Crosspappor

Crosspappor är nog ett begrepp som de flesta känner igen men det förekommer  självklart andra sporter där man hittar just pappor såsom fotbollspappor, hockeypappor med flera. Fast jag tror att cross/enduropapporna har det mest slitsamt.
Själv har jag ju ingen crosspappa utan en crossmake som lastar, servar och hjälper mig att starta, ger goda råd och kritik. Sen att han sliter sitt hår och vill slå huvudet i ett träd ibland är sådant som också hör till men förhoppningsvis kommer han inte behöva göra det så länge till för jag lär mig saker varje gång vi har kört.

Idag t.ex. åkte vi upp till crossbanan och självklart skulle envisa jag fixa den högsta backen av dem alla och jodå upp kom jag sen blev jag lite osäker i kuvan på krönet glömmer att koppla och kör därmed motorstopp. Så då står jag där och försöker starta men vill inte att det ska rulla iväg så fort utför så det blir ett antal motorstopp till och ju längre jag står där desto högre käns det och sen slår min höjdrädlsa till, inte så bra.
Som den glänsande vita riddare maken är kom han till undsättning och körde ned hojen åt mig och sa "vad var det jag sa och håll dig därifrån nu".
Förutom den fadäsen är jag nöjd med dagens körning första gången någonsin som jag kör på en crossbana och jo det är nog roligare med enduro men vad tusan jag måste ju fixa stora backen också så det kommer nog åkas en del mer på sipsjö skulle jag tro.

Tack älskling för att du räddade mig förhoppningsvis har jag inte gjort dig alltför gråhårig än ;-)

Imorgon ska jag och barnen ge oss ut i skogen runt Bergby då maken och en kompis ska köra 4-timmars tillsammans. Hoppas att måndagens regn som SMHI har utovat kommer lite tidigare vist det kommer kanske bli lerigt och halt för dem som åker men de slipper bli stekta.

Igår hade vi också en trevlig dag som också började med hojåkning fast då var det enduro utanför Knutby som gällde, kul som bara den! På eftermiddagen åkte vi till Elmstanatten där Väddö gårdsmejeri hade med sig två kalvar en vanlig SRB och en fjällkokalv som var så himla söt! Isabelle och jag stod länge och kikade och kelade med dem sen efter ett tag insåg jag att vi helt glömt bort tiden då jag skulle vara hos en kompis klockan sex på ljusparty så det var bara att rusa hemmåt. Vi handlade inget särskilt det blev ett påslakan till Tindras rum och en helium ballong till Isabelle med Dora, Boots och tjuvräven på, gissa om hon är lycklig över den. 

Jag blev rätt försenad till  partyt men vi hade väldigt trevligt senare på kvällen fick de för sig att gå ut och det var inte jag riktigt med på eftersom jag skulle vara på crossbanan klockan 10 idag. Hade gärna följt med ut men det var trevligt så länge det varade iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0