Dålig start

Ja den här veckan har verkligen inte börjat bra då jag försov mig igår, är sjuk idag och besiktningen på bilen fick jag fyra tvåor men de var lätta så dem är inget bekymmer. Värre var det med anmärkningen för han var rätt säker på att dragkroken troligen inte kommer leva ett år till och detsamma gällde trösklarna. Det låter dyrt att laga och Mattias har ingen svets heller.

På söndag är det iallafall 1:a advent och det ska bli mysigt, tända ljus och adventsfika med juliga smaker.

Godmorgon!

Idag ska jag och tjejerna mysa hela dagen lång medans Mattias kommmer tillbringa både sin fm och em med att åka hoj. Skönt för honom att få komma ut och åka lite men han skulle behöva lite mer lyse nu när de börjat köra kvällskörning.

Igår var vi ut med jobbet och hade det riktigt roligt, först åt vi asiatisk buffé på Oasia och sen bar det av till flurran för dans till bulldog de var riktigt bra sen klev Patrik Isaksson upp på schenen och njae inte lika bra måste jag säga. Roligt att få vara ute med alla skiften för det är så många som man gillar. Lite tråkigt bara att vi kommer splittras upp och alla är vi nog mer eller mindre ledsna över det.

Hihi tjejerna sitter helt klistrade vid TV:n och ser på Peter Pan där tingeling är en stor favorit. När filmen är slut ska vi gå ut i trädgården och pyssla lite.

Kram på er


Rädda romrussinet!

Gå in på www.raddajulen.nu och rädda min favoritpralin romrussinet nu! Det är den godaste pralinen i hela asken och det vore förskräckligt om den försvann för det räcker med att de tog bort chokladkakan romrussin.

Igår överaskade Mattias mig med att han och tjejerna varit iväg och storhandlat...
Idag blir det en kort arbetsdag med lite annorlunda arbetstid och sen blir det utgång med jobbet och alla skiften. Det ska bli riktigt roligt först äta gott på restaurang och sen partaj på flurran troligen.

Kram på er.


Halva veckan gjord

Ja så var halva veckan avklarad och idag har jag varit på kurs hela dagen det är helt klart den absolut roligaste kursen jag varit med om för oj vad jag skrattade så att tårarna sprutade första delen av dagen.
Niclas Mårdfelt herrejösses vad ska man säga? Han kan verkligen fånga allas intresse och lever sig in i berättelsen om när han rodde över atlanten och ingen kan sitta oberörd så får ni möjlighet att gå på en föreläsning där han ska föreläsa måste ni gå det får ni bara inte missa.

En bonus med att gå på kurs är att jag inte missar Grace ikväll som är det enda jag vill se på TV:n

Riktiga män och kvinnor räds inte smuts och lera! Kåsan 2009



Titta vad roligt!

Dödshotad

Ja herrejösses om jag ska tolka det här till det yttersta så blev jag faktiskt dödshotad igår på tröskeln till mitt eget hem!
Tjejerna hade smitit ut lite för tunnt klädda för att spana in vad Mattias sysslade med så jag höll som bäst på med att ropa in dem igen när jag får syn på en man i ögonvrån ute på vägen, hälsar glatt eftersom jag trodde det var en av dem som ska arbeta på våran gata denna vecka. BIG MISSTAKE!
Det var ett sändebud från någon av frikyrkorna och så började han rabbla sitt dravel tror du på en bättre värld utan krig och osämja? Jag kontrade med att så länge människor har en egen fri vilja och rätt till att få tänka själva så kommer det finnas osämja och därmed också krig i någon form. Jag upplyste honom att enligt bibeln så borde jag också stena en av mina grannar till döds men så var det inte, för bibeln var ju som sagt en mycket gammal bok och mycket har förändrats sedan dess. Dravlet fortsatte tills han rundade av med att alla människor som inte passade för "paradiset" skulle försvinna från jorden. Jag tackade och sa att det där tror jag inte på och eftersom tjejerna nu hade kommit in kunde jag lämpligt avsluta där med att säga hejdå och stänga dörren.
Summan av kardemumman så är jag en av dem som då kommer att avhysas från jorden och därmed blev jag dödshotad på tröskeln till mitt eget hem.
På senare tid har det kommit in polisanmälningar på havsörnar i kommunen så jag kanske också ska göra en anmälan för det är faktiskt olagligt att hota andra men jag tror att det får vara. Istället får jag fortsätta att leva mitt liv i synd med att t.ex. odla olika grödor i samma pallkrage för det får man heller inte göra enligt bibeln.

Nej man kanske ska göra något vettigt hemma idag också.

Ny vecka igen

Så var det återigen måndag och en ny vecka. Åh vad jag skulle vilja vara mammaledig nu och det är många fler än mig som känner så både jannice och sveastar är mammalediga så man blir lite avis när man läser deras bloggar. Nåja jag kommer få vara hemma jag också men inte just nu, jag ska vara hemma två dagar innan julafton och då ska vi pyssla, kramas och mysa så det står härliga till.

Igår var vi och hälsade på Lotta ich hennes Stefan i deras nya hus, det blir så fint! Härligt när man bygger nytt och får bestämma allt från början hur man vill ha allting. Det första de möts av på morgonen är dessutom utsikten över viken, inte illa!
Vi kan också se våran vik från vårat hus men då måste vi stå på tå ute på våran altan och edebo viken är ju inte den vackraste som kan skådas direkt.

Idag har jag gjort äppelchutney på morgonen så nu har jag tre burkar härligt guldgul chutney att smaska på till kött och kyckling.

Green day

Mattias är på väg upp mot kåsan så då passar jag och tjejerna på att rocka loss till Green day nu när jag har kunnat installera spotify på datorn. Det lär bli en heldag med musik här hemma då en av mina snälla arbetskamrater hade en invite till spotify över som jag fick igår. Tack snälla för den!

Annars idag så ska nedervåningen skrubbas ren och så ska vi pyssla lite, tänk snart är det 1:a advent också det ska bli mysigt.

Hoppas ni har en trevlig helg allesammans.

Lycka till kåsaförare

Imorgon lördag går årets kåsa av stapeln så jag önskar er all lycka till i spåret och min älskling kommer också styra kosan mot falun för att glädjas åt leran, tjärren och den allmäna kåsayran.


Julskinkan raska över vägen

Trallalala, trallalala.......
Nåja kanske inte julskinkan men de grisar jag såg i morse var de minsta jag sett ,riktiga pluttisar och de såg verkligen ut som knubbiga julskinkor. Jag gissar att de var kultingar från i år men de var inte randiga och de var minst två vad jag han uppfatta det är knepigt med grisarna, för de smälter in i asfalten när det är mörkt ute och sen har de ju ögon som vi människor vilket innebär att de inte reflekterar ljus.

Nu är det helg härligt!

Trött som en gris

Imorse när klockan ringde trodde jag att jag hade försovit mig och svor en visa men upptäckte att det hade jag ju inte alls för det var första gången den ringde. For iväg till Uppsala och jobbet på "grissträckan" låg det en påkörd gris vilken var en av de mindre som jag sett. Jag har varit helt ofattbart trött hela dagen men hittade lite energi när jag kom hem så då passade jag på att skura övervåningen.

Nej sussisuss

Vinterdäck

Idag har jag varit och fått nya vinterdäck på bilen, jättebra men bilen blev jättevinglig så det käns inget vidare med tanke på vad däcken kostade. Får åka tillbaka för att fråga om det verkligen ska vara så.

I helgen så går november-kåsan och Mattias ska åka och titta men vi tjejer blir kvar hemma vilket ska bli riktigt skönt.

Kalas och städ

I helgen har tjejernas kusin H varit hos oss så det har varit mer livat än vanligt hemma men mysigt!

Lördagen tillbringades med firande hos min pappa som fyllde jämt han fick en korg med lite allt möjligt gott av oss systrar med familjer. När vi åkte hemmåt så deklarerade Isabelle bestämt att hennes två hästar heter Espo och Kasper men sen kom hon på att morfar har ju fler hästar och då blev det "alla hästarna är mina" Vilken tur att du har morfar och Kerstin som kan ta hand om alla dina hästar tyckte jag =)

Söndagen ägnades åt legobyggande och jag skulle ha köpt en större sats åt Mattias för både han och kusin H var helt okontaktbara i en timmes tid tills de var färdiga med bygget. Sen bar det av mot ytterliggare ett födelsedags firande.
På em städade jag ur bilen och klädseltvättade den men det blev lite sådär då det hann bli mörkt ute.

Nattinatt

Torsdag

Idag har tjejerna fotografering på dagis och de var så fina imorse när jag lämnade dem med sina nya fina tröjor och i varsin ballongkjol, japp Gekås igen ;-)

Här snöar det just nu och det ligger faktiskt ett tunt snötäcke på gräsmattan, jag gissar att Isabelle jublar på dagis då hon har pratat länge om snö nu. Snö innebär också att det är dags för att lägga om till vinterdäck så det ska ordnas till i helgen.

Vill ni läsa något roligt ska ni gå ut på norrtelje tidnings hemsida där man kan läsa om en havsörn som blivit polisanmäld! Skrattade på mig nästan när jag läste den artikekeln även fast jag kan förstå den bakomliggande anledningen till anmälningen.
I helgen ska tjejrnas kusin H komma och så ska jag pyssla i trädgården om vädret är okej rosorna ska täckas och lite annat ska klippas ned sen ska jag kolla om det finns äpplen som mognat

Det var ett tag sedan jag la ut några bilder så här kommer två på Tindra iklädd en tröja från ja behöver jag säga det?

Tindra full av en massa bus!


Riskakor

Jag har fått dille på riskakor dem ska vara lättsaltade med mycket bregott på *mums*

Igår såg jag ett vildsvin på vägen till jobbet och det var ett tag sedan sist just denna var vad man skulle kunna kalla rätt död. Jag gissar starkt på att den blivit påkörd av en långtradare med tanke på skadorna den hadde.

Igår var det långpass på jobbet och att då komma hem till att Mattias fortfarande var vaken kändes riktigt mysigt och att han dessutom monterat upp fönsterbelysningen i hallen snyggt och prydligt blev en trevlig överaskning. Det lyser så fint och mysigt nu när man kommer hem sent om kvällarna.

Jag har sett att kenneln som jag vill köpa en valp ifrån nu har en planerad kull med en kombination som jag är väldigt intresserad av men som det ser ut nu är det inte läge för att planera in en hund i vår vardag tyvärr =( Det var jobbigt att bli utan hund men jag trodde att saknaden skulle lägga sig med tiden men det har den inte gjort utan tvärtom.
Ett liv utan hund är fruktansvärt tråkigt och Lia saknar jag absolut mest för hon hade allt som jag vill ha i en hund och tänker jag på henne så kan jag inte komma på något negativt alls.


Söndag

Idag har jag bakat källarfranskor till frukost men de blev lite för söta tyckte jag men man ska inte klaga på nybakat bröd.
Vi har varit en sväng förbi Stavby idag och satt ljus på min mammas grav samt farmor och farfars grav det slog mig att min farmor hade ett fint namn Maj-Britt.

Efter det for vi in till stan för att köpa lampa till vardagsrummet där vi helt saknar lampa men vi hittade ingen som vi gillade lite svårt också att köpa lampa till ett rum som vi inte har renoverat än också tyckte jag. Hursom helst blev det två fönsterlampor och en taklampa till hallen.

Imorgon blir det lång dag på jobbet då vi har APT samt att den börjar lite tidigare än vanligt men så är det ibland.

Nattinatt

RSS 2.0