SOE träff.

Vi är nyss hemmkomna från SOE (Svenska Offroad Entusiasterna) träffen och det har varit en riktigt rolig dag.

Skriver mer imorgon

Filmkväll

Min vän A har precis varit här och vi såg på en riktigt rolig film som handlade om ett innebandylag som sadlade om till konstsimmare. I övrigt har vi ätit pannkakor till middag.

Sen måste ni bara kika in denna film från väddö gårdsmejeri som handlar om deras kosafari inte så spännande kanske men det är slutet som får mig att skratta =)


Trött som bara den.

Ja idag hörde jag nog inte min väckarklocka när den ringde första gången men jag tog mig till jobbet i tid helt otroligt nog fastän jag var tvungen att tanka. Arbetsdagen flöt på bra men det var riktigt jobbigt att köra hem men det gick ju bra trots tröttheten.

Här hemma har det inte hunnits med tillräckligt mycket och det käns som att jag spenderade alldeles för lite tid med tjejerna innan de skulle gå och sova. Sen när Isabelle somnat gick jag ut och skottade av släpkärran då vi måste ha den på lördag. Jag var precis helt färdig med det när himmelen öppnade sig och jag var på väg in för att se på Grace anatomy som jag blev rörd av ikväll.

Varför vi måste ha kärran på lördag är för att jag har anmält Mattias till en SOE träff som går av stapeln i helgen.

Nej nu ska jag i säng och sova.


Det ser inte mycket ut men vad det vägde! Mumma för växterna är det iallafall.

Första Julklapparna inhandlade, jo ni läste rätt.

Jag har idag beställt julklappar till tjejerna, eftersom vi inte riktigt vet hur vår ekonomi kommer se ut framöver känner jag att det är hög tid att börja handla lite smått redan nu. Det blev en beställning från Adlibris på fyra böcker varav tre klassiker, två av dem har Elsa Beskow skrivit och en har HC Andersen skrivit men Elsa har illustrerat den.

Igår efter att tjejerna somnat blev jag sittandes framför datorn och lyckades knåpa ihop en digiscrap på Ramoz, evigheter sen jag gjorde en sådan men det gick rätt snabbt att komma på hur det var man gör. Så här blev den


Idag har vi ätit glass tjejerna och jag det är så mysigt att fika tillsammans på kvällen och det borde vi göra oftare. Jag funderar på att överaska min kära make med något som jag vet att han vill göra och jag tror han behöver en knuff i rätt riktning, ibland kan man behöva det =)

Nej nu ska jag göra ngt vettigt här hemma.

En riktig skitsak

Ja svisch så var långhelgen över och den har varit toppen fastän en liten trög start med förkylning så tycker jag att det hans med väldigt mycket om än inga fönster renoverade.

Igår tog jag med mig tjejerna och begav mig till mormor i Skepptuna där vi fikade en liten stund och sedan begav vi oss till ett regnigt Väddö gårdsmejeri som släppte ut sina kor för säsongen. Varför i hela fridens namn man åker så långt för att titta på kossor med sin gamla mormor är enbart för att jag vet att de råkar ha några fjällkor vilka min mormor älskar. Jag hade även tänkt köpa lite ost när vi ändå var där men att stå i kö för att komma in i butiken i hällande regn lockade inte mycket så raskt beslöt jag mig för att vi helt enkelt får åka dit igen en annan helg.


"Fjällis"

På vägen hem från mormor svängde vi in till min morfar då vi behöver ha hem lite jord och grus, tänk att min morfar fyller 80 i år och är fortfarande i arbetstagen utan några planer på att gå i pension. Fast nog börjar han känna att han börjar bli lite till åren men vem gör inte det ;-)

Väl hemma och knappt inkommen får jag veta att svärmor tänkt passa barnen efter middagen så att vi kunde få åka lite hoj *pust* hur orkar man? Det var bara att peta i sig lite mat, natta Tindra och sen rulla iväg. Det blev ca en timmes åkning och som vanligt hade jag glömt mycket sedan sist jag körde men fasiken vad roligt det är. Mattias fick köra hojen förbi några knepiga partier. Jag stupade i en backe då jag var fullpumpad av jävlaranamma, envishet och annnat sattyg och det slutade med att jag sopade i knät i en tall men för första gången fick jag uppleva att smärta är skönt. En jäkligt skum känsla och det slog mig att det jag kände då är det kanske samma känsla som tjejer som skär sig får?
Nästan hemma var jag helt slut och varje liten sten blev till berg så ca 50 meter hemmifrån tog det stopp, jag lyckades inte samla ihop det där jävlaranammat som jag hade behövt för att ta mig ur eländet jag kört mig fast i och då tärde jag hårt på makens tålamod ska ni veta ;-)

Idag har dagen varit lugnare med först en fika hos syster för att se lilla Ramoz sen åkte vi vidare till min pappa och plastmamma där vi skulle hämta skit till rabatterna och våra tänkta grönsaksodlingar. Vi fick även träffa deras nyaste familjemedlemmar. Lilla Vilda två veckor gammal var helt klart charmigast i jämförelse med gutefåren men lika söt som Ramoz och tydligen lika vassa tänder minsann =)

  
Ramoz "mosters" lilla ♥ vist är han söt!


Sötnosen Vilda med sin alldeles lagom stora mamma Nattis.

Jag fick dyrt och heligt lova att det var jag som fick stå för böterna om vi skulle ha blivit stoppade med vårt "lilla" lass med skit på hemvägen det var väldigt vad bilen fick stånka sig upp för stora backen på Hallstaviks vägen men inga poliser i sikte som tur var.

Jag hann även med att slänga i lite skit i min rabatt som jag gjorde i ordning förra året och dessutom kunde jag stryka en till sak "att göra" från min lista som hänger på kylskåpet för nu är trappräcket målat. Det är bra med listor när man ser att det sakta men säkert dras streck över saker, trevligt!
 
Nattinatt

Badjävlar och pensionärer...

Ja igår var jag äntligen mig själv igen eller nåja på benen iallafall men idag är jag verkligen mig själv förutom lite snuva som hänger kvar.
 
Igår var vi upp och kikade på stockholmscrossen som är en stor cross tävling som drar många deltagare och det åks heat från morgon till kväll. Vi var där och kikade på några heat, tjejerna och då särskilt Tindra tyckte det var spännande med starterna. Ambulanshellikoptern fick komma och plocka upp några skadade och den landade mitt på startrakan spännande värre. På eftermidagen blev jag gräsänka då maken for i väg med vänner för att åka lite hoj själva.

Idag har vi varit till återvinningscentralen eller kortare sagt soptippen tre vändor blev det för att få iväg högen som samlats sedan förra året. Första vändan blev vi omkörda på 50 sträckan på väg ut ur häverödal en kort stund senare så uppstår ett vitt moln runt bilen som körde om. Mohaha ett säkert molntecken på att det var kylaren som kokade, ibland straffar sig synden fortare än vad man tror och nej vi frågade inte om de behövde hjälp.
Vända två, den kokande bilen står fortfarande kvar (mohaha), framme vid soptippen förvånades vi över gubbar med respektive som A inte kan backa med släp. B inte kan tänka. C Visar inte hänsyn för alla andra som behöver nå samma container och därmed parkerar 30 cm ifrån. Jag fick stränga order om "Att nu håller du tyst inte ett ord" från maken och jag nöjde mig med att visa med miner om vad jag tyckte innan de parkerat färdigt och sen ett stirrande som inte kunde misstolkas.
Vända tre, herre min skapare nu hade varenda badjävel vaknat också *pust* tålamodet pressades till det yttersta men vi kom överlevande därifrån fast övertygade om att det ska vara krav på att backa med släp på uppkörningen. Att jag själv är kass på det hör inte hit just nu för nu var det ju maken som körde ;-)

Pensionärer då, ja vad säger man snirkliga kustvägen som går mellan Hallstavik och Hargshamn är rolig att köra men ligger man efter en pensionär som kör sakta, bromsar i vareviga kurva och vägrar släppa förbi en kan få vemsomhelst att gå i taket.

Natt

Vilat

Ja det kan nog sammanfatta den här dagen.

Nattinatt

Feber...

Efter knappa tre timmar på jobbet var det bara att styra kosan hemmåt då det som började som en lätt huvudvärk snabbt eskalerade till yrsel, illamående och att jag frös i omgångar. Jag har nog aldrig blivit så här fort sjuk förut och högst troligt är det samma som Tindra råkade ut för i torsdags på dagis då även två andra barn insjuknade lika hastigt. Fy det käns alltid jobbigt att åka hem från jobbet för att man är sjuk då det käns lite som ett nederlag och att man är en svikare.

Mysigt var det däremot att hinna se tjejerna en liten stund på kvällen och både jag och Isabelle slocknade på soffan till Stanley eller möjligen slingerland minns inte så noga. Nej nu ska jag krypa i kojs håll tummarna för att febern är borta imorgon.

Panodil Zapp är härligt ;-)

Tisdag och kortvecka!

Ja på torsdag är det kristihimmelsfärd så det genererar i bara tre arbetsdagar denna vecka och inte mig emot om jag får säga så =)

På torsdag kommer lillasyster med sambo hämta hem sin RR valp och det käns så himla roligt men vi får snällt avakta med att hälsa på så att den lille får hinna landa och komma till rätta hemma hos dem.
Själv har jag planer för att fortsätta renoveringen i hallen under veckan och om vädret tillåter även fortsätta med mitt evighetsprojekt nämligen våra fönster. Skrapa, olja, kitta, måla osv i all oändlighet....

I helgen var det enduro tävling i Bergby och det var riktigt trevligt särskilt eftersom vi åkte hem utan barn då Tindra for till moster och Isabbelle åkte till farmor. På kvällen blev det grillning hos vänner och sedan såg vi på eurovision. En riktigt trevlig kväll.

Lite bilder från Lördagen


Kära maken.


Bästa svågern


Pappas lilltjej!

Sex stycken "grabbar" var det som körde vilka man ville ha lite koll på hur det gick för dem och det var bara en av er som jag aldrig såg skymten av men det skyller jag på märket av hoj för man tröttnar att behöva kolla siffror på varenda KTM som åker förbi.
Sen tycker jag min svåger kämpade på riktigt bra och gjorde ett bra resultat med tanke på sin körvana hoppas nu bara att din vän hinner bli bra och känner sig laddad för parenduron i juli.

Nyvaken.

Jag har precis vaknat, för andra gången idag då jag råkade somna med Isabelle men som tur var ringde min svärmor så att jag vaknade. Det kan lätt bli lite tokigt om man slumrar till för länge så här på kvällen.

Imorgon ska Mattias köra en enduro tävlig i Bergby några bekantingar kommer också köra men roligast är nog att syrrans kille kommer köra för första gången på en tävling. Måste ringa och kolla tempen på honom då han är nog lite pirrig i magen nu.

Vi kommer även bli barnlediga imorgonkväll då Isabelle ska sova hos farmor vilket hon längtat och pratat om i två veckor nu för det är bestämt att hennes nya kompis ska vara hos sin farmor. Tänk vad roligt de kommer ha. Tindra kommer få vara hos moster i björklinge och där ska de tydligen måla staket när "morbror" tävlat klart. Själva planerar vi att grilla något gott i goda vänners lag på kvällen och det ska bli härligt!

Jag har varit ut och tjuvkikat på valpen de ska hämta hem nästa helg (jo jag är avundsjuk) och vill ni titta på dess tolv små underverk de hade att välja bland så ska ni kika in här http://www,kadamo.se rasen är rodesian ridgeback. Klart de måste ha en hund med snygg färg det tyder på god smak, säger jag som är svag för röda hundar ;-)

 

Vernisage och lycka i mjölkdisken.

Ja idag har det varit vernisage på tjejernas dagis som de större barnen ordnat så då åkte vi självklart ned och kikade på alla vackra konstverk som de hade gjort men Isabelles var de finaste ;-)

Igår när jag var in på affären och handlade fick jag se att de tagit hem sju gårdars mjölk vilket är toppen! Tyvärr ingen röd mjölk men för den goda sakens skull kan vi offra oss och gå ned på grön så får vi se hur det hela utvecklar sig.
Sent igår kväll efter att köket sanerats till det bättre pysslade jag om mina fötter vilket var härligt värre en liten smärre katastrof var bara att jag inte knäppt på TV-n under hela kvällen vilket ledde till att jag missade Grace Anatomy. Uää!

Galet sen middag

Japp håller just nu på att tina kyckling för att göra middag till mig själv, hade planerat att äta kyckling till middag idag men då jag kom hem hittade jag bara en filé i frysen så efter ett snabbt övervägande fick tjejerna äta blodpudding och mamman se på då blodpudding inte är min grej. 
Efter att Tindra gått för att sussa ringde min storasyster och berättade att deras hund är inlagd på djursjukhus troligen är han påverkad av narkosen som han fick igår men de viste inte säkert. Håller tummarna för att det inte är något allvarligt.
Sen var det dags för Isabelle att sussa och då var det dags för mig att ta tag i lite sysslor som jag ville hinna göra men satte ett tidsstopp till klockan nio. Då det knorrade ordentligt i magen tog jag fram filén som plötsligt blivit två då jag hittade ytterligare en påse med en filé i, mannen i huset som har svårt att blanda tror jag bestämt. Nej nu ska det lagas mat och sen är det lite kroppsvård som gäller.

Hejsvejs

Lite sysslor

Ja när tjejerna och jag kom hem idag så smet de ned till grannen (igen) så då blev det raka vägen in för dem vilket de inte alls tyckte var så roligt. Till middag blev det råstuvad potatis och stekt falukorv samt brockoli *mums*

Medans tjejerna lekte på övervåningen passade jag på att slipa trappräcket som jag spacklat tidigare och när jag ändå var i farten spacklade jag tindras fönster. Kvällen hade tänkts att ägnats i samma anda men efter en timmes telefonkonferans med storasyster samt en tjugo minuter med mormor så gick luften ur så då blev det lite fotoredigering istället så nu har lillasyster fått lite kort på sin nya kuse. Riktigt söt var hon och lagom stor en aningens för stor för min smak då jag föredrar dem när de är ca 150cm i mankhöjd. 
En sväng tvätt har snurrats i maskinen och hängts så nu börjar tvätten få plats i tunnan igen.


Nova♥

Myshelg

Ja igår fick vi för oss att packa in oss i bilen och fara till Jälla för att se på när de släppte sina kor. En riktigt lyckad dag för tjejerna blev det och för oss vuxna med. Särskilt roligt var det att se den nya ladugården sen skymtade jag några gamla lärare till mig men tyvärr inte den jag hade hoppats på.

Idag så for vi till Björklinge och gjorde en "surprice visit" hos min syster själv hatar jag oanmälda besök då jag alltid anklagar mig själv för varför jag inte är mer ordningsam men är det likasinnade själar så går det an. Roligt att se hur de börjar forma deras trädgård och sen åkte vi till stallet för att träffa syrrans nya kuse Nova som hon visserligen haft ett tag nu.

Kommer nog uppdatera detta inlägg med lite bilder men nu är det nattinatt för imorgon är det fm vecka för min del.

Ett bildsvep

Det har blivit lite väl mycket skrivande utan bilder på senare tid så här kommer ett bildsvep som kan lätta upp det hela lite.


Fy katten sa katten om steriliseringen och öronmärkningen.


Men till påsken mådde hon fint igen då de tokiga häxorna(?) pyntade ett äppelträd


Det var helt galet sa katten men oj vad roligt med helt lekträd till bara mig, för det måste det väl ha varit?


Tindra lånade storasysters stövlar en dag och knatade ut i vårvädret i förklädesklänningen som jag sydde till Isabelle när hon var i samma ålder.

Nej nu får det vara bra för stunden så att jag hinner göra ngt vettigt här hemma också innan det är dags att rulla in till stan och lösa av Mattias. Det käns lite mysko faktiskt att jobba på samma arbetsplats men ändå inte hinna ses så vi ses på fredag älskling och då ska vi starta om boxen för vi får plus kanaler över helgen och det går en film klockan 22 som jag "måste" passa på att se nämligen Juno. Ja vi får dem inte utan det är ett säljtrick av Telia förstås genom att låta folk prova på vad de missar om de inte utökar sitt kanalutbud.

Godmiddag!


Flygfoto

Ja det var en man här alldeles nyss som ville sälja flygfoto på vårat hus men vill man ha ett flygfoto så vill man ju att huset ska se bra ut och just nu ser det inte så snyggt ut från luften. Mestadels pågrund av att plåtarna vid taknocken är olackade eller har tappat färg så de lyser vitt mot det svarta plåt taket, inte snyggt. Sen ser det lite skabbigt ut vid fönstren då jag inte har hunnit med att renovera dem alla så vissa är vita och fina andra är det inte sen hade vi en rullgardin neddragen också så det förskönade inte heller och så hade vi en massa brädor på balkongen samt att gräsmattan såg lite vildvuxen ut. Förutom skönhetsbristerna var det en jättefin bild från en bra vinkel. Efter att jag tackat nej så verkade han bli väldigt ledsen så då fick jag dåligt samvete också, typiskt.

Hmm man kanske skulle ha köpt en liten bild bara för att ha att jämföra med sen när huset väl är klart, om det någonsin blir det.

Vårförkylning

Ja då har man åkt på en vårförkylning och varit hemma från jobbet igår och blir även hemma idag. Fy jag har alltid dåligt samvete när jag är hemma och är sjuk och inte blev det bättre av att The big boss ringer hem sent igårkväll när man höll på att somna som bäst. Nåja så sent var det väl inte klockan tio på kvällen då jag egentligen skulle ha gått av mitt pass.

Igår blev jag andfådd av minsta lilla men idag käns det bättre och jag har inte avverkat en hel toarulle än så näsan rinner inte lika mycket idag och de svidande ögonen är också bättre så imorgon får man samla ihop sig och åka till jobbet. Då ska jag pussa på er alla ;-) saknar er ju!
Preparerar mig med dunder c-vitaminpiller synd bara att de glöms bort att ätas när man är frisk för det är nog bättre att äta dem i förebyggande syfte.

Lite roligt är att älsklingen fått en timtjänst på min avdelning och troligen kommer han mest få arbeta i syrrans skift så det kommer bli toppen för tjejernas dagis tider, de dagar han inte får timmar kommer han att spendera med tjejerna, mysigt värre. Håll tummarna nu att det blir många timmar för Mattias del.

Jag letar efter en sommarjacka till Tindra men kan inte hitta någon och kan inte begripa vart de tagit vägen. I letandet har jag iallafall sorterat upp kläder som ska sparas till er som inte fått ändan ur att skaffa barn än ;-) och sen en del hela men fläckiga som ska skänkas till bättre behövande. Jag har också snubblat över lite saker jag nog kommer sälja som tex. babysittern och min älskade bärsjal. En lista kommer läggas ut på bloggen med priser ifall någon är intresserad.

Nej nu är det hög tid att snyta näsan igen.

Härliga långhelg!

Nu är den dessvärre slut och inte han jag med allt jag tänkt mig men vad gör det? Det har hänt ngt vikktigt här hemma som jag glömt att berätta nämligen att Isabelle slutat med napp. Förra lördagen fick hon trä upp dem på ett band och sen gick vi hela familjen upp i skogen där hon hängde dem i en gran så att tomten kunde hämta dem hon var så stolt när hon lämnade dem, gullunge! På morgonen hittade hon paket från tomten som han lämnat i hennes säng tillsammans med ett brev.

Idag var jag lite snabt över till A som hade frossat i tjejkläder nere på Ullared, tack så himla mycket än en gång för dem! Bäst av allt var nog ändå handväskan med riktiga skämma bort sig prylar för en trött mamma som tack för att jag passade deras lilla buse medans papporna roade sig ute i skogen. Passar honom gärna igen han sov ju bara ;-)

Idag har jag gått en långpromenad med svärmors hund vilket var riktigt trevligt. Livet är tomt utan hund och jag saknar det väldigt mycket. Vad är det jag saknar då kan man ju undra? Ja det är träningen, promenaderna, samspelet och glädjen i allt som en hund har att ge. Hund är ju mitt fritidsintresse som jag brinner för precis som Mattias brinner för enduron och det käns jäkligt tomt att inte kunna göra det man brinner för.

Imorgon ska jag till hälsoalliansen för att kolla upp mina handleder som ömmat på senare tid.

Nattinatt

Tjolahopp!

Dags att skriva ett inlägg så att man får ned alla små onödigheter som inte käns så viktiga just nu att komma ihåg men kanske desto mer viktiga om ett år eller två, vem vet =)

Förra veckan så var det eftermiddagsvecka och som alltid ser jag en del djur och slutsumman blev en handfull rådjur, tre grisar, 4 älgar varav en som jag susade förbi i alldeles för hög fart sent en kväll och tre stycken som jag stannade och såg på tills de knatade över vägen in i skogen tidigt på söndagsmorgonen. Jag motionerade även en hare i någon km en kväll egentligen var de två från början men en av dem var smart nog att skutta av vägen.

Sen blev det övertid i fredagskväll så jag var inte hemma förens tjugo i tre på morgonen och tjugo över fem kom Isabelle så då var det bara att stiga upp och ligga och lura i soffan framför barnprogrammen med henne tills Tindra vaknade vid sju. På lördagen åkte jag och tjejerna till min mormor som fyllde år och hon bjöd på nybakade wienerbröd *mums*. Söndagen spenderas med mera övertid på jobbet. Den här veckan har det inte hänt så mycket mer än att Mattias fyllde år igår och idag ska vi fira honom. Ngt valborgsfirande blev det inte för våran del.

RSS 2.0