Midsommar

Ja då var både midsommarafton och midsommardagen till sin ände och igår hade vi det verkligen trevligt.

Vi började dagen med att ta det lite lugnt här hemma sedan for vi iväg till pappa och Kerstin på sillunch vilket var mycket gott och smarrigt =) En kort promenad för att spana in hästarna blev det också och självklart liten lov till fåren med Lexie tyckte dock att de inte hade något att göra på fel sida av staketet jag vet inte om hon fick sig en känga av en tacka eller vad som hände men helt plötsligt haltade hon och lika fort var det borta igen. Hon markerade inte att hon hade ont när jag kände igenom henne heller så det var ju bra.
Kvällen tillbringade vi på granvägen och tjejerna röjde med Max ända tills framåt 11 då jag, Isabelle och Tindra drog oss hemmåt Josefin som somnat i vagnen blev kvar med Mattias.
När jag och tjejerna kom hem insåg jag att vi glömt bort att dans  små grodorna och det är ju helt oacceptabelt på midsommarafton så vi dansade loss i vardagsrummet.

När de väl kom i säng så somnade de väldigt fort själv hade jag en enorm klåda under fötterna så jag trodde inte jag skulle kunna somna för den sakens skull men den gick rätt snart över när värmen återkommit i dem efter att ha varit barfota hela kvällen. Så nu borde jag väl ha somnat men icke det kändes så himla konstigt att inte höra Josefin så det gick inte alls som tur var kom hon och Mattias rätt snart efter att jag gått och lagt mig.
Josefin tog ingen sovmorgon imorse utan vaknade ordentligt som vanligt frammåt sju snåret Isabelle däremot kom inte förens klockan åtta så nu vet vi att hon kan sova längre än till halv sju på morgonen.

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt det enda vettiga jag gjort är att jag städat ur bilen så imorgon ska jag gå loss med dammsugaren och klädseltvätten. Jag måste tänka över hur vi ska spendera dagen på måndag också då vi ska till Uppsala för diverse ärenden.

Nä sussiluss på er nu ska jag gå upp och snarka ikapp med övriga familjen som alla sov vid nio.

Onsdag

Idag ska jag börja på en klänning åt Isabelle vi får se hur mycket jag hinner men jag hoppas att jag hinner mycket så att den är klar tills på fredag för då kan hon ha den som midsommarklänning. Går det riktigt bra kanske det hins med en klänning till Josefin också så är de riktigt syskonmatchade. Det trista är att jag inte köpte tillräckligt med kantband trodde att 4m skulle räcka till två klänningar men det är bara ca 1,20m kvar efter att jag sytt Tindras klänning så nu blir de inte exakt likadana men vad gör det.

Igår fick Josefin genomlida det mest traumatiska hon vet nämligen att ta ett bad, jag tänkte att nu när hon börjat bli så pass stadig att hon kan sitta om man håller i henne så kanske hon skulle tycka det var lite mysigt. Det var mysigt i kanske 10 sekunder och sedan obehagligt i 10 sekunder och sedan var det ren tortyr resterande badtid enligt henne själv.
Jag använde ett babyschampoo till hennes hår för första gången och jag som har tyckt att "guuuud vad tramsigt med babyschampoo" har nu ändrat uppfattning till vad fantastiskt bra att det finns schampoo för små bebisar så att man får rent deras hår. Däremot ångrar  jag att jag inte luktade på schampoot innan jag köpte det utan tog av vana en av natusans produkter då de brukar vara bra. Vist schampoot var/är jättebra men nu luktar Josefin som en tant. Väldigt stark och tvålig doft blev det av schampoot, ingen hit med andra ord och jag ångrar att jag inte tog bedtime schampoot för de produkterna luktar iallafall gott av lavendel. Nä detta kommer nog doneras till hunden så får jag kolla efter ett nytt schampoo åt Josefin nästa gång jag storhandlar.

Tänk vad märkligt det är med bebisar så fort någon annan har hållt i tjejerna när de varit små så har jag direkt känt att de luktat annorlunda när de kommit tillbaka och det är framförallt eller bara när någon kvinna hållit i dem och det är oberoende på om hon har parfym eller inte på sig. Är det andra som också reagerat på detta?
Jag har egentligen inte en känslig näsa men nu när jag väntade Josefin var den extremt känslig och detta är ingen fördel jag tror jag höll på att smälla av flera gånger fy fan.

Nä nu ska det hängas tvätt och sedan plockas undan lite för att sedan ta tag i det roliga klänningen med gott samvete att hemmet är skött.
En grubblande Tindra tillsammans med lillasyster


Josefin glad och lycklig innan badet, notera håret.

Så här vilt blev håret efter schampoonering och kamning av skorv, galen bebis! Under kamningen lyckades jag även få till en klassisk "morfarfrill" men det fotade jag inte tyvärr...

Fredagsmys

Ja idag är det fredag och vi tjejer har varit en snabb sväng till Norrtälje där jag köpte garn till en sjal åt mig själv sen sprang vi in en sväng på lhamnladan där jag gjorde ett riktigt fynd tror jag men vi får se vad Mattias säger om det när han kommer hem jag är inte riktigt haj på just den aktuella prylen.
Annars var det stora fyndet en brödnagg som jag saknat och Tindra proppsade på att köpa fyra pepparkaksformar av äldre (hållbarare) modell så för brödnagg och formar fick jag betala 25kr vilket kändes helt överkommligt.
Jag har även lämnat in och hämtat fälgar för däckomläggning så nu kan Mattias ta sig till Gävle imorgonbitti för att besikta husvagnen.

Igår hade tjejerna en killkompis från dagis på besök och de hade riktigt roligt och som det såg ut hade de lekt en hel del i lekköket, för allt lego låg utspritt där.
Jeff, Annika och Max var också över igår så då blev det ännu mer lek och bus med betoning på det sistnämda... Tjejerna somnade iallafall på två röda sen när det var läggdags

I förrgår var vi ju till tandläkaren och Isabelle var inte riktigt med på noterna så hon har fått en 40minuters tid för att vara där och vänja sig lite. Tindra däremot hon körde stolen upp och ned, dammsög vatten ur glaset och fyllde på nytt flera ggr. och gapade stort hon avslutade det hela med ett glädjetjut när hon åkte rutshkana nedför stolen under alla instrument. Systrarna natt och dag minst sagt ;-)
Men vad bra det är med privattandläkare och jag kan verkligen rekomendera Tandhörnan i Östhammar för nu vågar tillochmed jag att gå till tandläkaren och jag som varit så rädd.

Nä nu ska det plockas lite här hemma.

Onsdag

Idag ska jag och tjejerna till vår tandläkare i Östhammar jag har tänkt att vi ska hinna med lite mer än bara tandläkaren när vi ändå är där så vi får se vad vi hittar på mer. Lite trist att pepparkaksfabriken har stängt i veckorna för jag har velat besöka den loppisen länge nu men det får väl bli en annan gång.

Det går så fort med Josefins utveckling nu att jag helst skulle vilja pausa en stund jag menar hon kan vända sig från mage till rygg, hon griper efter saker, hon jollrar och absolut godast i hela världen att gnaga på är hennes vänsterhand.

Jag fick ju tyg av Kerstins mamma som Tindra bestämt ville ha en klänning av men jag hade inget bra mönster hemma till en lekvänligklänning men efter lite kollande på nätet så kom jag fram till att i senaste numret av ottobre fanns det perfekta mönstret så då begav vi oss in till stan och centrum i fredags. Det blev lite shopping på HM och sen ohlssons tyg där jag köpte kantband och knappar. Vill åka in till stan igen men utan barn och kunna gå och strosa lite mer avslappnat.
I måndags var vi och köpte vår allra första husvagn en knaus anno 80-talet min uppgift är att så fort som möjligt sy nya gardiner så ja det lutar faktiskt åt en ny resa till ohlssons.


Söndagsmys

Idag har vi spenderat ytterligare en dag hos pappa och Kerstin sittandes i skuggan och bara vara så himla skönt eller ja Mattias har mekat idag så han har ju gjort desto mer.
Med oss hem fick vi en rutschkana som tjejerna fick provåka efter dagens middag som fick bli hamburgare. Den nya åkattraktionen var de ju tvungna att visa för vår Granne mittemot också.
Tjejerna är väldigt utåtriktade och knatar mer än gärna över till grannarna och förhör sig om vad de gör, hur de bor osv. Jag har sagt åt grannarna att blir de för påträngande så måste de skicka hem dem.

Nej nu ska jag gå ut och slå en lov i trädgården och se vad det kan ge =)

Lördagsmys

Ja idag ska vi hem till pappa och Kerstin, tjejerna är redan taggade och hade gärna redan varit där men man kan ju inte dyka upp klockan 06 en lördagsmorgon ;-)

Den här giftiga typen råkade vi på i badrummet häromkvällen och ja tankarna gick snabt till att den kommit med bananerna jag köpt samma dag men enligt allsmäktiga google är det en inhemmsk spindel så den fick snällt flytta ut ur huset.

RSS 2.0