Saknad men ej glömd.

Idag vaknade jag med en enormt ömmande mage kunde inte ens stå rakt imorse men gick upp med tjejerna och petade i mig lite frukost. Framåt tio så släppte äntligen magvärken och jag orkade leka lite med tjejerna innan de skulle till dagis. Har petat i mig lite lunch och en provivashot som var jättegod! Jordgubb/Lime var smaken och det bästa är att det räcker med bara en om dagen, vist de är dyrare än de man köper på liter men hellre en god om dagen än flera äckliga glas om dagen.

Kom ihåg idag också att det nu har gått 13 år sedan vår älskade mamma somnade in, saknaden är forfarande stor och jag tror att man aldrig kommer sluta känna saknad, tomhet, längtan men även en bitterhet mot vad som hon/vi inte fick möjlighet att uppleva.
Jag tänker mycket på om jag som person hade varit annorlunda om hon fått vara kvar hos oss t.ex. hade betygen varit bättre? Hade jag varit mer skötsam under tonåren eller hade vi haft regler hemma som man hade gjort revolt åt? Vi hade ju inga regler att göra revolt åt och man tyckte det var konstigt att kompisar hade tider som de var tvungna att vara hemma till. Sen en tjej minns jag fick inte raka benen för sin mamma och det var över min fattningsförmåga.

Lilla mamma du är saknad enormt mycket och jag önskar du hade fått träffa dina härliga barnbarn men livet ville inte det.
Fairy Pictures Fairy Photos Beautiful Fairies Pink Fairies Graphics Women Angles Clipart
http://www.occult-paranormal-psychic-yoga.blogspot.com

Fortfarande ont i magen :-(

Fy vad jag inte tycker om att ha ont i magen, åkte till jobbet igår men det kändes inget bra alls inte ens det roliga med att se arbetskamrater som varit på varmare breddgrader hjälpte så efter några timmar gav jag upp och åkte hem. Ringde till sjukanmälan idag då jag glömde bort det igår och tjejen där tyckte att jag borde vara tillbaka på jobbet först efter helgen. Käns jobbigt dels har jag alltid dåligt samvete när jag är hemma och är sjuk och värre käns det nu när vår ekonomi käns orolig, förhoppningsvis har tjejen fel och magvärken släpper under dagen idag. Pimplar proviva dryck för fullt vilket är en riktig rysare, uäck!

Nej nu ska jag göra en verklighetsflykt tror jag, ska lassa in lite mer ved i kaminen först bara men sedan är det fosterställning under en varm filt som gäller tillsammans med en bok eller om det blir en film kanske.

Aj!

Idag har jag ont i magen och det käns inget bra alls. Ska nog tända en brasa för igår fick älsklingen med sig ved hem så det var väldigt varmt och skönt när jag väl kom hem men nu har det svalnat av.
Skulle vilja krypa ned i sängen innan det är dags att åka till jobbet för att se om det onda försvinner men nu är det gubbar här och provborrar för den planerade vattendragningen och det låter riktigt illa.

Hihi!

Jag har varit busig idag efter jobbet, min man har ju namnsdag idag vilket jag kom på under dagen så imorgon får han en ordentlig surprice när han åker till jobbet.
 
Studsar ur soffan av busighet nästan ;-)

Nej Nattinatt på er

Älskling är det du?

Japp så kommer det låta på fredag/lördag morgon hemma hos oss.
Mattias börjar klockan fem den här veckan så han stiger upp efter fyra snåret på morgonen, hua! Jag jobbar eftermiddag den här veckan så då åker jag först klockan ett och är hemma klockan elva vilket innebär att då sover älsklingen medans jag sover när han åker.
 
Jag vaknade imorse och funderade vart han var, insåg att han måste ha åkt till jobbet mitt nästa världsliga bekymmer blev sa han hejdå? Fick jag en puss? Tänk om han inte gjorde ngt av detta! Hemska tanke, för husfridens skull så hoppas jag att han åtminstone sa hejdå fast åh andra sidan så har jag ju ingen aning så alltså är husfriden orubbad =)

Jag har lagat kvällens middag bestående av entrécot tillagad i gjutgärnsgryta som fått puttra med äppeljuice, äpplen, morötter och purjo kryddat med ingefära, soja salt och peppar. Potatis får de koka själva däremot tänker jag göra en morotsallad att ha till.
Sen har jag hastsytt en scarf i fleece åt Tindra hennes dragkedja i overallen åker ned en bit om man inte stänger den översta knappen så det är lite drygt. Hennes vanliga scarf ligger i tvätten och verkar trivas där så då var det här en snabbare lösning på problemet eftersom både tyg och tryckknappar fanns hemma.

Vill avsluta med att tacka Marie för hennes värmande och lugnande ord i sin blogg jag/vi behöver dem just nu =) Marie hittar ni i min länklista Hottenkottenland heter Bloggen.


Får jag fresta med en temla?


Mina första semlor!

Mattias lagade supergod flygande jakob till middag idag *mums* kommer sitta fint i matlådan imorgon. Tyvär kommer vi knappt ses i veckan eftersom han börjar klockan fem och jag jobbar eftermiddag. Imorgon jobbar jag 12 timmar lite tungt men det kommer nog gå bra då vi börjar dagen med spinning och core. Har nog inte provat ngt av det så jag ser fram emot det.

Nej nu ska jag kika på Bridg



Mysdag.

Det är vad jag önskar mig idag. Har precis stigit upp så skönt med sovmorgon, Mattias har gått upp för att powernappa till klockan 10 så under den tiden tänker jag ta med tjejerna ned till affären för att handla det man nu behöver till semlor. Fetisdag på tisdag först men tänkte att efttersom vi inte kommer att ses ngt då så får det bli semlor idag istället.

Sen ser det ut som vi borde passa på och åka lite mer pulka idag för inatt har det snöat.

Sen ska jag ta fram mina vapen och gå en rond här hemma. Mina vapen? Ja det är såpa, en sprayflaska, en microtrasa och en svamp. Har börjat försöka städa med ett lite renare samvete mot vår kära natur.

Lördag och övertid.

Idag ska jag gå in och jobba övertid i eftermiddag så det gäller att hinna med så mycket som möjligt nu på förmiddagen så att man kan njuta mer imorgon istället.

Igår var jag till Flygfyren och storhandlade, det käns jättebra att redan ha det gjort annars brukar jag vänta tills löning. Jag fixade så jag kunde självscanna igår för första gången så det tog lite längre tid än vanligt att handla men man kommer nog på ett smart system sen. Fick lite tips i kassan av kassörskan som var väldigt trevlig.

Nej nu måste jag köra igån här hemma har en lång lista i huvudet att beta av så jag blir glad om jag hinner med hälften.

Svart torsdag

Fy vilken tung dag det har varit idag. Arg, ledsen, ont i magen, tårar. Ja en riktigt skitdag helt enkelt det är då det käns bra med bra arbetskamrater som håller tankarna på annat medans man är på jobbet. Att dessutom ha två härliga barn att komma hem till som var ovanligt pigga och glada efter en heldag på dagis ger humöret en riktig skjuts uppåt =)

Nej bort med alla orosmoln nu är det dags att bli lite kreativ för att få bort dem.

Godkväll på er nu ska jag krama min härliga man som förtjänar ngt mycket bättre än att bli behandlad som skit av ett företag som faktiskt grundar sig på skit. Ja vad annars kan det bli av ett företag än skit då?

Vattengympa

Det blev jag medsläpad på nu ikväll av min vän A och ngt som jag verkligen behövde, det var så skönt att komma hemifrån och slippa sjuka små trotsbomber som idag äntligen visat sina rätta jag. Imorgon blir det dagis punkt slut.

Isabelle och jag har fått sova halvknaggligt på soffan inatt, inte så skönt kan jag lova och jag tror vi bara såg på blixten en gång men är inte säker. Hoppas nu att lilla fröken sover som hon ska inatt. 
Jag frågade om hon hade ont i örat innan middagen idag och det hade hon inte och jag har inte sett att det vätskat ngt under dagen så förhoppningsvis har öroninflammationen packat och åkt vidare.

Nej natt på er nu måste jag i säng så att jag kan åka pigg och hungrig till jobbet =/ mitt bröd är slut insåg jag just. Bara skogaholmslimpa hemma och det fixar inte jag att äta så tidigt eller egentligen inte alls om jag får välja.

Vab, öroninflammation, en sexig elektriker och en stolt mamma!

Idag fick det bli en VAB dag igen så där krossades mina drömmar om ett VAB fritt februari men så är det när ingen annan kan vara hemma.
Älsklingen hade ju ett möte inbokat klockan 10 idag på CLL i Norrtälje där han fick prata om eventuella studier och det lutar starkt åt en elektrikerutbildning för hans del. Ett hett arbete med mycket spänning ;-) Haha ja han är ju rätt sexig ändå min karl fast han kände sig nog inte särskilt sexig idag efter en vaknatt med Isabelle.
Trist att mötet inte var senare bara för då hade jag hunnit åka in och jobba ett slag iallafall då det käns som pengar är en svidande punkt just nu.
Svärmor har dukat under för barnens förkylning som klistrat sig fast som en igel på dem så det var inte riktigt läge att ringa in en febrig svärmor och särskilt inte efter förra veckan då hon verkligen ställde upp till 100% så att vi båda kunde jobba. Som tur är har inte jag och Mattias blivit sjuka än så förhoppningsvis klarar vi oss denna gången.

Ja Isabelle har varit vaken i stort sett hela natten och framåt småtimmarna gav Mattias upp så då gick de ned och lade sig i soffan och tittade/sov till Blixten. Vid sexsnåret fick jag avlösa honom och då gnällde hon och sa att hon hade ont i örat. Jaja sa jag eftersom hon gnällt om att hon hade ont på alla möjliga ställen och så slocknade vi efter att jag ringt till jobbet. Kom inte att tänka på att hon klagat över örat förens ikväll så då kikade jag närmre och då har lillpluttan öroninflammation :-( Hur dålig kände man sig inte då?

Isabelle har gjort mig stolt idag också så nu måste jag skryta om hur duktig hon är på att bygga pärlplatta min lilla gumma. Hon byggde fina fyrkanter i vita och gula pärlor och sen fyllde hon ut hela pärlplattan(!) med rosa och lila pärlor. Så nu kände jag verkligen att det är dags att utöka pärlorna så att man kan spara det hon gör.

Nattinatt  

Tjohoo vad glad jag är!

Jag vann den superfina scarfen från Dunnis som Sveastar lottade ut. Längtar efter våren så fort jag ser den =)

Nej nu ska jag kramas med min älskling.

Dags att skratta lite

Fick denna av min moster i min mail och den var ju bara så rolig och det käns riktigt bra att det finns dem som alltid ska vara värre än en själv =)



Fy Fan för FANN VA-teknik

Som ni kanske förstår av rubriken så blev Mattias en av dem nio som får gå och då har han jobbat där sedan 2003! Det som käns ännu mer jävligt är att nyare killar får stanna.

Det osar död råtta rakt igenom här, för hur kan man efter nyår gå upp på skiftarbete för att få upp ett lager och knappt en månad senare sparka nio personer på grund av som det påstås vara lågkonjukturens fel? Borde inte företaget sett vart det var på väg redan innan jul? Nej fy fan här luktar det verkligen död råtta, jag tror att ni i ledningen mycket väl viste vart det var på väg och att skiftarbetet var erat sett att säkra ett lager så att ni kan hanka er fram ett slag. Måste ha känts bra att lura i arbetarna att det var för att ni ville göra ett snyggt bokslut på 2008 och inte för att mer än hälften av dem snart skulle få sparken.

Att ni dessutom har mage att komma ut med att hade det inte varit för allt svinn i plastpulver hade några jobb kanske kunnat räddats!
Borde ni inte ha sett vad anledningarna till alla dessa kassationer var och gått på den källan för längesedan? Något som jag reagerade på och då är jag inte ens anställd utan bara fru till en av era anställda. Vist alla gör misstag men när någon utmärker sig så pass mycket som i det här fallet förstår jag inte hur ni kunnat låtit det vara, fanns det inte en bättre placering eller mer handledning att ge till den personen som så tydligt behövde det? 

Jag har hört att det ska vara "Fun att arbeta på FANN" ja det har den nya ledningen verkligen misslyckats med och det blir än mer svart på vitt nu. Förut hade ni  killar som ställde upp till 110% procent och arbetskamrater som skickades hem för att de kom till jobbet fast de borde legat nedbäddade i sängen. Vad har ni nu? Jo killar som letar efter anledningar att få vara hemma för att ni har tagit bort allt vad "Fun att arbeta på FANN" innebär, det de har fått ha kvar har varit varandra tills nu.

Tydligen får man hos er inte ens vara hemma med sina barn när de är sjuka för då borde frun vara hemma? Är inte det trångsynt i dagens samhälle? Jag kan säga er att till skillnad från era anställda så trivs jag på mitt arbete och det käns meningsfullt att åka dit där mina chefer lyssnar på mig och dessutom är flexibla och gör vad de kan för att kunna lösa tider som inte fungerar med dagis tider. Inte som hos er där det är tvärstopp och man ska skaffa en barnflicka! Vilken svensson har råd med att ha en barnflicka? Dessutom så är det så att den som har lägre inkomst oftast är den som stannar hemma att det i det här fallet är mannen i hushållet är kanske inte lika vanligt men så blir det när man sänker sina erbetares löner och inte ger dem den lön de förtjänar.

Killar som verkligen har brytt sig om kvalitén på produkterna och som kommit med egna initiativ till hur tillverkningen av IN-DRÄN har kunnat effektiviserats, har bara fått stå och se på hur allt det de arbetat för har gått till spillo då kvalitén blivit allt sämre på just denna produkt.
T.ex. var jag ned på byggaffären här hemma som säljer era produkter förra sommaren och det första jag reagerade på var hur illa IN-DRÄN:en såg ut och kan ärligt säga att jag hade inte betalat en krona för dem men som tur är för er så har inte kunderna som ska bruka dessa haft förmånen att se dem göras på ett korrekt sett. Något som jag har haft förmånen att se göras live av kunnig personal som brytt sig om hur produkten blir i slutändan. IN-DRÄN:en har kanske blivit bättre sedan förra sommaren men borde inte ni som chefer ha stoppat dessa dåliga produkter eller är det så att ni hela tiden har velat driva företaget i botten på alla plan? Jag undrar jag om det inte är så för ska man inte med stolthet kunna titta på sitt arbete och säga att den där har jag gjort/ansvarat för?

"Det ska vara raka puckar på FANN" har jag hört men då är man ärlig mot personalen och vågar ge raka svar på raka frågor inte dravla bort dem. Självklart så blir ingen glad över att få sparken men ger man någon sparken så ska man vara ärlig om varför! Inte titta bort och berätta en saga. Ni har återigen misslyckats med vad ni har utlovat för vad jag har hört så existerar inga raka puckar på FANN VA-teknik men en hel del fula tacklingar som stinker. 

Nej Fy Fan För FANN VA-teknik och den nya ledningens demolerande av denna en gång så trivsamma arbetsplats som hade personal som trivdes och kände att de hade ett meningsfullt arbete att gå till. Jag kan bara önska er lycka till att skrapa upp resterna av allt det ni raserat men vem vet kanske ni lyckas vända allt det negativa till något positivt. Innerst inne hoppas jag egentligen att ni kör det i botten och själva står utan jobb med dyra lån och små barn att försörja. Fast ni kanske har sådana där populära fallskärmar så att det för eran del är lönsamt att fortsätta driva företaget mot botten.

Att ni bara stått passiva och låtit allt bli sämre gör mig förbannad och sedan att ni har mage att göra er av med killar som ni borde förstå att ni inte klarar er utan gör mig än mer arg och sen tycker jag synd om dem ni behåller för hur mår de när de får se sina föredetta arbetskamrater tillika nära vänner gå på knäna i lågkonjukturens Sverige? Ni var ett så starkt växande företag och att ni skyller på lågkonjukturen är enligt mig rena dravlet för om ni hade skött företaget bättre så hade det inte behövt bli så här.

Sen undrar jag vad i hela friden mutade ni facket med? Sex, sprit, resor, pengar? 
Fast det kanske är så att  facket bara är på arbetsgivarens sida idag för att det är där pengarna finns att tjäna, för medlemmarna verkar ju inte vara värda mer än två månadslöner om man får köpa ut dem. Vilket ni verkar vilja göra så fort det blåser i motvind och någon eller några arbetare säger ifrån när de känner att de blir felbehandlade.

Mänskliga rättigheter är väl ett onödigt påfund i era ögon och ni måste trivas med att veta att så många av era arbetstagare har legat vakna om näterna, haft magont och svårt att äta, att de dessutom nu gråter måste vara grädden på moset. För det är väl det ni strävar efter verkar det som  nämligen arbetare som psykiskt rasar ihop framför er så att ni kan njuta av deras förnedring.

/Petra

Jag vill förtydliga att allt ovan skrivna är mina personliga reflektioner och tankar kring företaget FANN VA-teknik och dess ledning. Mattias har inget med detta inlägg att göra däremot så kan jag om det så är hans önskan ta bort inlägget när han har läst det.

Sömntuta

Ja Tindra sover fortfarande vilken tur att jag jobbar em den här veckan så att hon får sova ut. Isabelle vaknade som vanligt srax före sex men i ärlighetens namn så har jag kunnat sova lite till på soffan.
Idag ska vi på utvecklingssamtal på dagis klockan 10 så det börjar väl kanske bli dags att väcka lilltjejen så hon kan äta frukost innan det är dags att åka.

Solen lyser även denna måndag det har den gjort i flera veckor nu käns det som men aldrig på helgen, mycket irriterande.

Idag får Mattias veta om han får behålla jobbet de ska få besked vid 14.40 usch jag går med en klump i magen och förstår inte varför de drar ut på det. Älsklingen säger att han ställer in sig på det värsta men jag tror det är svårt att föreställa sig hur det är att få sparken.

Helgen som kommit och gått

Igår åkte jag och tjejerna till en av mina arbetskamrater för att köpa en höbal till grisarna (våra marsvin) så då passade Isabelle på att fråga om vi fick se korna fast de har mest sådana där som hamnar på tallriken för att de är av manligt kön ;-). Särskilt glad med besöket var Isabelle över att hon och Tindra fick ge en varsin häst en morot.

Sen for vi vidare till Kvantum för att inhandla florsocker med jordgubbssmak men det fanns inget och fick veta att de har slutat med det. Så besviken åkte jag hem och gjorde bilcupcakes med vanlig glasyr på som jag färgade med karamellfärg inte alls samma goda smak men lillasyster tyckte de var supergoda iallafall.

Ja min syster och mormor var över igår och firade Isabelle sen var min vän A här för att köra ut Mattias i skogen och hastigt lämna av presenter hon med. Jättefina kläder från alla tre och A hade verkligen frossat i tjejiga hårspännen, det är så himla roligt nu när Isabelle har fått så långt hår att man kan sätta upp det ordentligt.

Mattias hade en riktig grabbdag igår så totalt kanske jag såg honom 4 timmar under hela dagen.

Idag har vi bara varit hemma planerat lite för tvättstugan, jordkällaren drömt om att bli lite mer självhushållande med hjälp av ett växthus. Bjudit svärmor på en läcker gryta av rådjur.

Nej nu ska det drömmas vidare om sommarens projekt =)

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Betongmorsa som jag tyvärr inte kan skicka vidare då jag inte känner sex stycken som jag kan utmana. *snyft* synd om mig som inte har några bloggande vänner eller bekanta som inte redan blivit utmanade.

Så här går utmaningen till:
· Gå in i mappen där du har dina bilder

· Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen

 

· Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den

· Utmana (sex) andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade

Japp och så här spännande var min bild


Den här bilden är tagen från undersidan av vårat hus när vi var och tittade på det och ändå köpte vi det.
Haha ja herregud om vi bara hade vetat hur mycket jobb vi var tvungna att lägga på det innan det var beboligt och ja sen allt som är kvar att göra ska vi inte ens tala om.


De tre små grisarna

Inatt så sov Isabelle inget vidare och när jag väl fått henne att sova en längre stund så vaknar jag av att KF (Majsan) är inne i hennes rum och klingar med leksakerna, hör KF fräsa ett ynkligt kattungefräs och sen ett pip.... Ett pip kan bara betyda en sak och jodå hon lattjade hejvilt med en mus klockan tre på morgonen. Jippie! Precis vad man vill ta reda på två timmar innan det är dags att åka till jobbet. 

Isabelle tog det hela bra iallafall med kommentarer som "Åh lilla musen, pip, pip" och "Vinka till lilla musen" och när jag ledsnat på Majsans lattjande med den fångade jag den själv och avlägsnade den från huset.

Pigg och alert satt jag i bilen på väg mot Uppsala när jag har paserat första 70 sträckan får jag stå på bromsen då de tre små grisarna tornade upp sig på vägen. Men de irrade av lite raskt, fy snart är de väl i trädgården och förstör. 

Tuttar och födelsedag om en månad

Idag fick jag för mig att det vore kanske inte helt fel med en bröstförstoring så jag hittade en sida på nätet www.qvinna.info där man kunde se före och efter bilder. Kan säga att efter att ha kikat på de bilderna är jag nöjd med de tuttar jag har. Visade Mattias bilderna som bara kunde hålla med för det ser skrattretande ut och jag vill inte ha en man som skrattar åt mina tuttar så fort jag tar av mig BH:n vilket han skulle göra med säkerhet.

Annars så är det min födelsedag om en månad så kära vänner och familj här är min önskelista från HM

 

Äntligen lite vinterkörning

Mattias la om till dubbdäck på min hoj redan innan han hade fått däck till sin men jag har inte åkt en meter sedan dess tills idag då vi åkte ut till Knutby medans svärmor passade tjejerna.

Märktes på en gång att det var skillnad med dubbdäck för oj vad tungrullad min lilla hoj var och den tjusiga sången Gymkort, gymkort trallalalala i refreng från "Bullfest hela dagen" ekade i huvudet.
Tyckte hojen betedde sig lite konstigt i början men bortförklarade det med att det var så länge sedan sist för sen när jag blev lite varmare i kläderna så var den som vanligt. Det flöt på riktigt bra efter en liten stund och när vi tagit en dricka paus bestämde vi oss för att utöka min träningsslinga lite Mattias sa att det var nog lite stenigt där hade han för sig men var inte helt säker då det var längesedan han kört där men det tyckte jag var okej så vi gav oss i kast med det. Det han verkligen glömt bort (eller helt enkelt valde att inte säga det man inte vet lider man inte av, you know) var att det var lite bergsklackar inte så stora kanske men alldeles tillräckligt för mig som är rädd för småsten.

Hur det gick med berghällen? Det gick skitbra och oj vad roligt det var! 
Trillade faktiskt bara en enda gång idag (räknade inte motorstoppen) och det var för att dubbdäcken inte fungerade som de ska... Mattias håller inte med mig i den teorin då han tycker att man inte kan räkna med att dubben ska ta på en massa lös is när man tagit ett dåligt spår ;-) Sopade i knät och det gjorde ont.

Vi körde några varv till eller ja Mattias körde väl två varv när jag körde ett men när vi bestämde oss för att det var dags att åka hem så tvärdog min hoj och Mattias hade åkt före till bilen så där stod jag i skogen och kickade min annars så lättstartade hoj till ingen nytta. Mattias kom och hjälpte mig efter en stund och körde tillbaka den till bilen så fick jag köra tillbaka hans Gasgas 300(!) eller den körde med mig kanske är en rättare beskrivning lite läskigt men jag tog mig till bilen iallafall med lite mersmak.

Mattias kunde också konstatera att något vajsing är i görningen med min hoj så nu ska vi ehum, han riva min förgasare så får vi se om det är fukt eller vad det nu kan vara.

RSS 2.0