Så kom Poppy

Ja nu har familjen utökats igen denna gång med kaninen Poppy som en arbetskamrat till mig kom och lämnade och tanken är att Poppy ska få herrsällskap.

I övrigt har jag och tjejerna varit och hälsat på pappa och Kerstin igår och där borstade vi lite på Espo och Kasper sen var vi ned till ladugården för att kika lite på kalvarna. En var alldeles ny och fostersäcken fanns kvar i lagårn så då förklarade jag för Isabelle vad det  var för ngt. hon pratade hela vägen hem om "påsen" och deklarerade att hon vill vara en ko. Ja, du kan låtsas att du är en ko tyckte jag men nej "Jag vill vara en riktig kossa, en mamma kossa" sa hon då =) Fast först började båda tjejerna med att turas om att skrika jag vill ha min moffa och jag vill ha min Kerstin. Vi fick en höbal med oss hem så nu kan grisarna smaska oavbrutet i ett halvår framåt. Idag blev det en snabb sväng så idag fick de bara träffa moffa då vi hämtade en bal halm åt poppy och sedan raskt hem för att fixa till buren klart.

Så låt mig nu presentera er för poppy nu, hon är blandras mellan fransk vädur och belgisk jätte och hennes öron har inte bestämt sig för vilken ras de ska vara utan tyckte vi tar en av varje =)
Jag hoppas nu att Poppy klarar flytten från Uppsala fint och att hon har det bra ute men hon fick mycket halm ehum typ en halv bal så det kanske var att ta i lite i överkant.


Annandagjul

Ja så har då julafton passerat och nu inväntar vi januaris födelsedagsbarn som är tre till antalet så nu börjar efterforskningarna på vad de kan tänkas vilja ha i present.

Julafton spenderades hemma med hela huset fullt av nära och kära, pappa och Kerstin överaskade med att komma en kort stund men de hade gärna fått stanna längre. Tjejerna fick mycket fina klappar och tomten var lika välkommen i år och fick en kram av båda tjejerna när han skulle gå, tyvärr missade Daniel tomten eftersom han var ute och köpte snus ;-)

Igår var min grinch helt utslagen av allt julfirande men han kom nedstapplande efter lunchtid och tyckte det var tur att min släkt är liten och att vi inte är några storfirare sen stapplade han upp till sovrummet igen med en film i handen. Gårdagen var en slappardag rakt igenom men idag har vi varit in till stan där vi köpte ett nytt täcke åt Tindra så att hon kan använda sina nya fina sängkläder och så köpte vi en kökslampa för presentkortet vi fått på Bauhaus av mormor och en lysrörsarmatur till garaget. Jag fick dessutom med familjen in på Gränby där jag suktade samt dreglade över en hel del massa nedsatta skor och stövlar *suck* dessvärre har jag inga starka argument för att rättfärdiga ett köp av någon av dem mer än att jag vill ha dem och det är inte hållbart i längden.
Isabelle nöjde sig inte bara med att titta utan hon var snabb som blixten med att prova ett par stilettklackar med 10cm klack. "Mamma jag önskar mig sånna här" Försökte förklara att det inte finns sådana skor i hennes storlek "Men mamma vi kan köpa små sånna skor till mig" Haha skruttan vad hon är gullig.
Inne på H&M vandrade hon under Mattias överseende bland sminket hon älskar att gå och titta på smink, hon sa sedan till mig när vi skulle gå "mamma jag har hittat smink".
Vart ska det här sluta? Misstänker starkt att hon kommer ge sin pappa många gråa hårstrån om några år =)

Annars håller jag på och klurar inför nästa resa till Gekås vilket inte är så lätt när det ska passa för tre familjer och det inte ska krocka med fritidsaktiviteter, födelsedagar och annat ståhej. Kanske att vi lyckas hitta en sådan helg men det återstår att se.

Nej nu ska jag sluta babbla och bjuda på några bilder ifrån vårat julfirande och håll i hatten för jag hade klänning på mig.

    


Mysdag.

Ja idag har jag och tjejerna haft det mysigt vi började dagen med att sparka igång kaminen då det var 10º i hallen nere imorse burrrrr. Sen for vi in till Uppsala där vi lämnade ett paket på shell och sen vidare till Bildemo för att äntligen köpa en fläkt till pärlan forden men fy farskon vad vi frös på vägen in till stan. Båda tjejerna satt med overallerna på men jag fick stanna vid petbol och ta fram en filt och en åkpåse att lägga över dem.

Sen kommer vi då äntligen till den mysiga delen av dagen då vi gick in på gränby och bara strosade omkring och såg (dreglade) på alla fina kläder, smink och i Isabelles fall alla smycken och läppglans. Det är lite skrämmande att hon redan nu är så intresserad av smink och blingbling. Innan tiden hade blivit passande för att fortsätta mot Stavby och en fika hos tjejernas kusiner tog vi oss en korv i Kvantum kiosken. Här brast dock den pedagogiska mamman totalt när hon blev påkörd för femtioelfte gången av samma pensionär (gubbjävel) med kundvagn. Jag vänder mig då om och stirrar med mina vid tillfället onda ögon och uttrycker mig "men nu får du väl för f*n ge dig!"
Pensionären ryggade genast bakåt och det såg nästan ut som att han trodde att han skulle få en smäll också. Det fick han däremot inte för jag tog ett djupt andetag och vände mig om och fortsatte pladra med tjejerna.

Sen bar det då äntligen av mot Stavby där vi fikade lussebullar, tjejerna röjde i kusin E:s rum och jag förhörde mig om deras Tv-spel konsoller.
När vi kom hem var det bara att tända i kaminen igen och även i köket sen har vi målat tomtar också så imorgon ska de få sina skägg och luvor.

Söndag

Jag har verkligen inte gjort det jag skulle göra den här helgen men så är det väl ibland. Igår var jag på Annikas tjejkväll eller mammakväll skulle man väl också kunna säga ;-) Det blev på tok för sent och mer att dricka än planerat men skoj hade vi och hur mysigt är det inte att sitta ute och bada bubbelbad när det är minusgrader. Riktigt nice....... Sen var vi så fina också med håret väl instoppat i våra mössor.

Ett julkort har hunnits scrappas ihop åt systeryster, självklart med deras älskling och "mosters" hjärta på och så här blev den.



Imorgon är det upp i svinottan som gäller så Godnatt på er.


Fredag

Så var det äntligen fredag igen och helgen är fullbokad med saker att göra, en lista som är allt för lång att skriva för då kommer jag inse att jag inte kommer hinna med allt jag vill få gjort så det är bättre att låta bli. Idag ska jag handla lite klappar innan jobbet och så ska jag hämta min hjulbult hos ford.

Kramen


Burr....

Idag är vi frussna, Tindra har frusit inatt sa hon när hon kom tassandes någon gång under småtimmarna så hon har fått sova med oss och nog var det kylslaget i hennes sovrum när jag hämtade hennes kudde. Det är nog läge för att köpa ett stort täcke till henne nu.
Nu brinner det iallafall en varm brasa i kaminen och det börjar bli lite behagligare temperatur inne.

Javist igår precis när jag höll på att slumra in började en klocka ringa tror att både jag och Mattias for upp samtidigt när det slog oss att det var brandvarnaren i köket. Puls på 290 kan jag lova, fy vad rädda vi blev. Efter en nogrann koll kunde vi inte hitta något som brann utan det var falskt alarm.

Nej nu ska vi piffa till oss och åka till dagis.


Äntligen bullar

Så äntligen kunde vi baka bullar jag och tjejerna de blev helt okej fast lite för svag smak av saffranet men nåja de verkar kunna slinka ned ändå.
Middagen står och puttrar på spisen och man blir riktigt hungrig av doften, en bonus är att jag tror att äppelchutneyn skulle passa finfint till så den kommer att invigas.
Nehepp om man ska göra ngt mer nyttigt kanske innan man far iväg till jobbet.

Javist på lördag får vi en ny familjemedlem vid namn Poppy en liten nätt kanin som är en korsning av belgisk jätte och fransk vädur. Mattias har legat i och byggt en fyrfacksbur så nu söker vi efter ett passande herrsälskap till Poppy så att de kan träffas för en mysig stund i januari och göra det som kaniner är bäst på ;-)

Det luktar gott

Jag håller på att laga middag tills ikväll och nu luktar det så gott i huset från den texmex kryddade kycklingen (ICA:s låda) och rotfrukterna i ugnen är dock lite nervös över att de inte ska hinna bli klara tills jag ska åka till jobbet. Håll tummarna gott folk.
Vintern har precis börjat men redan saknar vi två par vintervantar samt båda paren galonvantar! Jag skulle vilja ta ett snack med det där vantätande monstret vem det nu än kan tänkas vara. Ser ni ett par didriksons röda vantar, ett par röda hestra vantar samt två par m.blå didrikssons galonvantar ligga och skräpa någonstans kan de mycket säkert vara tjejernas.

Nej om man ska göra ett sista ryck här hemma och kanske höja värmen i ugnen ytterligare det här blev en riktig nagelbitare. Bättre imorgon då jag vet vad det blir redan nu. Då blir det en hel karrée som åker ned i min kära kockums gryta för att låångsamt tillagas till perfektion av mörhet tillsammans med äppeljuice, äpplen, lök och kanske ngn morot. Inbillar jag mig iallafall =)

Kramen på er

Måndag & 10 dagar kvar till Julafton

Ja nu har lussehelgen gått och i vanlig ordning så bakar jag lussekatter efter Lucia men det blir imorgon fm. för Mattias har saffranet i sin plånbok och man åker verkligen inte och köper det i onödan.
Igår var jag och tjejerna till mormor och fikade där vi mumsade i oss nästan hela hennes smarriga jordgubbskaka *mums*
Jag hade gärna varit till stora stockholm och kikat på alla hundar men jag får sinna mig vi har iallafall räknat på vad en hund kostar i månaden med foder, försäkringar, veterinäravgifter, klubbmedlemsskap, tävlingar och bling bling. Slutsumma 1200 kr och då tyckte Mattias vi räknat lågt.

Isabelle har hunnit med att vara Lucia också.


Syster och Ramoz spårar

Se vad duktiga de är!




Burr....

Det är så varmt och skönt på vår övervårning den här vintern men nere är det inte lika nice med 13° idag fast tidigare i veckan var det ännu kallare. Alla tändare var dessutom uppslukande idag men efter en raid ut i Mattias allra heligaste hittade jag en tändsticksask så nu sprakar det äntligen en brasa i kaminen.

Nej nu ska det julpyntas.

En solglimt bland molnen

Så äntligen kom det in en gnutta sol bland alla dessa moln härligt. Skriver mer i morgon för nu är riskakan slut liksom smöret så då är det väl dags att nanna.

Nattinatt

RSS 2.0