Dockan och linslusen

Jag har länge gått och klämt på en alldeles särskilt söt liten docka för bebisar när vi varit på Godislunden i Wallby men jag har ju inte haft någon bebis att köpa den till men sist vi var där fick jag syn på den igen och nu var den på rea, det allra sista exemplaret dessutom! Jag slog till på en gång för nu hade jag ju faktiskt någon att ge den till så nu har Josefin en mjuk och mysig snuggle pod från Manhattan Toy.

Här provsmakar Josefin dockan för första gången.

Och så här ser den ut på närmare håll vist är den söt!

Isabelle är verkligen en riktig linslus och hon älskar att klä ut sig men ibland byts prinsessklänningen ut mot någon coolare(?) outfit.

Solglasögnen fyndade jag för 10kr på HM:s rea förra sommaren, ett under att de fortfarnde är hela det hade jag inte räknat med.


Enduro, ridning, kalas och annat smått och gott.

Ja nu har jag sådär mycket att skriva om igen =)

Förra söndagen var vi ut till Torkelsbo med min svåger och körde lite i spåren där och jag måste ge mig själv en klapp på axeln och säga: fy tusan vad grym jag är! Jag har inte kört på två år och jag har knappt kört gasgasen alls och totalt kanske jag har kört max tio gånger.
Mattias tror jag dog en smula när han insåg hur mycket jag glömt när jag snabt gick igenom för honom vart koppling, växlar, frambroms och bakbroms satt. Jag fick inte ett ända rätt och han trodde på allvar att jag först skämtade... Nej det gjorde jag inte det var helt borta ur huvudet men som tur var fick Mattias rätt att har man en gång lärt sig cykla så sitter det där =)
Tuffade en liten sväng med Mattias som åkte bakpå och sen tuffade jag lite själv med Daniel som "barnvakt" jag måste säga att det är verkligen perfekta spår för mig som inte är så van och kul hade jag också. Jag åkte bara omkull en gång och det var i en lite knepig kurva och då kom "Kickers to the rescue" och kickade igång motorcykeln åt mig för det är något jag inte klarar av själv och det käns jäkligt drygt. Jag orkade iallafall lyfta upp motorcykeln själv efter vurpan och det grejade jag inte förut. Lite svett, mycket glädje och bara ett blåmärke kan sumera förra söndagen.

I veckan tuffade det på som vanligt i stort sett men i tisdags fyllde Tindra år och hon blev riktigt nöjd med sina presenter. I onsdags kom mormor och Therése för att fira henne. I lördags hade hon kalas men det var bara en kompis som kunde komma men så blir det väl ibland kanske. Tindra var iallafall nöjd trots att lilla jag kom lite av mig =/
Igår kom det mer kalasgäster och då fick alla tjejerna paket och tänk vad en present som rekomderas från 9 månader kan roa hela familjen fast nu verkar det som om Josefin får ha den i fred åtminstone för stunden.

Sen så mumlade jag något om ridning också och jodå i torsdags var jag på min första ridlektion på evigheter och rida regelbundet är det ca åtta år sen sist. Efter att ha ridit i max tre minuter så fick vi ta bort stigbyglarna så min allra första lektion reds helt utan stigbyglar. Dagen efter kändes det ordentligt i rumpan och bukmusklerna vill jag lova men inte mycket i benen.

Idag har jag och tjerna varit och besiktat bilen i Östhammar men först fick vi köra en liten omväg förbi Mattias jobb utanför Uppsala då han glömt remissen till sjukgymnasten hemma. Med 10 minuter till godo kom vi till östhammar och bilen gick igenom men inte släpkärran som behöver en ny bromslampa och två nya hjullager så ska den också gå igenom fläckfritt.
Efter besiktningen gick vi en vända i Östhammar där vi passade på att ta en fika tjejerna valde wienerbröd och jag valde en riktigt god smörgås med en grekisk röra på. Efter fikat tittade vi in i Loppisen bredvid men den höll tjejen på att stänga ned lite synd eftersom jag velat gå in där ett flertal gånger men alltid lyckats pricka in när hon haft stängt =/
Tjejerna insisterade på att gå in på modelmini också som hade väldigt mycket fint som skapade stort habegär men det får kanske bli av en annan månad. Mycket trötta rullade vi sen hemmåt.

Sommarlovet är slut

Ja igår började tjejerna på dagis igen och båda var så glada att de knappt hade tid att säga hejdå men idag däremot blev Tindra lite trumpen när jag lämnade men det verkade gått över tills de skulle hem igen.
Idag har jag scrappat färdigt alla inbjudningskorten till Josefins dop och alla förutom fyra är postade då de av någon anledning inte torkat ordentligt. Jag hoppas att jag inte missade något som inte var helt torrt så att det blir förstört på vägen till mottagaren.
Jag ska lägga upp en bild på dem sen när jag vet att de säkert nått alla som ska ha en inbjudan.
 
Oj ett litet frö är vaken så jag skriver mer sen.

Måndag

Jahapp då var helgen över för den här gången (igen) i lördags körde vi en kärra med skräp till tippen på vägen därifrån spekulerade vi i hur många kärror vi kan ha kört dit räcker det med 50ggr. tro? Vi är iallafall helt säkra på att det är en väldans massa gånger och fler lär det bli.
Efter det blev det en sväng in till Uppsala och Ikea där vi handlade två skåp+plastbackar till dem och en skoförvaring som man kan hänga på en stång till skrubben så nu äntligen är det ordning och reda därinne. Nåja så mycket ordning och reda det kan bli i ett utrymme som ska rymma alla dessa prylar man använder mer eller mindre sällan plus en uppsjö av diverse kläder för olika årstider. Jag har iallafall plockat bort allt som stora tjejerna växt ur så ska det in på kattvinden i väntan på att Josefin ska växa i det.
Skoförvaringen verkar än så länge toppen den svalde i stort sett alla skor och även tjejernas skridskor. Vi hade en liten kräftskiva med tjejerna Isabelle provade att smaka en kräftstjärt men Tindra var mycket skeptisk så hn kunde inte ens äta en smörgås så länge en kräfta låg på hennes tallrik. Vi hade dukat med kräftpapptallrikar och serpentiner så den biten tyckte båda tjejerna om då det blev lite kalaskänsla.

Igår blev det inte särskilt mycket gjort här hemma jag fortsatte med att plocka in saker i skrubben men sen åkte vi till mormor som bjöd på fläsklägg och rotmos, finns det något som är så gott och lika enkelt?

Idag har Isabelle överaskat med att på eget initiativ bäddat och städat sitt rum och det innan klockan nio på morgonen!

Nej nu ska det hängas lite tvätt så att jag kan köra en maskin till.


Åter till vardagen

Ja då var Mattias semestervecka över och vi återgår till den hastigt flygande vardagen även fast dagis får vänta ett slag till kommer ju inte ens ihåg när de skulle vara tillbaka där ;-)

Idag var jag tvärsäker på att Josefin skulle till BVC för 6 månaders koll och sprutor så var det inte vi skulle ha varit där i fredags men nu hade vi sådan tur så att vi får komma redan på torsdag istället.
Imorgon blir det Tandläkaren fr Isabelle och jag väntar med spänning för att se om hon tänker visa tänderna sist gick det ju sådär men hon är laddad idag inför besöket. Vi gick ju till Mattias och min tandläkare i Östhammar sist som är riktigt bra men sen ringde de och sa att tjejerna inte får gå dit för att Stockholmslän har bestämt att barn bosatta i vårt län endast får gå till tandläkare inom länet (skitbestämmelser om ni frågar mig).

Semesterveckan inledde vi med att fortsätta säkra värmen inför vintern så nu har vi en hel del ved hemma som ska kapas och staplas, tänk vad ved värmer flera ggr. om =)
I Tisdags em. tog vi husvagnen och for upp till Dalarna som för den delen har sjukt dåligt med skogsvägar har vi noterat åtminstone i närheten av Rättvik där vi spenderade onsdagen med att titta på alla vackra 50-tals bilar som cruisade runt under classic car week som pågick.
Jag föll pladask för stranden i Rättvik långgrunt, riktig sandstrand och dessutom inga hundförbudsskyltar vilket verkligen är toppen för oss med hund. Lexie gick tillochmed ut i vattnet frivilligt vilket talar om hur varmt det är då hon är en riktig badkruka!
På em. började vi dra oss hemmåt och då stannade vi till vid Falukoppargruva och kikade runt lite där så nu kan vi säga att vi varit där med =)
Torsdagen var det hemfärd som gällde men det blev ett stopp vid rullsand för lite bad där med men där mötte vi genast av hundförbudsskyltar så då fick Mattias stanna i husvagnen med Lexie. Jag tycker det verkligen är trist att Rullsand inte kan avsätta en liten del av den låååånga stranden som de har till oss hundägare. Jag tar gärna en del av den "sämre" stranden bara möjligheten finns.


Isabelle på dalahästen i rättvik

Isabelle linslusen och Tindra strandävenyraren på stranden till Siljan i Rättvik. Promenadbryggan var helt fantastiskt ch lång som bara den tur att det hägrade en glass i slutet ;-)

När jag tittar på de här korten måste jag påminna mig om att vi faktiskt var i Sverige

Fantastiskt vackert! Mina älsklingar är ute och promenerar i det långrunda vattnet.

Jag kunde för en gångs skull njuta av sommarvärmen jag med istället för att tycka den är jobbig.

Josefin spanar efter storasystrarna fast här har vi bytt strand till Rullsand, får vi en riktigt fin augustidag så funderar jag på att med mig tjejerna och åka upp igen för det är verkligen en härlig strand där.

Kisar lite för solen min söta lilla badkruka.

Kan man bli sötare?

Hur gick det med träningen då undrar ni säker ja vi har haft semester så vad tror ni ;-) Nu kör jag igång igen och idag blir det magen som får sig en omgång av situps.

RSS 2.0