Måndag

Fy vad tråkigt det är med måndagar och den här veckan är Isabelle ledig från Dagis då vi bestämt att hon ska få vara hemma en månad och Mattias går på semester nästa vecka. Vi har inte så mycket inplanerat men vi ska väl vara en del hos min lillasyster och hennes sambo och hjälpa dem med deras hus då de ska slita ut golven och isolera dem ordentligt. De hade bara 5 cm(!) isolering under deras sovrumsgolv. 
Annars har vi planer på att göra lite dagsutflykter blandannat till svanberga där de har en vikingaby sen ska de ha promenadled också.

Aldrig att jag köper en badring, de är livsfarliga!

Blev så himla rädd i veckan när jag och barnen var ned till plaskis och badade med några vänner eller ja barnen badade och vi mammor solade.
Isabelle lånade en badring av någon och när hon hade den runt midjan trillade hon framlänges och fick kämpa för fullt för att hålla huvudet ovan vattnet. Gud så rädd jag blev.
Jag tyckte det tog en evighet innan jag kom fram till henne och naturligtvis halkade jag omkull precis innan jag var framme hos henne. Fick upp henne i min famn och kunde inte få fram ett ord fast jag försökte säga ngt lugnande, tog med henne upp och satte henne i mitt knä.
Det första hon får syn på är kakan som jag kastade när jag sprang för att få upp henne ur vattnet, hon snor kakan och springer sedan iväg och leker i lekställningarna. Kvar blev den våta, paffa och skärrade mamman som nu får höra att hon inte är en så dålig mamma utan att det där hade de flesta som var med råkat ut för på ett eller annat sätt.
Isabelle badade inte mer den dagen men hon var nyfiken på vattnet och plaskade i det från kanten och hon har badat hemma utan problem så förhoppningsvis var det inte så läskigt för hennes del men jag tänker helt klart inte ge tjejerna någon badring för hade hon inte haft den hade hon kommit upp själv tror jag. Vilken tur att man hade koll vågar knappt tänka hur det hade gått annars.


Nu till lite trevligare saker, jag har varit på fotspa i veckan det var superskönt och oj vad fina mina fötter blev så nu vill jag nog göra om det snart. Funderar också på om jag ska börja sälja produkterna så att jag kan ha råd med fotbad varje dag ;-)

Idag har vi varit på Lelles och där provsatt jag en Honda som jag gärna skulle vilja ha men nu får jag hålla mig till min plutthoj så får jag prova Mattias sen när jag blivit lite säkrare så får vi välja utefter det vad jag ska byta upp mig till för kubik. Helt klart är att jag nog inte kommer vilja ha 80kubikare resten av livet för lite tävlingsmänniska är jag ju =) 

Nej nu ska jag göra ngt annat sköt om er och håll koll på barnen i badet!


 

Hurra! Hurra! För älsklingen idag!

Idag har Mattias klarat uppkörningen för tung MC tror att han gjort det på allra kortaste tiden någonsin via körskola.
Han har inte ens tagit tio körlektioner, klarade skrivningen med en gång och sen uppkörningen idag. Fast å andra sidan har han ju kört mc i någon form sedan han var tonåring så han var ju ingen nybörjare.

Annars har jag sen senast blivit konsult åt ett företag som säljer ljus, inredning och kroppsvård. Det käns riktigt roligt men det är mycket att ta in just nu.
 
Idag har jag rensat min rabatt också då jag ska flytta lite växter dit ikväll samt gräva ned en sten eller två att stå på när man rensar ogräs. Imorgon är jag medbjuden på en SPA-kväll med Mary Kay och det ser jag framemot, det ska bli så skönt att få rå om sig lite =)

Nattsuddande är inte bra

Fy vad trött jag var i morse då jag satt uppe sent igår och såg på moulin rouge, jag har inte sett den förut. Då den inte var något vidare bra i början så pysslade jag med tvätten för att sen komma tillbaka och fastna totalt framför den samtidigt som jag läste i min bok också.

Isabelle vaknade strax efter fem som vanligt så då gick vi ned där jag somnade på soffan, under tiden så hittade Isabelle russinpaketen som hon öppnade och åt ur så långt hon nådde med fingrarna.
Mattias hade körlektion på fömiddagen idag så han har varit ledig och medans Isabelle var på dagis klippte jag gräsmattan och Mattias körde med grästrimmern. Sen var vi till svärmor efter det vi hämtat Bella från dagis och fikade.

Nej nu kom Mattias hem så nu ska jag vara lite social. 

Lugn och ro

Det är vad jag och Tindra har medans storasyster är på Dagis och vi njuter i fulla drag. Jus nu är Tindra i köket och tränar för fullt med att stå upp och gå med sin matstol *sötnos*
 
Själv har jag tagit en lugn stund med att läsa i min bok medans Tindra sov förmidagslur, till lunch blev det äggröra och ja okej mest (bara) glass till mig själv men Tindra fick det till efterätt. Fy nu börjar det mulna på ordentligt igen slår vad om att vi eller jag kommer bli genomvåt när vi hämtar Isabelle på dagis, barnen sitter ju under regnskyddet i sådana fall.

Javist i söndags var vi och åkte enduro ute i knutby, Mattias var snäll och visade mig en kort enkel bana som var lagom svår för mina kunskaper. Måste säga att jag är lite nöjd över mig själv som inte körde omkull fast det kan bero på den låga farten också... Roligt hade jag och på slutet körde kag nog mest på envishet.
Nej nu ska jag träna lite innan det är dags att gå.

Vinn 35000 i resecheckar!

Det tycker jag lät som en toppenidé så här nu när barnen knapps sovit i veckan och vi har nog en förkylning att vänta att dömma av de allt snuvigare näsorna. Dt var enkelt att anmäla sig också utan krångliga svar på en massa frågor eller hemska motiveringar för den delen.

Tävlingen finns här http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/12312


Vardagssysslor och en kofot under sängen.

Ja det är vad jag sysslat med idag, har städat övervåningen och röjt ur vårat sovrum på alla saker som inte skulle vara där såsom utvuxna barnkläder, vantar, en kofot under sängen! Ja fast den skulle kanske ha legat kvar ifall man skulle vakna av mystiska ljud någon natt så att man kan skicka ned maken morrandes, naken och beväpnad *fniss*

Ja sen har barnen och jag ätit cupcakes och gått på en kort promenad så Isabelle fick rusa av sig en del energi

Tindra tyckte om frostingen.


Mums!

Cupcaksen blev söta men goda och bullarna blev riktigt bra. Svärmor har varit här så vi fikade när barnen gått och lagt sig och vi har tittat på Frusna män söker kärlek, jag hade velat se eftersnacket men får vänta tills imorgon för nu var det så segt och överbelastat.
Nattinatt

En riktig bullmamma

är jag idag då jag just nu har en bulldeg som står och gäser har inte bakat bullar på ett år minst men nu har maken bett om kanelbullar så länge att jag inte kunde låta bli att baka lite. Sen har jag för första gången gjort cupcakes och godisgris som jag är blev det med ahlgrensbilar i sen ska jag väl göra frosting också att smeta på men just nu står de och svalnar.

Nu ser det ut som om Tindra har sex prickar på armen och två i pannan, Isabelle har en prick på benet som kom igårkväll men det är nog ett myggbett.

Vattkoppor

Jag tror att Tindra kanske kan ha vattkoppor hon hade 7 mystiska prickar på ena armen när vi vaknade i morse och nu har hon två mindre i pannan så Isabelle får stanna hemma från dagis idag ifall att det är vattkoppor så lär ju det bryta ut hos henne med.

Igår var jag och Tindra på avslutningsfest hos öppnis och vi fick supergod jordgubbstårta *mums* men då hon var så trött gick vi hem tidigare och åt lunch.
När vi hämtat Isabelle på dagis klockan två och börjat närma oss järnvägsövergången så såg jag att det var alldeles svart på himlen ovanför vårat hus, tänkte att nu måste vi skynda oss hem innan det öser ned. När vi nästan kommit till slutet av gångvägen började det dugga men bestämde mig för att inte sätta på regnskyddet, lite dugg har ingen dött av och det kändes viktigare att komma hem innan det började regna på allvar. Isabelle fick gå själv uppför backen hemma, halvägs upp så övergick dugget i regn så då peppade jag henne så sprang vi den sista biten hem. 
När jag precis hade fått in vagnen och tagit ur Tindra så formligen öppnade sig himlen och det vräkte ned, vilket väder! Det blåste så att jag trodde nästan träden skulle gå av och vattnet studsade och slog mot allt och jag såg knappt grannen mittemots hus.

Nej nu ska jag ta och packa ned barnen i vagnen så ska vi gå ned till apoteket och köpa alvedon sen ska jag försöka baka ngt gott idag också det är ju avslutning på "frusna män söker kärlek".

Mulet idag...

så hoppas att det kan regna en del.
Isabelle ska till dagis och under tiden ska jag och Tindra ned till öppnis på avslutning. Är lite baksugen idag så får se om det blir något av det i eftermiddag, kanske cupcakes.

Igår blev iallafall Isabelles skrållanförkläde färdigt men det blev ingen bild på den då batteriet i kameran var urladdat ska ordna till det idag om hon är på humör efter dagis. 

Godmorgon

Har precis gått upp Isabelle kom och la sig bredvid mig nu på morgonen så då kunde jag ligga och dra mig ända tills klockan sex. Det är bara en mamma/pappa som kan se det som en lyx att få ligga och dra sig till en tid vilken ingen vettig ledig människa normalt sett skulle gå upp på.

Har tänkt fortsätt med skrållanförklädet åt Isabelle nu på morgonen sen ska vi till min svägerska och hälsa på fast Mattias ska laga svärmors bil också när vi är där. I eftermiddag ska jag till en kompis på Mary Kay party vilket jag ser fram emot jag funderar på att testa deras mascara som jag nämde i ett tidigare inlägg är ju min inte riktigt vad den har varit. 

Fyra varv och ingen vurpa!

Det är vad jag har kört på min cross idag, det var ju ett tag sedan jag köpte den och  det gick riktigt bra om man bortser från alla motorstopp innan jag lyckades få koppling och gas att synka. Sen att det är vingligt, går sakta mm är väl sådant man får ta med ro det var ju trots allt första gången jag kör på något annat än väg och dessutom den tredje gången i hela mitt liv som jag kör en cross. Synd om älsklingen bara som fick agera "barnvakt" och därmed ge goda råd och snigla fram bakom mig, den högsta hastigheten jag kom upp till var strax över 20 km/h på fjärde varvet där allt gick jättebra så då slutade jag. Det käns positivt att ha ett bra varv som sista varv och jag tror att det gör mycket inför nästa gång.

Svärmor var snäll och passade barnen under tiden vi körde så vi bjöd henne på fläskfilé och klyftpotatis *mums* 

Pillat i bagageluckan på vår BMW

Jag fick ikväll avbryta mitt ogräsrensande för att hjälpa maken då han inte fick upp bagageluckan och han var för stor för att nå, ja bilderna kanske förklarar bättre.


Hur går det här till?

Ja nog för att jag inte är så stor men hålet på min sida var lite större med några cm.

Skruva, skruva inte tänka på att jag har svårt för trånga utrymmen

Ha, jag klarade det galant! Kanske att det kommer en bild på det sen.

Annars har vi varit och hämtat hemlagad rabarberkräm hos svärmor och bara slappat idag. Jajust det jag har börjat lite på förklädesklänningen till Isabelle också.

Nattinatt.

Godmorgon !

Nu har nasses stora film precis börjat blev glatt överaskad dels så har jag själv inte sett den och sen brukar det inte finnas ngt barnprogram före kl. sex och nu är klockan "bara" 05.40. Jo idag vaknade Isabelle tio i fem... Stor gråtandes drog hon igång lillasyster också men Tindra lyckades somna om efter att ha blivit ombäddad.

Igår jobbade jag några timmar på bolaget det var kul, jag har inte jobbat där på nästan ett helt år och saknat det en del. Under tiden jag jobbade var Mattias som tagit ledigt från jobbet då han körde mc med körskolan på fm med barnen på öppis. När jag jobbat klart så åkte vi till svärmor. Jag promenerade Lexie åt henne i rask promenad under 20 minuter så sen var det bara att skutta in i duschen och svalka ned sig.
 
Nej nu ska jag kolla upp ett mönster tror att jag kommer sy ett skrållanförkläde till Isabelle av tyget med Tingeling på
 

Varit på biblioteket...

idag och lånat tre böcker två om trädgård och en om förkläden, ja ni läste rätt då jag har blivit sugen på att sy förkläden till tjernas framtida kök. Letade egentligen efter en bok med mönster till en klänning men det fanns ingen.

Annars har det inte hänt så mycket här hemma vi har städat lite sen grillade Mattias kyckling till middag och så var en kompis med sin sambo över. Vi pratade om ditt och datt som man gör och en hel del om hus då vi renoverar och de bygger nytt lite *avis* är man speciellt på att de har ett riktigt drömläge med havet inpå knuten. Ja det har väl vi med egentligen men Edeboviken käns väl inte riktigt som en skärgårdsidyll med pappersbruket på andra sidan viken.
Nu ska vi gå och sova.

Grattis älskling!

Idag har Mattias klarat teorin för tung MC! Är så glad för hans skull som fixade det fast han knappt har öppnat teoriböckerna.

Jag ska ned en sväng till biblioteket och se om de har några böcker med mönster i då jag har drabbats av ett kraftigt pysselsug. Jag skulle väldigt gärna sy en klänning till Tindra men mönstret jag hade hemma var bara upp till 6 månader
Ikväll kommer en tjejkompis till mig och henne pojkvän över och hälsar på det ser jag framemot då det var längesedan vi sågs

Dop

Ja jag har en tid tänkt lägga ut allt som jag använde mig av när vi planerade Tindras dop Mattias tyckte att jag var lite väl ambitiös.

På barndop.nu och på dopguiden finns det mesta man behöver veta och lite till, jag föredrog den senare då man hade möjlighet att lyssna på psalmerna. När jag skrev inbjudningskorten hade jag nytta av den här sidan om inbjudningskort som gav mycket hjälp om man var osäker på hur man skulle skriva.

När jag gjorde inbjudningskorten så köpte jag två olika sorters papper ett i rosa-skyltkartong om man kan skriva ut fotopapper med sin skrivare så ska det gå med skyltkartong också sa de i pappershandeln.
Jag valde typsnittet Vivaldi till texten och sen så scanade jag in ett fotavtryck som vi gjort tidigare i guldfärg på svart skyltkartong den bilden gjorde jag svartvit för att sist lägga in den som ett vattenmärke bakom texten.
Efter att allt var utskrivet började det roliga med att klippa till och dekorera med blommor och band som jag köpt på Forrester lek och hobby i vallby även känt som Godislunden.  

 

Tre kort i följd som min moster tagit
image29
image30
image31
Tre hemgjorda smörgåstårtor fr.vänster min första smörgåstårta någonsin blev vegetarisk, sen är det svärmors med ett stort hjärta av räkor på och den sista är det min mormor som gjort. Jag skrev små skyltar så att gästerna kunde se vad de innehöll.

image32
Tindra med morfar under dopfesten

 
Presenterna. Duken på den högra bilden har min mormor broderat in Tindras namn och födelsedatum på och den hade vi till att torka bort dopvattnet med.

Ja sen var det dags för tackkorten och det var inte det lättaste först skulle man få en bra bild och sen skulle man välja en. Det slutade med att jag valde ut tre stycken som vi beställde från Fujicolor där kan man välja mellan olika utseenden, typsnitt, storlek på texten och vad det ska stå. Jättebra för på så sätt gjorde man enkelt personliga kort till en rimlig kostnad vi betalade ca 100kr för 12 kort inklusive kuvert och frakt.

image35
Vi lånade storasysters rum och leksaker

Ja det var allt som jag hade att visa från dopet och vilka sidor på nätet som jag hade hjälp av sen måste jag länka till denna sida som jag hittade under planeringen av dopet och som är värd att nämnas nämligen kakburken de har det mesta som man inte trodde fanns! Iallafall för oss som tycker att rulltårtor är tillräckligt komplicerade.


 

Godmorgon!

Fy vad trött jag var i morse kom inte upp ur sängen förens halv sju då hade Isabelle säkert varit vaken en timme redan, Jag har precis beställt en prenumeration på Tidningen iform ett riktigt impulsköp från min sida mest för att man just nu fick en pulsklocka och det har jag velat ha en tid men de är så dyra. Tänker tvinga Mattias att ha den på sig när han åker enduro ska bli intressant att se vad den visar. 

Nej nu ska jag gå och sätta på klädseln till vagnen så ska vi göra oss ordning för att gå till dagis sen.

Oj! Vart tog tiden vägen?

Var upp och la lilltjejen för att sova kom ned började tvätta klädseln till vagnen när det var sköljningen kvar tänkte jag att då kunde ju jag och bella passa på att duscha så behövde vi inte slösa så mycket vatten och jag bli dyngsur i onödan. Han till och med rakabenen, en mammas vardagslyx ;-) Tindra vaknade när vi var färdiga annars brukar de passa på att vakna när man står med huvudet fullt av schampoo som sa sköljas ur.

Fixade lite lunch gräddstuvade potatis och hotdogs tillsammans, kryddade med salt, peppar och lite lök det blev riktigt gott så det kan vi göra igen. Nu har jag varit upp och lagt Isabelle för att sova men fick en chock nu när jag såg att klockan nästan är två!
Jaja nu ska jag ta hand om dynglisa ifall hon är färdig och sen ska vi hänga ut tvätten.

Härligt med sol idag med.

Planen för dagen är att tvätta vagnen då Isabelle somnade i den tillsammans med en chokladkaka igår som hon varit och tjyvat när ingen såg, den behövdes tvättas redan innan men nu finns det inga ursäkter att ta till längre. Annars har jag tänkt vara ute med barnen och låta marsvinen få komma ut en stund också. 

Nej jag får väl ta tag i vagnen nu så att man kan duscha och raka benen så att man kan sätta på sig bikinin utan att behöva skämas fast det är ingen som ser iallafall så blek som jag är blir man bländad.

Kort om dagen

Idag har Mattias hjälpt mig att skrapa Tindras dörr så nu är det bara lite kvar så är den färdig för att spacklas. Nu på kvällen kom min pappa och plastmamma överså då gjorde vi hajkbomber eller foliepaket  som de också kallas *mums*

Annars har det varit riktigt lugnt idag satt ute hela familjen och fikade på em och det var mysigt

RSS 2.0