Jag ville ha mer tid inte mer sjuklingar.

Min senaste önskan måste ha slagit snett rätt orddentligt för jag önskade mig mera tid för att inte behöva ha superplanerade dagar med checklistor den här veckan istället fick jag två sjuklingar.

*suck*

Nåja jag kunde ju åka och handla mat ikväll istället för att pressa in det mellan lämning på dagis och jobbet idag så det får väl ses som en aningens possitivt och att det knappt var några människor alls på flygis. Är lite sur över att de hade jättedåligt utbud av nötter eller så var jag blind? Så det blev inga nötter hemköpta då jag inte vill köpa hem sådant som jag vet att vi inte äter delvis mandlar och hasselnötter.


Tid, jag vill köpa mera tid!

Ja går det? Rent praktiskt vet jag ju att det inte fungerar att göra det så enkelt för sig men jag är verkligen i behov av mera tid denna vecka. Tjejerna är nu lämnade på dagis och jag ska arbeta fram en plan över hur jag ska kunna vara så effektiv som möjligt denna vecka för att hinna med allt julstök.

Jag har fått sammandragningar om nätterna och drömmer att jag föder barn varje natt och det börjar bli lite långdraget nu måste jag säga men jag är helt säker på att våran bebis bus kommer att ha alla sina fingrar och tår på rätt ställen. Fast jag glömmer att kolla om det blir en tjej eller kille varje gång.

I fredags var jag med jobbet på Kött kök och bar i Uppsala så grymt gott och lyxigt med trerätters *mums* om jag inte rullade fram innan så gjorde jag det deffinitivt när jag lämnade restaurangen.
Jag åt kantarellsoppa till förrätt, hjortfilé med västerbottenpuré till huvudrätt och äppelpaj med kardemummaglass till efterätt. Till maten blev det alkoholfritt vin både vitt och rött det röda var helt okej men det vita hade passat mycket bättre till efterätten då det var mer som saft.
Min kära syster tog in en hel flaska vin till sig själv vilket inte kyparen riktig förstod då han trodde att vi skämtade när vi sa så och var halvägs att hälla upp även i mitt glas innan han såg magen och hejdade sig och slanten trillade ned att det faktiskt var på riktigt =)
Jag vill gärna gå dit igen för maten var superb!
Jag hann även träffa systers häst i fredags och hon har blivit jättefin sedan jag senast såg henne. I lördags blev det en liten tur till stora stockholm och kika igenom alla rasmontrarna vet inte om vi blev så mycket klokare egentligen men nu är det gjort iallafall. I söndags så blev det en tur till Björklinge igen då Mattias tittate på Therése och Daniels volvo som inte går så bra, domen blev ny motor eller en enkel till skroten.

Slutbabblat för denna gång men bjuder på denna härliga sommarbild i snöyran, fortare än vad man tror så är det midsommar igen.Strålande jul VS vårkänslor

Jag har äntligen fått upp lite julstämmning här hemma mina älskade tovade tomtar har tippat fram från sin hemliga vrå på kattvinden. Somliga skulle kalla dem vättar och ha dem framme året runt men för mig kommer de bara fram till julen. Jag föll för dessa små charmiga ulliga och tovade tomtar från Fhix ulltrolleri på Österbybruks julmässa och köpte dem tre år i rad men de senaste två åren har de inte funnits där.
Här får ni en liten bildpresentation av mina älsklingar.

Alla fem där de pryder sin plats på sekretären i köket.


Tomten med den svarta luvan var den första att få följa med mig hem och han har haft det lite tufft med blandannat en närstrid med en kisse och nyfikna små barnhänder.
I år har de än så länge fått vara ifred peppar, peppar.

Däremot möttes jag av detta på köksbordet men hellre en pappersrulle mindre än en mindre avraringarna här ovan. Jag tror våran Majsan längtar efter våren


På tal om vår så kom impectas frökatalog idag och det käns lite tokigt att mitt i julstämmningen börja tänka på grönsaker och annat som lockar särskilt nu när jag kommer vara hemma hela långa härliga sommaren. Till glädje för grannarna kanske detta innebär att vår gräsmatta inte kommer se ut som en äng och att äpplena sen till hösten kommer städas undan.
Fast jag har i vinter hittat en godtagbar orsak till detta trädgårdsförfall. Rådjuren har nämligen älskat att vara i vår trädgård och vänt upp och ned på all snö i sin jakt på mumsiga äpplen och till viss mån även gräset. Man skulle kunna tro att det är tjejerna som levt rövare men så är inte fallet.
En av våra grannar har utökat sitt fågelbord med att ställa dit ett foderbord åt rådjuren också vilket ser supermysigt ut fast det behöver ju inte vi skaffa då de verkar trivas bra ändå hos oss.

Jag har meddelat min chef idag att jag kommer vara hemma till mars 2012 det käns helt sjukt långt dit och samtidigt helt ofattbart härligt att få vara hemma så länge. Tack älskling för det!
Jag längtar efter bebismys nu och önskar redan att det fanns en pausknapp när de är mellan 1-3 månader då det verkligen är mys att få bära omkring på dem i bärsjal.

Våran luftvärmepump har fått en ny innerdel men idag tycker då inte jag att den fungerar som den borde och jag kan tycker att är det -10 grader ute ska den palla att värma upp vårat hus ordentligt när dessutom några element och golvvärmen i hall+badrum är igång. Detta måste kollas upp för 13-15grader i hallen käns inte OK. Har inte kollat vad det är i resten av huset men det är kallt och det är ett rent konstaterande.

Jahapp så har man babblat iväg och kanske borde sluta här så får jag fortsätta någon annan dag.


Sjuk =(

Jaha så var det jag som var sjuk så är det någon som vill pussas ;-)

Glömde bort att berätta om en rolig sak som hände i måndags och det var när jag och tjejerna varit ned till Tempo och handlat lite. Halvägs hem möter vi en kvinna som liksom jag hade garderat sig mot snöyran då kläcker Isabelle ur sig högt och tydligt "Mamma där kommer häxan surtant!" Hoppas för fulla muggar att inte kvinnan hört detta och talar om att så får man absolut inte säga medans jag försöker hålla mig för skratt. Av kvinnans leende hade hon inte undgått att höra Isabelles kommentar men tog det hela med en klackspark =)

Tindra ritade sina första huvudfotingar här hemma i måndags också det blev hela familjen med ett mammamonster som hade en bebis i magen som bara var en liten prick. Jag måste säga att jag verkligen älskar dessa huvudfotingsteckningar de är ju så fantastiskt fina opartisk som jag är ;-)

Igårnatt tror jag att jag måste haft en sammandragning eller något för jag drömde att vi åkte till BB och att jag hade värkar men sedan försvann dem. Vaknade flera gånger ur samma dröm och var jätte irriterad på att värkarna försvunnit och tyckte ctg mätaren bara var ivägen (den som mäter värkarna).

I tisdags gjorde jag en pepparkaksdeg så det tänker jag roa tjejerna med alldeles strax vilket käns som en lagom aktivitet för den krassliga mamman. Igår bakade jag en sockerkaka som jag tog med mig en bit av till jobbet men den sparades tills idag så nu ligger den i mitt skåp och förgås =( Jättegod var den då jag fick en bit av den jag lämnat hemma idag så att ha i apelsinmarmelad i smeten kan jag verkligen rekomendera. Öste på rätt ordentligt med marmeladen kanske en halv dl?

Nu ska jag knapra alvedon.

Igår var en skitdag.

Ja igår var det verkligen en riktig skitdag pågrund av att forden var trasig, ringde i god tid till jobbet för att meddela att jag ej kunde ta mig till jobbet tydligen så är trasig bil ingen godtagbar ursäkt för att kunna ta sig till jobbet om man ringer i så pass god tid. Sen kvarstod problemet att hur skulle denna dagen lösas med min frånvaro och ja jag får väl ta en av mina surt förvärvade semesterdagar och låta den gå upp i rök pga. bilen tyckte jag. Men nej så kan man inte göra för semester måste man meddela om minst två månader i förväg...
Blev redigt arg och när jag blir sådär riktigt arg så grinar jag vilket i sig är riktigt jobbigt men framförde till min chef att han var välkommen att komma och laga bilen åt mig så att jag kunde ta mig till jobbet men jag kunde inte göra det. Talade också om att det är jävligt svårt att planera två månader i förväg att bilen ska gå sönder. Fick till svar att vi skulle prata mer om detta idag men hallå! Vad finns det att prata om tyckte jag för jag kan inte ta mig till jobbet idag och så är det punkt.
Nu hade autoexperten som tur var en framfjäder inne till min bil vilket biltema inte ens hade i sortimentet(!) så Mattias kunde byta den igårkväll efter jobbet. Som vanligt när det har med bilar att göra så räckte det ju inte bara med en trasig fjäder utan det ´var en bult som var trasigt också men detta lyckades han klura ut en lösning på.

Idag ska jag prata med facket och höra vad de anser om trasiga bilar och semester pga. dem. Jag är helt beroende av en fungerande bil för att kunna ta mig till jobbet de arbetstider vi har och för att tjejerna inte ska gå ännu längre dagar på dagis.
Hoppas på en bättre dag idag men ja, behöver jag säga att lusten att åka till jobbet försvann en aning igår men nu är det ju inte så lång tid innan jag kan gå hem och bara bry mig om saker och ting härhemma och släppa allt som har med jobbet att göra.

Sådärja då har jag fått skriva av mig lite och genast käns det mycket bättre. Nu ska vi piffa oss för dagis.

Mammaskryt

Isabelle ritar streckgubbar och det i sig är väl inte särskilt ovanligt för en snart femåring men skillnaden är att hon gör dem helt fantastiskt fina ;-)
Kan man bli annat än lycklig av en sådan här tekning där hon ritat hela familjen på datorn i paint.


Det är jag med bebisen i magen, Mattias, Isabelle och sen Tindra ♥


Skruttbil

Jahapp glad och lycklig satte man sig i bilen efter jobbet tillsammans med en kasse ved som min kära lillasyster hade tagit med sig åt oss.
Backar ur bilen och hör ett förfärligt oljud, stannar och tänker att det nog är snö som trillat ned från stänkskärmarna och fastnat rullar fram lite försiktigt men ljudet är kvar provar att backa men nej ljudet är ändå kvar. Kliver ur bilen och kikar under den men ingen snö att se någonstans *suck* jag ringer Mattias som får åka från sitt jobb och kolla vad som kan vara fel. Det visar sig att en fjäder gått av och ligger emot däcket som tur är har det klart sig från punktering.
Mattias fick köra försiktigt hem med forden och jag fick köra hans bil hem tror nog att jag ändå körde lite saktare än honom. Nästan framme vid 76:an ligger en gul lastbil i diket och en man som pratar i mobiltelefon står bredvid. Ringer och hör med Mattias vart han är och vi bestämmer oss för att han hämtar tjejerna på dagis så att jag kunde vända och ställa mig med lastbilschaffören som syntes väldigt dåligt.

Lastbilschaffören var av den äldre modellen med tillhörande vit yvig mustasch och som de flesta karlar besatt han en förmåga av envishet och proppsade på att jag absolut inte behövde stanna. Nåja jag pratade med honom en stund och han verkade i gott skick och sa att han klarat sig utan skador men var väl lite omtumlad och att bärgarn var på väg. Tveksamt gick jag med på att lämna honom där och sen tog nästa problem vid för vart vänder man en bil längst hallstaviksvägen när det saknas vändningsmöjligheter? Åkte fram till första bebyggelsen och in på en liten väg där och tänkte att det borde gå att vända på någons gård. Naturligtvis körde jag fast när jag hittat ett vändställe eftersom Mattias bil och jag inte är särskilt överens, det slutade med att husets ägare stack ut huvudet för att kolla vad som stod på.
Förklarade varför jag hamnat där och fick honom att vända bilen så att jag kunde rulla hem utan att helt bryta ihop i ren frustration.
Så med bara fyra veckor kvar att jobba står jag nu med trasig bil och det käns verkligen irriterande dessutom så ska den in och besiktigas men med 8 kända 2:or så käns det rätt kört. Forden har nog gjort sitt och bör få gå vidare i livet hos någon annan.

Nu en fråga.
Hur ser mina rubriker ut i din dator? De ska vara i samma stil som i headern men så verkar det inte vara på alla datorer upptäckte jag idag. Det är trist för då är ju bloggen inte alls lika fin =/


Hurra! Snart "långledigt"

En månad kvar att jobba sen blir det havandeskapspenning i två månader innan bebis bus kommer och då ska jag ligga på soffan, se på såpor som hem till gården och äta chokladtryfflar hela dagarna ;-)
Nej det ska jag väl inte göra hela dagarna det finns ju faktiskt annat att roa sig med som sticka, pyssla och få hemmet på fötter. Ja boa helt enkelt.

Igår när jag och tjejerna kom hem var det 7,5 grad i hallen fy fasiken så kallt! Det är härligt att vår fina dyra luftvärmepump har pajat. Det var ut en kille för två veckor sedan som sa att vi skulle bli kontaktade efter en vecka om vad som skulle ske härnäst. Då ingen hörde av sig ringde Mattias försäkringsbolaget som pumpen är försäkrad hos för att höra vad som sker då visar det sig att firman som var här och felsökte inte ens har kontaktat dem. Irriterande mins sagt.

Nu godnatt!


RSS 2.0