Att gå till jobbet.

Är inte alls som det var för bara någon månad sedan då man tvingade sig dit och genomled dagen, nu går jag med glädje till jobbet och ser fram emot nästa dag. Javist är helgen varmt välkommen men ångesten på söndagseftermiddagen är bortblåst.
Det käns att jag mår bättre och finner mig själv lite gladare och inte lika fullt så kort stubin även om den fortfarande är onödigt kort men jaja ge det lite tid så kanske det ger sig.
 
Nu ska det göras "viktigare" saker så kram och hej!

Fredagsmys.

Ja en mysig fredagkväll har vi haft trots den sprängande huvudvärken som nu äntligen släppt så en extra bonus för det. Jag tycker om att vår familj har blivit lite större och barnen har så roligt med sina kusiner.
 
Imorgon blir det ridskolan då tjejerna ska få rida för första gången, spännande! Nästan lika spännande är att vår bil ska besiktigas och oddsen för att den går igenom är obefintliga och Mattias muttrar om trolig spanskflagga på vindrutan. Till råga på allt har en kattjävel kissat på den så när man slår igång fläkten kommer det ett moln av kattpisslukt in i cupén. Inte så kul och hur får man bort det kan man fråga sig.
 
Ja så här fint satte sig liten J på färghinken förra helgen,busungen vår. Imorgon ska jag måla vidare men i nästa hall som blir väldigt lik den vi gjorde förra helgen eftersom vi valt att ha samma tapet i alla tre hallar på nedervåningen för att det inte ska kännas så plåttrigt med tanke på att de avlöser varandra.
 
Förra fredagen var jag med Tindra på dagis om jag inte redan sagt det och då hade barnen gjort så fina isskulpturer och en riktigt rolig idé från fröknarnas att göra en mobil av dem.
 

Tisdags bildbabbel

Måste visa er lite mer bilder =)
 
Här är vi på promenad med Pappa och Kerstin förra helgen då vi passerade grävlingens gryt och nu på vintern lånar räven det så Masai nosar vid ingången och kikar ned men eftersom ingen verkar vara hemma fortsätter vi promenaden.
Vi provade lite "nya" frukter i helgen som var och på fredagen var det mango som Tindra och Josefin åt upp fortare än man kunde blinka, själv föredrar jag torkad mango kom jag fram till. Men på Lördag var det denna häftiga frukt som stod på tur vilken Isabelle älskade men njae inte vi andra. Fin är den iallafall och jag tror det skulle vara gott i sallad av något slag.
 
Tindra fick också börja på ridskolan i lördags och hon var så glad! Här med Lilla Röd som borstades noga fast hon var kittlig under hovarna. Tindra längtar till helgens lektion och räknar dagarna.
 
Nu njuter vi av sådan här vy men jag längtar alltmer tills vi kan njuta av sommar, sol och solvarma smultron. Vilken tur för mig att ljuset nu börjar återvända så att man märker att dagarna blir ljusare för varje vecka som går.
 
 

Renovering hall.

Under slutet av förra veckan renoverade jag och Mattias vår lilla hall ett lagom projekt att ro hem inom en väldigt kort tid. Golvet gjorde vi ingenting med då hallen och köket har samma golv så det får bli i framtiden när köket står på tur.
 
Ja detta är före renoveringen, i denna lilla hall är det fyra(!) dörrar och det grundar sig i att huset från början var tänkt för två generationer. Här ser man en glimt av entréhallen.
Bakom den lilla dörren gömmer sig badrummet fyllt med fasa ;-)
En liten närbild.
Under arbete. Bröstpanelen, lister och foder är målade och den gammla tapeten är nedriven helt då den bubblade överallt.
Hjärtat sätter första våden för andra gången och utan svärdommar över elaka bubblor denna gång.
Klara! Ljust, fint och lantligt, nu ska det bara piffas lite. Min tanke är att sätta upp gamla fotografier på min farmor och farfars föräldrar men sen hittade jag även gamla fotografier på vinden och de är så fina att de nog också får vara med. Ja här ser ni förövrigt in i den tredje hallen där alla våra jackor, skor och annat ligger snyggt och prydligt i en praktisk hög i väntan på bättre tider.
Närbild på nya tapeten som är ett riktigt fynd från Rusta.

Vinterskönhet

Ja det är inte dumt med vinter när den får vara såhär vacker men tyvärr har detta fina töat bort men som det verkar nu kan vi nog få en ny men kortvarig vargavinter innan vi går mot vår.
En trött vintersol uppskattas och kan det bli ljusare än en solig vinterdag när nysnön täcker landskapet i sina frostiga kristaller. Nu har det också vänt mot ljusare tider så dagarna blir längre igen höll på att jobba över då det var så "ljust" ute vid fyratiden idag.
 
Såhär vacker var vår julgran i år och den har åkt ut nu när tjugondagknut varit fast vi tjuvstartade så den åkte ut några dagar tidigare.
Josefin på trettondagsfirandet i Stavby får en stor påse godis av tomten som är så givmild, mysigt och roligt med kusinerna men hej och hå vad med motion den lilla mamman fick i dansen kring granen. Träffade på både den ena och andra kändisen från min uppväxt så det är roligt att ha återvänt till hemtrakterna =)
 
Josefin tycker om att "träna" hundarna men det är lite med andan i halsen jag ser hennes lilla hand försvinna in i >50kg hund men Masai tar så fint, han gör skillnad på folk och folk tydligen ;-)
 
Kram på er!

Badrum på G

Väldigt sakta börjar vårt nya badrum att ta sig fram Mattias har gjort det han har kunnat och nu väntar vi på storvinsten på triss innan vi kan gå vidare.
 
Det här fina ettiketterna hittade Mattias när han rev ut skrymslet som ska bli badrum och de har vi sparat som minne. Javist har jag varit med och hjälpt till med badrummet men det har än så länge mest varit med att bära ut det som revs och sopa lite.
Den här helt fantastiska och rejäla brädväggen döljde sig bakom tapeterna och den har vi beslutat ska få vara kvar men målas med våtrumsfärg, att dölja den med kakel känns som ett helgerån.
Hjärtat kastar en besvärjelse över golvbrunnen och längre än så har vi inte kommit.
 
Detta är badrummet vi använder idag, burrrr en riktig rysare men det funkar.
I framtiden ska toalettstolen få en ny placering och badkaret ska bytas mot en duschhörna istället.

Ridskoleminnen, dop och botaniska trädgården

Hejhå, härhemma är vi snuviga men tackochlov inte mer än så och jag hoppas att det räcker med en lätt förkylning.
 
Idag har jag och voffarna promenerat med pappa och Kerstin och det var väl inga större fadäser och hundarna är fortfarande nöjda och då är jag också nöjd. Det var en riktigt skön promenad fast Masai tyckte det var otäckt med isen som knakade på ett ställe ujujuj vad liten han blev men desto stoltare när han klarat av att passera det där hiskeliga och otäcka partiet.
Lite födelsedagsfirande har det hunnits med hos syster i Stavby också med smaskig cheesecake.
 
I lördags började Isabelle på ridskola i nybörjargrupp och jodå hon tyckte det var spännande och lite roligt men såg ut som hon mest funderade på när de egentligen skulle få rida men tyvärr de två första lektionerna är ren teori. Minns själv hur tråkigt jag tyckte det var med teori så en liten del av mig lider med henne men som den kloka mamma jag är så inser jag att teorin är himla viktig. Även jag fick faktiskt några aha upplevelser saker som jag gör av ren vana och inte alltid tänker på att jag gör eftersom de går på reflex när jag är med hästar fick sina förklaringar. Det som slog mig har någon lärt mig det här? Ja helt klart måste det ju vara så men idag är det så himla självklart att man aldrig tänkt på att man lärt sig det en gång i tiden, lite som att lära sig gå skulle jag tro. Tindra däremot som fick smyga med på lektionen sög in sig all information så nästa gång får hon vara med på ridlekis.
Hästarna som jag red på under min ridskoletid har nog alla gått ur tiden eller är glada pensionärer någonstans kanske men deras box/spilt skyltar finns kvar till deras goda minne. Moonlight hans skylt syns knappt fanns på ridskolan när jag började, Kitza red jag ut på någongång, Roulette gick ned sig i ett dike under sommarbetet en sommar och Cherokee alla tjejers älsklingshäst så himla fin och snäll att rida. Jag saknar dock Lillan en ponny som ingen egentligen tyckte särskilt mycket om men jag fick rida henne varenda lektion min sista termin har jag för mig då jag var för liten att rida de stora hästarna men red i hästgrupp. Ojoj många minnen på den där väggen.
  
Bjuder på lite andra kort också men de är lite mer nutidsminnen ;-)
Såhär kluriga kan man se ut när man åker buss för första gången och ska göra Gränby med mamma.
Japp Mu får följa med på bussen också men det kommer dröja innan vi åker buss igen vilken cirkus.
 
Jag har fått den stora äran av min kära barndomskompis att få vara Gudmor till denna söta lilla tjej vilket gjorde mig alldeles rörd när hon frågade om jag ville ♥ Förra lördagen var det dags och en söt tjej behöver ett fint kort så då knåpade jag ihop ett sådant själv och det blev faktiskt fint om jag får säga det själv.
Även paketet fick lite bling.
Här är de, världens finaste barndomskompisar med varsin liten och så min stora tjej. Tänk vad mycket bus, hyss och rackartyg vi haft tillsammans vi tre men det lämnas säkrast osagt ;-)
 
Avslutar med dessa djungelbilder från botaniska där vi var på halloween och räknade grodor, vad härligt med en djungel mitt i stan och vad med vackra blommor och växter de har. Senare samma dag gick vi på förhistoriska museet och letade efter dinosaurier i ett helt nedsläckt museum vilket var superhäftigt så det är en given aktivitet vi vill göra igen om det återkommer.
 
Jag önskar er alla en härlig kommande vecka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sova, vem behöver det?

Inte Josefin som det verkar men hoppet är det sista som överger en så kanske hon somnar snart. Ja hon har ju sovit en stund mellan sju och nio vilket verkar ha fungerat som en powernap, suck.
Jag hoppas att hon sover ordentligt inatt när hon väl somnat för imorgon ska vi åka buss in till staden vilket kommer bli en upplevelse för stora tjejerna som aldrig åkt buss förut.

RSS 2.0