Ont!

Idag ska jag till tandläkaren och få min onda tand undersökt så att tandläkaren kan göra en plan för hur han ska gå tillväga när den ska dras ut. Själv önskar jag att han kunde dragit den på en gång för nu börjar det bli jobbigt då det mest gör ont om nätterna vilket leder till urusel sömn även när man lyckas slumra till.

Igår började jag städa av efter renoveringen i helgen så nu är det egentligen bara golven kvar och det vanliga småplocket. Mattias ska in på Bauhaus och kika efter nytt kakel vi vet vad vi vill ha så jag håller tummarna för att de har det i sortimentet. Vitt fasat ska det vara och en ljus fog till det, jag längtar tills det kommer upp för då kommer det verkligen börja se färdigt ut i den delen av köket.

Jag har hittat två "vill ha" saker till köket men så var det här med färg vilken ska man välja? Rosa, blått eller creme? Mattias sa somså att han "skiter i vilket" alltså har jag fria händer och kan därmed välja och vraka rsultat=beslutsångest. Vågen har jag visserligen inte hittat någon butik som säljer den i blått än men timern har jag hittat i alla färger även grönt som också är fint. Gha!





Jag är mest sugen på den rosa vågen och timern i blått men tänk om man ledsnar creme är ju mer neutralt. Åh andra sidan behöver de ju inte stå framme jämt nu när jag snart har ett så fint skafferi att ställa dem i.

Blev du också sugen på en likadan våg eller timer? Då kikar du in här http://www.elliscorner.com/ eller här http://www.bagarenochkocken.se/shop/ fast om du googlar får du upp lite fler roliga butiker så det kan också vara värt ett försök ;-)

Nej nu ska det städas golv!

Hem kära hem!

Då var jag och tjejerna hemma igen efter en helg hos mormor och vi är fyllda med pitepalt, fikabröd och annat smått och gott. Isabelle som äter rellativt lite lyckades få i sig nästan två paltar och då ska ni veta att palt om något är väldigt mättande och till hennes lycka fick vi med oss lite palt hem så imorgon kan vi se fram emot lite stekt palt.

Vad har hänt här hemma medans vi har varit borta kan man undra, ja en hel del vill jag lova. Vi har nämligen fått en egen bastu i köket eller nej ett skafferi i furupanel var det ju men som det ser ut just nu påminner det starkt om en bastu så lite färg behövs för att råda bot på det.
Mattias har slitit som ett djur med att sätta in nya skåp, flytta befintliga skåp, flytta in VVB från jordkällaren, dra om rörledningar, el, tagit ned kaklet, sätta nytt gips, montera ny bänkskiva med ny kran och diskho, installera den nya ugnen och spishällen samt att bygga skafferiet.
Har jag sagt att min man är helt fantastisk?

Det är en hel del kvar som ska göras men vilken enorm insats han har gjort i helgen helt ofattbart...


Drömmar om en skötväska

Jag eller vi rättare sagt har en jättefin skötväska som framförallt är den mest praktiska väska jag har lyckats hitta. När Tindra var liten drömde jag om en skötväska av märket skip hop men det blev ingen.
Nu när vi ska ha en till så började jag återigen titta efter denna åtråvärda skötväska men stort MEN nu, den var ju inte alls lika praktisk som vår gr8x väska så jag sinnade mig och kom fram till att vår skötväska duger gott en tredje sväng också.
Detta var ett beslut som jag kände mig väldigt nöjd med för nu hade jag ju liksom "sparat" närmare 1000kr. Ack den glädje som varar länge för vad dyker inte upp i min favorit onlinebutik just nu om inte denna mycket charmiga och "ha begär" framkallande väska...

Jättesöt, gullig, färgglad och alldeles för opraktisk i jämförelse med våran men den är ju så söt, denna skulle jag verkligen vilja ha och skip hop kan slänga sig i väggen för nu är det den här som mitt ha begär åtrår. Tyvärr så kostar den lika mycket pengar som skip hop men om jag är riktigt snäll kanske någon (älskling du är jättefin ;-) kan ge den till mig i födelsedagspresent det borde ju bli perfekt timing med tanke på att bus ska komma dagen före.

Såg dessutom idag när jag trillade in på deras hemsida för att kika runt lite att de nu har en tävling där man kan vinna en lampa av märket BAKKER som verkligen har originella lampor och produkter. Den här i orange är en av mina favoriter bland lamporna fast i vårat hem passar den tyvärr inte utan då får det bli i en annan färgsättning.

Ta nu och klicka på någon av bilderna så kan även ni vara med och tävla om en snygg lampa eller köpa något speciellt som inte "alla andra" har!


Ont ska med ont fördrivas!

Ja då har jag tagit mig i kragen och bokat en tid hos tandläkaren för att ta tag i den där visdomstanden som jag blev rekomenderad att dra ut för snart två år sedan. En tid bokades för detta men då dagen närmade sig hittade jag ett svepskäl för att inte gå och så bokade jag om tiden så här fortsatte det några gånger tills sköterskan frågade om jag skulle höra av mig när jag var redo istället.
Idag är jag då äntligen så redo jag kan bli för nu två år senare har det börjat göra ont. Jag har först fått en tid för enbart kontroll och sedan skulle jag få en ny tid omkring den 9 februari för att dra ut den så förhoppningsvis går inte vattnet i tandläkarstolen. Mitt egopepp just nu för att våga genomförta detta är att "törs jag föda barn så SKA jag våga göra detta med".



Idag har Tindra fått börja på samma avdelning som Isabelle så det ska bli kul att höra vad hon tycker om det sen när jag hämtar dem. Förövrigt idag så ska jag fortsätta med att få undan så mycket tvätt som möjligt så det får nog bli en liten brasa i kaminen snart.
Sen ska det plockas ur saker ifrån köket så att det är klart för att fort omvandlas till byggarbetsplats till helgen samtidigt måste jag organisera bland allt som fortfarande står på standby i vårat sovrum som nu då fylls på med lite mer prylar från köket. Gha! Hur ska man bringa ordning och reda när det ständigt verkar råda kaos?
Nåväl jag tröstar mig med att det åtminstone är hyfsat organiserat kaos som råder.

Jag blev jättesugen häromdagen på att åka till trumvirvel.... Tada! Ullared och shoping på Gekås inte helt otippat va? Mattias kommenterade det hela med "Ullared din nya drog" Haha ja vad säger man.

Mer intressanta citat från Mattias kom igår då Isabelle satt och surade vid middagen då hör jag honom säga dettta "Ska jag också bli så där sur och grinig så att jag blir precis som mamma" Eh WHAT! Hörde jag rätt? Jo det gjorde jag, nåja detta kunde och kan ju bara tacklas på ett ända sett nämligen hysteriskt skratt från min sida istället för att sticka gaffeln i honom (det vassaste jag hade till hands just då) som vissa säkert skulle ha föredragit.

Nej nu ska det skapas lite effektivitet =)

Här skulle det

ha varit ett inlägg men då jag råkade radera det så blir det inget mer förens imorgon *suck*...


En ljusare framtid.

Ja det har vi alla att se fram emot just nu när vi kommer allt närmare våren och ja jag längtar jättemycket inte bara för att vi ska ha en liten vårbebis utan för att våren helt enkelt är härlig!

Som ni ser har jag lyckats göra en ny vårig bloggdesign också så hoppas att den ser okej ut i eran dator också, är det ngt som ser knasigt ut får ni hojta lite så ska jag se om det är något som jag kan åtgärda.

Idag har vi varit in till IKEA och handlat lite saker till köket då Mattias ledsnade efter att ha fått ugnsluckan i handen för femtioelfte gången så nu har vi lite att pyssla med i köket och lite mer byggmaterial behövs hem så byggmax here we comes again! Så fort släpkärran tinat fram...
Har jag nämt tidigare att vi ska bygga skafferi också? Det ser jag fram emot så har ni tråkigt kan ni få börja virka sådana där spetsar man har på hyllkanterna för det är så fint och därmed ett måste eller hur? ;-) Skafferiet ska förövrigt byggas i pärlspånt och så ska det bli bröstpanel i köket vilket har funnits en gång förut då det fanns rester av bröstpanel i en skrubb/garderob som fanns i köket när vi köpte huset. Då fanns det också ett skafferi men allt detta behövdes slitas ut och ett nytt kök kastades sedan in som hastigast, vi har insett hur dåligt det fungerar och ritat samt skissat om vårt kök x antal gånger sedan dess men nu har vi då äntligen fastnat för en lösning som verkar vara hållbar.
Kan 2011 bli året då vi färdigställer hela nedervåningen och då menar jag med lister och rubbet? Det återstår att se.

Jag har glömt att berätta att vi tog med tjejerna på ett äventyr här för någon helg sedan och de hade inte en aning om vart vi skulle men målet var globen och Disney on ice vilket uppskattades jättemycket av tjejerna. Misstänker att det kan bli en repris nästa år då showen heter princess and hereos. En show som tjejerna troligen kommer uppskatta än mer prinsessgalningar som de är.

Nu är det nattinatt.



Ut med julen och in med våren!

Nu är dagisveckan över för denna vecka och tjejerna är hemma med mig och myser idag, fast ska jag vara helt ärlig så hade fått vara hemma idag iallafall för oj vad kallt det är. Jag hoppas att det blir mildare igen så att de kan gå nästa vecka då Tindra äntligen ska få byta avdelning och få gå med sina huliganer till killkompisar igen ;-) och så storasyster förstås.

Igår så gick jag igenom alla urväxta kläder som legat i vaggan och drällt tog fram alla pluttkläder (50/56) och annat som man vill ha framme när bebisen väl anländer så nu är vaggan fylld med sådant istället. Är inte helt övertygad om det är en förbättring men jag vet ju iallafall att bärsjal, skötväska, amningskudde, babysitter och tillbehör till vagnen verkligen kommer att användas inom en rätt snar framtid. Det finns fortfarande en del saker kvar som måste gås igenom men nu är iallafall de 19 kassarna barnkläder gömda på vinden igen och har blivit 21. Påminn mig om att när bebis bus växt ur en storlek så ska jag göra mig av med dessa på en gång! Vi har verkligen inte sådana lagringsutrymmen för barnkläder att det får bli så mycket fler kassar nu.

Idag ska jag börja göra en ny bloggdesign också för nu har ju tjugondedagknut varit och julen är slut för i år så in med våren i bloggen!

Jag skulle vilja få lite lister målade också men de ligger insnöade i uthuslängan sen skulle jag vilja måla badrumsdörren men den ska målas med oljefärg och det käns inte som en god idé att måla med olja när man inte kan vädra ordentligt så det får också vänta. Det som jag faktiskt skulle kunna göra är att skrapa och måla en byrå men det är ju så förbaskat tråkigt med allt förarbete det innebär *urk* det är mycket roligare att bara få måla.

Javist fick en så fin vardagskomplimang av Mattias förra helgen också som jag inte berättat om "Man får ju dåligt samvete av att ställa sig i duschen" ♥ detta var efter att jag hittat ett medel som verkligen fungerade för att få bort kalk och annat jox med. Nackdelen var att det var lite för bra så det slutade med att jag fick gå över alla golvfogarna utanför duschen också då lite av medlet hade hamnat där så såg det inte riktigt klokt ut. Efter nästan en hel flaska senare är nu badrummet så gott som nytt igen =)

Nu ska vi äta lite lunch.

Nytt år och inga direkta löften som inte kan hållas har avgetts.

Nu har både julen, nyår och trettondagen passerat utan ett ända blogginlägg.
Jag har inte avlagt några löften vilket jag iochförsig inte brukar heller så ja allt är som vanligt med andra ord. Däremot så önskar jag att jag under året skulle kunna hitta lite mer inre ro, att jag inte stressar upp mig så lätt, att den där stressknuten i magen som slår till ibland kan packa sig iväg och hålla sig borta. Det är sådant som jag försöker arbeta på och tänka på då jag inte mår bra av det och jag blir dessutom väldigt fräsig i onödan när jag blir stressad och därmed känner mig som en urusel mamma och mår dåligt över det. Så ut med stressen och in med harmonin det är vad jag önskar med 2011!

Mattias har slutat röka och jag hoppas verkligen att han fixar det den här gången dels för hans hälsa och så för våran förstås då vi är passiva rökare, hans morot är att han faktiskt röker upp kostnaden för en sporthoj varje månad. Det borde ju vara en morot bättre än någon annan med tanke på att han länge velat haft en landsvägsmotorcykel också. Det som verkar mest jobbigast just är alla sluta röka reklamer på TV:n här talar vi om att verkligen plåga alla rökare med att lägga in så mycket påminnelser som möjligt t.ex. "Den rökfria pausen presenteras av" för att sen bli "Den rökfria pausen presenterades av" vill de att rökarna verkligen ska lyckas eller vill de bara att de ska bli beroende av deras produkter istället?
Rent krasst så förflyttar man ju bara nikotin behovet från ett medel till ett annat.

Vi har legat sjuka hela familjen under jul/nyår och jag är völ den som är sist kvar men nu börjar det ge med sig lite hosta kvar och öm över ett revben men i övrigt så är man återställd.

Jag går nu hemma på havandeskapspenning och det käns så skönt för nu har jag tid för att fixa och dona inför bebis bus ankomst i godan ro. Vad som kanske är mindre smart är att jag då valt att börja sticka en filt till bebis bus så jag hoppas att jag blir klar med den innan h*n gör entré för annars lär den väl bli liggandes tills det är dags för barnbarn ;-) Det som sätter käppar i hjulet för den just nu är att först hade jag bara ett nystan vitt alpaca garn hemma så då började jag med det och svor över hur dålig kvalité det var då jag fick skarva flera ggr tills det slog mig att det nog berodde på att en betydligt mindre Isabelle fått tag på detta nystan för längesedan tillsammans med en sax. Då slutade jag gnälla över garnet för med tanke på hur många nystan alpaca jag vid det här laget stickat upp med tre ponschos i bagaget så vet jag med mig att det är alltid bra kvalitét.
Det aktuella nystanet tog slut efter 20cm stickning så då fick jag lirka in kära maken till centrala Uppsala för att kunna köpa mera garn. Tror ni inte då att de bara hade två nystan kvar av det vita och jag behövde fyra! Vad gör man jo man köper de två och så får man försöka lirka in maken ytterligare en gång om vi inte åker till Norrtälje förstås.
Väl hemma inser jag att nystanet jag haft hemma inte var vitt som jag var övertygad om utan naturvitt detta upptäcktes efter en stunds stickning med det nya garnet. Ja vad gör man? Eftersom det precis skedde en mönsterförändring så ser det "rätt" ut men jag tror nog att det får bli ett klorinbad ändå och se om det kan ge något för udden på filten skiftar dessutom lätt i rosa då jag tidigare samstickat det vita med ett rött garn men sedan ändrat mig och rivit upp. 
Så fortsättning följer på denna hiskeligt spännande historia om babyfilten ;-)

Julen firades iallafall i lugn och ro, Isabelle genomskådade tomten men det är inget som hon nämt efter julafton utan nu är det tomten som var här och ingen annan så vi håller självklart med =) Klapparna de fick i år har än så länge varit en hit och man får städa upp ett helt gäng med hästar, älvor, alver, feer, trollkarlar, häxor och kungliga om kvällarna. Tindra som måste ha saker på ett vist sätt för att kunna komma till ro och somna om kvällarna har nu en hel arme av gubbar och hästar som måste stå på ett vist sätt på hennes sängkant så det tar lite väl lång tid. Någon som har något tipps på hur man löser sådant eller ska man bara låta dem hållas?

Nyår firades hemma med god mat och familjemys. På trettondagen var jag och tjejerna ned på folkan och såg på bio samt dansade lite. Tomten som kom frågade alla barnen vad de hette och när det blev Tindras tur sa han "och vad heter den här bestämda lilla fröken då?" Haha kan ju tänka mig att hon gav honom en av sina allra charmigaste blickar stod ju tyvärr bakom henne så jag såg inte. Vissa kallar den för "Den berglindska blicken" men jag tror nog hon ärvt lite av sin pappas blick också helt klart är att hon kommer gå långt och få som hon vill i de flästa lägena för det är en blick man ogärna tittar tillbaka på och moppsar sig mot ;-)

Idag är tjejerna på dagis för andra dagen i rad sedan julledigheten och de verkar tycka det är roligt att få gå dit och träffa alla kompisar igen. Tindra är dock lite sur över att hon inte blir lämnad på Bullerbyn tillsammans med Isabelle men på tisdag nästa vecka kommer hon få flytta ned dit så den här veckan är det inskolning vilket jag egentligen tycker är lite meningslöst för hennes del med tanke på hur mycket hon varit på bullerbyn då de har haft sådana tider att hon ofta har fått gå ned dit vid öppning och stängning av dagis. Tindra tycker själv att det är supertråkigt att bli lämnad på mumin och har protesterat mot det sedan före jul.

Forden är nu avställd och obesiktad så vi får dessutom ta våra rara ben och gå också så vi får se hur länge den tunga mamman orkar med men det tar ca 40 min. med tjejerna och 25 min. utan tjejerna och jag känner att kroppen hurrar när tjejerna är med medans den skarpt ogillar min "raska" vaggande promenadtakt. Ja jag har förövrigt börjat gå som en anka detta är nu konstaterat.
Kikade in i ett skyltfönster på vägen hem från lämningen idag och såg så mycket fint jag ville köpa till både tjejerna och bus i magen tror att jag lätt fönstershoppade för minst 500kr i bara ett fönster! Vi får se om jag vågar mig in i butiken men jag såg en jättefin liten doktorsväska som skulle passa i födelsedagspresent till Isabelle. 

Har ni hamnat i läskoma nu och tycker att jag ska ge mig?

Jaha då ger jag mig nu men kanske att det kommer ett inlägg igen förr eller senare man vet aldrig ;-)

RSS 2.0