Framkallning pågår...

Eller ja jag sitter och går igenom vilka kort som ska framkallas och det är många vilket har lett till att jag misstänker följande: 
1. Jag framkallar kort alldelles för sällan.
2. Jag knäpper alldeles för många kort värda att framkalla.
3. Båda ovan nämda företeelser.

Jag lutar åt att det är alternativ 3


Onsdag

Jahapp ytterligare en grå dag men inte lika blåsig som igår för då trodde jag att vi skulle blåsa bort när vi passerade lilla bron på vägen hem från dagis, jösses vad det friskade i söderifrån.
Idag tog Tindra och jag sovmorgon hon för att hon varit med mig på tupperware hemma hos en av hennes kompisar och det blev rätt sent. För min del blev det också sent då liten knölis inte kunde komma till ro förens någongång efter 00:30. Sen har jag drömt oroligt (varit jättearg på mormor i drömmen blandannat och hur ofta händer det? har det ens hänt?)
Sen var det något pucko som ringde Mattias mitt i natten som jag inte hade alltför snälla tankar om tills jag förstod att det var hans väckarklocka och att det faktiskt snart var dags för mig med att gå upp.
Jag gick aldrig upp när jag skulle utan väntade in Tindra som kom tio över åtta och knölis var fortfarande nöjd med att stå och konversera med mig från spjälsängen.
Så en timme sena kom vi till dagis och nu är det dags att hämta hem dem igen.

Javist om ni besöker babyshop.se kan ni vara med och tävla om ett set med vantar och mössa det ni ska göra är att berätta om er drömdesign på en åkpåse min blev en hel lista ;)

Måndag

Idag händer en av veckans höjdpunkter nämligen: Idag är det den dag som brevbäraren fullkomligen bombarderar brevlådan med reklam.

Vist en del av reklamen åker direkt ned i återvinningskassen men den från mataffärerna går jag igenom noga för det är här jag gör mina fynd om de har en tillräckligt bra deal ;-)

Jag har eller vi har alltid varit duktiga på att månadshandla och ibland har jag dessutom skrivit ett matschema för en hel månad men dessa har aldrig följts då det blivit tråkigt, man är inte sugen på just det den dagen, man orkar inte laga mat osv.

Nu har jag hittat något som verkligen fungerar när det kommer till mat. Jag månadshandlar som vanligt men sen varje måndag går jag igenom skörden av reklam och sen när jag gjort det så skriver jag en veckomeny och vad som behöver handlas hem som t.ex. grönsaker och sådant man inte kan månadshandla. Om någon av butikerna dessutom har t.ex. kött till ett mycket bra pris så slinker det också med i veckohandlingen. Tycker detta är toppen för dels så slipper jag numera stå där klockan 16:30 när det börjar bli dags att laga middag och fundera på vad jag ska laga utan det är redan klart och dessutom kan jag styra de planerade middagarna efter vilka grönsaker som är billiga just den veckan. Sen är inte frysen helt tom när det är dags att månadshandla vilket kan vara himla skönt om man har en tight månad framför sig.

Jag har också funderat på varför jag får en veckomeny att fungera men inte en månadsmeny men jag har inget svar på det men kanske beror det på att en veckomeny är mer överskådlig och blir inte lika lätt "tråkig" som en månadsmeny.

Idag har jag och tjejerna varit ut i skogen och vi hittade fyra kantareller varav tre av dem växte tillsammans den som stod själv hade någon smaskat på så den fick stå kvar men de andra plockade vi så det blir en varsin till oss tjejer Mattias äter ju inte svamp. Jag ska njuta länge av min enda lilla kantarell men man kan ju inte låta dem stå där alldeles ensamma i skogen när de kan hamna i magen istället.

Utöver detta så har Annika och Max varit här och busat så tjejerna är riktigt nöjda med dagen och sitter nu och lägger pärlplattor så det gäller att ha öronen på spänn så de plockar upp dem de tappar på golvet så att Josefin inte hittar dem och äter upp dem.

På tal om Josefin så upptäckte jag att hon går i Isabelles fotspår och kommer bli en klättrare av rang *suck* jag tycker faktiskt att är man sju månader så ska man baske mig inte klättra på soffans ryggstöd så att man ett tu tre är uppe på ryggstödet och bankar på fönstret. Detta är ju bara vad jag tycker för Josefin verkar ha en egen uppfattning om det hela. Jag kanske ska tilägga att hon inte tar sig upp i soffan själv än och att jag satt med henne.


Men vist är hon söt våran lilla morrande klätterapa! ♥


Bara vi

Igår lämnade vi iväg alla våra små till nära och kära sedan hade vi tid för bara oss! Jag har funderat på när vi hade tid med bara oss senast och kom fram till att det var när jag var höggravid med Tindra sommaren 2007 så det var sannerligen på tiden minst sagt.
Vi började kvällen med att se på the three musketeers i 3D och ja vad ska jag säga om den? Vist den var lite smårolig mellan varven men den kändes tyvärr lite b och 3D var inte heller särskilt märkvärdig sen att det inte var en film som passade Mattias var väl också en bidragande faktor och jag skulle nog inte rekomendera någon att se den på bio om man är äldre än 15 men att hyra den på dvd sen kan jag rekomendera.
Mattias som såg bilar i 3D tyckte att bilar var grym i 3D och att filmen igår inte ens var i närheten.
Efter filmen gick vi till kött kök & bar och åt en gudomlig middag Mattias vart salig i hjortinnanlåret och jag i min lammrostbiff tyvärr ingen efterätt då det blev alldeles för varmt inne på restaurangen så i orkade inte sitta kvar. Sen blev det en sväng ned till Buddys där jag tog en cider fast först trdde jag att jag fått en öl nästan ;-)
Natten spenderade vi på Hotel Uppsala och dit kan vi mer än gärna återkomma för det var riktigt nice!

Idag promenerade vi ned till jamjam där jag igår såg i skyltfönstret att de hade en polkagris som jag köpte en gång när Therése och jag var på ridläger och nu talar vi 97/98 så det var ju verkligen inte igår precis men jag har inte kunnat glömma den för den var så grymt god! Hittar inga polkagrisar i butiken så jag frågar biträdet och han visar mig lådan men inte en enda av den jag ville ha och dem i fönstret ville han inte sälja då de stått där ett tag och troligen blivit sockriga av solen. Behöver jag säga att jag blev lite besviken men en smulig polkagris är ju inte god så det var bara till att fråga när nästa leverans beräknades så till jul får det bli en sväng dit igen. Har jag väntat sedan 90-talet kan jag vänta en stund till.
Efter den besvikelsen åkte vi till Gränby där vi handlade väldigt könsrollsmässigt på Clas Ohlsson jag en köksvåg och så intygade jag Mattias att investera i en ny skruvdragare (han har svurit en hel del på den gamla trotjänaren) som dessutom på rea 799 istället för 1999 så ett fynd tyckte jag och sedan dreglade Mattias något om newtonmeter och det har väl med vridmoment att göra om jag inte är helt ute och cyklar.
Nöjda åkte vi till ikea där jag skuttade in och köpte gångjärn och dämpare till de nya köksskåpen och sedan var det dags att hämta alla våra kära små som haft det mysigt hos sina passare.

Fick en fin komplimang av Therése också som gladde mig då hon tycker att jag klär i mina "nya" kilon =) Jag har ju inte direkt tappat några gravkilon efter Josefin och för första gången på flera år ligger jag inte under eller på gränsen till undervikt så tjohoo till det!
 


RSS 2.0