Tillbaka hemma

Är trött som en gris efter att ha gjort en massa saker som "duktiga" mammor och gravida bör undvika såsom dansat i alldeles för höga klackar, varit uppe alldeles för sent och ätit både gravad och kallrökt lax. Suktat efter smaskiga drinkar med alkohol men nöjt mig med mina alkoholfria minst lika goda drinkar som dessutom fick blinkande iskuber.
Det roliga med att vara den ända som är nykter är att man kan ha lika roligt utan att må dåligt dagen efter samt att ha koll på det som hänt ;-) Det tråkiga är dagen efter när ALLA sover förutom en själv men jag hann ju snygga till mig så att jag såg oförskämt fräsch ut i jämförelse med resten av sällskapet och så ned till taxfreen där lite dagenefterdricka (cocacola) inhandlades åt Mattias.

Ja detta är vad ni får ikväll för nu ser jag knappt vad jag skriver.


Äntligen ny design!

Så äntligen tog jag tag i min bloggdesign och den blev riktigt julig och fin tycker jag så om ni ogillar den struntar jag i det ;-)

Ja i förrgår var jag ju inte så glad över våran backe här hemma och det var det som framgick i mitt inlägg också. Vad som inte kom fram var att jag hade varit hos Mican på dagen innan jobbet och fått mina naglar fixade. De blev så grymt fina och det käns verkligen lyxigt så det ska bli lite extra roligt att piffa till sig på lördag när vi ska fira Jeff. Mican la på flakes ute på själva tipparna vilket ger en jättehäftig vintrig effekt.

Igår hoppades jag ju att dagen skulle bli bättre men nja så blev det väl inte riktigt. Det började med att vi fick stanna hemma från dagis sedan fick jag skotta hela uppfarten för att få in min bil vilket i sig inte var så betungande just då. När här hemma var klart fick jag hämta superforden och köra upp den till oss. Tillbaka ned till grannen och skotta undan snön där min bil stått och nu började skottniongen göra sig påmind om att det inte är en alltför bra sysselsättning när man är gravid med känsligt höftparti.
Tillbaka in i värmen och tända en brasa och tvätta totalt blev det fyra maskiner körda igår. I min jakt efter smutstvätt på övervåningen halkade jag på vägen ned så tvätten for all världens väg och jag efter. Ajajaj....

Idag käns det jäkligt stelt i högersidan av kroppen och då särskilt armen och höften bebis bus lever om som vanligt idag men igår precis när det hänt var det ett himla liv därinne. Jag har läst att h*n kan känna skillnad på upp och ned så kanske att den även kan känna att man faller också hur som helst gled jag ju med svanskotorna mot trappen så magen fick ingen smäll, tur det.

Så med begränsat rörelseförmåga har jag lagt tid på bloggen som ni ser och jo jag är riktigt nöjd ifall jag inte sagt det redan ;-)
Javist inatt klockan 02:13 landade mitt huvud på kudden igen efter en ny musjakt i Isabelles rum denna gången involverade jag hunden på en gång vilket resulterade i snabba och önskvärda resultat. Katten var INTE imponerad av hundens insats. Vid klockan 07:30 vaknar jag och inser att Mattias ligger kvar i sängen och har därmed försovit sig. Han studsar upp och efter en stund ropar han på Lexie varav en ny musjakt utbryter med samma resultat förutom att katten nu är ännu grinigare på hunden och har så varit hela dagen. Lexie apporterade musen uppå till mig och jag är tacksam över att hon lade den på sovrumsgolvet och inte i sängen ibland är det de små detaljerna man uppskattar mest.
Mattias stressar iväg mot jobbet och kommer till Shell macken i sättra där han konstaterar punktering så jahapp bara att vända hem och försöka lösa det med däck på burk, ingen framgång. Det fick bli ett nytt däckk innan en fortsatt intressant resa till jobbet kunde fortsätta där ABSbromsarna slutade fungera i korsningen vid almunge så ja det var bara för honom att styra dit han ville och rycka kryckan som tur var kom det ingen bil men han var tydligen riktigt nära blomsteraffären. Även lillasysters bil har strulat idag så hon blev ståendes på E4 inte riktigt kul det heller.
Själv har jag hållit mig inne hela dagen vilket käns klokt dessutom har jag fått ränta i form av två wienerbröd då jag lånade ut en hundring till grannen då hon fick hjälp av plogkillen att få fram sin bil ur garaget.
 
Bjuder på några bilder idag med så nu blir ni riktigt bortskämda för så här ofta brukar ju inte jag posta bilder på bloggen.


Nya naglarna, solen håller sig frånvarande så det blev inte en så bra bild som jag tänkt bjuda på.

Isabelles nya poncho äntligen klar jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag ska göra en virkad snodd med garnbollar eller om jag ska behålla satinbandet i halsen.

Min fasa virkning. Tycker att jag lyckades rätt bra ändå den är dock inte riktigt klar då den ska piffas med lite tvätt, stärkning och en ståltråd så att den kan pryda sin topplacering i julgranen =)

Nej nu ska jas sluta pladdra och istället börja tänka fredagsmys och julpyntning♥


Jävla backjävel

Ja jag är riktigt less på backen upp till vår infart. Det är samma sak VARJE vinter ingen sand och glanshalt lyckades kämpa mig upp lite mer än halvägs som mest innan jag gav upp och då valde jag att backa in  bilen på grannens uppfart då jag var lagom irriterad vid det laget.
Klampar till fots uppför backen och börjar gå nedför när jag själv flyger på ända och landar härligt i snön, naturligtvis hade jag inte lagt bilnyckeln i fickan så den for ju också all världens väg men hittades rätt omgående. Fyra rådjur hann jag räkna till som studsade iväg från trädgården under min luftfärd.

Nej nu ska jag försöka gå och sova lite så att man kan ta tag i morgondagen istället.

Todiloo

Ja faktiskt, jag ska ge er lite mer att läsa och dessutom mer sneakpeaks på vårat vardagsrum.

I lördags så vaknade vi med en febrig Tindra och ett litet monster på 4,5 år vet inte vem det var riktigt men den senast nämda och jag åkte ned på loppisen som var i folketshus. Jag hade en förhoppning om att hitta ett par skridskor åt monstret eller göra ett sådant där superfynd jag gjorde på förra årets loppis, ingetdera fyndades men jag ångrar att jag inte köpte Disney pussel åt tjejerna för 20kr st. men monstret drog mig raskt genom loppisen. Kommentaren när vi kom ut var: Mamma, jag viste att vi inte skulle hitta några skridskor på bokoteket. Biblioteket ligger i samma byggnad och tjejerna har döpt det till bokoteket, både Mattias och jag är eniga om att det låter mycket mysigare med bokotek än bibliotek.
 
Tillbaka i bilen efter loppis rusningen så ringde vi runt hos la familia men alla var upptagna på annat håll så då styrde jag kosan mot Norrtälje istället. Där fick Isabelle välja själv vilka affärer vi skulle gå in i och det blev Lekplaneten, Lindex, Akeba och babyproffsen. Själv fick jag välja en affär så det blev tovikka där ett nystan garn inhandlades till Isabelles ponscho.
Det blev även ett stopp på cafe hörnan där Isabelle fick kladdkaka med grädde och nu hade det lilla monstret helt försvunnit, nöjd med att få traska runt som hon själv ville och bara titta på allt spännande.
På kvällen gjorde jag en playdoo deg som jag lite taktiskt lade på köksbordet tillsammans med degsakerna i förhoppning om att köpa mig en liten sovmorgon vilket fungerade helt okej.

På söndagsmorgonen efter att ha slumrat en liten stund lyssnandes till tjejernas degande gick jag upp och bakade källarfranskor och kokade gröt. Vi serverade Mattias frukost på sängen som otroligt nog inte ens gick upp för en morgoncigg före frukost. Han kanske behöver ha frukost på sängen oftare ;-)
Efter den sena frukosten blev det en tripp till Uppsala där vi äntligen fick tag på skridskor åt Isabelle som blev jätteglad. Mattias styrde bilen hemmåt med tre snarkandes damer vilket mer hör till vanligheten tyvärr då jag numera somnar bara jag sätter mig på passagerarstolen.
Väl hemma så ilade jag och tjejerna ned till ishallen så Isabelle fick prova att åka lite och det gick jättebra, roligt hade vi alla tre.
Tindra mådde bra under dagen men sedan ville hon inte somna alls på kvällen så vi blev hemma igår.

Ja vad sysselsätter man sig med på en måndag om inte sticka lite nu när jag var så nära att bli klar med ponschon med endast ca fyra varv kvar att sticka slår det mig att shit vad liten den ser ut! Börjar fundera på om det verkligen är rätt stickor jag använder så raskt hämtar jag mätstickan. Resultatet av mätningen blev minst sagt en katastof... Jag har kollat på US mått istället för mm hur kan man vara så korkad? Två hela mm var det som skiljde så det var inte en tanke på att trolla utan bara snällt riva upp och börja om från början. Härligt när jag dessutom i stort sett lovat Isabelle att den ska bli klar till helgen =/

Det var här jag slogs av hur liten den såg ut.

Ja vad säger man? Klantarsel skulle kunna vara passande.

Tur i oturen att mitt favoritgarn är lätt att repa upp.

Sedan var vi till BM i måndags också hela familjen vilket var mysigt, jag blev rekomenderad att äta rostbiff och broccoli inte mig emot ;-) Ja hon nämde blodpudding och *uäck* leeeverpastej med. Pastej äter jag enbart av misstag eller när någon misshandlat en smörgåstårta med detta fruktansvärda smörgåspålägg.
Jag hade ett blodtryck på 100/60 och bebis bus hjärta pickade på i 158 slag/min så snabt slog aldrig Isabelles hjärta hon var uppe i 150 som max. Tindras journal har jag inte hittat så det är svårt att jämföra med henne just nu.
Senare på kvällen bakade jag kladdkaka som blev spolierad då ngn. rattat upp graderna på ugnen efter att jag slagit på den. Tyvärr hade sockret tagit slut så det gick inte att göra ett nytt försök till Isabelles stora besvikelse. Annika och Max var över och lekte (mest Annika) med playdoo leran en liten stund och herrarna promenerade de små vofflorna runt hela Hallsta.

Igår så ringde de från dagis ca 40 minuter innan dagen var slut då hade Isabelle blivit dålig och dagis hade haft svårt att få tag i både mig och Mattias. Jag hade glömt ge dem numret till min nya avdelning och Mattias telefon strulade. Hade jag däremot kollat min mobil efter det jag ätit lunch så hade jag sett att de ringt så typiskt för "tänk om om jag bara hade".

Nåja idag är vi iallafall hemma och jag har tänt en brasa så nu är det riktigt rart inne, till frukost kokade jag havregrynsgröt jag har blivit en riktig grötmamma =) Tindra vill baka chokladmuffins, Isabelle vill baka chokladbollar och jag vill baka en ny kladdkaka så ja att det blir något med choklad är vi iallafall överens om.

Förövrigt så ser ponschon ut så här just nu.

Lite skillnad mot innan nu är den typ lika stor som innan jag repade upp den, fattar inte vad jag tänkte med eller snarare inte tänkte med. Gravidhjärna?

Lovade lite kort på våra rariteter som vi fyndade under huset så jag har passat på att ta kort på dem också tyvärr fick jag inte till något bra kort på hela flaskan då det är så mörkt och trist inne.

Efter att ha googlat på Gahns Uppsala fick jag fram att det troligen har varit en hårprodukt i vår flaska utvecklat av frisörmästare Wats från Odensala. Wikipedia och google är bra grejor ;-)


Isabelle var också med och snickrade under renoveringen. Här håller vi på att isolera som ni ser valde vi att isolera betydligt mer än 10cm det blev så mycket som 30cm på sina håll där torpargrunden tillät det.

Eftersom golvet nu hamnade i nivå  med köket så blev det ju inte i nivå med kaminen längre och ja här har vi (läs Mattias) nu flytspacklat och lagt klinkers medans jag var behjälplig med fogningen. Som ni ser har Mattias satt en "skumgummi" list närmast kaminen för att en dag kanske man vill plocka ned den och då vill man ju inte att den ska sitta fast i flytspacklet.

Så en liten sneakpeak som synes saknas lister och foder ännu och inredning förstås. De gråa tapeterna som ni ser reklamerade jag pga av en liten defekt så dem fick vi helt gratis. Tänker inte berätta om defekten här för de flesta säger sig inte se den om inte vi påtalar den ;-) vi däremot är rätt irriterade på den men nu får tapeten sitta tills bebis bus i magen kommit förbi klotterstadiet vi vet att h*n kommer genomgå.


Nejmen en häxa i vårat vardagsrum!

Oj en till!
Vi hade ett litet halloween party som tjejerna tyckte var jättekul så det kan nog bli ett till nästa år fast då ska vi skrämma ihop lite fler gäster. Ni har väl koll på att halloween och allahelgona är två olika helger?

Fyra barn vid köksbordet =)

Sammanfattning av månad(erna) som gått.

Sitter du bekvämt? Har du bunkrat upp med en varm dryck? Har du en stund över? Har du svarat Ja på föregående frågor? Perfekt då har du det du behöver för att läsa mitt inlägg. Det har hänt så otroligt mycket den senaste månaden men ändå inte. Jag har massor som jag vill skriva här i bloggen men vart börjar man och när slutar man?

Senast jag skrev så hade jag ju varit magsjuk och vi hade varit ned till Eksjö där Mattias och Jeffen körde ränneslättsloppet så vi börjar väl med ett litet bildsvep.


Jag invigde mitt nya objektiv för dagen och hade inte fotat något alls egentligen med det så det var väldigt ovant utan autofokus så det blev lite suddiga startbilder. De var 400 som startade i Mattias och Jeffs klass varav Mattias syns i bild (nr 436 i vitt, grönt och svart)

Jeffen och nu har jag börjat förstå mig på objektivet också.


My love!


På väg ned från det ödesdigra och omtalade "berget" det ser mycket snällare ut än det är för som åskådare får man här ankra sig fast i ett träd.

Wroom.... Snart i mål.


Färdigkört för dagen och placeringarna blev 90:e plats för Jeff och 177:e för Mattias så ribban ligger högre för dem båda nästa år. Tveksamt om jag är med och fotar då men den som lever får se.

Veckan före Ränne så började vi ju med renoveringen av vårat vardagsrum så här kommer ytterligare ett bildsvep.


Detta är ovansidan av takfläkten, vet inte om det behövs mer ord än att nej vi har aldrig vidrört den med en dammtrasa och den satt i huset när vi köpte det.

De tjusiga takplattorna...

Detta doldes under takplattorna som jag tog ned medans Mattias var på HV övning ett riktigt skitjobb, bokstavligen med tanke på allt spån blandat med gammalt musbajs som rasade ned när jag tog ned taklisterna. Isabelle var mycket bekymrad över att jag skulle få skäll av pappa när han kom hem för sådär fick man inte förstöra =)


Så här såg det ut helgen före Ränne och detta är nog en av mina favoritbilder på Jeff och Mattias ;-) Som ni ser är vårat gedigna furugolv urslitet här. Furugolvet vilade på reglarna som syns i bild och ja isoleringen som bestod av kolstubb var som ni själva ser ca 10cm tjock knappt eftersom det var glipa mellan stubben och ytgolvet. Det blev verkligen en aha upplevelse om varför vårat golv varit så fruktansvärt dragit. Jag kan också avslöja att när jag kom hem från jobbet den här dagen så löd ordern omedelbart när jag klev innanför dörren: "Kissa, byt om och infinn dig." Det var helt klart inte tid för flyktiga planer på att smita iväg.

Mattias med mitt nya favoritverktyg i handen (en tigsåg) och håller som bäst på att byta ut dåliga reglar.

Som vanligt händer det alltid oväntade saker när man renoverar även om jag hade föraningar på just detta så blev det iallafall oväntat på hur omfattande det var. Det ni ser på bilden är en av våra syllar! Eller det som en gång varit en syll för det var bara pulver av dem. Självklart så är ju väggarna på vårat hus också isolerade med kolstubb och vad som händer när man börjar ta ut syllarna är en form av niagara fall. Detta löstes lätt tack och lov av att vi fick pula in isolering som hejdade/förhindrade flödet.
Vi hittade två väldigt roliga fynd och ett minst sagt makabert fynd. Inser nu att jag tyvärr inte tagit kort på de förstnämda men kan nämna att det var en tom ask Havanna no 2 som kostat 1kr från svenska tobaksmonopolet sedan en väldigt vacker blå flaska där man på korken kan utläsa Gahns Uppsala. Ska försöka komma ihåg att uppdatera med en bild på dem med. Det makabra fyndet hittades av en slump då jag skulle kliva på en sten som låg bland alla andra stenar vid murstocken. Det som skiljde denna stenen var att det frasade om den när jag klev på den och vid en närmare titt så hade den två öron! Denna "sten" visade sig vara en mumifierad katt, gud vet hur länge den legat under huset men nu är den väck. Det såg iallafall ut som missen lagt sig ned och somnat in men fy och blä det tog ett tag att få bilden av den ur huvudet.

Nu är vi i stort sett klara med vardagsrummet och det är "bara" kvar som består av lister, foder, fönsterbräder och putsa samt måla murstocken. Ja och så det roliga att inreda kvarstår också förstås. 

En dag för rätt längesedan var jag och tjejerna in till Uppsala och handlade garn till Isabelles nya poncho lite extra roligt att det blev i exakt samma färger som tjejernas velour tröjor. Samma dag inhandlades även tyll så en dag vilken kommer förhoppningsvis snart kommer köket glittras ned totalt när jag ska trolla fram två tyllkjolar.

Lexie är tillbaka hemma nu under tyvärr rätt trista omständigheter som inte ska nämnas här men ja ni som står oss nära vet ju vad jag pratar om ändå. Himla trist att det blev som det blev men lyckan och glädjen över att ha en hund här hemma är stor.
Fram till Lucia viker jag varannan onsdag till att fara till häverö BK för att träna så vi har bara hunnit dit en gång än så länge men det var en upplevelse att minnas. Lexie skötte sig kanon men hur det står till hos vissa andra hundförare är häpnandväckande. Jag väntar med spänning på om dessa dyker upp även nu på onsdag.
Vet ni hur underbart det är att få träna hund igen? Det är en ren och skär lycka att få utöva en av sina största intressen här i livet.

Ojoj nu har klockan rusat iväg bokstavligen men nu blev ni iallafall uppdaterade och fick dessutom se lite bilder på vårat hem och vist var det tjusigt ;-)

RSS 2.0