Myshelg med skruv

Lördagen var riktigt trevlig med hundutställningen på Ulriksdals slott där syrran och Ramoz kammade hem ett tredje pris. Vilken fantastisk miljö det var där! Jag vill åka dit igen men med bara vuxet sällskap för att flanera runt, ta en fika och besöka handelsträdgården.
Tillbaka i Uppsala blev det en chicken napoli som är ruskigt god. En tripp in på IKEA för att köpa ben till Isabelles säng men det blev naturligtvis fel. Vi fick med oss krokar hem från nya indiska till hallen så att tjejerna kan hänga upp sina kläder själva.

Igår ordnade jag till två rabatter och de stora "krukorna" så nu saknas det bara lite höstfägring som ögongodis i dem. Jag hade tänkt fortsätta pyssla ute med tjejerna ikväll men det blåser kallt och jag är för trött så nu sitter vi och myser i soffan till Nalle Phu.


Wohoo fredag!

Äntligen fredag och ytterligare en arbetsvecka avklarad eller ja snart iallafall jag har ju inte ens kommit till jobbet än så jag kanske inte ska ropa hej än.
Jag ska hinna med att springa in på ÖB innan jobbet börjar för att köpa ett skoställ i furu fast det ska naturligtvis målas vitt vad annars ;-) Det är så skönt att hallen nu börjar kunna fungera som en hall igen där man kan hänga upp saker på krokar.
Jag var in på Gränby tidigare i veckan för det självklara besöket på nyöppnade Indiska och där hittade jag fina knoppar till byrån som jag ska göra iordning till Isabelle och sen lite annat smått och gott, fast det var bara fönstershopping som gällde.
Jag är riktigt bra på fönstershopping och älskar att bara gå och se på saker som jag skulle vilja ha i huset, det tråkiga är att när jag sedan väl ska handla något blir det mycket svårare för då är jag snål och hittar dessutom inte det jag söker.

Riktigt tråkigt är att kusin H inte kommer till oss ikväll men jag hoppas att han vill komma imorgon em. istället.

Sen vill jag bara säga till Jannice ifall jag glömmer bort det på jobbet ikväll att Tindras bra bok som hon fick i födelsedagspresent heter "Får jag titta i din blöja?" och den finns på Adlibris.

Ha nu en härlig helg mina vänner!

Räkningar

Phu! Vad det är trist med räkningar men nu är dem betalda och det käns så bra när det väl är gjort en extra bonus denna månad som jag trodde skulle vara den värsta på länge inte alls blev så farlig utan tvärtom vi klarar den galant bara vi kan hålla en låg matbudget och det mina vänner är vi numera nästintill experter på. Fast fler goda budget recept på nyttig mat tas tacksamt emot.

Solen strålar (eller skiner den?) och humöret är på topp. Imorgon kommer tjejernas kusin H och är hos oss hela helgen så det kommer bli en hel del bus gissar jag på =) 
På lördag är det dessutom en stor dag för då ska söta Ramoz ställas ut för första gången och det kan man bara inte missa så självklart följer jag med Therése till rasspecialen för RR som stöd och påhejare. Det ska verkligen bli superkul, jag önskar bara att jag själv hade en vovve att ställa.

Igår föreslog en arbetskamrat att jag kunde bli syslöjdslärare och hmm varför inte? Något att fundera på är det iallafall.

Solen skiner!

Tänk vad härligt det är när solen skiner och nu börjar hösten rulla in över oss vilket är en årstid som jag älskar.
Idag åker jag in lite tidigare till stan väntar bara på att tvättmaskinen ska bli klar och så ska jag dammsuga på övervåningen då ett glas har gått i bitar i vårat sovrum.

Igår fick jag tokbromsa för en gris strax före bron som man passerar när man kör in i stockholmslän. Åh vad rädd jag blev, hjärtat satt uppe i halsen. Den totala summan djur igår blev en gris och tre rävar.

Adjöss!


Måndag

Ja nu har en ny vecka börjat, förhoppningsvis lite lugnare än den förra.
Hallen nere är i stort sett helt färdig nu och det käns underbart! Idag lyser solen så då tänker jag passa på att fortsätta med fönstren i hallen om jag hinner. En glasruta måste bytas men jag vet att jag beställde en ruta till det fönstret förra året så den borde finnas här någonstans.

Tindra hade en jättefin födelsedag igår och jag gjorde en riktigt god chokladtårta så den kommer nog igen. Var lite osäker på om chokladtårtan skulle bli för "tung" så jag kastade ihop en mer barnvänlig tårta av marängbotten, grädde och bananer snitsade till den med hjärtformat strössel. Tack för strössel som räddar vilken ful tårta som helst!




Chokladtårtan gick åt som smör i solsken så nästa gång får det bli två stycken.

Ha nu en trevlig vecka allesammans!

Hurra! Hurra!

För Tindra idag.  Just nu ligger födelsedagsbarnet och sover så då passar jag och Isabelle på att fundera vad vi ska bjuda på för fika när gästerna kommer i vanliga fall när tjejerna fyller år brukar jag ha det klart för mig men nu har det varit så mycket annat och kalaset är ju faktiskt inte förens senare så tiden finns.

Igår var vi in till Uppsala där vi köpte nya gympaskor till tjejerna på skopunkten de var rätt ok. Jag hittade ett par jättefina stövlar till Isabelle men det får bli en annan gång vad mycket fina tjejskor man kan hitta nu när hon gått upp på 24 i skor.

Själv hittade jag massor av skor haha oväntat va ;-) Ett par superfina pumps med en liten rosett fram fastade jag verkligen för, åh vad jag velat haft dem. Ett par läckra stövlar fanns det två av som jag gärna haft med mig hem sen hittade Mattias ett par också som jag  mer än gärna haft med mig hem. Haha jag är såld på skor men nu får det vänta tills jag varit på Ullared så får vi se sen vad man har för kläder att matcha dem med. Att ha kläder att sätta på sig käns som en högre priorientering just nu.

Det är jag och Annika som ska ned till Ullared i oktober, jag räknar dagarna och skriver en lista på saker som jag ska titta efter när jag är där. Jag har aldrig varit på Ullared förut så det käns riktigt roligt!

Trött

Den här veckan är riktigt tung mest för att jag jobbar FM och inte kommer i säng då jag borde eftersom tiden hemma inte räcker till då den rinner iväg med middag, vara med tjejerna och sedan nattning. När tjejerna väl somnat "andas" man en liten stund för att sedan fortsätta med pyttesteg mot vårat mål en helt färdigrenoverad hall. Sen så stupar man i säng med en skvätt ångest över att man inte hinner med alla "måsten"

Våran tvättmaskin packade ihop mitt under ett tvättprogram igår och det kom verkligen olägligt detta är ett problem som måste lösas så fort som möjligt helst igår. Tvätthögen växer bara jag tänker på den vilket ger mig en känsla av panik av det faktum att jag inte kan göra något som helst åt den.
Hmm. jag har ju faktiskt vår tvättstuga till hands anno 1927 men det käns inte särskilt aktuellt att gå ut och prova att tända eld i den lilla spisen.

Imorgon slutar jag en timme tidigare för att kunna handla födelsedags present till Tindra i lugn och ro. En sväng in på odal får det bli också för marsvinens kutterspånsbal är slut. Jag hade gärna velat hinna in på gränby också för där öppnade indiska igår! De skulle även ha bra erbjudanden i barnbutikerna, väldigt passande så här till barnbidraget det var väl knappast ett taktiskt drag från handlarnas sida måntro?

Ha en trevlig kväll!

Mums!

Jag sitter och frossar i mig en sen kvällssmörgås med massor av smör på. Det var flera år sedan vi hade bregott hemma dels för att Mattias inte gillar det då han är uppväxt med vidriga Lätta och jag är uppväxt med bregott extrasaltat. Här kan vi tala om dilemma när vi flyttade ihop som kompromiss blev det ICA:s lättmargarin som inte smakar lika illa som Lätta men fortfarande tillräckligt illa för att man inte vill ha så mycket på smörgåsen.

Nu har mina ögon öppnats för bregott mellan som är supergott, fullt av nyttigt fett för både mig och tjejerna men dyr vilket käns ordentligt trist.
Idag så har det målas foder här hemma två svängar har jag hunnit med men nu har klockan runnit iväg alldeles för fort så sov gott med er!

Wiee!

Hallen börjar ta sin slutliga form för idag har älsklingen börjat att tapetsera och han har nästan hunnit färdigt, bara lite kvar på nedervåningen där han behövde spackla lite till. Det blir så ljust och fint och man kommer bli glad av att bara gå in genom dörren och det käns härligt! Borta är spånskivorna och "ful furu" ja förutom golvet uppe då men det ska ju vitsåpas.
Nu måste jag rocka loss med foder denna vecka så att det kommer på plats till helgen då det blir tvåårs kalas här hemma. Herrejösses lillskruttan fyller redan två år och hon önskar sig en docka för det har hon sagt varenda gång jag frågat så då är det nog så. Hon är mycket för dockor och nallar vår lilla skrutta men än så länge har hon mest fått låna storasysters så det är väl dags att ändra på det =)

Nej nu kom älsklingen in med pappen så nu ska det målas foder för då kan jag måla dem andra svängen imorgon vilket innebär att Mattias kan sätta upp dem på tisdag.
Imorgon ska jag och tjejerna åka till min härliga svärmor som ger oss sina gamla köksmöbler (igen) vilket kommer göra ett jättelyft för vårat kök. De gamla har gått på lite övertid då de är ena riktiga trotjänare från 70 talet.

Veka jävla karlar!

Fy tusan för dessa veka karlar som inte borde få kalla sig för män, jag var så förbannad imorse när jag kom hem från jobbet så detta kommer nog bli ett rätt långt inlägg och kommer garanterat avslutas med en hyllning till alla riktiga män.

Igår blev det övertid på jobbet och naturligtvis så händer det ngt negativt på jobbet så att man blir kvar lite längre än vad vi tänkt oss från början iochförsig inte helt ovanligt. Klockan tre inatt kunde jag rulla ifrån jobbet tretton timmar senare efter att jag kom dit och jag kände mig rätt sliten för att inte tala om hungrig! Det blev en sväng förbi Mc Donalds och sedan rullade jag sakta ätandes hemåt.
Eftersom mobilen var hemma på tork så kändes det lite otäckt att köra så maxhastigheten var 70 km i timmen och före bladåker/knutby korset började det bli riktigt slitigt. Såg ett rådjur och en räv men i övrigt var det lugn ända tills jag nästan var framme vid Petbol (korsningen mot fyrväpplingen) där det stod två bilar och det låg en stackars älg i diket.
Stannade och frågade ifall de behövde hjälp fick ett litet halvdant svar och mannen som kört på älgen avslutade sitt samtal med polisen som hade svårt att få tag i en viltvårdare då deras resurser var redan ute på jobb. Polisens råd var att drämma en domkraft i huvudet på älgen men det hade de ingen vidare lust med. *suck* jag har kniv i min bil så jag kan hämta den svarade jag.
-Ja fast vågar du sticka den då? -Absolut men jag behöver hjälp med att hålla i huvudet. Gick och hämtade min kniv och även domkraften från min bil, väl tillbaka så får man höra. -Nja ingen av oss törs hjälpa dig *dubbelsuck* vilka fjollor.

Ringer min pappa för lite stöd som talar om det jag redan vet nämligen att det faktiskt bara är viltvårdaren som får ta livet av påkörda djur. Talar om detta för de båda männen varav han som kört på älgen återigen säger att polisen minsann sagt att han skulle drämma en domkraft i huvudet på älgen. Talar då om för honom att ja då blir det en helt annan sak och undrar om när viltvårdaren skulle komma. Ja han skulle ringa när han var på gång.
Här tackade jag för mig och önskade dem lycka till innan jag sa något väldigt olämpligt om deras manlighet och medlidande för djur. Javist hade jag själv kunnat drämma domkraften i huvudet på älgen men misstänkte att jag med mina ynka 50 kg inte riktigt har den styrka som krävdes för att få den proceduren kort.
Väl hemma tackade jag Mattias för att han är en riktig man.

Jag hoppas innerligt att viltvårdaren kom snart efter att jag lämnat dem men att två vuxna karlar inte törs hjälpa en liten tjej på 50 kg att hålla en älg som är i stort sett redan färdig då den är så pass skadad att det bara är huvudet den kan röra på. Det är patetiskt! Att de dessutom inte ens kunde drämma domkraften i huvudet på den stackars älgen är ännu värre för som vuxen karl borde man ha lite mer stake och styrka än vad jag har.

Tacka vet jag alla äkta män såsom min pappa som helt klart har varit ett stort inflytande över min bild över vad riktig karl ska kunna. Att jag har fått en man som lever upp till allt vad ordet man innebär för mig får jag skatta mig mer än lycklig över.
Vad ni tjejer ser hos killar utan stake är för mig obegripligt men de har säkert någon positiv egenskap de med som sängvärmare eller att hämta tidningen kanske, vad vet jag.

Älska era riktiga män och var rädda om dem för bra karlar verkar vara en bristvara idag.

Tack min älskling för att du är en tvättäkta karlakarl ♥


Nedkissad mobil :-(

Idag satt jag och mös med Tindra i mitt knä när det plötsligt blev ovanligt varmt om ena låret gha! Tindra kissar och vi springer snabt som ögat mot toaletten där hon får kissa färdigt och jag sliter av mig brallorna där min telefon låg. Att telefonen låg där i glömdes bort och nu är den död. Vet att batteriet var taskigt laddat så förhoppningsvis är det bara därför men just nu ligger den på tork isärplockad. 
Ifall min telefon börjar fungera igen så avråder jag er från att låna den och om ni gör det så vet ni varför den troligen kommer lukta lite kiss. Skulle det vara så att den inte fungerar måste jag ha en ny innan helgen är slut för jag sitter inte och åker 12 mil om dagen utan telefon. Min fredag börjar inte särskilt bra =/

Nej nu ska jag göra ngn slags nytta här hemma som att tvätta t.ex.

Oj redan torsdag!

Vad den här veckan flygit fram. Det är roligt att vara tillbaka på jobbet och det märks att vi alla har mått bra av lite semester. På lördag är det utgång med jobbet för att en kolega ska lämna oss för studier men som det verkar blir jag hemma då jag inte har någon chafför. Lite trist för det skulle vara så roligt att gå ut och skaka loss ändan lite för det var evigheter sedan sist.
Fast vi har att göra ändå i helgen för nu ska baske mig tapeten upp så idag har jag dragit en sväng kvistlack på ytterdörren då den släppte ifrån sig ngt som trängde igenom färgen vid första målningen och sen blev det krackelerat på några ställen. Hoppas det inte dyker upp igen när jag målar andra svängen men det visar sig imorgon.

Nej nu är det dags att hänga lite tvätt och sedan in i duschen för att sanera mig själv innan man tar superbilen och flyger till jobbet. Min lilla Ford har ju fått en ordentligt service av Mattias under semestern med en massa delar bytta så nu mår den betydligt bättre.
 
Kram på er

Känner mig naken

Ja om min vänsterhand syftar jag på då för jag glömde sätta på mig mina ringar efter jobbet igårkväll. Tror hela tiden att jag tappat dem eftersom man är så van att ha dem när man är hemma.

Isabelle hade en fästing idag när jag borstade hennes hår, en sådan där yttepytteliten som man knappt ser för att de är inte större än 2mm(!) helt sjukt vad små de kan vara och man undrar hur många man missat att se både på tjejerna katten.

Äntligen lite ruggigt väder också så nu har jag eldat upp de Pizzakartonger och andra kartonger som samlat sig runt kaminen det käns skönt att de är borta nu. Funderar lite på hur det kommer bli med vårat staket som vi har runt kaminen när Mattias har rivit den ena sidan av väggen som den är fäst emot. Tycker att tjejerna är lite för små än för att vi ska ta bort staketet men det finns säkert en bra lösning på det, jag har för mig att man kunde köpa till fler sektioner. 
Vi vill inte att våra prinsessor ska få brännskader för att vi inte ser till så att de är säkra och sen ska de kunna busa här nere utan att gå omvägar kring kaminen. 

Tisdag

Lite svårt att skriva detta inlägg då KF verkar vilja vara med och hjälpa till, Majsan verkar ha drabbats av akut gosighet men det är trevligt att någon blir glad när man kommer hem. Ber om ursäkt för alla hundra stavfel i mitt förra inlägg men ni får leva med dem då jag inte ids rätta till dem i det närmaste.

Idag har jag kommit fram till två saker som jag önskar mig.

1. Baby dockan "Thomas" eller "Emily" så söta båda två.
2. Extra lysen till Forden gärna i stil med de blingade lastbilarna man möter längs med Hallstaviksvägen de är häftiga.
3. Bättre självförtroende.

Nehej om man skulle gå och svabba av tänderna lite innan man kryper ned i sängen och sussar.

Nattinatt.

Back to work.

Ja idag tågar vardagen in i våra liv igen med jobb, dagis och fullspäckade helger framöver.

Semestern avslutades med dunder och brak nere i Göteborg med Madonnas konsert så himla grymt! Att vi inte han se något av Göteborg käns lite trist men det får bli en annan gång. Vi gjorde ett snabt stopp i Gränna på vägen hem där vi köpte en polkagris till tjejerna. Helt klart ä'r att vi inte kommer åka E20 ned någon mer gån fy vilken väg med många och långa 70 sträckor med en jäkla massa fartkameror som gör att folk bromsar plötsligt och sniglar förbi kameran *morr*
nej hädanefter är det E4:an via jönköping som gäller det gick så mycket fortare att köra hem än att ta sig ned!

Här hemma har det renoverats i hallen under semestern och vi kan börja tapetsera nu, lite fönster kvar att måla men just nu är det ytterdörren som står på tur sen är det alla lister och foder som ska målas. Härligt att se att det snart närmar sig klart. Golvet uppe kommer bli superfint då det ska slipas trärent och sedan vitsåpas.

Vi har även blivit bjudna till Furuvik av min lillasyster och svåger en riktig toppen dag! Det var perfekt väder med moln så att temeraturen höll sig lagom. Vi hade roligt allihopa och vi åker mer än gärna dit igen. Att hundar får följa med underlättar mycket och sen var det perfekt miljöträning för Ramoz. Jag kommer helt klart åka dit och miljöträna när vi får nästa hund.


I hagen med getterna.


Isabelle gillar kor


Dessa bilar var perfekta! En tia kostade dem och man fick köra länge.


Vi träffade en fågel!


Uppe vid det hemliga fortet.


Moster


Vilar i den sköna solen.


Världens bästa! Tack för en härlig dag.

Ja detta var de stora händelserna under semestern sen så har det ju hänt en massa annat smått och gott men det kanske näms i senare inlägg. Nu är jag iallafall tillbaka och tänker börja blogga som vanligt igen semester från bloggen är även den slut och jag har börja snickra på en ny design vi får se hur det slutar.

Kram på er alla goa vänner!

RSS 2.0