En blåsig tisdag

Idag har jag varit hemma från jobbet och vilat mitt onda ben då jag har haft riktigt ont inatt och nu känns det mycket bättre.

Igår upptäckte jag att jag fått lite mer skinn på näsan och det känns härligt =)

Isabelle ska på sin första bal i slutet på oktober och det känns jätteroligt. Det är dagis som anordnar en allhelgonabal så nu måste det sys en prinsessklänning den ska vara blå och ha puffärm enligt hennes önskemål.

Ajaj.

Jag har ont i mitt ben för jag har trillat nedför trappen härhemma jag hoppas att det är bättre imorgon annars kommer det bli en lång dag på jobbet. Mattias jämförde mig med halta Astrid 96 år.

Det blev lite gjort här hemma i helgen jag har målat lite på fönstren, Mattias "skördade" gräsmattan,  installerade en värmeväxlare och så har vi plockat ihop två hinkar fallfrukt. Det är en perfekt överenskommelse med grannen han lämnar tomma hinkar och vi fyller dem sedan hämtar han dem till vildsvinen. Jag vet att grisar som får fiskbensmjöl i fodret kan smaka fisk så då borde dessa kunna smaka äppelspäckat med de mängder frukt de kör ut.

Jag har fyndat en hoya i helgen för 39kr den ser lite risig ut men inte värre än vad mina kan göra så den borde klara sig, för säkerhetsskull har jag sprayat den med radar och nu duschat den. Upptäckte vid badet att den har lite svarta fläckar på bladen får nog kolla upp det så att det inte är ngn smitta.
Ett annat fynd var en blå bergvallmo för halva priset.

Varde ljus!

Igår så var vi till lekrymden i Norrtälje, efter det blev det lunch på Mc Donalds och sen vidare till Uppsala där det blev ännu en snabb sväng på IKEA som vanligt gick vi tomhämta därifrån. Jag tror att vi är i särklass bäst på att komma oftast tomhänta därifrån. När det roliga var slut bar det av till jobbet för min del och trot eller ej men vi slutade i hyffsad tid på en em. fredag jag menar när hände det senast?

När jag kom hem så hade Mattias monterat dit tre extraljus på min bil! Tack snälla älskling.
Såg tidigare i veckan att Marie undrade hur det gick för rådjuret jag körde på och det gick nog inte så bra men viltvårdaren var troligen rätt snart på plats så att det slapp lida alltför länge. Jag hade själv tänkt avsluta lidandet men innan jag hade hunnit ur bilen så hade det rest på sig och gått ut på en åker och att jaga ett rådjur med morakniv i mörkret är lite overkill för min del. Hade rådjuret inte kunnat gå så hade situationen helt klart varit en annan.

Idag har vi varit och suportat Therése på hundutställningen i Jälla och det syntes att de tränat sedan senast så snart sitter det nog och om lilla Ramoz sedan kan sluta växa och biffa till sig lite så kommer det nog gå fint med utdelningen också.
Efter det blev det en tur in till centrala uppsala där jag endast skulle köpa stark sytråd men den blev tyvärr riktigt onödigt dyr då jag lyckades klanta till mig en p-bot. Är rätt arg på mig själv men jaja det blev en dyr läxa.

Sen vill jag bara avsluta med hur fantastiskt roligt det är med Photo shop!




Hejdå Bambi

Ja igår hände det oundvikliga min första "riktiga" viltolycka på väg hem från jobbet och jag är glad att det var ett rådjur men skakig vart man ändå. Nåja det gick ju bra trotsallt med en trasig t-koppling till spolarvätskan som värsta skada och ett par nya bromsspår längsmed hallstaviksvägen.

Tindra har somnat bredvid mig i soffan mysigt värre =)

Stickfrossa

Jag var ut på garnstudios hemsida igår  och jag kan bara säga att bland höstens nya mönster fanns det en del riktiga godbitar som jag vill göra till mig själv. Innan jag rusar iväg för att inhandla garn så måste jag först avsluta ett projekt som jag har liggandes fast det är inte ägnat till mig. Det är sällan jag stickar något till mig själv och gör jag det så händer det att det istället blir en present till någon annan.

Idag går Tindra sin sista dag på dagis för sedan kommer Mattias vara pappaledig ett slag, mysigt och jag är allt lite avundsjuk.
I lördags så har vi varit på kalas där Isabelle utökade ordförrådet med en del grodor, jag har försökt förklara att så får man inte säga och det verkar ha haft inverkan. Igår var jag hemma hela dagen lång och fortsatte med fönstren som nu alla är färdig målade på insidan. 

Nehej nu ska det vikas och hängas lite tvätt.


Crossbanan

Ja idag har jag och tjejerna varit upp till crossbanan för att se om det fanns ngn där som kunde stämpla ett papper men där kammade vi hem noll. Att få med sig tjejerna ifrån banan var lättare sagt än gjort så det blev till att stå och kika på dem som tränade. Till tjejernas stora glädje tränade de starter också.

Nej nu ska jag "bara" plocka lite innan jag går och sussar, jag inbillar mig att plockar jag ikväll så slipper jag undan lindrigare imorgon.


Hejhopp!

Ja idag var jag tillbaka på jobbet men det kändes lite som att det inte var meningen att jag skulle dit för först försov jag mig en halvtimme och så glömde jag passerkortet hemma. Som tur var så fortsatte det inte likadant inne på jobbet och vi hade det rätt toligt, dessutom vann jag dagens interna "tävling" ;-)

Nehej om man ska tag i lite mer vardagliga ting som att tända en brasa t.ex.

24 days to go!!!!

Här har nedräkningen börjat för snart men inte riktigt än så bär det av till Ullared för att besöka Gekås! Det ska bli riktigt roligt för jag har aldrig varit där förut och jag åker med trevligt sällskap så något att räkna med den helgen kommer vara shopping, cider och en massa tjejsnack.

Jag har varit hemma med Tindra i två dagar nu då hon har fått "höstblåsor" och har inte mått så bra men nu verkar hon bättre så om hon sover som hon ska inatt blir det dagis för henne imorgon. Min chef ringde och undrade hur det låg till här hemma och kom med ett glädjande besked så nu har jag ett vikariat igen. Dessvärre ser det inte lika ljust ut för Mattias del.

I söndags var vi och hälsade på pappa och Kerstin. Tjejerna provsatt Espo och Kasper vilket det har pratats en hel del om här hemma så det verkar som mitt dammiga hästintresse kommer få dammas av rejält och att jag får utvecklas till en tvättäkta ponnymamma.


Isabelle har norpat en klase söta små vindruvor, en av skatterna som Kerstin odlar i trädgården.

Nehej nu ska det hängas tvätt och sen är det tid för sängen, Tindra har bara vaknat en gång än så länge och jag hoppas hon får sova inatt vår lillskrutta.





Ny layout!

Ja så äntligen fick eller rättare sagt tog jag mig tid för att fixa till min layout, hoppas ni tycker den är bättre än den förra.

Ett dystert samtal med kommunen idag gav besked om att vi måste betala ca 200 000kr för vatten/avloppet de ska dra upp på vår gata i höst men vi är inte tvungna att koppla på oss.
För våran del finns det inga sådana utrymmen att få låna hos banken och hur kommunen tänkt lösa detta återstår att se men vi har hört ryktas om att man då skulle kunna få låna av dem med en avbetalningstid på tio år med 4% ränta. Ifall jag inte räknat helt fel skulle vi då betala lite mer än 2300kr i månaden!
För oss innebär det en omöjlig utgift att betala vilken kommer leda till att A vi får sälja huset men kommer trots det inte bli av med lånen. B vi får söka hjälp av socialkontoret. C vi hamnar hos fogden och får ännu värre skulder.

Så tack för den sparken Norrtälje kommun.

Sussa snart

Är nyss hemkommen och ska snart gå och sova.  vill bara säga att vi har fått possitivt besked på jobbet idag och varslet är indraget vilken lättnad men man ska väl inte ropa hej än.

Jag har städat skrubben idag så nu är det bara resten av huset kvar men det fixas imorgon.

Tindra har haft sitt värsta utbrott någonsinn idag och förbannad är milt sagt en beskrivning för hur arg hon var gullunge =)

Nej nattinatt

En mus i mitt hus!

Det vill de flesta inte ha och det är för den delen enda anledningen till att vi skaffat katt men om musen är så söt som denna är det en helt annan femma.

[virkad_mus_utlottning.jpg]

Helt underbart söt och hon skulle få flytta in i mitt kök vilken dag som helst. Lilla Alice som hon heter kan bli din bara du är med i utlottningen hos Fröken Elsas virkblogg. En otroligt inspirerande blogg som snabt lades i mina favoriter.


Meltdown

Ja en sådan hade jag på jobbet igår men efter att ha plockat ihop bitarna av mig själv så kändes det bra igen. Nu är det ny dag och nya tag och det käns som att min energi är tillbaka så det är toppen.

Isabelle pratade här om dagen efter att ha sett en bild att hon vill rida en vit häst och vad finns hos morfar om inte en vit häst. Här snackar vi om taiming!


"Gul och ful" i förgrunden är ingen mindre än gamla envisa Esposito världens bästa♥ Så ett besök hos pappa och Kerstin är ett måste i helgen för det var flera år sedan som jag såg honom.


Promenad

Ja idag har jag och tjejerna varit ut och promenerat med Annika och Max. Tindra ropade plötsligt issa men jag han inte riktigt med så hon fick sitta inlindad i min fleecetröja resten av promenade så att hon slapp de nedkissade byxorna.
Efter att ha lämnat tjejerna på dagis har jag skrapat insidan av ett fönster så nu ska det "bara" oljas, målas och sandpappras lite först också. När de två jag håller på med nu är klara så är det två till som måste göras för att hallen ska vara komplett med renoverade fönster. Någon som anar att jag vill ha en vacker höst ;-)

Min pappa och plastmamma har utökat familjen med en B-ponny så den tänkte jag och tjejerna åka och se på i helgen om de är hemma.

Nej nu är det dags att rulla mot jobbet.

Tunga veckan

Ja nu är den här veckan äntligen slut jag har varit ruskig trött denna vecka annars brukar jag tycka om fm. veckorna men inte den här.
Det som rört mig denna vecka är mamman med barnen som dog av branden i deras hus. Det resulterade i ett inköp av ytterligare två brandvarnare en varsin till tjejernas rum. Något som berört mig än mer är insikten av att det finns dem som sparkar ihjäl små barn.

Lite roligare saker som hänt är att tjerna varit på teater med Mattias i fredags och de hade jätteroligt alla tre. Sen åkte de till farmor där Isabelle sov över. Tindra följde med in till uppsala så att jag kunde lämna henne ute hos Therése och Daniel men först var vi in på Fullerö. Där har jag inte varit sen vi bodde i Östebybruk och jag hittade massor med fint och tusenlapparna flög iväg i tanken men som vanligt var det fönstershopping som gällde för min del.
Ilördags jobbade både jag och Mattias extra och det som var riktigt skumt var att allt gick bra, jag menar när hände det senast på övertid? Sen åkte vi och hämtade våra kramiga, gosiga och härliga tjejer!
När vi började närmna oss svärmor knatade det en nästan nyfödd kalv på vägen så då fick vi hjälpa den in till sin mamma som var lagom upprörd.

Idag har jag börjat med fortsatt renovering av evighetsprojektet fönstren.

Nej nu ska det drickas sova te.

Fy fan!

Mattias hittade en länk med en slideshow på PTF:s forum som handlade om en liten tvåårig tjej som blev misshandlad av sin styvpappa, jag orkade inte se färdigt eftersom det var rätt uppenbart hur det skulle sluta. Arg, ledsen, upprörd och vill krama om mina barn. Hur I hela helvetet kan man låta sina barn bli utsatta för misshandel! Jag önskar att vi alla kan vakna upp så att inga fler barn behöver misshandlas till döds. Hennes riktiga pappa var i kriget i irak när det hände.

angels 

090909
Kände att jag måste förtydliga att bilderna i slideshowen jag talar om var kort på den här lilla tjejen när hon var i livet. Sådana bilder som vi alla har i våra fotoalbum. Det som var hemskt var texten där den riktiga pappan berättade om det som hänt. Jag är fortfarande väldigt illa berörd över det här.

RSS 2.0