Sista helgen innan vi flyttar.

I helgen är det sista helgen vi bor i vårt charmiga 20-tals hus för nästa helg flyttar vi in i vårt nya skötebarn 30-tals gården. På vår gård finns ladugård, vagnslider, uthusbod, smedja, ett uthus för ull/linberedning (enl. min pappa) med för mig ofattbart breda golvplank, en jordkällare och sist men verkligen inte minst ett hönshus!
Hönshuset är i riktigt fint skick förutom fönstren men med lite tur går det att hitta likadana ute i ladugården där det står ett gäng så i vinter ska det fixas fönster och sittpinnar. Till våren när tjälen gått ur ska en utegård ordnas också och sen kan det flytta hem glada hönor som vill lägga en massa goda ägg.
 
 
Här bor vi (snart) i vårt stora härliga hus klätt i norsk marmor 180 kvadrat+källare så jag tror nog vi får plats. Jag drömmer om en vacker träfasad med både liggandes och ståendes panel målade i ljus kulör.
Huset är i äldre standard men det fungerar och det går att bo i så det är ingen större panik värre är det ställt med ladugården som taket behöver läggas om på, skullgolvet bytas där det är dåligt, några bjälkar ska också bytas/lagas och sen en del panel. Ja vad ska vi med ladugård till? Garage förstås säger maken.
Vagnslider med dagens beffintliga garage i utbyggnaden.
 Vår fantastiska utsikt från gårdsplanen jag har inte blivit hemmablind än och älskar den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0