Semesterraport

Det käns som det kan vara dags för ett inlägg i bloggen så att ni vet att jag lever och det gör jag i högsta grad samtidigt som jag njuter av varje minut över att ha semester!

Tindras potträning är igång ordentligt nu och hon vill helst inte bajsa i blöjan längre, kiss blir det lite här och var så det gäller att man är på hugget och tar henne med till pottan med jämna mellanrum annars får man svabba golv.
Idag har tjejerna dessutom uppgraderat sina sängar då IKEA råkade ha rea på en resårbotten köpte vi den till Isabelle så att Tindra fick överta växasängen och det har gått strålande då båda tjejerna sussar gott nu. Den egentliga trippen till IKEA var för att handla en gästsäng då vi kommer att bli en till i familjen en gång i månaden vilket vi alla tycker ska bli jätteroligt.

Mer kommer när semestern är slut!

Läskiga grisar i blåbärsskogen

Igår var sista dagen på jobbet och jag kom inte därifrån förens klockan fem men nu är det äntligen semester på riktigt!
Hemma väntade tre stycken sjusovare som tagit en lite lång siesta så tjejerna fick vara uppe en timme längre än vad de brukar.
Isabelle och jag gick upp i skogen och plockade blåbär när Tindra somnat och oj vad det finns massor av dem i år fast de är rätt små än. Som vanligt när man plockar blåbär råkar jag alltid sätta mig i ett bo av pissmyror fast igår var det Isabelle som blev drabbad, tack och lov upptäckte hon dem innan de hunnit bita henne.
När vi som bäst var i plockartagen hörde vi ljud från ett eller flera vildsvin som måste ha befunnit sig ca 50-100m ifrån oss! Läskigt tyckte jag men vi plockade en liten stund till innan vi begav oss hem, väl hemkomna fick Isabelle äta bären med mjölk och socker en riktig sommarklassiker.

Idag åker Isabelle till farmor för att sova över och hon kommer ha riktigt roligt med att träffa en kompis, promenera hundar och sen skulle de rida också.


Tisdag

Nu är det bara en arbetsdag kvar sedan är det semester på riktigt. Härligt då ska det kramas, mysas och renoveras.

Sommarkalas!


Mina prinsessor på kalas, jag undrar vad Isabelle rymmer ifrån eller till ;-)


Annikas podenco vist är hon fin!

Söndagsmys

Ja idag kommer det bli en mysdag rakt igenom först in till stan för att handla present sen ska vi til Max tvåårskalas. Mattias sluter upp lite senare då han jobbar idag.
Nej nu ska jag lyxa till det och sminka mig lite innan vi åker till stan, eftersom vi inte får ha smink eller nagellack på jobbet är det väldigt sällan som jag sminkar mig numera vilket är lite trist.

Nu får ni ha en skön söndag alla glada!


Härliga värme

Sitter här och njuter just nu av värmen som sprider sig från täljstenskaminen. Jag har tänt ett doftljus också så nu sprids det lite sommardoft i huset även om själva sommaren verkar ha dragit sig tillbaka för stunden.

Imorgon är det sista dagen innan semestern börjar eller nåja nästan iallafall eftersom jag har valt att gå in extra två dagar nästa vecka men det räknas inte ;-) Jag skulle vilja fira med ngt gott imorgonkväll när Mattias kommer hem från kvällspasset, vi som dessutom har glömt våran bröllopsdag (igen) borde ju kunna få lyxa till det med något budget alternativ.
Tur att vi båda är lika dåliga på att komma ihåg våran bröllopsdag i år firade vi yllebröllop så snart är det dags att börja planera för att förnya löftena. Då vill jag ha hela kitet med håret ordnat hos frisören, fixade naglar, makeup, fotograf, lyxigt bubbel och mat samt bröllopsresa till maldiverna så det är väl till att bege sig ut och tigga ihop pantflaskor är du med mig älskling ;-)

Iskyrkan i Jukkasjärvi. Foto Big Ben. ©ICEHOTEL
Här är en till drömmis att förnya löftena i jukkasjärvi.


Babysaker till salu och ett städat skafferi.

Ja idag  har jag städat ur vårat skafferi vilket var på tiden så nu kan man nog lite enklare hitta det man söker. Varför det  egentligen blev gjort just nu beror mest på att flaskan med balsamvinäger trillat omkull och självfallet var inte locket ordentligt påskruvat. 
Max och Annika har varit här idag en liten stund och lekt. Lite tråkigt är att jag är så himla trött bara men det får de stå ut med =) Alltid roligt med ett litet avbrott så här mitt i veckan och lite vuxet sällskap är ett extra plus.

Sen har jag funderat på vad de babysaker som jag vill sälja kan vara värda? Jag tycker det är svårt att sätta pris på begagnade saker men vad tror ni om det här.

Bärsjal från Hug a Bub: 400kr i färgen hasselnöt tittar man noga hittar man någon enstaka fläck.
Amningskudde: 250kr vinröd med Mumintrollen
gr8x skötväska: 250kr svart
Hoppgunga: 70kr utan kroken för upphängning i dörrhål då vi fann den osäker och gjorde en egen lösning.
Babysitter: 100kr
Avent isis bröstpump finns också men här syns det att flaskorna blivit väl använda pris?

Just nu ligger allt i tvätten förutom bröstpumpen ;-) men så fort allt är tvättat ska jag fota och lägger då upp en bild här på bloggen.

Trött och ingen mobil.

Jag känner mig helt färdig och borde egentligen ha gått och lagt mig men då mobilen ligger kvar på jobbet så därmed har jag ingen väckarklocka så jag får hålla mig vaken tills Mattias kommer  hem så att jag kan ställa hans.

Idag har jag kollat igenom hela skrubben utan resultat i jakten på fönsterskrapan, jag fattar inte vart jag kan ha lagt den.

 

Söndag och bara en vecka kvar sen är det semester!

Idag har vi varit hemma hela dagen och så har vi haft främmande då svärmor har varit här med två av tjejernas kusiner.

Det har varit en riktigt bra dag med en hel del nyttiga eller bra saker som blivit gjorda då vi har städat undan litegrann, bakat rulltårta, börjat bära in veden i vedbon och så har jag gjort playdoo-lera till tjejerna.

Nehej om man ska gå och se varför det tisslar på övervåningen =)

Stångebroslaget 2009

Det var lera, vurpor, fastkörningar, svordomar, svett, saliv, kramp och än mer lera.

Detta måste ändå vara en enda ren och skär kärleksförklaring från er förare till sporten ni alla brinner för enduro från sin bästa sida åtminstone för oss som såg på ;-) Alla ni som kämpade idag var alla hjältar och ni är fenomenalt envisa hela högen. Jag kan även bara hålla med en talare i ett välkänt forum för enduro entusiaster att vissa tävlande har verkligen inget att hämta i motionsklassen, hur kul är det att vinna utan motstånd? Nej inför en regel som säger att har du vunnit 1-3 lopp så ska du upp i bredd.

Här kommer bilder som kan beskrivas som ren ock skär kärlek.


Vi väntar på startsmällen.


Knappt två km in i spåret såg det ut så här. Jeff i blå tröja till vänster i bild


Jeff fortfarande ren.


Det här är roligt! Nu är det bara 1,6 mil kvar...


WoHoo! Heja älskling!


Dagen innan var banan snustorr och man oroade sig över att det skulle damma som tur(?) var slapp man det bekymmret.


Tjo, vad det går!


Vissa fick bryta tidigt och hade tid att charmas av Tindra


Hoppsan!


Jeff skakar på huvudet samlar lite kraft och stylar för kameran =)


Nr? Ville också fixa en bra bild.


Älsklingen hade tid att stanna för att uttrycka ett kraftigt: FY FAN!


Glad i hågen med sikte på målgång.


Wohoo! Målgång och än en gång till alla er som kom i mål ni rockade fett!

Nu är det godnatt men för er som är intresserade så kommer alla tagna bilder läggas upp i mitt webalbum mer info kommer när det är ordnat.


Fredag

 Så var det då fredag igen tänk vad den här veckan gick fort. Isabelle ska till Stavby idag efter att vi lämnat Tindra på dagis och jag får inte glömma att jag ska börja en timme tidigare idag.
Inatt så åker vi ned till Linköping och stångebroslaget jag har lite funderingar på vad vi ska ha för matsäck med oss ngt billigt och gott skulle vara bra. Man kanske skulle ta och baka piroger när man kommer hem från jobbet.

Idag efter jobbet så ska skiften träffas för att grilla korv och dricka lite vi hade båda gärna velat vara med men tiden räcker inte till fast jag stannar nog till och säger hej iallafall innan jag dtyr bilen mot affären/hemmåt.

Vet ni det är mulet ute! Jag kommer inte ens ihåg när det var mulet senast och det skulle vara trevligt med lite regn fast inte imorgon. Snälla någon som kan styra upp det?

Nej nu ska det börja fixas här hemma innan all tid slösats här framför datorn.

Vi ska städa vi ska putsa tralallala...

Japp här hemma har jag börjat putsa fönster så numera kan man se ut(!) igenom både badrumsfönstren och köksfönstren. Resten kvar *pust* men det käns så mycket fräschare när det är gjort fast lite synd att de blir dammiga så fort.

Nehej om man skulle gå och fixa iordning en sallad att ta med till jobbet, hänga lite tvätt, ladda in en ny maskin och dammsuga så är det nog dags att åka till jobbet sedan.
Javist imorgon så ska Isabelle till sin moster i Stavby vilket hon blev jätteglad över när jag berättade det för henne då hon verkligen älskar att vara där. Resten av familjen kommer under nattet att åka ned till Linköping då Mattias och Jeff ska köra stångebroslaget i värmen.

Ha en fortsatt solig dag!

Lyckobajs?

Ja finns det något sådant? För i sådana fall har nog Isabelle hittat det idag när vi var på väg ut till bilen för att styra kosan mot dagis. Bakom mig hör jag den inte allt för ovanliga frågan: Ee det bajs mamma? Vänder mig om för att kika på vad hon nu hittat och kan lyckligt konstatera att det nog minsann är bajs från ett väldigt efterlängtat djur nämligen en igelkott!
Åh vad jag hoppas att det finns en igelkott här, den är så välkomen och jag har gjort en sådan fin komposthög för den att bo i. 

RSS 2.0