Sista dagen på den långa och mysiga julledieten.

Ja då var vi här, den absolut sista dagen på julledigheten som rakt igenom har varit fantastiskt mysig, härlig och alldeles, alldeles underbar!
 
Igår hade vi en intensiv men rolig dag framför oss och plenen såg ut så här: Skogen på fm. träning i Upplands-Väsby med hundarna på em. lämna tjejerna hos farbror och faster på kvällen så att jag och hjärtat kunde gå på bio. Detta var alltså planen och som ni vet blir det sällan helt som man planerat så även i det här fallet.
Josefin vaknade alldeles röd och het i ansiktet dessutom var det svullet också. Efter ett samtal med 1177 blev det en tur in till barnakuten.
Inne på barnakuten fick hon dricka två olika mediciner bland annat en med kortison och efter en timme så hade det gett med sig. Anledningen till detta var att jag på kvällen haft i lusmedlet Paranix i hennes hår som ska verka över natten enligt bipacksedeln. Josefin fick en allergisk reaktion av detta och vilken tur säger vi att den inte var kraftigare! Hon har aldrig tidigare visat någon som helst överkänslighet mot något men i fortsätningen tänker vi skippa allt som ska verka över natten man har ju ingen kontroll själv då ju hur barnet reagerar. Jag kan också säga att stora tjejerna har inte reagerat alls på detta medel.
 
Resten av dagen blev som planerat med supernyttig hundträning och myskväll med hjärtat och jösses vad långt de har kommit med 3D:n på bio, vi såg Hobbit som var riktigt bra och som vanligt är det onödigt lång väntetid på nästa film ;-)
 
Idag har vi tagit en kort sväng till skogen, tänt en brasa och gjort varm choklad och fikat lite medans hundarna har fått sköta sig själva vilket för Masais del betyder springa hejvilt för att sedan sätta sig så nära brasan han får.
Nu på kvällen har vi städat undan julen på nedervåningen och vår fina gran är nedklippt och väntar på en dag utan blåst så att vi kan elda upp den. Ska jag vara ärlig så känns det väldigt trist, vanligtvis brukar julen få stanna fram till 20:e Knut hos oss.
Det känns som vi behöver lite fönsterlampor som kan mota bort mörkret lite men som tröst är ljuset på väg tillbaka vilket hönorna har uppmärksammat med att börja lägga ägg igen efter en månads vinteruppehåll.
 
Javist jag planterade en julros idag som vi fick av mormor i julas och vet ni vad jag hittade? Två pigga daggmaskar som tyckte det var sådär att bli störda i sitt arbete.
Såg att de rear ut julrosor på Granngården och kanske att jag åker och köper några till de är ju riktigt fina blommor som trotsar vintern. Jag tänkte att de kanske skulle göra sig fint på mammas grav också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0