Gardiner till hallen

Jag sitter och letar efter gardiner till vår hall eller hallar då de är tre som går ihop. När vi köpte huset var det olika färg och tapet i alla tre men vi vill ha lika i alla tre för att det ska kännas mer enhetligt och inte bli så plåttrigt. Än så länge är det två som är renoverade, "bara" en kvar. Nya gardiner behövs i två av hallarna och jag sitter och funderar på om någon av dessa kan passa fint. Finns flera som jag gärna skulle vilja ha men de finns inte i rätt mått vi måste ha gardiner som är 140cm breda och de flesta görs i 120cm bredd.
 
 
 
 
 
Jag vill avsluta med att säga att ÄNTLIGEN kom vintern!
 
 
 
 
 
 

Rutiner och vardag.

Ja då var första arbetsveckan i full gång efter julledigheten och rutinerna börjar komma på sin plats med och faktiskt det känns inte helt fel.
 
Idag kom det ett paket från outnorth med en klövjeväska till Masai så den passade vi på att prova på kvällspromenaden men över backontrack täcket då det var regnade småspik och sen är det ju inte särskilt varm ute heller  3,5+
Jag lade i en 0,5l flaska i varje väska kan vara en lagom vikt att börja med för honom som är ovan att bära.
Kvällens runda blev ca 6,5km och det promenerar vi runt på timmen lite drygt.
 
Imorgon väntar ridskolan och hum undrar om vi har koll på alla ridgrejor, det har ju varit julledigt även därifrån.
 
God natt!

Sista dagen på den långa och mysiga julledieten.

Ja då var vi här, den absolut sista dagen på julledigheten som rakt igenom har varit fantastiskt mysig, härlig och alldeles, alldeles underbar!
 
Igår hade vi en intensiv men rolig dag framför oss och plenen såg ut så här: Skogen på fm. träning i Upplands-Väsby med hundarna på em. lämna tjejerna hos farbror och faster på kvällen så att jag och hjärtat kunde gå på bio. Detta var alltså planen och som ni vet blir det sällan helt som man planerat så även i det här fallet.
Josefin vaknade alldeles röd och het i ansiktet dessutom var det svullet också. Efter ett samtal med 1177 blev det en tur in till barnakuten.
Inne på barnakuten fick hon dricka två olika mediciner bland annat en med kortison och efter en timme så hade det gett med sig. Anledningen till detta var att jag på kvällen haft i lusmedlet Paranix i hennes hår som ska verka över natten enligt bipacksedeln. Josefin fick en allergisk reaktion av detta och vilken tur säger vi att den inte var kraftigare! Hon har aldrig tidigare visat någon som helst överkänslighet mot något men i fortsätningen tänker vi skippa allt som ska verka över natten man har ju ingen kontroll själv då ju hur barnet reagerar. Jag kan också säga att stora tjejerna har inte reagerat alls på detta medel.
 
Resten av dagen blev som planerat med supernyttig hundträning och myskväll med hjärtat och jösses vad långt de har kommit med 3D:n på bio, vi såg Hobbit som var riktigt bra och som vanligt är det onödigt lång väntetid på nästa film ;-)
 
Idag har vi tagit en kort sväng till skogen, tänt en brasa och gjort varm choklad och fikat lite medans hundarna har fått sköta sig själva vilket för Masais del betyder springa hejvilt för att sedan sätta sig så nära brasan han får.
Nu på kvällen har vi städat undan julen på nedervåningen och vår fina gran är nedklippt och väntar på en dag utan blåst så att vi kan elda upp den. Ska jag vara ärlig så känns det väldigt trist, vanligtvis brukar julen få stanna fram till 20:e Knut hos oss.
Det känns som vi behöver lite fönsterlampor som kan mota bort mörkret lite men som tröst är ljuset på väg tillbaka vilket hönorna har uppmärksammat med att börja lägga ägg igen efter en månads vinteruppehåll.
 
Javist jag planterade en julros idag som vi fick av mormor i julas och vet ni vad jag hittade? Två pigga daggmaskar som tyckte det var sådär att bli störda i sitt arbete.
Såg att de rear ut julrosor på Granngården och kanske att jag åker och köper några till de är ju riktigt fina blommor som trotsar vintern. Jag tänkte att de kanske skulle göra sig fint på mammas grav också.
 

Härliga ledighet.

Härliga underbara ledighet!
Vi har verkligen njutit av den här ledighet och än är den inte slut. Idag har stora tjejerna varit på kalas medans vi andra har rekat av XXL:s utbud av tält och sovsäckar och fy vad dyra de är åtminstone tälten om man vill ha ett som väger så lite som möjligt.
 
Imorgon ska vi till Upplands-Väsby och träna hundarna i en av de fina hundhallarna de har där sen efter det ska tjejerna lämnas av hos sin farbror och faster för övernattning. Mattias och jag ska äntligen få komma iväg och gå på bio och biljetter är bokade till Hobbit 2.
Jag funderar om vi kan klämma in ett restaurang besök också men tiden är lite tight tror jag.

Rea-fynd i mellandagarna.

Nu i mellandagarna så har ju många butiker rea vilken ingen knappast kan ha missat.
Själv har jag fyndat ytterkläder hos Stormbergs (som ni hittar här) till både mig och tjejerna vi har även fyndat riktigt bra skalbyxor (också Stormbergs) på XXL ordinarie pris 1299 nu 299! Byxorna har tjejerna redan provat under några skogsutflykter med betyget sköna och varma från tjejerna.
Vi saknar lite ytterkläder/kläder innan vi är rustade inför vårt äventyr i juni men vi har ju tiden på oss och på så vis hoppas jag att jag kan fynda det mesta på rea =)
 
Min fyndjacka är kanske inte riktigt i mina färger men med tanke på kvalitén till det priset så var det inte läge att vara kräsen och som sagt det är ju en jacka jag kommer att ha när vi är ute i skogen med barn och hundar.
 
 
Totalt ordervärde på min order från Stormbergs överskred 4000 men jag betalade under 2000 med god marginal, har jag sagt att jag gillar bra reor. Rean pågår fortfarande så är du/barnen i behov av friluftskläder så kan jag varmt rekommendera en titt in hos dem.
I övrigt vilken grå skitdag det är idag känns som att det inte blir ljust alls idag. Har inte fått mycket gjort mer än att jag var in en stund på jobbet och ordnade lite småfix som inte kunde vänta tills på tisdag.
 

RSS 2.0