Back to work

Ja igår var ju Tindra feberfri så idag blir det till att åka mot jobbet och göra sina timmar.
Igårkväll köpte vi en ny bil till Mattias av en barndomskamrat till mig och den är så fin, Mattias är jättenöjd nu när han har både ecc och bilstereo!

Vi måste köpa en ny bilstol åt Isabelle också så att Tindra kan få byta upp sig för nu börjar den bli för liten som hon sitter i just nu.

Vill tippsa er om ett jättebra träningsredskap som heter exetube en sorts gummislang med handtag i båda ändarna. Vi köpte en åt Mattias då han fick det rekomenderat av sin naprapat och jag har provat att göra lite övningar med den och oj vad den tar på armarna. Nu jäklar ska det trimmas armar också och intre bara mage här hemma. Egentligen är den lite för hård för mig så vissa övningar orkar jag inte göra fullt ut men det tar sig kanske =)

Isabelle hjärtat håller på att dammsuga soffgruppen så nu måste jag flytta ändan =)

My Life My Mess...

Ibland är det jobbigt att vara vuxen för det är verkligen My Life My Mess och därmed ingen annan som kan städa upp åt en eller för den delen ta jobbiga beslut.

Jag hoppas att ni haft en fin midsommarhelg det har iallafall vi även om vi inte han med att hälsa på pappa och Kerstin men det hins med i helgen kanske.
Igår och idag är jag hemma med VAB Tindra hade väl varit ca en timme på dagis innan de ringde hem och sa att jag fick komma och hämta henne för att hon hade feber. Jahap tredje måndagen i rad som jag får VAB:a. Sen var hon jättehängig hela dagen som tur var kunde Annika komma och passa henne en liten stund så¨att jag kunde åka till dagis själv och hämta hem Isabelle vid tre tiden.

Idag verkar Tindra må mycket bättre så kanske att det blir dagis imorgon. Ikväll ska vi åka och kika på en "ny" bil åt Mattias.

Isabelle har klätt ut mig till dian (indian) fast nu ändrade hon sig så nu ska jag vara en grodprinsessa, gullunge.

Här kommer lite bilder från helgen som varit den stora höjdpunkten för Mattias var när Tindra vågade åka motorcykel.



Have a nice day!

Ugnspannkaka

Japp nu står en ugnspannkaka i ugnen med bacon och äpplen i *mums* förstår inte varför vissa tycker att pannkaka är svårt det är ju det enklaste som finns men att steka ägg däremot det är en annan femma You know! ;-)

Så här gör jag min ugnspannkaka iallafall:

4dl mjöl
8dl mjölk
5 ägg

1paket bacon
1-2 äpplen

Jag börjar med att skära baconet i bitar och steker ev. på det samt tärnar äpplena. Vispar ihop mjöl och mjölk lite i taget för att undvika klumpar. Sist i med äggen och sedan åker allt i en långpanna som jag penslat med olja. In i ugnen 225° tills den fått fin färg. Servera med keso och lingonsylt.

Skulle jag nu ha velat gjort vanlig pannkaka hade jag smält 50gram margarin och hällt direkt i smeten före äggen annars blir smeten ful och sedan stekt som vanligt utan att behöva ha i mer margarin i stekpannan.

Japp det var mina pannkaks erfarenheter vill ni ha plättar får ni ta det med mannen i huset för det mina vänner är inte min grej.

Nu ska det städas lite snabt och hängas lite tvätt innan det bär av till jobbet.


Håll tummarna

Vill bara be er att fortsätta att hålla tummarna =)


VAB idag

Är hemma med VAB idag då Isabelle inte sovit något bra alls inatt och själv känner jag mig ordentligt mosig är trött som få och som bonus har jag på köpet blivit förkyld. Hurra vad roligt!
Jag ska försöka samla ihop mig och göra ngt vettigt här hemma. Tvätta sängkläder är ett bra exempel på ngt vettigt sen ska jag göra en playdoo deg för tjejerna vill dega säger dem.


Fredag igen =)

Ja så var det fredag igen dagen vi alla längtar efter. Det finns vissa galningar dock som går in och jobbar 12 timmar pass extra i helgen vilket säkert ger dem sköna slantar till semestern. Själv så värdesätter jag att vara ledig i helgen vad jag hittar på får vi se men Isabelle ska till moster Louise vilket hon frågat om varje morgon ifall det är idag. Varje dag har hon fått samma svar att nej det är inte förens på lördag och då har hon skrynklat ihop ansiktet till en butter min och sagt "Åh Typiskt!" och stampat iväg =)
Jag har frågat Tindra om hon vill göra ngt särskilt i helgen med bara mamma och pappa men inte fått ngt svar fast när jag lämnade henne på dagis sa hon att hon ville åka till moffa och kestin och rida. Vi får se vad vi kan göra åt den saken.

Jag skulle behöva påta lite härhemma också, i jordgubbslandet bland annat. Kikade i pallkragarna igår och konstaterade att potatisen verkar trivas, en del av sallaten har börjat titta upp och så även ärtorna. Sallaten hoppas jag verkligen på då jag planterat olika sorter för att kunna tillgodose allas gommar och ögon.

Vårat vatten är orange idag och jag hoppas att det är för att det regnade igår och inte för att det håller på att ta slut. Det vore inte bra om det tar slut nu i helgen för jag måste tvätta åtminstone tre maskiner. Blundar och hoppas att jag får i mig extra mineraler alltid lika spännande med egen brunn men fasiken så mycket godare vatten än hallstas kommunala. Jag skulle aldrig betala en krona för det vattnet.

Nej ut och fredagsmys i solen nu alla och ni håll i hatten så att den inte blåser bort, själv ska jag rulla in mot jobbet.


Sommar

Hittade en sida där man kunde ladda hem färdiga blogg bakgrunder så tills vidare får jag väl nöja mig med det. Tyckte att den här var helt okej och dessutom käns den lite sommrig också =)

Det luktar plågsamt gott i huset just nu av cheesecake och ugnspannkaka med bacon som är på gång *knorr* jag vill äta lunch NU!

Har jag sagt att min lillasyster rockar! Hon är så himla duktig ♥

YES!

Fick ett riktigt bra telefonsamtal för en liten stund sedan dock inte det jag går och väntar på idag utan ett helt annat. Hur som helst så var det riktigt bra så nu får ni hålla tummarna ännu hårdare!

Nej nu ska tjejerna iväg till dagis ville bara dela med mig lite av min glädje =)

Pasta basta

Ja idag blir det pasta till middag närmare bestämt pastasallad. Tjejerna var så söta idag när de åkte till dagis Isabelle i hästsvansfläta och Tindra i en inbakad som börjar vid det ena örat och som slutar vid det andra. Kul när man får fläta dem båda =) Isabelle har nämligen haft en lång period där hon absolut ska ha utsläppt. Vist hon är jättesöt i utsläppt hår men det blir så fort tovigt.

I helgen ska Isabelle sova över hos älskade kusinerna och Moster Louise vilket hon ständigt pratar om och längtar efter. Jag hoppas att det blir fint väder så att de kan vara ute och stöka så kanske kussarnas rum får vara i någon sånär ordning, jag har hört rykten om att de inte var det efter vårat senaste besök =)

Idag har jag ringt ett sådant där jobbigt samtal också och jag hoppas att det går som vi önskar för i sådana fall kommer vi få en mindre dragig vinter och ett helt utblåst vardagsrum vilket vore toppen. Mattias står för det praktiska tänket med hur ska det reglas, ska det vara renoveringsgips eller ngt annat på väggarna osv. medans jag är låångt före och funderar på vad ska vi ha för tapeter. Ni vet den roliga biten ;-)
Håll tummarna!
På tal om vardagsrum är jag fortfarande intresserad av en begagnad soffa gärna i skinn alternativt en soffa där det är lätt att tvätta klädseln i maskin.

Jag måste baka i veckan också för på fredag är det min tur att ta med mig fika till jobbet. Man kanske skulle göra en cheesecake för det är ju bara jag som äter det hemma.

Kramen på er!

Javist Jannice om jag byter portal så självklart kommer jag länka till den från min nuvarande blogg.

RSS 2.0