5 dagar kvar

och nu längtar jag sjukt mycket efter att få föda barn därför att:
♥Det är det häftigaste jag gjort (tänker då på Tindras förlossning som gick bra)
♥Jag är sjukt nyfiken på om bus i magen är en hon eller en han.
♥Jag börjar känna mig väldigt osmidig nu men det får man väl ta när man är så pass nära.

Ja listan kan ju självklart göras ännu längre men dessa är de tre "stora" punkterna som snurrar i huvudet samtidigt käns det fortfarande helt overkligt att vi faktiskt ska ha en liten till och jag känner mig stundvis som en struts som stoppat huvudet i sanden att jamen det är ju långt dit. Dags att vakna nu Petra för nu har de där nio långa månaderna liksom gått och det har dem gjort rasande fort dessutom.

Idag for vi in till stan för jag skulle handla lite saker och det käns som det mesta som jag hade velat haft med mig hem blev kvar i stan av någon anledning. Med oss hem följde iallafall ett madrasskydd till vår säng, jag hade egentligen tänkt mig en sängkappa men så blev jag snål och kände inte för att lägga de pengarna på något som kanske inte fungerar i vårat sovrum när det väl blivit renoverat.
Jag hade hoppats på att hitta en fin body åt bus i magen också men det finns tydligen bara två färger nuförtiden om man inte vill ha helvitt. När jag så äntligen hittade en färgglad body på Lindex var minsta storleken 62 *muttrar* nåväl hittade visserligen en märkesbody på rackartyg som också var fin men ehum den kostade närmare 300kr!!!
Lindex hade förövrigt jättefina kläder nu om man vet vem man ska handla till så väl värt ett besök i lite mer lugn och ro sedan kan nog vara skoj.
Egentligen hade jag tänkt svänga förbi syster i Stavby på hemvägen men tiden rann iväg fort idag så vi får se om det hins med imorgon istället.

Jag hade fixat en bild på magen som jag tänkt visa er men nu har jag lyckats radera bort den helt från datorn så ja ni får helt enkelt hålla er till tåls någon dag till.

Sussiluss


6 dagar kvar.

Nu går vi in på sluttampen så snart får vi snusa bebis *happy*

Igårkväll trodde jag faktiskt vi skulle kunna få göra det idag för jag mitt klantarsel slarvade med att knyta skorna eftersom jag "bara" skulle ut och kasta soporna, ni kan säkert räkna ut att detta kan bara sluta på ett sätt och jo jag trampade på ett snöre så det blev en ordentlig framåtvurpa men jag han iallafall sätta ned händerna före magen.

Imorgon ska vi nog en sväng in till Uppsala och så måste ett besök hos syster i Stavby hinnas med i helgen också så att hon får mer utrymme i sina garderober och vi får mindre det är bra med äldre kusiner ;-)
Allra helst skulle jag ju gärna inte kunna göra detta men nä inga känningar alls så det verkar rätt lugnt och varje liten ömmande punkt i magen övertolkas in i det sista och så önskar man att det kunde få ömma lite mer.

Jag har provat att baka surdegsbröd i veckan och så här fina blev de

Tyvärr var de inte alls särskilt goda så som jag hoppats på men det finns fler recept och jag ska hitta det som ger gott bröd men alla andra surdegsbrödsrecept jag hittar anger bara mängden ingredienser i vikt och jag har ju inte den där fina vågen att väga dem på. Se tidigare inlägg ;-)

Igår morse stod tjejerna i hallen och diskuterade familjens skor varav jag hör Isabelle förklara högtidligt för sin lillasyster "Det där är mammas stövlar och det där, de är pappas skjutstövlar!" Raring och vist är det så för det var ju Mattias HV kängor hon pratade om så nog kan man väl kalla dem skjutstövlar.
Javist funderar du eller den du bor med på att gå med i HV så är det lite man bör sätta sig in i först och det är inte kan jag lägga den tid som behövs eller kan jag vara borta si och så många helger utan: Har jag en tillräckligt stor garderob för att vara med i HV...
Herrejesus vad med grejor man ska förvara hemma kolla bara!

Då är ändå inte alla prylar med på kortet och Mattias har fortfarande saker som han ska hämta ut vart ska man ha allt detta för det är ju saker som ska användas rellativt ofta men inte så ofta!

Sedär Jannice nu fick du lite nytt att läsa och bilder med ;-)


10 dagar kvar

Nu börjar det närma sig min födelsedag och ja just det bebisens också det höll jag på att glömma ;-)

För er som brukar läsa i bloggen kan jag nu glädja er med att jag lagt ned ett digert arbete på att sortera upp mina inlägg. Förut hamnade alla under kategorin renovering men nu har jag sorterat alla dessa (18 sidor i text) inlägg så nu finns de allra flesta under rubriken allmänt. Klickar ni på renovering ska ni där bara hitta inlägg som på något vis har att göra med just renovering. Jag har dessutom lagt till ytterligare en kategori där ni kan hitta allt pyssligt som jag gör som t.ex. stickning, bakning, bildredigering mm. denna kategori fick helt enkelt namnet pyssel.
Jag har dessutom lagt till och även tagit bort inaktuella länkar i menyn.

Till middag idag lagade jag köttbullar och tjejerna åt som jag vet inte vad, det blev fem ynka köttbullar kvar till Mattias matlåda inte mycket men bättre än inget iallafall. När tjejerna gått och lagt sig så tog jag och gjorde en bröddeg utan ngt direkt recept att gå efter vilket var både lite spännande och nervöst. Slutresultatet blev MVG och jag är förvånad över mig själv så nu får vi se om det även är gott i morgon då det svalnat.
En kladdkaka hans också med när bröddegen jäste, inte fy skam den heller.

Sussiluss!

11 dagar kvar

Insåg nyss att Isabelle kom 9 dagar före beräknad födsel men det lär knappast bus i magen göra eftersom h*n fortfarande skvalpar runt fritt och vill inte alls fixera sig käns det som. Ny tid hos BM är iallafall bokad till den 28 februari och jag måste erkänna att jag hoppas på att slippa gå dit och att jag då istället sitter hemma och sniffar bebis.
Idag har vi varit till Therése och Daniel vi hade med oss semlor från kvantum och jodå de var goda men semlan på Blixten var i en klass över. Jag fick idag äntligen tag i plattor till tensen också och det blev från kronans på Gränby på apotek hjärtat var det ingen av tre(!) apotekare som viste vad en tens var för ngt överhuvud taget. Nu vet jag också att kronans har plattor i sortimentet så jag får spara förpackningen och ta med mig till vårat apotek så kanske de kan ta hem nästa gång så slipper jag åka till Uppsala för det.

I fredags gjorde vi en ny gipsmage så nu har vi tre stycken magar som jag inte vet vart jag hänga men de hittar nog sin plats såsmåningom. Dessutom lyckades jag lage en smarrig middag också bakpotatis med laxröra till som är värd att repetera.
Igår var jag och tjejerna till flygis och storhandlade, när jag står och försöker hitta ett bra paket fläskarée så hör jag tjejerna säga "Mamma där kommer polisen!" mycket riktigt två stycken poliser kom gåendes varav den yngre av dem tog sig tid för att prata en stund med framförallt Tindra. Jodå hennes dag var gjord sedan och på vägen hem deklarerade hon att hon ska bli en tjejpolis fast brandman var tydligen inte helt fel det heller.
Vad gjorde då polisen på flygis? Jo de skulle faktiskt inhandla fikabröd men vet inte om de hittade ngt. i köttdiskarna som ligger efter fikabrödet.

Mattias var på skjutövning igår så även min karl var uniformerad igår vilket han gjärna kunde få vara oftare, uniformerad alltså ;-)


13 dagar kvar

Idag har jag och tjejerna varit och handlat i några av affärerna här i Hallsta och så har vi städat, till middag lagade jag bakpotatis med kallrökt lax-röra mumselimums som Tindra säger om ngt gott. Efter middagen hade vi fredagsmys med glass och fruktsallad och så hyrde vi Emil i Lönneberga.
Egentligen skulle jag ha varit och storhandlat idag också men sköt det på morgondagen istället istället vilket käns som rätt beslut.

Vi har roat oss med att göra en gipsmage ikväll så nu får bus verkligen komma ut för allting är gjort och vi bara väntar =)

14 dagar kvar

Idag är det 14 dagar kvar tills bus ska komma det börjar rulla på nu fast det kan ju lika gärna vara några dagar till en hel lång månad kvar allt beroende på bus.

Igår var jag till BM och hon kunde konstatera att magen sjunkit lite men att bus inte börjat fixera sig än och ligger dessutom fortfarande med sina armar och ben utåt vilket innebär att om h*n inte vänder sig så kommer inte huvudet kunna tryckas ihop lika lätt vid förlossningen men det innebär i praktiken att det "bara" är jag som kommer få jobba lite mer.
Annat spännande som hände igår var att Annika var gullig och bjöd mig på fika på Blixten mycket trevligt avbrott i vardagen så tack snälla för det. Ska se när jag kan styra upp den där tacopajen du nämde ;-)
Mindre skoj igår var att vattnet frusit som jag inte fick igång det visade sig sen när Mattias kom hem att det frusit ute i pumphuset då frostvakten inte var inkopplad tack och lov hade pumpen klarat sig. Nästa problem blev toaletten som efter ett antal isproppar tagit ordentligt stryk av all skit (järn mm) som lossnar i rören vid varje upptinad propp. Det slutade med att Mattias fick mecka sönder den invändigt så fick vi göra rent delarna men det hjälpte och nu fungerar den bättre än någonsin.

Isabelle var på femårskontroll idag där hon ritade en prinsessa viss skillnad mot förra årets streckgubbe kan jag ju säga =) sen fick hon en spruta och ja hon fick ju göra allt det där vanliga också som t.ex. vägning.
Jag bad dessutom om ett recept på propyless salva så nu kan jag hämta ut en stor pumpflaska istället för den fjuttiga tuben som de säljer receptfritt. Fyra uttag skulle hon dessutom skriva ut så det är ju jättebra!

Förra helgen avslutade jag den här skapelsen nedan som jag påbörjade strax efter nyår den har jag suktat länge efter att göra och nu kändes det som att det bara var att passa på om jag ville göra den till ett av våra egna barn. Det som hindrat mig tidigare var att jag trodde det skulle ta väldigt lång tid och vara lite komplicerat. Vad fel jag hade, javist fick jag riva upp några varv vid två tillfällen men så brukar det vara jämt för mig när jag stickar alltid blir det knas någonstans. Det jag inte hade trott var att jag skulle tycka att det var riktigt roligt mellan varven.
Vad jag har lärt mig av detta projekt är att köp ALDRIG garn om det inte finns tillräckligt i butiken av den färg du ska ha hur tidspressad och stressad du än är över att bli klar.

Bus filt stickad i härligt mjukt alpacagarn mitt favorit garn om ni blev sugna på en egen hittar ni mönstret och en lite bättre bild här

Jag skapade även dessa konstverk förra helgen vilka ordagrant har glittrat till vår vardag i hela huset.

De kommer inte alls till sin rätt på bilderna tyvärr men de är iallafall sydda i glittertyll och resåren i midjan är dold med ett satinband, Isabelles blev i tre lager tyll och Tindras kjol blev i fyra lager hon fick dessutom ett virkat spetsband i midjan så hon ser ut som en liten bakelse i sin =) Materialet är fyndat på ohlssons tyg vilket jag bloggat om tidigare (hundra år sen), Thuns och min sylåda här hemma.

25 dagar kvar.

Idag är det 25 dagar kvar tills det är beräknat att bebis bus ska komma enligt UL. Nåja väldigt snart är det bara 24 dagar men till dess är det just nu 13 min så gott om tid att skriva detta inlägg bara jag håller mig kortfattat =)

Den här veckan har jag lyckats med en enorm bedrift då jag har lyckats att städa upp i vårat sovrum och det mina vänner är en ren och skär seger så: Wohooo för mig!
I vårat sovrum verkar de flesta saker hamna på ett standby läge som varar alldeles för länge och så har det varit enda sedan vi flyttade hit. Nu äntligen finns det bara saker som ska vara där förutom lite prylar till bebis bus såsom mjuklift, åkpåse, babysitter, skötväska och amningskudde.

Isabelle hjälpte mig att bädda vaggan åt bebis bus idag också, ja jag vet det är ju inte riktigt dax än men nu är det gjort iallafall. Jag tror det betydde mycket för Isabelle att hon fick vara med åtminstone verkade det så för sedan gick hon upp och visade Tindra =)

Andra saker som börjar ta form är en filt jag stickar till bus som jag påbörjade alldeles för sent egentligen men det ser ut som att jag har en möjlighet att bli klar med den innan det är dags om inte annat får jag väl sticka mellan värkarna ;-)

Slutbabblat nu annars så hinner klockan slå om till en ny dag så nattinatt.

Ordning föds ur kaos?

I sådana fall borde det bli en sjujäkla ordning hemma hos oss kan man tycka iallafall.
Idag roar jag mig i vårat sovrum har än så länge bara fått ned de sista köksgrejerna som fick stå där men nu när köket börjar falla på plats igen så får de flytta ned. Egentligen var det "bara" en kasse kvar med sparade glasburkar som jag har en förhoppning om att de någon gång ska komma till användning för hemlagad sylt.

Vidare har jag roat mig med att damma och sortera upp böckerna och flyttat ut bokhyllan i hallen vilket blev bra men det kommer bli bättre om hyllan får lite vit färg en dag så kommer den assa riktigt bra i hallen. Det som är kvar nu är alla de där jobbiga rylarna som man inte vet vart man ska ställa dem och som man inte har hjärta att kasta så ja in på kattvinden med andra ord. Tre kassar med böcker ska också förvisas dit då vi hade böcker som inte rymdes i hyllan´och så rensade jag ur så att tjejerna fick en egen hylla så nu slipper deras böcker ligga och skräpa på Isabelles byrå.
Tjejerna blev glada och nyupptäckte ett flertal böcker och gav mig komlimanger över hur fint det blev och vad mysigt det var att sitta och läsa i fotöljen i hallen =) Jag hittade dessutom nå¨gra av mina gamla barndomsböcker som fick göra deras sällskap.
Jag hoppas på att Mattias vill bära ut det gamla skrället till TV möbel ikväll som nu står och tar plats fast först måste förstås alla de där prylarna som står på det bort förstås.

Idag är det 28 dagar kvar innan bebis bus ska vara ute och jag har funderat på att ha någon form av nedräkningslista här på bloggen som skulle ha startat när det var 30 dagar kvar så jag har redan missat två dagar =/

Nej nu måste jag fortsätta här hemma istället för att sitta här och vila.

RSS 2.0