Varsel igen.

Jaha då var det dags igen precis när man trodde att vi satt säkert under lågkonjukturen. Igår kom beskedet att 27 tjänster kommer att varslas på jobbet vilket innebär att mitt vikariat som går ut idag inte blir förlängt men jag får gå kvar på timmar det är bättre än inget jobb alls men det käns otryggt.

Nej nu ska jag fortsätta storstädingen av vårat sovrum medans tjejerna röjer i sina rum, mina små gullungar =)

28 grader i skuggan intill husväggen!

Kan det verkligen stämma tro? Hur som helst inger det här vackra vädret ingen större arbetsmoral när man arbetar em. men nu är det bara två veckor kvar och sedan är det semester!

Här hemma hände det inte mycket igår mer än att tjejerna badade hela dagen nonstop i stort sett och jag klippte gräsmattan. Mattias var iväg och åkte hoj med några kompisar hur dem orkade det har jag ingen aning om men i helgen är det tävling så vi får se hur det går. En sak är säker och det är vatten, vatten, vatten och än mer vatten måste drickas innan dess.

Nej nu ska jag fortsätta att städa övervåningen.

Vart tog mitt hår vägen?

Haha ja idag har lillasyster varit här och klippt bort allt det slitna, tråkiga håret på mig. Det var tänkt att hon skulle få färga också men jag har inte hittat någon färg fast så blir det när man inte letar.
Sötnosen Ramoz var självklart med och vi tog en liten kort promenad i värmen då tjejerna passade på att kasta sten i viken, härligt att se dem leka. Vi har även tvättat ur deras pool och fyllt den med vatten jag köpte sådana där antihalk fiskar med sugproppar och satte i men misstänker starkt att de inte får sitta kvar särskilt länge ;-)

Jag är för tillfället doggywalker åt Giletta och Blenda vilka skött sig exemplarisk fast de tycker nog jag är riktigt dryg med mina ideér om hur man går in och ut igenom ytterdörren.

Igår var vi ut med jobbet vilket var riktigt trevligt men tyvärr han några av oss inte få efterätten förens vi var tvungna att gå om vi ville hinna med sista tåget hem.

Min härliga älsklingen har dessutom städat och varit duktig här hemma så nu käns det genast mycket bättre, puss på dig min gubbe!

För korta dygn.

Ja så käns det. Den här veckan har jag varit uppe alldeles för sent om kvällarna men trots det inte hunnit med allt det jag behövt/vill göra. Här hemma ser det ut som stryk och jag skulle verkligen behöva städa huset från golv till tak. Skitiga fönster, damm vart man än ser och smutsiga små handavtryck på dörrposter är bara några exempel *suck*
Nej nu måste det till ett städschema jag har läst att en kvarts städning om dagen är vad som behövs för att hålla hemmet flytande och det är ingenting i jämförelse med den tid som nu läggs ned på städning vid varje tillfälle. Just nu käns det som om man sitter på ett sjunkande skepp av smuts. Vill ge mina barn något viktigt som jag inte fick med mig hemifrån nämligen konsten om hur man sköter om sitt hem just nu existerar bara kaos.

Nej nu ska jag ta hand om mig själv och försöka få mig att känna mig nöjd med att jag idag bara betalat lite räkningar, lite situps ska göras också så kanske man känner sig lite gladare över sig själv.
Imorgon ska jag iallafall ha roligt med jobbet och för en stund skjuta alla vardagsbekymmer åt sidan tills ångesten infinner sig på lördag igen över att tiden/pengarna inte räcker till.

Godnatt





Nattugglar

Sitter här och nattugglar ikväll skulle jag ju gå i säng tidigt men så blev det inte alls. Efter tjejerna somnat fich grisarna det rent, sen städade jag ur bilen nu är det dammsugning mm kvar. Sen gick jag in och plockade lite och då kom jag på att jag skulle beställa en gratis fotobok från fuji och sista dagen är imorgon så det ville jag ju inte missa.

Men snart så är det uppladdat och då är det Godnatt.

Solhatt?

Ja jag har ikväll försökt att sy en solhatt till Isabelle med betoning på försökt för nogrannheten var sisådär, mönstret var inte vad jag önskade mig och när undertråden tog slut utan att det upptäcktes förens ett varv runt hattbrättet troddes vara sytt. Ja då tröt motivationen helt och projektet är nu nedlagt tills vidare trots allt kostar en solhatt under femtilappen på HM.

Sen vill jag bara säga (skryta) att Tindra är så himla duktig! Potträningen har vi äntligen börjat ta tag i och det går strålande med ungefär 50% chans att hon går på pottan vilket jag tycker är hur bra som helst.
Vår lilla tjej är snart två år vilket är helt ofattbart, vart tog våran bebis vägen?

Efterlysning!

Just nu söker vi (läs jag) följande:

Gamla fönster
Gärdsgårdsstörar
Tegelsten
Gamla slitna ting, allt från trästegar till hinkar och andra onödiga bra att ha grejor ;-)

Pris? Gratis mot att jag hämtar men en liten slant kan inte vara helt omöjlig att få om den passar min plånbok.


Kalas!

Idag har Isabelle varit på sitt första kalas! Jag fick följa vilket var riktigt trevligt och så himla roligt att se alla barn i samma ålder leka ihop. Isabelle var inte alls sugen på att åka hem och hade gärna stannat längre men istället bestämde vi att vi vuxna får höras av så att tjejerna kan hälsa på varandra.

Sen har min underbara vän Annika bjudit på fantastiskt goda pannkakor idag! Vi var där hela familjen på fm. och hälsade på som tur var tog vi bilen för när det var dags att åka hem vräkte det ned.

Lite påtande i trädgården har det blivit idag med men inget som riktigt räknas då det blev alldeles för lite gjort och helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Tre veckor kvar till en allt för kort semester men man får vara glad att man har ett jobb och som man faktiskt trivs med.

Nattinatt.

Champinjoner och midsommar

Midsommar firades tillsammans med min pappa och sambo vilket var riktigt trevligt då vi inte ses så ofta längre. Det intogs grillspett och annat gott, jag hade bundit en krans till Isabelle som var jättefin som jag förvarat över natten i kylen liggandes i en plastpåse med vatten. Den hade klarat sig jättebra där men eftersom kylskåpet är litet beslöt jag mig för att lägga ut den i gräset på midsommaraftons fm. ett bra tipps från en kollega men hon har nog inte så mycket sniglar som vi för när det var dags att ta in den till Isabelle hade de mumsat rejält på den =( Fast Isabelle var lika glad ändå för den.
Synd att det inte var klänningsväder igår så det blev mysbrallor för hela familjen som gällde, inte riktigt den klädsel jag planerat för oss men jaja.

Idag tog vi en promenad med hundarna och på vägen tillbaka passerar vi någrar svampar. Ååh, champinjoner säger min pappa och går förbi! Hallå, då kan man väl inte gå förbi utan att kolla upp om det stämmer eller inte så fort ned på knä och javist hade han rätt. Kul att snubbla över champinjoner längs ett av Hallstas populära promenadstråk tänk vad många hundägare som måste ha promenerat förbi denna skatt!


Tror ni på solsken imorgon?

Jag hoppas på sol och lagom varmt men tippar starkt på regn och kyligt. Vi får se vad som dukas fram på kvällen men en sak är säker jag tänker inte köpa sill utan vill hitta på något mer spännande vi får se vad det kan tänkas bli.
Min pappa och plastmamma kommer att fira med oss så de tar sin husvagn med sig vilket är perfekt då vi inte har någon som helst extra säng.

Jag hoppas att allt har flytit som det ska på jobbet så kanske det finns en liten möjliget att jag är hemma till åtta redan alternativt att jag handlar inför morgondagen så är det klart också.

Idag har jag hunnit med att skura nedervåningen men det behövs en sväng till för det blev inte bra men åtminstone bättre än innan. Sen har Mickan med sina grabbar varit här och ätit frukost med oss blev lite kort stund bara då det blev bestämt igår att tjejerna skulle börja en timme tidigare på dagis idag eftersom de skulle fira midsommar. Isabelle blev rätt arg när de åkt för hon ville minsan inte till dagis då hon ville leka med grabbarna fast de var snabt glömt när de såg firandet på dagis =)

Isabelle har dessutom klätt upp sig idag eftersom Loke skulle komma sa hon så himla gulligt!

Nej nu ska jag ta tag i något vettigt så hörs vi en annan dag.


Solen skiner!

Ifall ni hade missat det så skiner solen idag.

Jag skulle verkligen vilja börja med fortsättningen av renoveringen av våra fönster men jag kan fortfarande inte hitta den förbaskade skrapan! Funderade på att köpa en ny men de kostar 200kr så det är jag för snål för när jag vet att jag bara har lagt den på ett bra ställe *mutter*.

Älskling kom ihåg att ta ur Tindras tofs när hon ska gå och sova!


Solen skiner!

Äntligen så orkade solen bryta igenom molnen och jag har hängt tvätt ute igen, härligt!

I lördags så var min morfar och särbo här med jord och grus närmare bestämt 3kubik jord och resten grus på flaket och så här såg det ut när de åkt hem efter frukost/fika.


Högen till vänster är jorden toppad med lite grus och den högra är ja just det gruset som Mattias inte kunde hålla sig borta ifrån.


Några timmar senare var det så här mycket kvar av högen och till slut var den helt borta som ni ser har maken varit tvungen att köra bort en del av jorden också för att kunna få gruset där han ville ha det. Jo han är lite galen min man som tyckte det var skönt med lite kroppsarbete det är ju lite dåligt med det just nu för honom iallafall om han jämför med sitt gamla jobb.
 
I söndags tog vi med tjejerna och åkte med Eckerölinjen, en lite gungig tur men inte så farligt säger vi som inte var sjösjuka. Tjejerna hade superskoj i Alfons kajuta på vägen över och på hemvägen åt vi buffe samt handlade i taxfreen.

Nej nu ska jag se över hemmet innan det är dags att rulla in till jobbet.


Ghaaa! Vilket slut!

Jag kommer inte dö men vilken pina att få vänta tills i höst och nya säsongen av Grace börjar den enda serien jag följer, den enda kvällen i veckan då jag ser på TV. Hade det inte varit för Grace hade jag kunnat vara utan TV och dyr licens men Mattias är TV-narkoman och den måste vara på jämt även fast man inte tittar. Jag stänger av och Mattias sätter på, Tv-n alltså ;-)



Kräkor

Ja våran stora lillplutta har kräkts idag inte alls roligt, tyckte så synd om henne när Mattias ringde till jobbet och berättade det. Nu verkar hon vara bra igen så det var nog inget allvarligt men tjejerna blir hemma med pappa imorgon och får förhoppningsvis en mysig dag tills jag kommer hem och tar över skeppet.

På lördag ska min morfar komma med grus och 3 kubik jord härligt! Mattias har skissat på hur vår uppfart ska se ut när allt är färdigt och jag har köpt hela idén. Det kommer bli så bra med thujor,belysning och vart staketet kommer gå så att tjejerna kan fortsätta att leka på nästan hela tomten förutom just uppfarten.

Nej nu kära vänner är det Grace!!

Lunchdate på jobbet

Ja idag så har Mattias varit på kurs så då kunde vi luncha tillsammans idag vilket var riktigt trevligt men 35 minuters lunch flyger allt för fort iväg. Vi får planera in en kväll istället för bara oss två där vi bara ska umgås och ta det lugnt.

Idag kom så äntligen skatteåterbäringen så några svarta moln på min himmel jagades iväg i form av räkningar och sen promenerade jag och tjejerna ned till Tempo för att handla middag. Vi passade också på att slinka in på järnaffären innan de stängde och beställde tapeten till hallen så sex stycken rullar borde finnas att hämta ut i övermorgon. Hurra! Nu är det "bara" kvar förstås innan det kan bli tal om tapetsering förstås.

Efter att Tindra gått i säng så lade jag och Isabelle pärlor och så var vi ute en stund så att hon fick öva på att cykla. När Isabelle nattats så fortsatte jag sökandet efter den eländiga fönsterskrapan som jag plockade av Tindra härom dagen och lade på ett väldigt bra ställe där de inte skulle komma åt den. Hmm lite för bra kanske.....
I brist på annat tog jag fram kvistlacken och gick två varv över alla kvistar i panelen istället så nu är den förberedd för målning men först så ska "bara" ditten och datten göras ;-)

Nej nu ska jag i säng så Godnatt på er.


Måndag

Idag så har det varit som vilken annan dag som helst ;-)

Tjejerna och jag åt en sensationell(?) middag bestående av det som fanns hemma vilket resulterade i lite hajmal, majs, några räkor för smakens skull allt kryddat med salt och dippkryddan holliday som fick puttra i mjölk rett med maizena. Till denna härliga gryta serverades ris, barnen tyckte det var gott och åt i stora lass medans mamman var något mer tveksam till kryddningen men petade i sig någorlunda.

Sen älskling så måste du kika in hos den här tjejen Lillablanka det är där jag fått min nya härliga idé ifrån om ett alternativ till växthus, ja ni andra får också kika om ni vill.

Vad har hänt mer idag då? Jo jag har drömt om en resa till seychellerna och hittade en för strax under 15000 per person samma bolag kunde erbjuda en kombinerad resa med kenyasafari och seychellerna men då var prisbilden en annan *host* endast 24900kr per person.


Det är tur att du har en blogg.

Det är tur att du har en blogg älskling för då vet jag vilket humör du är på, hur du mår och vad du gör. Ja så sa Mattias faktiskt till mig häromdagen och jag kan inte annat än hålla med nu när vi båda jobbar skift och går om varandra på jobbet och bara drar det viktigaste som hänt hemma t.ex. det här behöver göras och det måste handlas sen behöver det här med till dagis imorgonbitti.

Tur att helgerna finns då vi kan mysa och umgås med varandra som idag då vi varit in och promenerat runt domkyrkan i Uppsala egentligen hade vi velat gå in men det var högmässa när vi var där så då passade det inte att gå in. Vi gick upp till slottet också där Isabelle fastnade för fontänen sen var vi in på Duka och handlade upp presentkortet vi fått för några år sedan. Duka har blivit uppköpta av cervera så det var lite bråttom nu innan det skulle sluta gälla förövrigt har de rea på det mesta i butiken.
För våran del blev det ett set med välbehövliga bakbunkar, diskhandukar och två ljuslyktor i grövre modell.

Nej nu ska jag leta efter min dyrgrip fönsterskrapan så att mitt uppdrag "never ending window story" kan fortsätta på sin fjärde sommar. Helt galet är det verkligen fjärde sommaren som vi har huset?

Yes nu är den på gång!

book cover of   An Echo in the Bone    (Outlander, book 7)  by  Diana Gabaldon


En efterlängtad bok i Diana Gabaldons serie om Claire och Jamie Fraser, jag älskar alla de tidigare böckerna i serien och denna kommer bli den sjunde. Det kommer bli en härlig höst för de som inte har svårigheter att läsa tjocka böcker på engelska, för oss andra blir det en pina tills den släpps på svenska så snälla översättare stå i startgroparna.

Jag har tidigare bloggat om hennes föregående bok i maj 2008 om det skulle vara av intresse fast då såg boken ut så här.

som ni kan se är det rätt tjocka böcker det handlar om så det är kanske inget att ta med sig i hängmattan för då blir man kvar där ;-)

Wohoo!

Nu har jag nog äntligen löst mitt problem med webalbumet det återstår att se imogon för nu är det godnatt.

Wohoo!

Nu har jag nog äntligen löst mitt problem med webalbumet det återstår att se imogon för nu är det godnatt.

Frukostmys

Idag har min vän A varit här med sin son och ätit frukost med oss, själv var jag knappt vaken men mysigt var det iallafall. I brevlådan damp böckerna ned idag och de var lite små men det förklarar priset och varför det kanske är bättre att köpa inbundna böcker istället för kartonage. Tror att tjejerna blir glada över dem iallafall även om mamman minns dem som hon läste. Hittar jag dem i bra skick på loppis så köper jag nog på mig dem bara för nostalgins skull.

Jag har velat åka på loppis länge nu men inte kommit iväg men i helgen kanske man ska utforska dem som finns utåt väddö. Jag skulle även vilja hinna med att åka lite hoj också plus allt annat man vill för nu var det ett tag sedan något ströks från min lista.

Jag har ännu inte fått mitt nya webalbum att fungera heller *mutter* tog upp det på jobbet igår i hopp om att få råd men så gick det över styr så att det helt plötsligt handlade om porr istället.  Haha ja de är knasiga på mitt jobb men det passar mig =)

Försommardepp

Japp idag käns det som om man skulle stannat kvar i sängen visserligen kändes det så igår med men det har man helt enkelt inte tid med längre, som tur är.

Mest irriterad är jag på att jag inte lyckats med att ladda upp bilder till mitt webalbum så jag tröttnade och raderade hela kontot. Sitter just nu och håller tummarna att det ska gå bättre med det nya jag skapat idag vill ju att de som vill ska kunna se de bilder jag tagit på olika tävlingar.

Här hemma är det stökigt värre så huset ska nog få en liten omgång innan det är dags att rulla till jobbet även jag själv skulle behöva svabbas av. 

Igårkväll dansade älvorna när jag åkte hem vilket är vackert och lite trollskt.

Åter till SOE träffen den 30/5

Ja jag var för trött att skriva mer i lördagskväll och sen på söndagen fungerade varken internet eller hemtelefonen och därmed ingen TV heller. Igår ägnades en hel del tid åt att gorma på Telia vilka inte är särskilt serviceminded. Som tur är har deras tekniker ett annat tänk så det trillade in en tekniker precis när jag skulle åka till jobbet för att han ändå var i närheten annars skulle han inte kommit förens imorgon. Jag blev lite sen till jobbet men nu fungerar allt igen.

Jo i lördags morse fick vi väcka Tindra och åka mot Botkyrkamotorklubb där SOE hade sin träff. Dagen började med förarmöte och sedan var det två varv i enduro spåret som bjöd på en del sten och klipphällar vilken Mattias trivs med så han hade riktigt roligt. Efter Enduron var det en kort stund vila och sen var det crossbanan som gällde före lunch då förarna fick kvala in till vilken final de skulle köra. Då kvalet kördes under Tindras normala mat och sovtid så somnade hon gott i vagnen sövd av alla enduromaskiner. En klassiker som våra barn alltid somnat gott till.
Efter kvalet var det hamburgare som gällde och sedan körde man A, B och C-final, Mattias kvalade in till C finalen som han vann och gick därmed direkt vidare utan vila till B final där han kom femma ett resultat som jag tror han känner sig rätt nöjd med. Tilläggas ska att varje heat kördes i 15 minuter.

Sen var det dags för supermotard och efter det fick den som ville prova på superenduro banan men det var tydligen inget särskilt med den mer än några stora stalp, lite stenar och några stockar sa Mattias. Själv såg  jag den aldrig men är rätt säker på att den var långt över min kapacitet iallafall ;-)

Bäst av alla den här roliga dagen var ändå våran gullunge Tindra som fick gå upp tidigt, sova en stund mitt på dagen och sen vara vaken fram till 18 då hon själv(!) gick och satte sig i vagnen och slumrade en stund och vaknade lagom till prisutdelningen klockan 19. Normalt brukar tindra lägga sig för natten klockan 18.
Vi rullade från Botkyrka vi ca halvåtta och stannade till på MC Donalds vis stora wäsby men deras fritös var paj så då fortsatte vi till eurostop där vi alla tre slukade vår mat.

Före 70 sträckan innan Bladåker/Knutby korset fick vi se två vildsvin springa över åkern där har jag själv inte sett några förut men vetat att de ska finnas där enligt andra.

Tindra höll sig vaken hela vägen hem och kom i säng efter 22 och sen sov vi hela familjen till 09.30 på söndag morgon. Tindra och jag gled in till gränby där vi inhandlade ett par sandaler till Isabelle som är förstora så de måste jag byta och sen blev det en klänning plus solhatt för under hundralappen till Tindra.
Isabelle har varit hela helgen hos farmor och bara myst, fått äta jordgubbar och allt annat man får göra hos farmor.

Bilder från lördagen







mer bilder kommer att finnas i mitt webbalbum som jag håller på att ladda upp just nu, länk dit kommer =) 

RSS 2.0