Gladare idag

Ja mitt senaste inägg var ju inte direkt ett glädjeskutt.

Jag hade en riktigt dålig dag då jag var förbannad och irriterad redan när jag kom till jobbet och beskedet på jobbet blev en extra krydda på moset. Jag brukar försöka låta bli att skriva om jobbet på bloggen eftersom jag känner att inte alla behöver veta hur det är men mot mina egna principer så är det rent ut sagt skit där just nu.

Efter två år är man inte värd en tillsvidare tjänst utan nu blev man erbjuden en annan tänst som jag inte kommer ihåg vad de gett för snitsigt namn. Den innebär iallafall att under ett års tid ska jag få upp mina teknik kompetenser och skriva ned allt det jag redan kan plus allt nytt jag lär mig. När ett års tid har gått och jag har dokumenterat allt detta då kommer jag att bli erbjuden en tillsvidaretjänst. Det som slagit mig är att det finns inga garantier för att de någonsin kommer erbjuda mig en tillsvidare tjänst. Så stanna kvar på fresse för att lära upp de nyanstälda teknikerna som inte kan något om hur vi arbetar för att sedan eventuellt bli dumpad efter ett år tänker jag inte ställa upp på så denna tjänsten kan de stoppa upp någonstans för jag är inte intresserad av den. Med det sagt så är det färdigskrivet om jobbet och jag har fått lätta lite på trycket.

Idag ska det hända en del saker här hemma, snö ska skottas, snö ska ned från uthustaket innan det ger vika, och så ska det sågas härlig ved. Vi skulle behöva ta en sväng förbi pappa och Kerstin också för våra små matnarkomaner har ätit upp allt hö i veckan och det är bara smulor kvar. Inte så kul att tugga på skulle jag tro av oinkandet i köket så poppy tycker nog detsamma.

Skitdag...

Förbannad, ledsen, besviken, irriterad snart kvävs jag, för så käns det just nu av alla känslor.

Sol!

Vilket vackert väder det är ute idag det är verkligen strålande =)

Nu har alla isproppar släppt här hemma så nu har vi varmvatten igen och vi kan diska och tvätta igen eftersom isproppen till maskinernas avloppslang har släppt, hurra!
Tindra åt inget till lunch idag heller men har stoppat io sig leverpastej smörgåsar.

VAB

Ja så var man hemma med vab igen, suck när ska det ge sig...

Jag har roat mig med att bli medlem på facebook och efterlyser därmed en nybörjar handbok.
Tjejerna vägrade lunch men nu verkar leverpastej smörgåsar gå ned så man får väl vara glad för det lilla.


Top Gear

Herrejösses vad vi har skrattat till kvällens Top Gear, spana in det här klippet.



Vi var och storhandlade igår och det gick bra fast vi alla var lite trötta i ögonen. Idag blev det några timmar övertid på jobbet och trot eller ej det flöt på som det ska så jag var hemma i hyfsad tid.

Torsdag

Trots VAB i måndags blir det trots allt fem dagars arbetsvecka då jag jobbar övertid på lördag, lite extra klirr i kassan behövs, det finns lite hål att mätta för att inte tala om hålen i vardagsrumsgolvet.

Imorgon ska vi nog storhandla men det är inte spikat än.

Upptäckte att Jannice varit flitig och kommenterat på min blogg vilket jag helt missat då blogg.se gjort om så allt ser lite knasigt ut på överblicksidan.

Godkväll

VAB

Ja då var man hemma med VAB igen, Tindra ligger här bredvid mig och sussar så sött och Isabelle har myst ned sig i sin barbapuff tittandes på tecknade Robin Hood. Min favoritfilm när jag var liten och den är fortfarande riktigt  bra.

Snön har nu äntligen börjat rasa ned från taket men mycket försvann igår när Mattias med hjälp av stege och liten yxa högg loss stora iskokor som bildats på taket vilka har legat och bromsat upp snön.

Vilket strålande väder det är idag! Det börjar riktigt klia i trädgårdsfingrarna...

Inte så kallt idag.

Idag är det inte så kallt men en liten brasa i kaminen får det allt bli ändå. Idag ska vi slå ned nya istappar men sen får vi se hur resten av dagen utspelar sig.


Hundutställning

Idag har jag och Tindra varit på hundutställning och hejat på Therése och Ramoz. Det blev ett förstapris med HP, BIR och BIG 2:a så det var riktigt roligt fast nackdelen när det går så bra är att man blir kvar så länge. Tindra klarade det galant med en kort siesta på Ramoz filt och bara ytterst lite gnäll mot slutet när jag nekade henne att använda min ögonfransböjare.

Tre vilda busar sussar på övervåningen eftersom tjejernas ena kusin är här så det lär bli en hel del bus imorgon =)

Hutter

Isande kallt inne idag med 7,5 grad i hallen så nu har jag eldat i både köket och vardagsrummet så att det är lite varmare ikväll eftersom tjejerna måste bada. Solen skiner med härligt värmande strålar på huset så kanske att all snö brakar ned från taket snart så att man skiter ned sig när den väl går.

Jag planerar att  vara lite föräldraledig i maj vilket jag längtar efter tänk en hel vecka med bara mys med tjejerna. Självklart ska jag beställa sol också så att vi kan ta långa solskenspromenader och åka på utflykt.

Jag har fått nys om en butik i norrtelje som är till salu, vad roligt det skulle vara att driva en butik men då måsta jag komma på något som säljer först och vad saknas i norrtelje?
Drömma kan man ju alltid göra och jag gör det ofta men dessvärre får man ingen inkomst för det annars skulle jag varit miljardär nu.

Isabelle är mitt uppe i prinsessåldern vilket påverkar oss alla för ingen kommer undan att bli förtrollad till grodor, hästar eller drottningar mm.  häromnatten drömde jag att jag var och shoppade kläder och provade en hel drös med ja just det prinsessklänningar! Fast jag måste medge att detta är en härlig fas så hon får gärna ha en lång prinsessperiod så att vi får frossa i rosa tyll, tiaror och slott ett slag till.

Nej nu ska det stekas kånker =)

Mycket idag.

Tänk vissa dagar hinner jag inte med någonting medans andra som idag t.ex käns det som om jag hinner med så mycket mer. Tvätta, lämna tjejerna på dagis, laga middag, städa åt marsvinen, mata djuren som vanligt, plocka ur bilen och dessutom städa lite inne men även få tid att skriva några rader påbloggen. Märkligt är det så att man vissa dagar kliver upp ur sängen på morgonen som en effektivare människa? I sådana fall skulle jag vilja vara henne varje dag.

Nej nu ska det vikas lite tvätt och så ska jag dammsuga rent luftvärmepumpen från dammtrollen som flyttat in där. Mysigare med troll än råttor fast ibland måste även de vräkas ;-)

Kram på er.

Fröfrossa

Jag har precis lagt en order på fröer till Impecta på bara grönsaker så i vår ska pallkragarna fyllas med nyttigt mums =) Syster och svärmor beställde en del blommor och jag hade gärna velat beställa några jag med men det får vänta till ett annat år.

Idag har vi varit och firat svärmor då hon fyllde år i veckan som gått.

Igår var Therése, Daniel och mormor här och firade Isabelle så då bakade vi en hel långpanna med kladdkaka som blev rätt okej.
Nu är både sockret och kakaon slut efter allt bakande lite trist så det måste åtgärdats så att jag kan fortsätta baka.

Godnatt


Snuvig

Herrejösses vad den här veckan varit långdragen och nu när helgen äntligen är här så verkar den bli en snuvig sådan =(

Idag när jag körde hem från jobbet kom jag på att jag bromsat för två stycken rådjur på morgonen det är en sådan sak som jag vanligtvis alltid berättar för mina arbetskamrater men nu hade jag helt glömt bort dem.

Lite updates som jag lovat er:
Isabelle har fyllt fyra och hon firade dagen med några kompisar och släkt som farmor, morfar och Kerstin eller som Tindra säger moffa och kettin kom också. Det blev många fina presenter och det lär trilla in några fler eftersom inte alla har hunnit komma och gratta henne än.

Jag har sytt sängkläder till Tindras docksäng samt målat den.


Jag tycker det blev jättefint och skulle gärna sova i den själv om jag varit en docka. Jag gjorde en ny madrass av skumgummi som jag hade hemma och så använde jag IKEA madrassen till att ha som täcke. Påslakanet är gjort av en bit från Åhlens tyg kaniner(?) som blev över när jag sydde gardinen till Tindras rum. Det vita på påslakanet är från ett väldigt välanvänt överlakan som jag fick från Kerstins mamma och som jag nästan fällde en tår över när det gick sönder i tvätten och hade inte hjärta att slänga det. Vilket var tur för se hur väl det kom till användning och det räcker precis till ytterligare ett dockpåslakan =)



Ikväll är Mattias ute med jobbet så jag och tjejerna har haft myskväll och ätit en jättegod baconwook som jag knåpade ihop helt efter eget huvud och i normala fall brukar sådant inte falla ut väl för min del.
Vi avslutade kvällen med lite godis och film närmare bestämt Barbie och diamantslottet. Tjejerna gillade den men njae jag var inte lika imponerad.


Istid

Ja vad ska man säga annars?



Det har varit lite tyst på min blogg rätt länge nu men ska försöka sammanställa vad som hänt sedan senast men inte just nu. Tillsvidare får ni nöja er med den härliga bilden från ikväll då Mattias tog  ned istapparna innan vi får någon i huvudet.

Nattinatt

RSS 2.0