Byta bloggportal?

Funderar på om jag ska byta bloggportal då jag inte får till min design såsom jag vill ha den men det SKA ju gå att få till då jag har sett andra som har det så som jag vill... Surt är det iallafall.

Jag har varit duktig idag och tog en löprunda efter att tjejerna lämnats på dagis, hade tänkt ta två varv idag men det var för varmt så jag åkte hem och körde lite styrketräning istället.
Tindra är som sagt väldigt begåvad, har egen vilja och vet vad hon vill =) Ja allt det viste vi ju redan men det är alltid lika roligt att höra andra säga det.

Jag har haft lite linnen liggandes som jag köpte precis efter att jag fött Tindra som jag tänkt ge till bättre behövande men nu när jag har gått upp i vikt kan jag ha dem igen så nu blir de kvar. Viste ni att jag väger 10kg mer nu än när jag blev med barn första gången! Jag fattar inte hur mager jag måste ha varit då. Medans andra kämpar efter att gå ned i vikt kämpar jag åt andra hållet men nu tror jag att jag har en sund vikt det ska bli spännande att se om jag kan hålla den =)


När kommer dem?

Ja när? När kommer skattpengarna? Vill ha dem nu! Före midsommar är så svävande och ingenting syns på skattkontot än heller. Så fort de har kommit ska jag till frissan bums på momangen när det finns en tid som passar.

Idag ska jag på utvecklingssamtal för Tindra, det bästa med utvecklingsamtalen än så länge är att man går därifrån med en känsla av "mitt barn är det mest begåvade barnet i hela världen och är en fantastisk individ".

Nej nu är det dags att fixa i ordning oss så att vi kommer iväg till dagis i tid.

Sköna söndag i den goda matens tecken,

Ja så var helgen nästan slut igen =/

Idag vaknade jag till solsken och att Mattias och Isabelle fixade frukost på sängen åt mig mysigt! =)

Vi åkte in en sväng till Uppsala och spanade på lite bilar, köpte färg till kaninburen och kompostgaller till betesburen som ska byggas. Till lunch blev det MC Donalds och CBO så grymt god burgare. Väl hemma igen tog jag mig an gräsmattan så fort Mattias hade ryckt igång gräsklipparen för första gången för i år och till våra grannars förtret så startade den galant =)

Tjejerna åt pasta och korv till middag och båda var i säng tidigt ikväll, Isabelle var så himla sur och grinig så hon fick åka i säng före kl. sju och när jag nattade Tindra bara en liten stund senare låg hon och drog härliga timmerstockar.
Mattias och jag åt biff och potatisgratäng till middag *mums* sedan blev det smulpaj med rabarber och hemgjord vaniljsås till efterätt. Jag hoppas nu att vår rabarber sätter lite mer fart för nu försvann hälften av stjälkarna som kommit, det vore ju trevligt med mer rabarberpaj.

Tindra har en granne med fru och barn utanför sitt fönster

Tulpanerna på kvällen

Mattias och Isabelle hittade en kopparödla när de plockade blommor till mig =)




 


Är det möjlig?

Redan onsdag och ingen bil som gått sönder än! Peppar, peppar.

Tindra är nattad men av ljuden att dömma så verkar hon vara uppe och tassa i sitt rum förmodligen för att hämta ngt som hon vill ha i sängen. Tindra tycker om att somna med sina kära nallar och prylar snyggt upprade antingen bredvid henne eller på huvudgavels kanten av sängen (IKEA:s vikare).

Övervåningen har blivit städad idag och tjejerna var verkligen duktiga idag ♥ Nej nu ska nästa tjej nattas.

Bildbevis

Ett bildbevis på att jag faktiskt har tulpaner innan rådjuren knaprar i sig dem. De blev lite naggade i våras men tack och lov klarade sig de allra flesta knopparna. Jag har pepprat flitigt med vitpeppar men jag inbillar mig att det kan vara så att rådjuren haft annat för sig än att smaska på mina tulpaner för grannarna kan också stoltsera med tulpaner i år.




Vist är de vackra! Vi köpte lökar från odla.se och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med kvalitén.


Härligt när man kan gå ut i nattlinne och plocka blommor.


Fänrikshjärta som jag fått av Kerstin.

Jag övar på att lära mig fläta tjejernas hår här har Tindra varit utsatt.

Snart blommar syrenhäcken!
 

Sommargästerna har återvänt.

Japp nu är sommaren snart  här och med den även sommargästerna på gott och ont. De första träffade jag igårkväll när jag åkte hem från jobbet mellan vällen och petbol. Varningsblinkers som syntes på långt håll jahapp tänkte jag nu har ngn smällt en älg igen. Detta var bara några hundra meter ifrån där min älghistoria utspelade sig för snart ett år sedan. Tack och lov var det ingen viltolycka utan de hade bara tappat ett hjul på sin släpkärra som var fullastad med tryckt virke toppad med en gräsklippare. 
Erbjöd mig att ställa upp med att hämta vår kärra och hjälpa till men den rara "tanten" tackade bestämt nej och sa att vi får skylla oss själva som lastar överlast och det har gått väldigt svajigt sen vi åkte hemifrån. Försökte åtminsone få henne att ta emot min reflexväst som jag har i bilen men se det gick inte det heller. Hennes man gick och letade efter fälgen med däcket men jag tror inte han hittade det för det lär ju ha rullat all världens väg.
Jag sa hejdå och åkte vidare hem då jag tänkte lite mer på deras kärra och kom fram till att deras kärra såg inte så himla överlastad ut, jag har sett mycket värre. Jag tror att den där fälgen inte suttit fast som den ska för övelast borde ju inte leda till att man tappar en fälg eller tror jag fel?

Jag berättade aldrig hur illa det gick med Mattias bil men fästena ibak som ska hålla upp rbakpartiet gick av pga. rost och då föll den ned direkt på däcken. Mattias sa att det bara blev ett stort svart rökmoln bakom dem och att bilen ställt sig och glidit på tvären längsmed vägen en bit. Bilarna bakom hade bromsat rätt rejält om jag förstod Mattias rätt men jag tycker att det är märkligt att ingen av dem stannade och frågade hur det gick.
Bilen blev iallafall ståendes på en infart till ett villaområde tills Mattias och hans mamma kunde åka dit på kvällen där Mattias gjorde en provisorisk lagning (ni får fråga hur när ni träffar oss) så att han åtminstone kunde köra hem den. Nu ska den få en enkelbiljett till skroten men jag fattar inte att detta inte uppmärksammades på besiktningen förra året.


Hohoo! Har ni saknat mig ;-)

Upptäckte att det var ett tag sedan jag skrev i bloggen en bieffekt av att jag hittat till FB. Därför blir det en liten update vad jag sysslat med under den senaste tiden.

Så vad är väl en ledig vecka med barnen?
Den kan vara tråkig eller alldeles, alldeles underbar! Min var helt klart helt fantastiskt härlig, avslappnad och full av mys. Rekomenderar stort att alla ska unna sig en hel vecka åt bara barnen och strunta i tvättberget och bara göra det absolut nödvändigaste för att hushållet ska flyta.

Vet att jag är dålig på att ladda upp bilder men här kommer istället ett helt gäng.

Vi gick på utflykt under ledigheten och vi spanade efter olika spår,  vi hittade mestadels tassavtryck efter hund men även en katt och jag funderar på vems katt det är som strövar upp i skogen.

Ut i skogen ska vi gå....


Matsäck är ett måste


Luslins

Vi besökte min pappa och Kerstin vilket för tjejerna är som att besöka en 4H gård. Det kastades en del pinnar till deras spaniel, vi tittade på lammen och lammungarna sen förstås blev det en hel del hästar också.

Perfekt med loksele för små knattar både bälte och handtag =)


Isabelle och Kasper

Under ledigheten var vi också över till mormor men Tindra mådde inget bra alls när vi kom fram och låg och vilade på soffan, dagen efter låg hon i 40 gradig feber. Isabelle var helt hyper när lillasyster inte orkade med att göra ngt. så då åkte hon och jag hem till pappa och Kerstin så fick vi rida lite. Sedan var den härliga veckan slut och åter till vardagen med hosta, dagis och jobb.

Vi har varit och hejat när Bergbyrundan kördes i helgen som var.

Älskling


Heja pappa!


Vår äldsta prinsessa


Åhej! Här ska det gungas på den nya gungan. (Ja den är köpt på Gekås för den hiskeliga summan 39.95kr)


Våra grisar!

Idag har vi haft en spännande dag minst sagt. Först lämnade jag Tindra på dagis sedan var det dags för ett besök på VC där man kollade om Isabelle hade UVI vilket gav besked att allt är som det ska. Hem äta lunch och sedan styra kosan mot Mattias jobb för att lämna Isabelle där. Nästan framme står en vägvakt tiden tickar på så jag får ringa jobbet och säga att jag blir sen.
Kommer till jobbet 20 minuter för sent efter att ha arbetat i nästan hela 40 minuter får jag ett samtal. Det var Mattias som ringde och berättade att hela bakvagnen på hans bil rasat ihop! Mattias är glad över att han är en duktig förare och att han inte fick möte annars hade det kunnat gått riktigt illa. Han är även glad att Isabelle var med för hade det varit en vanlig dag med hämtning från dagis hade han kört mycket fortare och då hade det nog inte slutat så bra. Jag är glad över den änglavakt de måste haft mina älsklingar ♥.
Det bra med den här dagen är väl att jag inte missat Grace Anatomy och att jag hunnit bakat chokladmuffins.

Nej nu är det godnatt så kram på er därute och ta vara på varandra för man vet aldrig vad som händer en helt vanlig dag.


Lilla julafton.

Ja det kunde man tro att det var här hemma igår då vi kom hem från Ullared och shopping tills vi storknade inne på Gekås. Jag ångrar ingenting av det vi köpte däremot ångrar de saker jag inte köpte.
Ni kanske undrar om vi gjorde några bra fynd? Absolut utan tvekan.
De bästa fynden jag kan komma på nu är följande: Fred Perry piké 199kr, Puma skor 270kr, Nike löparskor 400kr, My Little Pony 49.95 för babysarna och 99kr för de stora, bosch torkar blad under hundralappen.

Idag har jag och tjejerna varit över till Annika och Max för lite utelek och lunch samt fika, mysigt. Imorgon ska vi nog göra en utflykt. Jag har även märkt upp alla tjejernas nya kläder idag förutom strumpor och trosor.



Godnatt!

RSS 2.0