Näst sista natten i Hallstavik

För en kort stund idag fick jag panik för herregud vi flyttar om bara två dagar!
Jag har pratat med Isabelles nya fritids och småtjejernas dagis, nästa vecka börjar inskolningarna för dem. Det känns lite extra spännande då Tindra och Josefin kommer att gå i en syskongrupp delvis tillsammans jag har varit skeptisk mot sådana grupper så vi får se vad jag tycker om det när de gått en tid.
 
Igår var Mattias med de små till BVC och de följer sina kurvor fint Tindra 19kg och Josefin nästan 10kg. Josefin skulle fått en spruta men då hon äter kåvepenin mot öron/ögoninflammationen fick den skjutas på framtiden. Tindra var superduktig sa Mattias då hon inte sa ett ljud när hon fick den, hon är tuff våran mellanskrutta =)
Eftersom det var 1,5 års kontroll för liten J så frågade man om hon kan 10 ord och Mattias svarade som det är, tveksamt med andra ord. Ska lista de ord jag kan komma på nu:
 
Mamma
GÅ! (Sägs oftast till stackars Masai när han är ivägen men även till storasystrar när de sitter i mammas knä)
Dä! (Där)
Pappa (ytterst sällsynt)
Meja! (Mera har hon sagt en gång när hon reste sig upp i sin stol vid en middag i sommras)
OJ! (Vanligt förekommande)
Sen som en händelse sa hon banan igårkväll när vi tog fram sådana så jag tror hon har ett gäng ord på lager men är helt enkelt inte klar för att börja prata än så ett tu tre blir man väl helt omkullpratad när hon väl sätter igång.
 
Josefin har inatt sovit i sin säng hela natten för första gången på flera veckor (månader?) men inte oavbrutet men det har räckt att stoppa om henne tror inte jag behövt göra välling heller. Däremot så fick jag gå upp och säga åt Masai att man inte ska rota i soporna det är ajabaja! Åskade gjorde det också fast inte särskilt nära åtminstone inte när jag var vaken ;-)
 
Efter jobbet idag kom Mattias och tjejerna och hämtade upp mig så åkte vi ut till nya huset där jag vitsåpade vårt sovrumsgolv sista gången så nu är det färdiggrundat och ska bara underhållas vid vanlig städning. Såpade även hallgolvet uppe men det bör grundas en gång till. Vi städade av lite på nedervåningen också så nu kan vi bära in möbler på lördag utan att snava på barnens memory och pusselbitar.
 
Nu säger jag God Natt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0