugan vid start av renoveringen.

Ja i helgen måste jag ta ett ryck med tvättstugan så att det kan bli lite ordning igen bjuder på lite bilder från när vi drog igång med projekt tvättstuga.
 
Här har hjärtat påbörjat bilningen för att kunna koppla på avloppet från bastun som tidigare ägare inte kopplade på.
 
Varde bastuavlopp och halleluja det är "modernt" och därmed inte i gjutjärn men vi fick bila mer än vad vi tänkt oss för att det skulle bli ett bra fall enligt maken då det nya såklart låg en aningens högre.
 
Ja såhär hiskeligt såg det ut på väggarna men jag har hamrat, skrapat och kört med mackapär så nu är den lösa putsen borta och enligt familjens målarmäster så måste jag även ta bort all färg under marknivån så det är vad jag kämpar med nu tillsammans med mackapären.
På den här bilden kan man se att hjärtat lagt igen hålet vi bilat men inte fullt upp då vi flytar det sista och snyggar till golvet när jag dammat färdigt.
Från en annan vinkel såg det eller rättare sagt ser det ut så här i tvättstugan. Linorna i taket eller rättare sagt fästena till dem ska få vara kvar då de är guld värda då det får plats en himla massa tvätt på dem. Torkställningen använder jag numera bara till strumpor och annat smått. Som ni ser är elementet suveränt att torka skor på ;-)
 
   
 
 

RSS 2.0