Prisad vare skatteåterbäringen!

Har precis varit ut på skatteverkets hemsida och det såg bra ut men kommer bli ännu bättre när jag dragit för resor. Trevligt =)

Idag är veckan slut och imorgon ska tjejerna få vara en stund hemma hos kusinerna i Stavby medans jag och Mattias ska roa oss i byggvarubutiker. Berättade alldeles nyss för tjejerna vilket togs emot av ett hysteriskt glatt jubel.

Nu ska vi piffa till oss och åka till dagis lite tidigare då Isabelle har utvecklingssamtal idag.

Löning

Ja idag är det löning för de flesta och jag ska därför roa mig nu under fm. med att betala räkningarna. Tindra sitter i badet men hon har inte kräkts ngt mer sedan igår och jag tror att det var en massa slem som kom upp efter att hon varit förkyld så länge så har det väl samlats en del i systemet där det inte ska vara.

Vet ni nu är snart mars slut och april är i antågande så snart kan man nog förvänta sig att få se en tussilago.

Kräkor

Jaha då var det dags med lite kräkor också =(

Jag satt lycklig vid frukosten och tuggade i mig en bit färsk annanas, detta är en mycket stor händelse då jag tidigare har fått kräkreflex av bara lukten från annanas. För många år sedan drack jag och min bästis juicen från vitkålssalladen med annanas som serverades i skolan. En dag fick vi också den ljusa ideén att rulla tillbaka till skolan nedför backen det var på den tiden då skollunchen serverades i gammla byggdegården i stavby den som nu är ett lägenhetskomplex. Vi kan sammanfatta att det var roligt så länge det varade och sedan har det dröjt ca 20 år innan jag nu kan äta denna frukten igen.
Precis när jag ätit frukost klart kräks Tindra, jag håller tummarna hårt för att jag slipper att bli kräksjuk idag så att det inte dröjer ytterligare 20 år till innan jag kan äta annanas.

Hoho nattuggla jag?

Ja igår kom jag i säng alldeles för sent bara för att jag viste med mig att det skulle vara svårt att somna undvek jag det in i det längsta men inte hjälpte det så idag blir det läggdags lite tidigare.
Idag har jag och tjejerna släpat oss iväg till norrtälje och storhandlat vilket gick riktigt bra men om blickar hade kunnat döda så hade jag varit skyldig till mord idag. Detta pga. en man som rusade motorn åt Isabelle som pinnade på så gott hon kunde strax bakom mig när vi råkade passera en ledig parkering som han bara var tvungen att ha trots flera andra lediga.

Väl hemma har vi tagit det lugnt, tjejerna har lekt kurragömma ingen av dem har tid att räkna och de gömmer sig alltid på samma ställe gullungar =)
Vi har målat naglarna också så nu är vi riktigt tjusiga och det käns lite lyxigt för det var verkligen längesedan jag målade dem sist.

Jag har upptäckt nu på kvällen när jag skulle ta lite foton för skojs skull att det hänt ngt med kameran så nu måste jag öppna instruktionsboken och hoppas att det löser sig den vägen.
Imorgonkväll kommer Mattias hem och det ska bli intressant att se hur trött han är för han lät lite sliten nu när han ringde ikväll.

Nej nu ska jag uggla vidare

Gräsänka

Ja då är man gräsänka hela helgen lång så jag passar på att avnjuta sådant som Mattias inte riktigt hurrar för som t.ex. röda linser i soppan som vi åt ikväll och snart börjar en film och till den ska jag avnjuta ost och kex.

Hur morgondagen blir beror på hur tjejerna mår men jag har iallafall lovat att vi ska måla naglarna för det kan vi göra härhemma hur snoriga vi än är. Jag hoppas annars att vi ska kunna åka över till pappa och Kerstin för det var ett tag sedan.

Vi är på jakt (desperat) efter en billig begagnad soffa så vet ni ngn som har en till övers är det bara att hojta till allt är av intresse.

Kram

Snipp, snapp, snut så var helgen slut...

I lördags tog vi tjejerna med oss och styrde bilen mot sollentuna rackethall för att spana in dobermannklubbens hundutställning. Vi kom i perfekt tid då de flesta hundar var på väg hem förutom dem vi var där för att spana lite närmre på nämligen just dobermann.Intrycket de gav var lugna, avslappnade, följsamma, pussiga, knähundar som helt klart charmade oss alla fyra.
På vägen hem stannade vi till hos mormor och fikade lite, varken tjejerna eller mormor visste om det så de blev glatt överaskade alla tre.

Väl hemma visade det sig att Tindra fått feber igen, lilla skruttan får aldrig vara frisk en längre tid verkar det som =(

Vi har gjort en ny planering av vårat kök i helgen också som känns riktigt bra dessutom har vi nog bestämt oss för att lägga in nytt furugolv i vardagsrummet och köket.

Godnatt

Fredag!!!!

Härligt nu är det äntligen fredag och solen skiner!

Imorgon ska vi eventuellt åka till sollentuna och spana in lite hundar och på söndag så funderar jag på att ta med mig tjejerna och åka iväg för att spana in vad pappa och kerstin har för sig.

Just nu är det snurrigt värre på jobbet och man vet varken ut eller in hur man kommer jobba de närmaste månaderna men man får väl tacka och bocka så länge man har ett jobb att gå till. Resten löser sig, bara man åker med och inte hoppar av =)

Kom på idag att sotaren skulle komma nu i mars hmm... undrar när det var? Jag får nog ta och checka upp det.

Solsolsolsol det är sooool ute! Hurra =)

Kram på er

Sol!

Helt underbart väder sol och sju grader varmt på norrsidan av huset! Jag och tjejerna promenerade upp till dagis det tog ca 35 minuter dit och 15 minuter att gå hem. Hoppas att solen håller i sig tills imorgon också för då ska Isabelle på teater med dagis och de skulle gå dit.
Elräkningen kom idag det possitiva är att den är lägre än förra månadens men njae inte är den bra direkt.

Jag har ju hunnit fylla år också tror inte jag sagt det här? Fick iallafall fina presenter av Mattias en granit mortel, ett presentkort på KICKS och en bukett tulpaner som fortfarande står sig en av de få fördelarna med att bo i ett kallt hus kanske =)
En trädgårdsbok som jag länge gått och sneglat på, en tålig blomma som jag inte borde kunna döda enligt svärmor men jag vet inte det jag. Sen blev det lite annat smått och gott.

Angående min skötsel av blommor är jag urusel på sådant sedan vi flyttade till huset, de lever under magra förhållanden och blir sporadiskt vattnade men de flesta har faktiskt överlevt de senaste månaderna och blomman här nedanför är trot eller ej från en julgrupp anno 2008! Vilket innebär att den under ett års tid har levt som bilden visar och det roliga är att min mormor som har gröna fingrar tar död på dessa.



Nej om man skulle ta och steka lite falukorv och göra potatismos så att man kan få med sig en matlåda till jobbet.
Hej så länge.


zzznark

Jösses vad trött jag känner mig.
Idag var det övertid på jobbet som gällde och på väg in så plockade jag upp en kvinna som stod med trasig bil och höll tummarna att alla galningar låg hemma i sina sängar. Hon var ingen galning utan väldigt generös med soppapengar för besväret och glad över att komma i tid till sitt arbete.
Så långt inga olyckor tills en (massa fula ord) cyklist utan reflexer kastar sig ut framför bilen, jag väjer upp i snövallen och sabbar min framspoiler. Tror ni den knäppa människan stannade då? Nej det gjorde han inte fortsatte bara sitt cyklande som en vettvilling och jag var så paff och fick inte ur mig något vettigt. Shit jag kunde lika gärna ha kört över honom.
Vid fyra kunde jag äntligen styra kosan hemmåt.

Svärmor har passat tjejerna några timmar idag också då Mattias är ute på "grabbkväll" de skulle börja lite mjukt med en tripp över till eckerö för att handla snus som förevändning, gissar att de även handlade någon form av alkohol också då kvällen skulle rundas av med utomhusbubbel och om jag får gissa en gång till så kommer de även sitta och titta på en del enduro klipp också.
Svärmor har varit generös med eldning på öppet spjäll så det var redigt varmt och skönt hemma vilken lyxkänsla det var att komma hem till ett varmt hus. Dessvärre satt jag frossfrös en liten stund vilket inte kan ses som ett bra tecken men nu har det gett med sig.

Jag hade tänkt lyxa lite med ett fotbad och läsa lite inredningstidningar men jag är baske mig för trött så det är slötittande på TV:n och de obligatoriska nätsidorna.

Godnatt på er

Måndag

Ja då var det måndag igen och ytterligare en dag på jobbet är avklarad. Idag så har jag pratat med en av fackrepresentaterna på mitt jobb och det käns mycket bättre och jag har fått en del svar på vissa frågetecken och annat som poppat upp i huvudet under helgen. Vissa frågor kvarstår men jag skulle få reda på mer imorgon så det käns bra.
En annan sak som käns toppen är att nu kommer jag och Therése få jobba i samma skift igen wohoo! På min "arbetsstation" på jobbet kommer vi vara 25% tjejer vilket till fullo utgörs av me, myself and I ;-) Jag tror ändå att det kommer bli riktigt skoj och bra.
Skönt att kunna fokusera på min utveckling igen på jobbet då det faktiskt är det som gör jobbet roligt nämligen allt man lär sig. Så nu släpper vi allt negativt och försöker plocka fram de possitiva bitarna istället. Andas in det bra och ut med det dåliga...

Jag har stekt falukorv och lagar råstuvad potatis korven blev bra potatisen ehum njae det var svårt att avgöra om det var mos eller inte så mattias som inte är ett fan av råstuvad potatis i vanliga fall lär med största sannolikhet vilja koka makaroner till sin middag.

Ny favoritlåt har jag fått idag och jag måste nog säga att jag tillägnar den till min älskling.


RSS 2.0