Superfina inbjudningskort

Idag kom inbjudningskorten som jag scrappat ihop på datorn och de blev jättefina jag trodde inte de skulle bli så bra när man framkallade dem men de blev superfina. Det kommer garanterat framkallas mera digiscrappade kort i framtiden.

I övrigt är Tindra forfarande febrig och har nu även fått slemhosta lilla skruttan hostade så att hon nästan kräktes i morse. Eftersom Isabelle är frisk som det verkar idag så tog vi oss ut på en promenad ned till änderna så att hon kunde göra av med lite energi utan att driva mig till vansinne ;-). På vägen köpte vi med oss en limpa rostbröd av märket eldorado som det var lagom pris på för att kunna ge hela till änderna. Det var riktigt skönt med en promenad för det var verkligen längesedan jag gick på en.


Kampen mot tvättberget.

Ah i helgen snurrade sex omgångar med tvätt så nu är tvättkorgen som normalt igen nämligen nästan full precis som den brukar vara. I lördags satt jag uppe rätt sent och scrappade lite inbjudningskort till Isabells kalas då börjar Isabelle gnälla så jag går upp för att kolla vad det är frågan om och då saknar hon sin farmor men sen kommer hon på storgråtandes att "Jag vill ha min moster och Daniel!" Vist är hon gullig! Sen blev det inte lika gulligt eftersom det slutade med en natt där vi fick tvätta sängkläder och torka kräkor. Fast lite gulligt ändå när hon sa "Mamma det har kommit en sån här i min säng".
I söndags var vi bara hemma med två lite halvhängiga tjejer men inga mer kräkor, igår var Mattias hemma med tjejerna och idag har jag varit hemma.

Tindra har legat i soffan hela dagen nästan förutom korta stunder då hon lekt en liten stund, badade och nu på kvällen hjälpte hon mig dammsuga köket. Isabelle har varit mer pigg så hon och jag har lekt lite med henne My Little Ponys och så har hon ritat, klippt papper och pysslat om Tindra.
Imorgon blir det jobbet igen där jag är saknad och det käns bra att veta att man behövs för att man är duktig på det man gör =)

Den stora tvättardagen

Jahapp då var det inget fel på tvättmaskinen heller utan det var avloppslangen som hade frysit(!) det var helt klart ngt nytt. Hur skönt som helst att kunna tvätta igen eftersom tvättberget nått en omätbar höjd och mer spridit ut sig och nästan intagit hela köket. Idag ska det tvättas tills det ser ut som ett tattarläger här hemma.

Sen ska jag och tjejerna ned till ishallen också.

Fredag

Så var det äntligen fredag denna arbetsvecka är snart klar och på måndag är jag ledig inte för att jag ska göra något roligt utan snarare tvärtom. Jag hade mer än gärna skippat att vara ledig men man måste ju vara lite rädd om sig och nu har jag skjutit på det här sedan jag väntade Tindra.

Tjejerna sitter i badet och det är faktiskt inte så himla kallt inne idag på morgonen så för att spara lite på veden blir det ingen morgonbrasa eftersom den försvunnit lite väl fort nu när det blev så kallt ute. Vintern är ju inte slut än så man får hushålla lite och sätta på sig en extra tröja när det bara är lite kallt.

Jahapp om man skulle ta tag i de små badtrollen så att vi kan börja ta oss mot dagis.

Torsdag

Pannkaksdag med andra ord =) Ska strax gå och steka lite kånker tills ikväll då min hungriga flock kommer hem, jag tror att några slinker ned till lunch för min egen del också.

I helgen som var fick Isabelle äntligen prova sina skridskor och vi ska ned till ishallen på lördag igen lite synd att jag själv saknar skridskor bara.
Otursförföljd var helgen också men nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska börja fungera igen och så börjar jag längta efter våren.
Idag eldar dem med kol på våran gata och då menar jag verkligen på gatan. Tjejerna tyckte det var jättespännande och Isabelle vågade sig på att ställa frågor till killarna som jobbar så när vi väl kom till dagis luktade vi alla tre som om vi varit på utflykt och grillat korv, lämpligt nog serverades det korv på dagis idag vilket höjde känslan ytterligare ett snäpp.

Hejsvejs

Isigt värre

Idag funderade jag på om jag och tjejerna skulle åka upp till folketshus där de hade julgransplundring(?) men istället åkte vi och hälsade på systeryster och Daniel vilket togs emot av ett jublande när jag berättade för tjejerna.
Mattias tittade på Therése bil och jag gav dem ett tipps för att deras vatten inte ska frysa så lätt det ironiska i det var att vårt eget vatten frusit när vi kom hem. Jag misstänker att det var jag som ställde kranen på för svagt droppande. Vi blev bjudna på mat, pizza närmare bestämt och det var längesedan jag åt så god pizza.

Fast vi ska inte klaga över vattnet för nu fungerar det igen för det hade bara frusit efter T-kopplingen vid varmvattenberedaren så vi hade iallafall varmvatten.
Tidigare idag skojade jag med Mattias och sa att vi inte behöver ngt kylskåp på vintern utan våran skrubb skulle fungera utmärkt som kylskåp jag tar genast tillbaka det. Skrubben skulle vara god som frys också. Sist vi var vattenlösa köpte Mattias storpack med 50cl mineralvatten så han tog fram dessa och de var helt(!) genomfrusna efter att ha stått på golvet. En förklaring till varför det aldrig blir varmt i hallen kanske.

En annan intressant sak var att Mattias hittade en av tjejernas hårsnoddar när han var ned och donade med vattnet under huset. Det är verkligen hög tid att renovera vardagsrummet och eliminera alla glipor mellan golv och vägg samt alla de oräkneliga som finns i golvet. Det är charmigt med gamla hus men ibland kan man önska lite att man byggt ett nytt från grunden.

Godnatt


Kylslaget och dagarna blir längre tjohoo!

Ja det är ett passande ord för att beskriva temperaturen ute just nu med minus 20º och kallare lär det väl bli skulle jag tro. Huset protesterar redan nu med att knäppa i väggarna och vi eldar för fullt i båda kaminerna på nedervåningen sen lär vi ställa en klocka så att vi inte låter det slockna inatt.

Trots kylan måste ni väl ha sett hur vackert det är ute nu, jag tycker det är fantastiskt så jag håller tummarna för att det blir sol imorgon för då ska jag passa på att fota lite vinterbilder.

En riktigt härlig sak jag lagt märke till är att det nästan är ljust ute fortfarande när jag hämtar tjejerna från dagis nu vilket inte beror på snön utan att vi faktiskt går mot ljusare tider och våren, trot eller ej.

Godnatt på er!


Måndag

Ja då var den första arbetsdagen gjord efter julens ledighet och det gick ju smärtfritt så jag åker och jobbar imorgon igen ;-)

Igår var vi till svärmor för att hämta hem Isabelle vi blev bjudna på sjämansbiff till middag och det var jättegott! Isabelle var inte alls sugen på att åka hem men hem skulle hon så det var inget att disskutera. Vi bestämde också att Tindra ska få sova hos farmor nu i helgen och Isabelle sa nu ikväll att hon vill sova hos moster Therése och Daniel. Hmm vi får fråga om det skulle kunna gå.

Mattias passade på att rasta gasgasen hos svärmor och jag rastade kameran dessvärre dog batteriet så när det var läge för riktigt snygga kort med fart i sa kameran godnatt vilket kändes riktigt surt.

Så här såg det ut när Mattias tog sig fram, själv pulsade jag i snö som nådde mestadels upp till knäna men sen kunde man hamna i en driva av något slag och då hade man snö upp på låren. Frös gjorde man helt klart inte med de höga benlyften.

Nehej godnatt på er.


Snart tillbaka till vardagen

Ja nu är man snart tillbaka i vardagen igen efter julens alla bestyr det käns väl sådär eftersom jag verkligen har njutit av att vara hemma. Jag hoppas att det kan bli tillfällen för lite extra jobb också då våran spis verkligen sjunger på sista versen och skriker byt ut mig jag faller i bitar, bokstavligen.

Tänk vad med snö det kommit jag vet inte hur många dagar det snöat oavbrutet nu för jag har tappat räkningen men ibland har det bara varit ett väldigt stillsamt singlande så det har ju inte vräkt ned snö hela tiden.
Jag tycker det är roligt med all den här snön men det gör att Majsan (katten) inte går ut som hon borde vilket gör att hon är ett pälsmonster full av överskottsenergi som leder till knasryck. Det i sin tur gör mig tokig så då får hon baske mig kliva utanför dörren.
Poppy kaninen verkar iallafall trivas hos oss då hon mumsar hö och knaprar morötter så det står härliga till. jag var lite bekymrad hur hon skulle klara flytten från en varm lägenhet till vårat uthus men det verkar gå finfint.

Vi har varit över till svärmor idag och Isabelle blev kvar där, Tindra sa när vi satt oss i bilen för att åka hem "jag vill ha min habell där" och pekade på Isabelles bilstol. Gullunge! Det är roligt att de gillar varandra och nu har de börjat leka mycket mer med varandra så det är riktigt skoj att lyssna på dem =)


RSS 2.0