Helgen far fram och försvinner i ett nafs.

Tråkigt men vilken tur för då kan vi se fram emot nästa helg och den här veckan bryts ju av med Valborg och efterföljande röd dag mitt i veckan vilket inte känns så dumt =)
 
Idag har vi varit hem till mina föräldrar och borstat lite på de gamla farbröderna Esposito och Kanon. Herrejösses vad Espo fäller det kändes som om halva hästen låg på marken när vi rundade av för dagen, småfåglarna blir säkert mer än glada av det värmande bomaterial som nu bara är att hämta hem i stora fång.
Tjejerna lekte i skogsbrynet och hittade kopparödlor som de visade för morfar och lammen fick de klappa på också, det är alltid ett äventyr för tjejerna hemma hos dem så jag är förvånad att de följer med hem så lätt.
 
Våren är verkligen igång nu och det är spännande att gå på rundvandring i trädgården hemma för att se vad som finns och inte finns. Jag tycker det är lite märkligt att det inte finns någon bondros här men det kan nog vara snart avhjälpt med ett rotskott från Kerstin.
 
Ikväll ska jag fixa vidare i tvättstugan där ett sista ryck behövs med att riva ut det gamla innan det roliga med att bygga upp igen kan börja. Ska försöka posta ett rent tvättstugeinlägg ikväll men jag lovar inget annars så kommer det säkert senare med lite tur ;-)
 
 
 
 
 

Tvättstugedrömmar del II

 
 
Medans jag gör det trista jobbet drömmer jag och funderar på hur jag vill ha det rent färgmässigt och det är svårt men vissa saker börjar ta form i huvudet där nya ideér tillkommer och gamla ratas eller för all del tvärtom ibland.
 
Den här tvättstugan är verkligen inte i min färgsättning men jag kan inte låta bli att visa den då jag tycker den är lite cool.
 
Jag gillar stolen och funderar på om den kan vara decopagead ngt som jag själv aldrig provat på men kanske dags nu för en stol kan väl behövas i tvättstugan.
 
 En fin strykbräda kan göra den trista strykningen av gardiner lite roligare kanske.
Jag tycker klädhängaren är fin inte lika praktisk som mina linor i taket men betydligt trevligare att se på.
 
Det här taket är så häftigt ska man gå lite över kanten kanske och bli lite galen?
 
 
 
 

Stiltje

Just nu råder det stiltje här hemma på renoveringsfronten och det är så tråkigt för det finns massor av saker att göra både sådana vi vill göra och sådana som mer är ett nödvändigt ont. Det stora problemet i denna stiltje är att allt kostar pengar för att göras och det är där skon klämmer inte i viljan att vilja göra något.
 
Hursom haver har jag hittat ett projekt jag faktiskt kan göra och det är att fräscha upp utemöblerna så det började jag med under den fantastiskt soliga och härliga påskhelgen. Tror ni jag han långt? Icke efter att ha slipat en halv stol brann musen (min slipmaskin), trist eftersom vi inte använt den särskilt mycket förvisso inhandlad 2006 men ändå köper man ett känt märke räknar man ju med att det ska hålla. Jaja idag köpte vi en ny på Jula för ynka 129kr så det  käns mer ok om den inte håller så länge efter garantitidens slut.
Nu är det bara att nöta på med det trista arbetet innan det roliga kan ta vid nämligen målningen, färgen på möblerna kommer bli samma gröna som vi hade på knutarna i Hallstavik då vi har sådan färg kvar sedan vi fräschade upp huset inför försäljningen.
 
Idag såg jag vårens första tussilagos och de är så varmt välkomna och efter att sett dem funderar jag på vilka blommor som kan tänkas dyka upp i vår nya trädgård. I en gammal rabatt mot husväggen har det iallafall dykt upp tulpanblad och vad jag tror kan vara kejsarkronor(?).
Apropå trädgård och utemöbler hur många uteplatser kan man ha egentligen? Jag drömmer om en direkt utanför huset där man kan lapa vårens första solstrålar och höstens sista kanske, en plats nere i trädgården med trall, lyktor i träden och en skön konstrottingsoffa under en pergola. Sist vill jag ha en grupp utanför hönshuset där jag kan sitta och titta på min fina 30-årspresent som jag fick här för någon månad sedan nämligen mina sex hönor och en tupp.
 
Josefinskruttan har hunnit fylla två år och hon och jag firade tillsammans och hon fick så fina presenter av alla och ja det fick jag med för den delen så till er ett stort varmt tack!
 
Nej nu ska det sussas och imorgon så är det freeeedagsmyyys!
 
Kram
 
 
 
 
 

RSS 2.0