En dag kvar!!!

Ja nu är det bara en dag kvar sen bär det av till Ullared och shopping på Gekås tills man storknar! På fredag fyller även älskling år och jag har tänkt att vi ska försöka hinna med att fira honom lite på morgonen innan vi åker. På kvällen ska vi gå ut på Sveriges minsta Harrýs och äta gott. Misstänker starkt att det kommer intas en del alkoholhaltiga drycker också ;-) Med på shoppingresan följer även Annika (frivilligt och skyldig till mitt nya ullaredsberoende) och Jeff (medsläpandes)

Efter Ullaredsresan väntar så äntligen den efterlängtade härliga veckan med välbehövlig föräldraledighet.
Lite inplanerade saker för veckan är:

Promenad i solen (jag har väl nämnt att jag beställt sol?)
Fjärilshuset.
Pappa och Kerstin
Mormor
Ev. badhuset
Sen är valet fritt men skoj ska vi ha iallafall =)

Igår var jag på hundklubben och det var så roligt att vara där igen! Fick träna lite med Agneta och Jessicas gemensamma tik Märta som är en Bracco Italiano mer om Märta kan ni läsa här. Jag måste medge att jag är en aningens ringrostig.
Väl hemkommen från klubben så satte vi igång och deklarerade så nu är det äntligen gjort också.

Yes! Det är fredag!

På ngt sjukt galet vis har tjejerna hållt sig friska i två hela veckor(!) med endast lite rinnsnuva och bara jag som klassat in som förkyld med nysningar, skrovlig hals och nästäppa och inte att glömma den förbaskade huvudvärken.
Så då har jag gnällt av mig om hur fantastiskt synd det varit om mig denna vecka.

Jag har ringt FK kassan idag då de sitter på sju stycken VAB dagar som ska betalas ut vilket de inte har gjort men då alla verkar ha ngt att säga dem idag så gav jag upp så nu är det duschen som gäller för att sedan bege sig in till stan och handla diverse reservdelar till lite bilar som Mattias ska piffa till.

Kram på er!

Jag ser det snöar!

Hurra! Eller vad säger man? Javist det är ju ett riktigt aprilväder ute idag =)

Idag kliar det i halsen jag som trodde att min förkylning höll på att släppa men så ser det inte ut just nu, typiskt.
Tjejerna blev överlyckliga när de lämnades på dagis idag för de har fått nya entre dörrar och jag kan bara instämma det är jättefint med de nya dörrarna och det blev mycket trevligare även inomhus med ljuset som de släpper in.

Nej nu ska det laga korvstroganoff och städas undan lite.

Kram på er

10 dagar kvar!

Om 10 dagar fyller min älskling år, jag går på föräldraledigt och vi styr kosan mot Ullared för härlig shopping inne på Gekås. Längtar....

Ångesten, jag har inte påbörjat en lista över vad det är vi ska handla nere på Gekås, jag har äntligen tagit fram alla 98 kläder men inte kollat vad som fortfarande funkar. Kan vi bara köpa kläder eller kan vi kanske köpa lite annat som t.ex. småkrafs och annat onödigt man faktiskt behöver men man är för "snål" för att köpa?
Är det några nära och kära som vill att vi ska kolla efter ngt till dem, hästprylar t.ex. ;-)

Lite roligt förresten i söndags sorterade jag alla barnkläder efter storlek dessa har ju legat och drällt i vaggan som fungerar som en byrå i vårat sovrum sedan Tindra växte ur den och det mina vänner är ju ett tag sedan.
Hur som helst när jag var klar med det så började jag sortera upp Mattias och mina nytvättade kläder och kom på mig flera ggr med att kolla storlekarna i tröjor, Mattias kallingar mm. Jag var en aningens trött och förhoppningsvis så har vi inte växt ur våra underkläder eller tröjor heller för den delen.

Det luktar härligt från köket där Pamis kassler står i ugnen och gratineras och potatisen står och väntar på att bli pressad.

Nej nu ska jag iväg på ett hemligt uppdrag och jag vill att ni håller tummarna så hårt ni bara kan =)

Kram


Härliga söndag

Vilken fin dag vi har haft idag och då är den inte riktigt slut ännu.
Vi började med att dona lite här hemma och vinka hejdå till Mattias som for iväg till upplandväsby för att köra lite hoj tillsammans med hans vänner.

Vi här hemma inväntade Jessica och Agneta som kom på en fika. De tog oss med på en promenad i vårsolen tillsammans med deras hundar, vilka alla är en ögonfröjd både vad det gäller lydnad och hur vackra de är att se på.
När de åkt blev det lite vila och mys innan Annika och Max kom över och busade en liten stund innan det sedan blev "movietime" och då såg det ut så här.



Igår hjälpte vi svärmor att flytta till Hargshamn där jag dök upp lagom till att bära in alla prylar i nya lägenheten vilket var en tillräcklig god insats för att med gott samvete tugga i sig en ordentlig portion smörgåstårta.
Hemma igen plockade jag och Isabelle upp alla kottar från granen som står nere på gräsmattan vilket resulterade i två fulla pappkassar av modellen större. Sen blev det hel del annat pysslande ute som att plocka ihop lite sådant som "det som göms i snö kommer upp i tö".

Bjuder på en härlig bild på Isabelle också


Trött.

Åh vad jag känner mig trött idag och inte vet jag vad vi ska äta till middag heller.

Igår bakades det chokladsnitt och bröd härhemma så det luktade riktigt gott i hela huset när jag väl kom i sängs. Jag önskar mig lite nya saker till huset närmare bestämt spis, kyl och frys misstänker att de vi har är energislukare av stora mått. Man kanske skulle åka in till media markt och spana lite. 

Nu är det snart bara två veckor kvar tills jag ska vara mammaledig, haha vad jag tjatar om det men det ska bli sååå skönt =) efter det är det inte så himla lång stund kvar tills det är semester heller.

Nu vet jag vad vi ska äta det får bli köttfärssås och spagetti.

Wohoo nu är det helg!

Nu är det färdigarbetat för den här veckan och dags att njuta av helgen fast det kan nog vara lite ömt i benen imorgon efter dagens löpning känner jag.
Det finns en del måsten för helgen så vill ni mig något finns jag troligen hemma i sorterar tagen om jag inte hittar någon ursäkt och flyr fältet.

Godnatt


Vårens första löprunda

Japp nu är den avklarad vårens första löprunda. Jag hade tänkt ta ett varv i elljusspåret men det var bara att glömma med två dm snö kvar i spåret kändes det inte så lockande. Istället blev det en kort runda förbi stallet. Konditionen var bättre än förväntat så det käns riktigt roligt. Magen fick en ordentlig omgång när jag kom hem för nu ska även gravidplutet bort så att mina medmänniskor slipper skämmas när de frågar om jag väntar barn.
Inte för att jag tar illa vid mig då jag är medveten om att de kg jag dragit på mig satt sig just på höfter och mage åtminstone säger byxorna det ;-) Dessa kg är jag faktiskt tacksam över för de har resulterat i att jag nu ligger på en normalvikt istället för under och därmed har löpförbudet som Mattias gav mig slutat att gälla. Han tyckte det inte var sunt att äta pygme portioner och löpträna minst tre ggr i veckan och det var inte heller sexigt med ett skelett i sängen sa han. Då vaknade jag och förstod hur illa jag såg ut. Så stora lass mat lär jag väl få sätta i mig så att jag inte trillar dit igen.

Det luktar smarrigt från ugnen där en baconlindad köttfärslimpa står och gottar till sig återstår att se hur den smakar ikväll.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll själv ska jag bege mig till jobbet nu.

Tussilagos alias hästhov

Ja idag har jag sett tussilagos, våren är äntligen här! Visserligen såg jag en hel backe full av tussilagos i söndags men de räknades inte på riktigt eftersom dessa växte i en södersluttning i stockholm.

I måndags var jag och tjejerna till mormor och åt middag, vi rullade mätta därifrån fyllda till bredden av lammstek och smarriga jordgubbskakan.
I måndags hade vi sex stycken rådjur i trädgården också vilket ger dåliga odds för mina stackars tulpaner men tjejerna är glada över att ha dem här.

Vi har börjat prata om vart maten kommer ifrån för djur och jag kände att de måste ju få veta att även rådjur hamnar på bordet ibland och först blev de lite upprivna över att man pangade bambi men för att avdrammatisera det hela så förklarade jag att morfar brukar skjuta rådjur ibland för att han och Kerstin är hungriga.
Detta togs mycket bättre men jag fick lova att morfar bara pangar bambi med hor....
Haha viker mig fortfarande dubbel av skratt när Isabelle missar bokstaven N i ordet horn, det låter så galet roligt.

Så pappa hädanefter pangas bara bockar om tjejerna frågar.



Idag har jag bakat kanelbullar en plåt blev jättebra men den andra blev lite bränd så det käns trist fast de slinker nog ned ändå skulle jag tro =)

Imorgon är det fredag skönt med kortvecka fast man kanske skulle passa pån att jobba extra i helgen?

15 arbetsdagar kvar tills jag är föräldraledig i lite mer än en vecka det kommer bli så skönt och jag har planerat in lite äventyr för mig och tjejerna.
Nehej om man skulle ta och rulla mot jobbet nu.

Hejsvejs!

Glad Påsk

Önskar er alla en riktigt glad påsk.

Själv känner jag mig lite risig så jag har knappt rört ngt godis, petade i potatisgratängen åt en halv liten skinkbit och knappt en halv ägghalva till middag. Inte riktigt vad jag hoppats på för dagen när vi handlade igår och köpte hem allt gott =(

Imorgon ska systeryster ställa Ramoz i öppenklass så vi håller tummarna för att det går bra och om jag känner mig bättre kommer vi nog att bege oss dit.



RSS 2.0